×
اقتصادی
شناسه خبر : 50809
تاریخ انتشار : یکشنبه 1399/03/11 ساعت 12:04
پیش‌بینی قیمت دلار / آیا دلار ارزان می‌شود؟

پیش‌بینی قیمت دلار / آیا دلار ارزان می‌شود؟

قیمت دلار با ورود به کانال 17 هزار تومان در بالاترین سطح قیمتی خود از ابتدای سال جاری قرار گرفت، اما علت گران شدن دلار چه بود؟

نورنیوزـ گروه اقتصاد: مهدی رئیس‌زاده، مشاور بانکی اتاق بازرگانی تهران  می‌گوید: روند بازارها هیجانی و غیر قابل پیش‌بینی شده است. به علت محدودیت‌های جدیدی که اعمال شده و درآمدهای نفتی ما که در مقایسه با سال گذشته فوق‌العاده کاهش پیدا کرده تقریبا به صفر رسیده، دلار روند صعودی به خود گرفته است.

وی ادامه می‌دهد: از سوی دیگر درآمدهای مالیاتی نیز کاهش داشته است. بجز یک سری از صنایع که در دوران کرونا رونق گرفتند و فرصتی برای آنها ایجاد شد، برای بسیاری از صنایع کوچک متوسط دیگر تعطیلی یا کاهش تولید به وجود آمد و بسیاری از صنایع ما از اسفند ماه سال گذشته به بعد فروش و درآمد قابل توجهی نداشتند.

رئیس‌زاده می‌افزاید: برخی از بخش‌ها مجبور به تعدیل نیرو شدند، تعدیل نیرو و افزایش بیکاری یعنی کاهش تقاضا، کاهش تقاضا نیز باعث می‌شود که رکود تورمی که در آن قرار داریم تشدید شود، بنابراین طبیعی است که قیمت دلار به علت محدودیت‌هایی که ظاهرا با عنوان کنترل از سوی بانک مرکزی اعمال می‌شود افزایش یابد.

این کارشناس اضافه می‌کند: در کشور یک سری نیازهای ارزی وجود دارد که وقتی در صف تخصیص ارز یا ثبت آماری بانک مرکزی قرار می‌گیرد با مشکلات فراوانی مواجه می‌شود. حتی صادرکننده‌ها برای استفاده از ارز خود برای واردات فرایند زمان‌بری را طی می‌کنند که به هفته‌ها و حتی ماه کشیده می‌شود.

رئیس‌زاده تاکید می‌کند: هدف بانک مرکزی جلوگیری از خروج ارز است ما می‌بینیم کالا یا تجهیزاتی که برای تولید وارد گمرک شود، ترخیص آن به طول می‌انجامد و با هزینه‌های انبارداری مواجه می‌شود و دیرکردها که به ارز خارجی حساب می‌شود عاید طرف خارجی می‌شود و این همان خروج ارز است؛ درحالی‌که اگر این فرایند ترخیص تسریع می‌شد ارز کمتری نیز مصرف می‌شد و به نفع کشور بود.

وی در ادامه اضافه می‌کند:  برخی دیدگاه‌ها را باید اصلاح کنیم که ناشی از عدم اشراف به بخش بنگاه‌داری و فعالیت‌های اقتصادی است. باید به تسهیل فرایند تخصیص ارز کمک کرد و گشایش‌هایی را در آن ایجاد کرد؛ پس از آن باید بدانیم که سمت تقاضا را نیز باید تحریک کنیم، یعنی آن رکودی که ناشی از تعدیل نیروها بوده و وقفه در پرداخت حقوق و دستمزدها را ایجاد کرده، حتی اگر طرف عرضه رونق پیدا کند مشکلی حل نمی‌شود و باید هر دو طرف را در نظر بگیریم.

این کارشناس در پایان عنوان می‌کند: در این شرایط بحرانی باید دولت‌ها به معنای واقعی به کمک مردم بشتابند و تقاضا را در یک خط متعادلی حفظ کنند تا سمت عرضه به فعالیت خود ادامه دهد، اگر این اتفاق نیفتد، در کشور ما به دلیل محدودیت منابع و قطع درآمدهای نفتی و در کنار آن برخی اتفاقات سیاسی که از نظر روانی در شرایط دخیل است، موجب می‌شود قیمت ارز به راحتی کاهش نمی‌یابد.


تجارت نیوز
نظرات

آخرین اخبار
جنجال در لیگ برتر؛ کمیته انضباطی سراغ استقلال - سپاهان رفت
اقتصاد اسرائیل تاوان جنگ‌های نتانیاهو را می‌دهد
پلاک خودرو بعد از فک شدن تا کی به نام شماست؟
تأمین آتش جنگ اوکراین با موشک‌های دوربرد انگلیسی
ایرانی‌ها هم شطرنج‌بازان حرفه‌ای هستند، هم پوکر بازهای خیلی خوب
ورزشگاه پارس شیراز پس از 21 سال به لیگ برتر رسید!
کاخ سفید در آستانه انتخابات کنگره؛ ترامپ با خلأ مدیریتی روبه‌رو شد
متقاضیان مسکن برای وام 2 میلیاردی چقدر باید پول اوراق بدهند؟
گاردین: مذاکره با آمریکا بیهوده است
اتحادیه اروپا خواستار توقف شهرک‌سازی اسرائیل در کرانه باختری شد
روابط با اسرائیل یعنی تأیید کشتار غزه
تل‌آویو در جنوب لبنان؛ «سناریوی رفح» این‌بار علیه حزب‌الله
قیمت سکه امروز دوشنبه 2 شهریور + جدول قیمت سکه امامی
هشدار علامه فضل‌الله در مورد احتمال ماجراجویی جدید نظامی نتانیاهو
سهم خودروهای برقی در بازار اروپا به 25.7 درصد رسید
نفت آمریکا به نفع بیماران پروانه‌ای فروخته شد
اروپا 7.2 میلیارد دلار برای تسلیحات اوکراین اختصاص داد
برگزاری رزمایش بزرگ 313هزار نفره مردمی جانفدا
فنلاند شریک ترویسم بین‌المللی است
هشدار جدی درباره مدارس فرسوده تهران
جنگ تعرفه‌ای آمریکا و کانادا؛ شوک تازه در کمین اقتصاد واشنگتن
ذخایر نفت آمریکا به کف نیم‌قرن رسید؛ واشنگتن جنگ مالی علیه ایران را تشدید کرد!
قیمت جهانی طلا امروز دوشنبه 2 شهریور چقدر افزایش یافت؟
برنامه قطعی برق ایلام امروز دوشنبه 2 شهریور/ لینک و زمان خاموشی
نوراینفو | استرس با بدن چه می‌کند؟
چشم‌انداز نوین در افق مشارکت راهبردی ایران وچین
کشف جسد دختر جوان در خانه مجردی؛ آغاز تحقیقات جنایی در مشهد
خواب آشفته فروپاشی
برنامه کامل بازی‌های امروز لیگ برتر؛دوشنبه 2 شهریور؛ ساعت بازی تراکتور و پرسپولیس+جدول لیگ
بدهی 40 تریلیون دلاری آمریکا
جدول قیمت خودرو‌های ایران خودرو امروز دوشنبه 2 شهریور
موج مرگ در دریای مازندران؛ 30 نفر غرق شدند
نظم منطقه ای در خاورمیانه چگونه بازآرایی می شود؟
هشدار مدیریت بحران؛ سیلاب ناگهانی در دامنه دماوند
جدول قیمت سکه پارسیان امروز دوشنبه 2 شهریور
عاصم منیر راهی تهران شد؛ جزئیات سفر فرمانده ارتش پاکستان به ایران
کپلر: فقط 17 کشتی در دو روز از تنگه هرمز عبور کردند
جزییات آخرین تحولات سیاسی، اقتصادی و امنیتی جنگ ایران و آمریکا
قدرت نرم ایران در نگاه یک یهودی ضدصهیونیست
دوفوریتی | تب قیمت دارو باز هم بالا رفت
آخرین قیمت خودرو‌های سایپا امروز دوشنبه 2 شهریور + جدول
امروز؛ پایان ثبت‌نام آزمون دکتری تخصصی و پژوهشی 1405
ادعای تازه ونس علیه ایران؛ ابزارهای زیادی برای مقابله داریم
برنامه مسابقات ورزشی امروز 2 شهریور 1405 از تراکتور و پرسپولیس تا چلسی + جدول پخش
قیمت دلار امروز دوشنبه 2 شهریور + جدول قیمت ارز
وزیر خارجه عمان به تهران می‌آید
امیر کویت؛ شهروندان دارای تابعیت دیگر حق رأی ندارند
وضعیت آب و هوا امروز دوشنبه 2 شهریور 1405 + وضعیت استانها
قطعی برق قزوین امروز دوشنبه 2 شهریور + لینک
قیمت طلا امروز دوشنبه 2 شهریور + جدول قیمت طلا 18 عیار