×
سیاسی
شناسه خبر : 50723
تاریخ انتشار : جمعه 1399/03/09 ساعت 13:45
روسیه اقدام آمریکا در لغو معافیت‌های هسته‌ای برجامی را محکوم کرد

روسیه اقدام آمریکا در لغو معافیت‌های هسته‌ای برجامی را محکوم کرد

سخنگوی وزارت خارجه روسیه گفت: ظاهراً آمریکایی‌ها نمی‌دانند دیگر از چه‌طریق مانع از تحقق برجام شوند، ولی طرف‌های باقی‌مانده در توافق هسته‌ای به اجرای تعهداتش ادامه می‌دهند و اقدام جدید واشنگتن هم نمی‌تواند طرح‌های برجام را متوقف کند.

نورنیوزـ گروه بین الملل: به نقل از خبرگزاری «نووستی»، "ماریا زاخارووا" سخنگوی رسمی وزارت امور خارجه روسیه تأکید کرد که لغو معافیت‌ تحریم‌ها در رابطه با تأسیسات هسته‌ای ایران، از سوی دولت آمریکا اجرای طرح‌های بازسازی آنها را کند خواهد کرد، ولی نمی‌تواند باعث توقف آنها شود.

این دیپلمات روس عصر دیروز در کنفرانس مطبوعاتی در این باره گفت: «لازم است این اقدام جدید ایالات متحده و مضرات آن را مورد ارزیابی قرار داد. اگر واقع‌بینانه به موضوع نگاه کنیم، لغو معافیت‌های به‌اصطلاح "موج‌گیر" می‌تواند باعث کندی روند اجرای پروژه‌های مهم بازسازی تأسیسات هسته‌ای ایران که پایه و اساس توافقات سال 2015 را تشکیل می‌دهند، شود، ولی قادر نخواهد بود اجرای آنها را متوقف سازد.»

وی تأکید کرد: «مسلماً ما این اقدام آمریکا را محکوم می‌کنیم. جامعه جهانی مدتهاست که با قاطعیت از واشنگتن خواسته است تا به انجام تعهدات خویش در چارچوب توافق هسته‌ای بازگردد، ولی به‌عوض، ما شاهد دشمنی پایدار نهادهای سیاسی آمریکایی با ایران هستیم که سطح آن هم از مسئولیت‌های قانونی این کشور نسبت به شرکای بین‌المللی، هم نگرانی‌ از اعتبار این کشور به‌عنوان یک طرف پایبند به تعهدات و هم نسبت به تقویت اقتدار شورای امنیت سازمان ملل فراتر رفته است، در حقیقت این تصور به‌وجود می‌آید که واشنگتن اصلاً نمی‌داند که چه‌کارهای دیگری باید انجام دهد تا باعث شکست اجرای برجام و قطعنامه شورای امنیت درباره این توافقنامه شود.»

زاخارووا یادآور شد: «اعمال فشارها بر ایران، گویای ناتوانی آمریکا در حل‌وفصل مؤثر وظایف پیچیده در این رابطه است. چنین اقداماتی، در واقع به ادعاهای مقامات واشنگتن درباره داشتن موقعیت رهبری در جهان پایان می‌دهد و این مسئله حتی در جامعه غربی هم عقیده هم مشخص است.»

سخنگوی وزارت خارجه روسیه افزود: «کشورهای باقی‌مانده در برنامه جامع اقدام مشترک (برجام) درباره برنامه هسته‌ای ایران، همچنان در تمامی سطوح با یکدیگر در تماس هستند و به حل‌وفصل تمامی موضوعات مرتبط با اطمینان از اجرای پایدار و همه‌جانبه قطعنامه مصوبه شورای امنیت سازمان ملل متحد در رابطه با برجام می‌پردازند.»

پیش از این، روزنامه «واشنگتن پست» با استناد به منابع خبری خود در دولت آمریکا و اسناد داخلی گزارش داد که ایالات متحده معافیت تحریمی درباره برنامه هسته‌ای ایران را لغو می‌کند. طبق برنامه دولت آمریکا، یک دوره 60روزه برای لغو معافیت تحریم‌ها در خصوص طرح تجدید ساختار راکتور هسته‌ای در اراک ایران، اختصاص داده شده است.

این طرح می‌بایست به‌عنوان بخشی از اجرای برنامه جامع اقدام مشترک (برجام) تحقق می‌یافت تا این رآکتور به‌گونه‌ای مورد استفاده مجدد قرار بگیرد که امکان استفاده از آن برای تولید پلوتونیوم نظامی وجود نداشته باشد. در ابتدا قرار بود ایالات متحده و چین در نوسازی رآکتور اراک نقش داشته باشند، ولی پس از خروج واشنگتن از توافق هسته‌ای در سال 2018، این برنامه به‌عهده انگلیس و چین گذاشته شد.


تسنیم
نظرات

آخرین اخبار
مراسم یادبود شهدای خانوادهٔ رهبر شهید انقلاب
پنتاگون آمار واقعی تلفات آمریکا در جنگ اخیر را پنهان می‌کند
اینترنت بین‌الملل به روال قبل از دی ماه 404 بازگشت
نگرانی تازه دانشمندان از اثرات نامرئی و کمتر شناخته‌شده آلودگی هوا
اطلاعیه مخابرات درباره اتصال کامل اینترنت؛ مودم را دوباره راه اندازی کنید
بازگشایی فرودگاه بین‌المللی تبریز ؛ 10 فرودگاه کشور شبانه‌روزی شد
همه چیز درباره کارت سوخت؛ از روش استفاده تا صدور
گفت‌وگوی تلفنی نتانیاهو و ترامپ درباره ایران و تنش‌های لبنان
بازگشت 210 واحد صنعتی قم به چرخه تولید پس از جنگ رمضان
روند شیوع طاعون نشخوارکنندگان کوچک در حیات وحش کاهشی شد
بیانیه وزارت امور خارجه در رابطه با نقض آشکار آتش‌بس از سوی آمریکا
6 پیشنهاد کلیدی ایران برای همگرایی منطقه‌ای آب و انرژی
رقابت چین و آمریکا برای اعزام فضانورد به ماه
فرانسه: اتحادیه اروپا باید علیه رژیم صهیونیستی اقدام شدید انجام دهد
آغاز انتقال زائران ایرانی از عرفات به مشعر و منا
پزشکیان: ایران آماده کمک به پایان جنگ و کاهش تنش‌های منطقه‌ای است
وزیر میراث‌فرهنگی: مردم، کانون اصلی قدرت ایران هستند
دبیرکل سازمان ملل خواستار کاهش تنش‌ها در جهان شد
تردد ایمن 25 فروند کشتی در تنگه هرمز تحت نظارت سپاه
تأکید رئیس‌جمهور بر اصلاح الگوی مصرف در نظام آموزشی
گزارش انگلیس از انفجار در یک نفتکش در نزدیکی سواحل عمان
حزب‌الله: حمایت همه‌جانبه آمریکا از حملات اسرائیل به لبنان ادامه دارد
تأکید وزیرخارجه چین بر احیای منشور ملل متحد و تقویت سازمان ملل
وزیر خارجه پاکستان در شورای امنیت: دیپلماسی نشانه ضعف نیست
تأکید وزیر تعاون بر نقش تأمین مالی غیرنقدی در کاهش بیکاری
پیروزی تیم ایران آبی مقابل ایران سبز در اردوی ترکیه
نتانیاهو: عملیات نظامی اسرائیل در لبنان افزایش می یابد
تأکید رئیس‌جمهور بر وحدت مسلمانان در گفت‌وگو با رهبران منطقه
تقدیر باقری از تلاش‌های عراق برای حفظ امنیت خاورمیانه
سنتکام: اسکورت کشتی‌های تجاری در تنگه هرمز در دستور کار ما نیست
پزشکیان: عید قربان نماد کرامت انسانی و ایستادگی در برابر ظلم است
سخنان جنجالی سفیر آمریکا؛ لغزش زبانی یا اعتراف به یک پروژه جدید؟
تعداد شهدای لبنان به 3 هزار و 213 نفر رسید
تأکید ایران و عمان بر تقویت همکاری‌های پایدار در جهان اسلام
انصارالله: حملات اسرائیل به لبنان برای اخلال در مذاکرات اسلام‌آباد است
انتقاد جان بولتون از دولت ترامپ درباره تنگه هرمز
فراجا در آماده‌باش کامل برای خدمت‌رسانی به زائران اربعین
تأکید ایران و ترکیه بر توسعه روابط و همکاری‌های منطقه‌ای
هشدار حماس درباره اجرای طرح «خط نارنجی» اسرائیل در نوار غزه
رشد شاخص اهدای عضو در کشور
نشست امنیتی تل‌آویو با محوریت ایران و لبنان برگزار شد
عارف از آغاز روند دسترسی قانون‌مند و آزاد به فضای مجازی خبر داد
پایان همکاری ماجدی با کمیته جوانان فدراسیون فوتبال
تهران و قاهره خواستار گشایش فصل تازه در روابط منطقه‌ای شدند
اتصال جهانی اینترنت ایران آغاز شد ؛ چه اپراتورهای تاکنون متصل شده اند؟
قالیباف به ایران بازگشت ؛ موضوع سفر به قطر چه بود؟
تجاوز اسرائیل از خط زرد عبور کرد
نورنما | عید سعید قربان ، جشن تقرب عاشقان حق مبارک
رایزنی مصر و قطر درباره کاهش اختلافات در مذاکرات ایران و آمریکا
مسی مشکلی برای حضور در جام‌جهانی ندارد