×
سیاسی
شناسه خبر : 50772
تاریخ انتشار : شنبه 1399/03/10 ساعت 16:08
«مینیاپولیس» تجلی «نژادپرستی ساختاری» در آمریکا

نورنیوز بررسی کرد؛

«مینیاپولیس» تجلی «نژادپرستی ساختاری» در آمریکا

جنس بحران در مینیاپولیس (به مانند آنچه قبلا در جریان اعتراضات «فرگوسن» مشاهده کردیم)، نشان می‌دهد که نوع اعتراضات موجود، درون ساختاری نبوده و نوعی مطالبه فراساختاری مبنی بر انهدام زیرساخت‌های تبعیض آمیز اجتماعی و سیاسی در آمریکا در حال شکل گیری است.

نورنیوز ـ گروه بین الملل: شهر «مینیاپولیس»  واقع در ایالت «مینه سوتا» طی روزهای اخیر به کانون بحران در ایالات متحده تبدیل شده است. 
آنچه امروز در مینیاپولیس می گذرد، حکایت از بحران‌های عمیق اجتماعی و فرهنگی تمام عیاری دارد که سرتاسر ایالات متحده را فرا گرفته است. 
چنانچه «باراک اوباما» رئیس جمهور سابق آمریکا اذعان کرده است، نژادپرستی در «دی.ان.ای» بسیاری از آمریکایی‌ها وجود دارد و در آینده نیز وجوه بیشتری از آن مشاهده خواهد شد.
در خصوص بحران‌های جاری در آمریکا به ویژه آنچه در مینیاپولیس می‌گذرد، نکاتی وجود دارد که باید مدنظر قرار گیرد:
نخست اینکه؛ جهان با نوعی «نژادپرستی ساختاری» در ایالات متحده مواجه است که توسط دولتمردان و نهادهای امنیتی این کشور پمپاژ و به جامعه تزریق می‌شود و مقامات آمریکایی ابایی از تسویه نژادی دوباره در این کشور و حذف تدریجی و هدفمند آفریقایی تبارها، آسیایی تبارها و اسپانیولی تبارها از جامعه این کشور یا به انزوا راندن آنها ندارند.
نکته دوم اینکه؛ بحران‌های جاری در آمریکا، در آینده‌ای نزدیک به قطعات شکل دهنده «پازل بحران» در این کشور تبدیل خواهند شد. هر چند مقامات آمریکایی بعضا تصور می‌کنند که قدرت مقابله و مدیریت چنین بحرانی را خواهند داشت، اما شواهد و مستندات موجود چنین فرضیه و نگاهی را تایید نمی کند! 
نباید فراموش کرد که امروز جامعه آمریکا استعداد مضاعفی برای ورود به فضای بحرانی دارد، فضایی که کنترل و مدیریت آن معلول پیروزی یا شکست ترامپ و بایدن در انتخابات ریاست جمهوری ماه نوامبر امسال نیست! 
به عنوان مثال در آبان ماه سال گذشته ( نوامبر 2019)، «رکس تیلرسون» وزیر خارجه سابق آمریکا صراحتا در خصوص وقوع بحران‌های مزمن امنیتی و داخلی در این کشور هشدار داد.
او گفته بود: «من از مقامات هر دو حزب دموکرات و جمهوریخواه آمریکا می‌خواهم در این برهه زمانی، رفتاری متمدنانه و عقلانی داشته باشند. من نسبت به طغیان سیاسی موجود در ایالات متحده احساس نگرانی می‌کنم. این طغیان، در حد یک جنگ داخلی در آمریکاست. هر دو حزب باید با یکدیگر برای جلوگیری از وقوع این پدیده همکاری کنند.»
جنس بحران در مینیاپولیس (به مانند آنچه قبلا در جریان اعتراضات «فرگوسن» مشاهده کردیم)، نشان می‌دهد که نوع اعتراضات موجود، درون ساختاری نبوده و نوعی مطالبه فراساختاری مبنی بر انهدام زیرساخت‌های تبعیض آمیز اجتماعی و سیاسی در آمریکا در حال شکل گیری است.
بدیهی است که اعتراضات مینیاپولیس، نقش کاتالیزور و عامل تسریع کننده را در شکل‌گیری این روند ایفا خواهد کرد، بنابراین نگرانی استراتژیست‌های وفادار به نظام سرمایه‌داری و نئولیبرالیستی در قبال تحولات اخیر بی‌دلیل نیست.


نورنیوز
نظرات

آخرین اخبار
ادعای ترامپ درباره ایران از سوی سئول تکذیب شد
املاک علی کریمی با دستور قضایی توقیف شد
حذف چک‌های کاغذی چه مزایایی برای نظام بانکی دارد؟
رایگان شدن مترو به بودجه آسیب نمی‌زند
برگزاری مراسم اربعین سپهبد شهید موسوی در سراسر کشور
وزارت بهداشت: نگران هانتاویروس نباشید
آغاز بازگشت حجاج به کشور از 11 خرداد
هیچ هیأت حاکمه‌ای در آمریکا لبخند بر لب ایرانیان نیاورده است
قیمت طلا و سکه امروز دوشنبه 21 اردیبهشت ؛ بازگشت سکه به کانال 200 هزار تومانی +جدول
نفتکش عراق با اجازه ایران از تنگه هرمز عبور کرد
قیمت طلای جهانی امروز دوشنبه 21 اردیبهشت 1405
قیمت دلار و سایر ارزها امروز دوشنبه 21 اردیبهشت ؛ دلار 6 هزار تومان رشد کرد
هادی ساعی دوباره رئیس فدراسیون تکواندو شد
سرگردانی 100 کشتی هنگ‌کنگی در تنگه هرمز
برگزاری اربعین شهید موسوی در سراسر کشور
نورنما | حتما باید جنگ می شد؟!
تأکید رئیس‌جمهور بر تثبیت دستاوردهای میدان در دیپلماسی
جنجال تازه در رئال؛ شوامنی باز هم خبرساز شد
ستاد حقوق بشر: حمله آمریکا به ناوچه دنا جنایت جنگی است
نورویدئو | سند امنیتی جدید آمریکا؛ تکرار سیاست‌های شکست ‌خورده
هشدار البرادعی درباره «آپارتاید هسته‌ای» اسرائیل
پلیس فتا: روی لینک‌های ناشناس کلیک نکنید
شوک انرژی به اقتصاد هند؛ سفر خارجی و خرید طلا محدود شود
قهرمانی آاک آتن؛ ناکامی دوباره طارمی در اروپا
ژاپن از پهپادهای جنگی مقوایی رونمایی کرد
واکنش پارلمان عراق به گزارش‌ها درباره پایگاه مخفی اسرائیل
نماینده پارلمان عراق: رأی‌گیری درباره کابینه این هفته برگزار می‌شود
افشای صادرات میلیونی تسلیحات انگلیسی به تل‌آویو
فرمانداری بندرلنگه: شهروندان نگران صدای انفجار نباشند
واکنش لیونل مسی به قهرمانی بارسلونا در لالیگا + عکس
هوای تهران در شرایط قابل قبول
وینی جونیور بدترین کاپیتان رئال مادرید شد
جزئیات معافیت تحصیلی دانش‌آموزان پسر پایه دوازدهم اعلام شد
آربلوا پس از شکست مقابل بارسلونا: ضربه آرنج گارسیا پنالتی بود
هانتا ویروس چه نشانه‌هایی دارد؟
سیاست چین در تنگه هرمز
واکنش انصارالله یمن به موضع ترامپ درباره پاسخ ایران
دریا، سنگر امنیت ملی و سکوی توسعه
پروژه علمی برای تبدیل ضایعات لبنیات به مصالح ساختمانی
دوفوریتی | درد بیماری یک طرف؛ غصه‌ی قیمت دارو هم یک طرف
اعدام جاسوس موساد اعدام و عامل نفوذی در پروژه‌های علمی کشور
منشأ لکه نفتی اطراف جزیره خارک مشخص شد
اقتصاد، اینترنت و امنیت ملی
تجاوز به ایران و سرانجام سیاست در آمریکا
نوه جان اف کندی: واشنگتن در ایران شکست خورده است
فلیک: قهرمانی با برد مقابل رئال مادرید لحظه‌ای فراموش‌نشدنی است
برنامه مسابقات ورزشی امروز 21 اردیبهشت 1405+ جدول پخش
چرا تلاویو لغو توافق اسلو را دنبال می کند؟
ترامپ و گام بعدی؟!
آنچه لازم است درباره بیمه بیکاری بدانیم