×
اقتصادی
شناسه خبر : 50543
تاریخ انتشار : سه‌شنبه 1399/03/06 ساعت 13:10
تسریع در بهبود محیط کسب‌وکار؛ راهکار نهایی عبور از  دوران کرونا و پسا کرونا

امیرحسین کاوه*

تسریع در بهبود محیط کسب‌وکار؛ راهکار نهایی عبور از دوران کرونا و پسا کرونا

صنعت کشور در طی سال‌های اخیر با مجموعه‌ای از مشکلات و تنگناهای مختلف روبرو بوده که بارها ذکر آن رفته است.

نورنیوز ـ گروه اقتصاد: در چنین فضایی در انتهای سال 98 شیوع کرونا به‌سرعت از یک معضل بهداشتی همه‌گیر جهانی به یک بحران اقتصادی نیز تبدیل و سبب اختلال درروند فعالیت‌های کسب‌وکارها در سراسر جهان ازجمله ایران  شد. خصوصاً کشورهای تولیدکننده نفت که با ریزش قیمت‌های مرتبط؛ با شرایط بسیار سخت‌تری روبرو هستند. این موضوع در کشور نیز آثار و تبعات خود را بر جای گذاشته و سبب سرایت کرونا به فضای صنعت کشور شده و درنهایت، بار دیگری بر مشکلات تولیدکنندگان و همچنین دولت به‌عنوان متولی صنعت و اقتصاد کشور اضافه کرده است.

تشدید رکود از طریق کاهش مصرف محصولات در کنار کاهش فعالیت کارخانه‌ها به دلیل شیوع کرونا را شاهد بودیم‌. در این میان کاهش تقاضاهای صادراتی به دلایلی همچون بسته شدن مرزهای مختلف در بازارهای هدف صادراتی جهت مقابله با شیوع کرونا، سبب کاهش درآمدهای ارزی برای کشور شده و کسری بودجه مرتبط را  که بر اساس گزارش مرکز پژوهش مجلس شورای اسلامی برابر با 185هزار میلیارد تومان برآورد شده است، بیش‌ازپیش آشکار می‌سازد؛ به‌گونه‌ای که دولت با تشکیل ستاد ملی کرونا و اعلام مصوبات حمایتی سعی کرده است تا با شیوه‌های مختلف در بخش‌های تأمین منابع مالی و تصویب و اجرای بسته‌های حمایتی از کسب‌وکارهای کوچک، تا حدودی از فشارهای مرتبط بکاهد.

اما آنچه در این میان از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است، سرایت تأثیرات اقتصادی کرونا پس از کسب‌وکارهای کوچک به بنگاه‌های صنعتی بزرگ و مادر بوده و با توجه به اینکه تحقق بخش اعظمی از مالیات مدنظر دولت در بودجه کشور نیز از محل بنگاه‌های اقتصادی کشور هدف‌گذاری شده است، اهمیت و لزوم حمایت دولت در سال جهش تولید از این صنایع که عهده‌دار تحقق‌بخش اعظمی از رشد اقتصادی کشور هستند را بیش‌ از پیش آشکار می‌کند. درواقع می‌توان گفت بهبود محیط کسب‌وکار، راهکار نهایی  صنعت کشور  است که در دوران شیوع کرونا و پس‌ازآن نیز باید به شکلی جدی و عملی، موردتوجه سیاست‌گذاران صنعتی کشور قرارگرفته و مصوبات حمایتی موجود به‌سرعت اجرا و بسته‌های حمایتی جدید نیز مصوب و عملیاتی شود؛ تا ضمن افزایش تاب‌آوری صنایع در دوران کرونا و محقق شدن جهش تولید، از آثار تحریم‌های غرب بر صنعت کشور کاسته شود. 

در این میان توجه به پیشنهاد‌های بخش خصوصی در راستای حمایت‌های مختلف از کسب‌وکارها، ارتقای درون‌زایی صنعت و اهتمام در تعمیق ساخت داخل، ایجاد صندوق‌های حمایتی از صنایع، اولویت‌بندی تخصیص منابع به صنایع مادر به‌عنوان موتور محرک اقتصادی کشور، تحریک تقاضا از طریق اجرای پروژه‌های عمرانی با مشارکت بخش مردمی و نیز حل مشکلات عمده همچون غیرقابل‌پیش‌بینی بودن و تغییرات قیمت مواد اولیه و محصولات، بی‌ثباتی در سیاست‌ها و قوانین و مقررات اجرایی ناظر بر کسب‌وکارها و دشواری تأمین منابع مالی به شکل عملی و با سرعت‌بالای اجرایی، تحریک تقاضا از طرق مختلف در صنعت، انجام بروکراسی‌های موجود در جهت اجرای مصوبات حمایتی حذف، همچنین صادرات غیرنفتی محصولات پایین‌دستی صنایع  مادر و رفع مشکلات صادراتی مرتبط از طریق رفع قوانین زائد و دیپلماسی اقتصادی قوی و تصویب و اجرای پروتکل‌های بهداشتی با بازارهای هدف، به‌عنوان استراتژی کارآمد و کلان، باید مدنظر مسئولان قرار گیرد.

*فعال صنعتی و عضو اتاق بازرگانی


نورنیوز
نظرات

آخرین اخبار
کیفیت هوای تهران در وضعیت قرمز؛ پایتخت در محاصره گرد و خاک
چین ادعای فایننشال تایمز درباره پوتین را رد کرد
باران و کولاک در راه تهران ؛ از سفرهای غیرضروری بپرهیزید
تعویق حمله آمریکا به ایران؛ فریب یا واقعیت؟
ردپای 100 میلیارد دلاری اسرائیل در لیگ برتر انگلیس!
اشتباه محاسباتی در هاوانا؟ هشدار تحلیلگران درباره ماجراجویی نظامی آمریکا
سقوط قیمت تخم‌مرغ؛ جهش قیمت مرغ
سقف خسارت بیمه مسکن 30 درصد افزایش یافت
کاهش مصرف برق 17 درصدی با همکاری مردم
سرنوشت نامعلوم دوومیدانی‌کاران بازداشتی در کره جنوبی
وزارت اطلاعات: 19 تروریست تکفیری دستگیر شدند+فیلم
قیمت سکه پارسیان امروز سه شنبه 29 اردیبهشت 1405 +جدول
ایران تا 1430 سالخورده‌ترین کشور جهان می‌شود
ذخایر استراتژیک نفت خام آمریکا در سراشیبی تاریخی
اکرمی‌نیا: مردم با حضورشان، دشمن را ناکام کردند
ترامپ و سه مانع اصلی رشد اقتصادی آمریکا
شاخص بورس سبزپوش شد
سقوط آزاد نرخ باروری در ایران/کاهش جمعیت فقط درد اقتصاد نیست
حاجی‌بابایی: بخشی از گرانی‌ها هیچ ربطی به جنگ ندارد
ترامپ گرفتار میان سه گزینه دشوار در قبال ایران
ثبات قیمت در بازار برنج/از ایرانیِ 470 هزار تومانی تا هندیِ 195 هزار تومانی
امتحانات مدارس البرز مجازی شد
رحمانی فضلی: چین وارد تقابل مستقیم با ایران نمی‌شود
شهادت رزمنده بروجنی حین خنثی‌سازی بمب عمل نکرده در تهران
وام 500 میلیونی خرید کالا ربطی به وام ازدواج ندارد
رئیس‌جمهور: شهدای پتروشیمی در راه خدمت و پیشرفت ماندگار شدند
شمارش معکوس برای محدودیت برقی پرمصرف‌ها
چطور با یک کد پیامکی بدهکارِ میلیاردها تومان وام دیگران می‌شویم؟
بیماری خاموشی که چشم‌ها آن را فاش می‌کنند
جهان به نقطه بحرانی انرژی رسید
دستان «مادر» دوباره جان گرفت
چرا معرفی نمایندگان فوتبال ایران به آسیا به کلاف سردرگم تبدیل شد؟
10 کشته و مفقود در پی باران‌های سیل‌آسا در 8 استان چین
پایان رایگان بودن عمومی مترو و اتوبوس در تهران/چه کسانی بلیت مجانی می‌گیرند؟
فرصت دوباره برای ثبت‌نام ایران‌خودرو + نوع خودروها و لینک ثبت نام
نحوه برگزاری امتحانات پایان سال ابتدایی‌ها اعلام شد
پیش‌بینی وزیر دفاع پاکستان: جنگ دوباره آغاز نخواهد شد
سقوط قیمت نفت پس از سیگنال‌های دیپلماتیک کاخ سفید
قیمت طلا و سکه امروز سه شنبه 29 اردیبهشت 1405 +جدول قیمت ها
آمریکا هنوز آماده جام جهانی 2026 نیست!
قیمت دلار و سایر ارزها امروز سه شنبه 29 اردیبهشت ؛ بازگشت به کانال 170 هزار تومانی+ جدول
افشاگری رسانه عبری از دیگر سفرهای محرمانه نتانیاهو
فردا بلیت سینما برای چه کسانی رایگان است؟
پزشکیان: حمایت‌های معیشتی باید هدفمند باشد/ مدیریت مصرف یک ضرورت ملی است
نورنما | نفس گیرترین نقطه اورست اینجاست
شرط بازگشایی نماد شرکت‌های آسیب‌دیده در بورس اعلام شد
مرزبانان در سنگرهای انفرادی دست به ماشه آماده‌اند
پشت‌پرده بی‌اعتمادی بن‌سلمان به ترامپ/ چرا عربستان به دنبال ائتلاف جدید با ایران است؟
عملیات انهدام مهمات در قم/ شهروندان نگران نباشند
شمارش معکوس برای حراج 147/تالار شمش طلا از ساعت 14 امروز باز می‌شود