×
فرهنگی
شناسه خبر : 50691
تاریخ انتشار :

سهم ما در قتل رومینا چقدر است؟/ آیا رومینا قربانی سیاست بازی های دیگران شد؟

ماجرای قتل دختر نوجوان تالشی توسط پدرش در شبکه های اجتماعی با بازتاب های گسترده ای مواجه شده خبر این است: رومینا دختر 14 ساله تالشی به دلیل فرار با دوست پسرش به شکل فجیعی با داس توسط پدرش در خواب به قتل رسید. قاتل پس از ارتکاب جرم توسط پلیس دستگیر شد.

نورنیوزـ گروه جامعه: توران ولی مراد فعال حقوق زنان در مصاحبه اختصاصی با پایگاه خبری نور نیوز در مورد این اتفاق گفت: آن چیزی که قابل توجه است دختری که در این شرایط آمادگی آن را دارد تا عاشق شود و  با فردی که خود تصور می کند عشقش است فرار کند چرا باید جلوی ازدواج او گرفته شود وقتی که چنین راهی باز است؟ ازدواج چنین فردی را کودک همسری تلقی می کنند اما مشکلی با فرار او ندارند .مگر راهی که در جلوی پای او است غیر از فرار است؟  فضای مجازی ولنگار و تولیدات فرهنگی ولنگاری که گاهی اوقات حتی بچه‌ها با خانواده آن را نگاه می کنند و همچنین فیلم‌هایی که  ساخته می شود مسیر را اینگونه می‌کند.

وقتی بلوغ جنسی برای این دختر حاصل می شود و می تواند عاشق شود باید راه ازدواج او هم باز باشد .اگر راه ازدواج باز نباشد همان چیزی می‌شود که اتفاق افتاده است، یعنی رابطه آزاد دختر و پسر. آن کسانی که این نوع ازدواج‌ها را تقبیح می‌کنند و به اسم کودک همسری فضای ذهنی جامعه را  به سمتی که این ازدواج نمی‌تواند صورت گیرد می برند همه این افراد در این قتل شریک هستند.

وی گفت: وقتی که جامعه در ذهن خود این را دارد که هر دختری با سن کم نمی‌تواند ازدواج کند حاصلش جز این فجایع نیست. دولت باید به جای تعیین سن ازدواج کار فرهنگی انجام دهد و آموزشی را ایجاد کند که جوانان برای ازدواج لازم دارند. وقتی این آموزش‌ها داده نمی‌شود و از طرفی نیز در جامعه روی موضوع کودک همسری کار می شود شرایط این اتفاقات فراهم می شود. معاون رئیس جمهور در ارتباط با این قتل گفته‌اند که لایحه کودک و نوجوان را پیش می‌بریم یعنی او هم این دختر را کودک می‌بیند. این دختر با فرار با پسر و عاشق شدنش اعلام می‌کند که من از لحاظ جنسی کودک نیستم و می خواهد  با آن پسر باشد. چاره این کار این نیست که جلوی ازدواجشان گرفته شود. تمام کسانی که فضای جامعه را ملتهب و آلوده کردند دستشان در این قتل و قربانی شدن این دختر آلوده است.

رئیس سایت ایران زنان گفت: از طرف دیگر جامعه و سیستم باید به سمتی رود که ازدواج جوانان را تسهیل کند و موانع ازدواج را از جلوی پایشان بردارد .این موانع، موانع  فکری، فرهنگی، اقتصادی و اجتماعی هستند. اگر دختر و پسر به سن بلوغ رسیدند ولی به هر دلیلی  نخواستند ازدواج کنند (درس خواندن و کار) اگر خود جلوی این نوع تحریکات و تحرکات را گرفتند که گرفتند ولی اگر تصمیم به ازدواج گرفتند در صورت فراهم شدن زمینه آن ازدواج می‌کنند. اگر اشکالاتی در تسهیلات ازدواج جوانان وجود دارد باید برداشته شود وظیفه آموزش به جوانان و خانواده ها بر عهده  دولت و سیستم است.

  وقتی بلوغ جسمی حاصل می شود و بعد از آن بلوغ عاطفی و اجتماعی و اقتصادی اگر بخواهیم بگوییم که باید جوان به بلوغ اقتصادی هم برسد بعد ازدواج کند سنگ در این راه انداخته ایم.

 خانواده ها در ازدواج فرزندان حتی برای بلوغ اجتماعی هم کمک می کنند چرا باید درگیر سن تقویمی شویم ؟.مثلا وقتی دختری نمی خواهد درس بخواند و می خواهد ازدواج کند باید به او آموزش دهیم و راه او را باز کنیم .

ولی مراد ادامه داد: ما آن راه را نرفتیم و نمی رویم . همه آنهایی که این راه را بستند و فقط اسم مسئول بخش زنان و دختران را دریافت کرده اند ولی به وظایف خود عمل نکرده و در این راه محدودیت ایجاد کردند مقصرند. چرا که در آمادگی برای ازدواج  همه با هم یکسان نیستند و شرایط آب و هوا، اقتصادی، فرهنگی و اقلیم‌ها با هم متفاوت هستند و نمی توان تمام مردم شهرها را مجبور کرد تا مثل هم رفتار کنند و همه کسانی که راه ازدواج را می بندند در این اتفاق مقصرند.

توران ولی مراد در پایان گفت: امروز افتتاحیه مجلس یازدهم است من از مجلس می خواهم دولت را موظف به تصویب  طرحی نماید که مشکلات ازدواج جوانان رفع شود و بقیه دستگاه‌ها نیز برای فرهنگ سازی دست به کار شوند ائمه جماعات، سازمان تبلیغات و صدا و سیما طرحی را مصوب کنند تا همه دستگاه‌ها موظف شوند  در جهت رفع موانع فکری، فرهنگی، اجتماعی و اقتصادی جوانان کار کنند تا سدی جلوی راه جوانان نباشد این موضوع کمک می‌کند که در جامعه شاهد رخ دادن چنین فجایعی نباشیم.


نورنیوز
نظرات

آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
فاجعه در بزرگراه پاکستان؛ واژگونی مرگبار اتوبوس در پنجاب
فداکاری در دل شب؛ ناجی‌ای که برای نجات 6 نفر جان باخت
کمبود نیروی کار ماهر؛ مهم‌ترین چالش صنعت کشور از نگاه کارفرمایان
نتانیاهو: اجازه ورود کامل کمک به غزه را نمی‌دهیم
انتقال پایتخت به سواحل جنوبی مخاطرات امنیتی ندارد
خروج ایران از NPT در واکنش به فعال‌سازی مکانیسم ماشه
برنامه کامل هفته‌های اول تا پانزدهم نیم‌فصل اول اعلام شد
خلافِ واقع!
استقلال و پرسپولیس مهرماه به ورزشگاه آزادی بازمی‌گردند
جهش فناوری در ایران؛ ساخت بازوی رباتیک فایبرکربنی برای صنعت خودرو
سودجویان در کمین‌اند؛ ارز و سیم‌کارت را فقط از مراکز مجاز تهیه کنید
رسانه ژاپنی: «زاهدی» کلید تقویت خط حمله «توکیو وردی» است
بارسلونا با پیروزی 3-1 گام نخست خود را محکم برداشت
ثبت احوال بدون مراجعه حضوری گواهی انحصار وراثت صادر می‌کند
راه اندازی مسیر دریایی خرمشهر-بصره برای زائران اربعین
دیلی تلگراف خبر داد: آتش‌بس در غزه تعارض آشکار دیدار ترامپ و استارمر
4 دلار میزان تخفیف نفتی ایران به چین
قانون‌گذاری برای سکوت یا مقابله با اخبار جعلی؟
نورویدئو | چهل روز گذشت
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات: ارتباطات پایدار از ایران تا کربلا تامین می‌شود
حمله نظامیان صهیونیست به کشتی حنظله/حنظله چیست؟/جهاد اسلامی اقدام اسرائیل را محکوم کرد
محور هراز سه شب متوالی بسته می‌شود
قیمت خودرو امروز یکشنبه 5 مرداد 1404 +جدول
از وعده پایان جنگ ها تا بمب‌های رادارگریز؛ تناقض بزرگ سیاست ترامپ
قیمت دلار و سایر ارزها امروز یکشنبه 5 مرداد 1404
ناگفته‌های جنگ 12 روزه از زبان وزیر امور خارجه ایران
قیمت طلا و سکه امروز یکشنبه 5 مرداد 1404 +جدول
از عفو نظام تا بازگشت به ترور؛ بهروز احسانی اسلاملو که امروز اعدام شد کیست؟
آخرین وضعیت پرونده قتل الهه حسین‌نژاد؛ بررسی اتهامات و مراحل قانونی
خشونت در فروشگاه آمریکایی؛ 11 نفر قربانی چاقوکشی شدند
«ابرقویی‌نژاد» پرسپولیسی شد
بورسا در محاصره آتش
نورنما | الگوگیری دختر کوچولو از خانم سحر امامی
تاخیر در اعزام، به مرگ کودک عقرب گزیده منجر شد
ارتش: در خط مقدم دفاع از ملت ایستاده‌ایم
قول رئیس دادگستری سیستان و بلوچستان درباره قطع دست گروهک جیش‌الظلم از منطقه +عکس و فیلم
ابهام استراتژیک در دیپلماسی هسته‌‌‌ای ایران
جریان های جدید سیاسی و نظامی در غرب آسیا
اولین سفر دریایی زائران اربعین از بندر خرمشهر به بصره جمعه شروع می‌شود
زمان و مکان مسابقه سوپرجام 1403 مشخص شد
همدلی مردم انگلیس با فلسطینیان افزایش یافت
اعدام 2 عضو گروه منافقین در تهران +تصاویر
روبیو: ترامپ پلیس جهان است!
احتمال ادامه تعطیلی چهارشنبه‌ها تا پایان تابستان
تجربه تعامل ایران و تروئیکای اروپا در پرونده هسته‌ای
استفاده از موبایل برای نمایندگان در صحن مجلس ممنوع شد
مسئله آب در ایران و گسست قدرت
مجلس با دوفوریت لایحه مقابله با انتشار محتوای خلاف واقع در فضای مجازی موافقت کرد
ماکرون: فلسطین باید اسرائیل را به رسمیت بشناسد!
موج محکومیت علمای اهل سنت در پی حادثه تروریستی دیروز زاهدان
X
آگهی تبلیغاتی