×
فرهنگی
شناسه خبر : 50546
تاریخ انتشار : سه‌شنبه 1399/03/06 ساعت 13:17

سهیلا طایی

اعلام پایان محدودیت‌ها را جدی نگیرید!

چه کرونا باشد و چه هر بحران عالم‌گیر دیگری، خاک سرد است و آدمی فراموش‌کار؛ به‌هرحال دیر یا زود داغ بحران‌های عظیمی همچون سیل، سونامی، وبا، طاعون در دلمان سرد شده و کرونا هم امروز و فردا در خاطره‌ها کمرنگ می‌شود و ناگزیر به بازگشت به زندگی روزمره هستیم.

نورنیوز ـ گروه جامعه: کرونا ماه‌هاست که بر جهان ما سایه انداخته و زندگی عادی انسان‌ها را مختل کرده است و ازآنجایی‌که معیشت ما درگرو فعالیت‌های اقتصادی و اجتماعی است ناچاریم، کرکره‌ها را بالا بدهیم و کسب‌وکارمان را از سر بگیریم.

درحالی‌که آرام‌آرام از شعار «در خانه بمانیم» فاصله گرفته و محدودیت‌های کرونایی کاهش می‌یابد و با کاهش تلفات ناشی از ویروس کرونا در کشور مواجهه هستیم، بازگشایی مراکز پرتجمع، اماکن مقدسه و حرم‌های شریف و همچنین فعالیت ادارات با ظرفیت کامل از هفته آینده، آغاز می‌شود.

اما به گفته روحانی رئیس‌جمهوری: به‌هیچ‌وجه نباید این تلقی در افکار عمومی به وجود آید که مراقبت‌ها و رعایت اصول بهداشتی اهمیت سابق را ندارد و لذا رعایت نکات بهداشتی و مراقبت همچنان باید در دستور کار مردم باشد.

در این میان توصیه‌هایی مطرح می‌شود که رعایت آن‌ها می‌تواند تا حدودی زیادی از ابتلا به کرونا پیشگیری کند: 

توصیه اول این است که اعلام پایان محدودیت‌ها را جدی نگیرید و فقط در صورت اضطرار از خانه خارج شوید و اگر می‌توانید کارتان را از خانه و به‌صورت دورکاری انجام دهید به فکر حضور در محل کار نباشید.

شستن دست‌ها و استفاده از ماسک همچنان در صدر توصیه‌های بهداشتی است و آن‌گونه که متخصصان می‌گویند شش بار شستن دست‌ها در روز احتمال ابتلا را به‌شدت کاهش می‌دهد، عدم تجمع و رعایت فاصله‌گذاری اجتماعی نیز بسیار حائز اهمیت است؛ نکته مهم بعدی محافظت از خود در برابر افراد بیمار و به‌خصوص قرار نگرفتن در معرض سرفه و عطسه است.

آن‌گونه که شبکه خبری بی‌بی‌سی به نقل از وبلاگ "ارین برامج"، ایمنی‌شناس و استاد دانشگاه ماساچوست دارتموث گزارش داده؛ با هر سرفه نزدیک به ۳ هزار قطرک تنفسی با سرعت حدود ۸۰ کیلومتر بر ساعت در هوا پراکنده می‌شود. بیشتر این قطرک‌ها نسبتا بزرگ هستند و براثر نیروی جاذبه به‌سرعت به زمین می‌افتند. اما بقیه آن‌ها در هوا می‌مانند و می‌توانند ازیک‌طرف اتاق به‌طرف دیگر بروند. اما اگر فردی که با او در آسانسور هستید به‌جای سرفه، عطسه کند مشکل شما ۱۰ برابر خواهد شد.

او در وبلاگ خود نوشت: اگر فردی به بیماری مبتلا باشد، قطرک‌های تنفسی که تنها با یک سرفه یا عطسه او پخش می‌شوند، می‌توانند حامل نزدیک به ۲۰۰ میلیون ذره ویروس باشند. بنابراین اگر حین مکالمه رودررو با یک شخص، او مستقیما در صورت شما سرفه یا عطسه کند، این امکان وجود دارد که ۱۰۰۰ ذره ویروس خیلی راحت از طریق مجاری تنفسی وارد بدنتان شوند و شما را بیمار کنند.

درنهایت اینکه پس از بازگشت به خانه بلافاصله لباس‌های خود را عوض کرده و حتما دوش بگیرید و تا زمانی که از بهداشت خود مطمئن نشدید به فاصله خود را با سایر افراد خانواده حفظ کنید.


نورنیوز
نظرات

آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
قیمت جدید طلا در بازار تهران اعلام شد
بازدید کارکنان دولت و نیروهای مسلح از موزه‌ها رایگان شد+جزییات
نتایج کنکور دانشجومعلمان اعلام شد+لینک سامانه
قیمت خودرو امروز دوشنبه 27 مرداد 1404 +جدول
صدور فیش حقوق مردادماه بازنشستگان تأمین اجتماعی/ معوقات فروردین پرداخت می شود؟
تعطیلی موقت ایستگاه‌های متروی تهران در خط یک
مرگ دو دختر نوجوان در مهمانی شبانه تهران
نورنما | مرد کلاشینکف به دست به دنبال چماق به دستان در چالوس
قیمت طلا و سکه امروز یکشنبه 26 مرداد 1404 +جدول
پزشکیان وارد ایروان شد
قیمت دلار و سایر ارزها امروز دوشنبه 27 مرداد 1404+جدول
در سوگ صنایع
زمان پخش فصل دوم سریال «وحشی» اعلام شد
دیدار پوتین و ترامپ در آلاسکا تقاطع نماد، راهبرد و روانشناسی
نبیه بری: اوضاع داخلی لبنان تحت کنترل است
ضرورت توجه بیشتر به ریشه‌ ناامنی‌های اخیر سیستان‌وبلوچستان
رزمایش مشترک کره جنوبی و آمریکا آغاز شد؛ کره شمالی هشدار داد
ایران نما | معرفی جاذبه های گردشگری شهرهای ایران(71) «بروجن»
آیا توبه تتلو پذیرفته می‌شود؟
اقتصاد اسرائیل زیر ضرب جنگ 12 روزه
زلنسکی در واشنگتن؛ دیدارهای حساس یا چانه‌زنی‌های مبهم
دلایل و زمینه‌‌های مشروعیت سلاح حزب‌الله
سپهر حیدری کشور را ترک کرد
وزیر نیرو: با کاهش دما؛ پیک مصرف را پشت سر گذاشتیم
هشدار مراقبتی به مردم؛ افزایش شدید شاخص پرتو فرابنفش در دو روز آینده
زلنسکی وارد واشنگتن شد/ترامپ: روز بزرگی در کاخ سفید است
مشاهده خرس سیاه آسیایی در منطقه‌ای از بشاگرد هرمزگان+فیلم
خراسان رضوی شنبه تعطیل شد
افشاگری100 اقتصاددان برجسته بین المللی؛آمارهای آمریکا قابل اعتماد نیستند!
روایت همسر دانشمند هسته‌ای از جاسوسی منافقین که منجر به عملیات ترور می‌شود! +فیلم
قتل هولناک در ملارد؛ اعتراف قاتل به شلیک مرگبار
فوتبال ایران منتظر رونمایی از استراتژی هاشمیان در پرسپولیس+ برنامه سایر بازی های امروز
چرا زمان برگزاری سیزدهمین آزمون استخدامی تغییر کرد؟
بقایی: احتمالاً دور بعدی گفت‌وگو با آژانس در روزهای آینده انجام می‌شود
دیدار تراکتور - استقلال حساس ترین نبرد هفته نخست لیگ برتر
سرناسازگاری اسرائیل با میانجی‌گران
انتشار نماهنگ «نگارگر روضه‌ رضوان» همراه سخنان رهبر معظم انقلاب + فیلم
تیم تپانچه ایران روی سکوی سوم آسیا ایستاد
نماینده ارامنه جنوب کشور هشدار داد؛ قفقاز گلوگاه حیاتی ماست
پوستر باشگاه پرسپولیس به بهانه دیدار امشب با شمس آذر منتشر شد
واژگونی قایق در نیجریه؛ 40 نفر مفقود شدند
پزشکیان: راهی پیدا کنیم تا بی‌عدالتی از بین برود + فیلم
برنامه مسابقات ورزشی امروز دوشنبه 27 مرداد + پخش زنده
نشست العلمین؛ طرح تازه رژیم اسرائیل برای تبادل اسرا و خلع سلاح حماس
امنیت غذایی در خطر؛ مطالبه صریح از وزارت جهاد کشاورزی
وضعیت آب و هوا امروز دوشنبه 27 مرداد 1404 + وضعیت استان‌ها
ماجرای جنجالی صدور قبوض نجومی برق در روستاها چه بود؟
اروپا نگران است؛ آیا صحنه برخورد «ترامپ» با «زلنسکی» تکرار می شود؟
شورای رقابت از قیمت گذاری خودرو حذف شد+ جزئیات
پیکر استاد محمود فرشچیان وارد اصفهان شد+ زمان مراسم
X
آگهی تبلیغاتی