×
اقتصادی
شناسه خبر : 50800
تاریخ انتشار : یکشنبه 1399/03/11 ساعت 09:54
چه کسانی قیمت پراید را تا 90 میلیون تومان بالا بردند؟

چه کسانی قیمت پراید را تا 90 میلیون تومان بالا بردند؟

رئیس اتحادیه نمایشگاهداران خودرو با بیان اینکه روند کاهشی قیمت خودرو آغاز شده و تقاضای واقعی برای خرید خودرو وجود ندارد، گفت: کاهش 42میلیون تومانی پژو206 و 20میلیون تومانی پراید رخ داد.

نورنیوزـ گروه اقتصاد: سعید موتمنی رئیس اتحادیه نمایشگاهداران خودرو با برشمردن مجموعه اتفاقاتی که منجر به افزایش قیمت برخی از انواع خودرو همچون پراید تا سقف ۹۰ میلیون تومان شد، گفت: بازار خودرو از اسفندماه سال گذشته و همزمان با شیوع ویروس کرونا با رکود جدی موجه شده بود و درست در ایامی که بازار در تعطیلی به سر می‌برد، در روزهای ابتدایی فروردین ماه فعالان بازار متوجه شدند که قیمت انواع خودروها ۱۰ تا ۲۰ درصد افزایش یافته است.

رئیس اتحادیه نمایشگاهداران خودرو افزود: در همان روزهایی که بازار خودرو، روند رو به رشد خود را از ابتدای سال آغاز کرد، نمایشگاه‌های خودرو در تمامی استان‌های کشور تعطیل بودند؛ این در حالی است که با افزایش نرخ، این سوال پیش روی فعالان بازار خودرو قرار گرفته که در ایامی که بازار خودرو عملاً تعطیل است و معاملات به حداقل رسیده است، چه کسانی با قیمت خودرو بازی کردند.

وی تصریح کرد: در جریان بررسی‌های صورت گرفته از بازار خودرو متوجه شدیم که برخی نمایندگی‌های متخلف خودروسازان در ایام تعطیلی نمایشگاه‌های خودرو، از ۱۵ تا ۱۷ فروردین ماه آغاز به کار کرده و خودروهای سند سفید یا کارتکسی فروخته‌اند؛ به نحوی که از دی‌ماه و همزمان با آغاز شیوع ویروس کرونا، فروش خودروهای ویرایشی را شروع کرده بودند؛ به نحوی که هر دستگاه پژو ۲۰۶ که تا پیش از عید، به نرخ ۹۵ میلیون تومان به فروش می‌رسید، در روزهای ابتدایی سال جاری از سوی برخی نمایندگی‌های خودروسازان به نرخ ۱۱۸ میلیون تومان به فروش می‌رفت؛ در حالیکه قیمت این خودرو در چهارم اسفندماه، حدود ۱۰۰ میلیون تومان بود.

به گفته موتمنی، در بازار آزاد نرخ هر دستگاه پژو ۲۰۶ از سوی واسطه‌ها و دلالان تا مرز ۱۶۰ میلیون تومان هم پیش رفت؛ اما نکته حائز اهمیت آن است که برخی از نمایندگان رسمی خودروسازان، وقتی نرخ را به یکباره از ۹۵ میلیون تومان به ۱۱۸ میلیون تومان افزایش می‌دهد، این افزایش نرخ به پایه‌ای برای تعیین نرخ حاشیه بازار تبدیل می‌شود و وقتی که به دست مصرف‌کننده می‌رسد چون با ۵ تا ۶ دست واسطه معامله شده و هر یک از این واسطه‌ها، یک میلیون تومان هم روی خودرو اضافه کنند، به یکباره ده میلیون تومان به نرخ خودرو اضافه می‌شود.

رئیس اتحادیه نمایشگاه‌داران خودرو افزود: فروش خودروهای کارتکسی در شرایطی صورت می‌گیرد که به واسطه ابلاغیه دولت، از سوم شهریورماه ۹۸ فروش این خودروها ممنوع بوده است.

وی اظهار داشت: سند خودروهای ویرایشی از سوی شرکت خودروساز صادر می‌شود و باید جلوی آن را هر چه سریع‌تر سد کرد، این در حالی است که اتحادیه نمایشگاهداران خودرو مذاکرات و نامه‌نگاری‌هایی را با مقامات دولتی صورت داده و هر لحظه پیگیری کرده که سازمان حمایت مصرف‌کنندگان و تولیدکنندگان، جلوی معامله خودروهای ویرایشی را بگیرد؛ اما این کار تاکنون رخ نداده است.

موتمنی گفت: مجموعه سیاست‌های دولت ظرف دو هفته گذشته و از ۲۲ اردیبهشت ماه سال جاری، توانسته بازار خودرو را آرام کند و قیمت‌ها هم اکنون به شدت افت کرده است؛ این در حالی است که ورود شورای رقابت یک ظرفیت بسیار مناسبی برای کنترل قیمت و بازار خودرو است؛ که بر اساس آن ورود شورای رقابت به موضوع ساماندهی بازار خودرو، یک گام مثبت برای ساماندهی بازار به شمار می‌رود.

وی اظهار داشت: قیمت هر دستگاه پژو ۲۰۶ ظرف هفته‌های گذشته از ۱۶۰ میلیون تومان به ۱۱۸ میلیون تومان، هر دستگاه پراید ۱۱۱ از ۹۰ میلیون تومان به ۷۰ میلیون تومان، هر دستگاه پراید ۱۳۱ معادل ۸۵ میلیون تومانی به ۶۶ میلیون تومان رسیده؛ ضمن اینکه هر دستگاه تیبا از نرخ ۹۰ میلیون تومان در حاشیه بازار با یک تصمیم صحیح وزارت صنعت، به ۷۵ میلیون تومان کاهش یافته است؛ ضمن اینکه هر دستگاه پژو ۴۰۵ نیز از ۱۵۰ میلیون تومان به ۱۱۲ میلیون تومان رسیده است.

به گفته موتمنی، کاهش قیمت خودروها ظرف هفته‌های گذشته بسیار چشمگیر بوده است که بخشی از آن، به آثار ناشی از کاهش تقاضا برمی‌گردد که تقاضا برای خرید وجود ندارد؛ اما به هر حال، یک عده خودروها را دپو کرده و هر چند وقت یکبار، بازار را تحریک می‌کنند و البته برخی از نمایندگی‌های خودروسازان پایش کنند که چرا گفته می‌شود خودروسازان افزایش ۴۰ تا ۵۰ درصدی نرخ ارز دارند.

وی اظهار داشت: برخورد با پارکینگ‌های خودروسازان از جمله راهکارهایی بوده که منجر به افزایش عرضه خودرو در بازار شده و به همین دلیل اگر خودروهای توقیف شده به کف بازار آمده و سازمان حمایت آنها را به فروش برساند، بازار به لحاظ قیمتی کنترل خواهد شد، این در حالی است که همچنان در بازار، خریدار و فروشنده‌ای وجود ندارد و برخی فقط می‌خواهند که با بازار خودرو به عنوان یک بازار مکاره و دلال بازی برخورد نمایند.

رئیس اتحادیه نمایشگاهداران اعلام کرد: باید این موضوع را بررسی کرد که آیا می‌توان سقف قیمت برای خودروسازان تعیین کرد؛ به نحوی که اگر سقف قیمتی برای خودروها در نظر گرفته شود و در عین حال، باید زمینه‌ای را فراهم کرد که دستور سرپرست وزارت صمت برای کنترل تقاضای کاذب را هم پیاده سازی کرد؛ به هر حال، اگر سقف قیمت برای خودروهایی که امروز تحویل مشتری شده‌اند، A ریال باشد، امروز این سهم A+۱ است؛ ضمن اینکه قیمت معقول‌تر تعیین می‌شود.


مهر
نظرات

آخرین اخبار
سرمربی سابق منچسترسیتی پیشنهاد اینترمیامی را رد کرد
روسیه پنج رسانه و کارشناس انگلیسی را به فهرست سیاه اضافه کرد
آنکارا و ایروان درباره بهبود روابط و تحولات منطقه رایزنی کردند
وزارت خزانه‌داری آمریکا تحریم‌های تازه علیه ایران اعمال کرد
تأکید آیت‌الله جوادی آملی بر قطعی بودن پیروزی نظام اسلامی
افشاگری تازه درباره ملانیا ترامپ و پرونده جنجالی اپستین
هشدار احتمال وقوع سیل؛ آماده‌باش مدیریت بحران در 11 استان کشور
گفت‌وگو تلفنی رؤسای‌جمهور روسیه و بلاروس
مذاکره ترکیه و سودان درباره همکاری‌ها و منطقه در آنکارا
مالیات مقطوع صفر برای بیش از 90 درصد صاحبان مشاغل تمدید شد
بلژیک با دو گل از سد کرواسی گذشت
اعتراف روبیو: امارات و کویت در جنگ علیه ایران فعالانه همراهی می‌کنند
گفت‌وگو تلفنی وزیرخارجه ایران و عربستان
گروسی: حمله به تأسیسات هسته‌ای کاملاً غیرقابل قبول است
سخنگوی فدراسیون فوتبال: روادید تیم ملی تا فردا صادر می‌شود
بولتون: کاخ سفید به دنبال توافق با تهران است
تنگه هرمز به اهرم پرهزینه‌ای برای آمریکا تبدیل شده است
تأکید رئیس بانک مرکزی بر سرعت و دقت در تأمین مالی بخش تولید
گفت وگوی تلفنی وزرای امور خارجه ایران و مصر
محکومیت 8 کشور عربی و اسلامی یورش اسرائیل به مسجد الاقصی
تیم ملی والیبال ایران در دیداری تدارکاتی برابر برزیل قرار می‌گیرد
ترامپ ادعای توقف مذاکرات با ایران را رد کرد
معاون رئیس‌جمهور: دشمن با تغییر روش دنبال ایجاد شکاف داخلی هستند
بانک مرکزی دستورالعمل تسهیلات مسکن محرومان را به 8 بانک ابلاغ کرد
مجارستان: توافق با اوکراین درباره حقوق مجارها در زاکارپاتیا نزدیک است
پشتیبانی جریان حکمت ملی از اقدامات دولت عراق
اگر دولت نبود، احتمال قحطی در جنگ 40 روزه بسیار بالا بود
یارانه نقدی کدام خانواده‌ها سه برابر خواهد شد؟
عکس های منتخب ایران، سه شنبه 12 خرداد 1405
چرا دبی دیگر مقصد گردشگران نیست؟
اسپانیا به نقض حاکمیت لبنان در جنوب این کشور اعتراض کرد
رایزنی دیپلماتیک ایران و جمهوری آذربایجان
دبیر کل حزب‌الله لبنان: با وجود شهادت رزمندگان، دفاع از فلسطین ادامه دارد
واکنش القسام به تحولات منطقه؛ دشمن دچار سوءمحاسبه شده است
چرا طرح رایگان شدن مترو در شورای شهر تهران به تعویق افتاد؟
معاون اول رئیس‌جمهور: شرایط ایران پس از جنگ کاملاً تغییر کرده است
دستور رئیس جمهور برای پرداخت فوری مطالبات گندمکاران
کرملین شرط پایان جنگ اوکراین را اعلام کرد
ما مسیرمان شهادت است هیچگاه این باور از ما سلب نشد
ادعای وزیر خارجه آمریکا از نهایی شدن توافق با ایران
وزیر آموزش و پرورش: تأثیر سوابق تحصیلی در کنکور قطعی است
رویترز: با وجود هجوم نفت خام آمریکا به آسیا، جای خالی هرمز هرگز پُر نمی‌شود
احتمال استقرار سلاح‌های هسته‌ای آمریکا در نقاط جدید اروپا
نورویدیو | لبنان ؛ آزمون واقعی آتش بس یا آغاز یک معادله جدید ؟
مراسم «آن‌ها فرشته بودند» در تهران برگزار می‌شود
رئیس دفتر رئیس جمهور: حضور مردم در دفاع از کشور ستودنی است
علت تاخیر در پرواز تهران - نجف مشخص شد
ارتش اسرائیل هشدار تخلیه شهر النبطیه در جنوب لبنان را صادر کرد
نوراینفو | چگونه هنگام قطع برق، از سوختن لوازم منزل مان جلوگیری کنیم ؟
صدابردار پیشکسوت سینمای ایران درگذشت