×
سیاسی
شناسه خبر : 50537
تاریخ انتشار : سه‌شنبه 1399/03/06 ساعت 13:37
جدال حقوقی آلمان و اتحادیه اروپا، تهدیدی برای ثبات یورو

جدال حقوقی آلمان و اتحادیه اروپا، تهدیدی برای ثبات یورو

جدال حقوقی دادگاه قانون اساسی آلمان با دیوان دادگستری اروپا درباره سیاست های بانک مرکزی اروپا در بحران شیوع کرونا، ثبات یورو به عنوان یکی از پر رونق ترین ارزهای جهان را با چالش جدی مواجه کرده است.

نورنیوزـ گروه اقتصاد: نشریه فرانسوی لونول اکونومیست (lenouveleconomiste) در گزارشی تحلیلی، رای مورخ ۵ مه دادگاه قانون اساسی آلمان (کارلسروهه) را به بمبی ساعتی برای یورو تشبیه کرد که به زودی منفجر خواهد شد.

در بحبوحه­ بیماری همه­ گیر کرونا، صف ­آرایی حقوقی دادگاه قانون اساسی آلمان و دیوان دادگستری اروپا جنجال ­های فراوانی درباره ثبات یورو و سرنوشت پیش روی آن برانگیخته است.

 به گزارش لونول اکونومیست، قضات کارلسروهه (مقر دادگاه قانون اساسی آلمان) پیش ­تر نظر مشورتی دیوان دادگستری اروپا را پیرامون سیاست بازخرید بدهی ­­های دولتی از جانب بانک مرکزی اتحادیه­ اروپا درخواست کرده بودند که پس از صدور این نظر مشورتی در ۱۱ دسامبر ۲۰۱۸، دادگاه قانون اساسی آلمان در رای ۵ مه خود، ضمن مخالفت با رای دیوان دادگستری اروپا آن را «خودسرانه» و «غیرقابل درک» توصیف کرد.

طرح بانک مرکزی اروپا در بازخرید بدهی­ های دولت (خرید اوراق قرضه) که به سال ۲۰۱۲ میلادی و زمان ریاست ماریو دراگی بر این نهاد مستقل اروپایی بر می ­گردد، در کنار برنامه­ «معاملات مالی صریح» (OMT)، در زمان بحران­های مالی و یا بحران­ هایی نظیر شیوع بیماری همه گیر کرونا که در جریان آن اقتصاد کشورهای دارای بدهی بیش از پیش آسیب دیده، به کاهش هزینه های قروض برای کشورهای دارای بدهی انجامیده و منطقه یورو را از لبه پرتگاه نجات خواهد داد.

از طرفی منتقدان این طرح بر این باورند که بانک مرکزی اروپا با این طرح در واقع قصد چاپ پول را دارد که بار آن بر عهده مالیات دهندگان خواهد بود. 

اکنون رای دادگاه قانون اساسی آلمان به عنوان یک نهاد قضایی رسماً در برابر این سیاست و برنامه­ بانک مرکزی اروپا موضع گیری کرده و به مخالفت با آن برخاسته است.

 این نشریه تحلیلی همچنین افزود: دادگاه قانون اساسی آلمان در ضرب الاجلی سه ماهه، از بانک مرکزی اروپا خواست مبنای سیاست بازخرید بدهی های دولتی را اعلام کند؛ در غیر این صورت بانک مرکزی آلمان (Bundesbank) (آلمان به عنوان بزرگترین اقتصاد اروپا) حق مشارکت در در برنامه های حمایتی بانک مرکزی اروپا را نخواهد داشت.

"کریستین لاگراد" رئیس بانک مرکزی اروپا در واکنش به این رای اذعان داشت: بانک مرکزی اروپا نهادی مستقل در اروپا است که تنها در برابر پارلمان اروپایی مسئولیت داشته و تحت صلاحیت دیوان دادگستری اروپا قرار دارد؛ بنابراین بانک مرکزی اروپا توجهی به صلاحیت محاکم ملی از جمله دادگاه قانون اساسی آلمان نخواهد کرد.

"فیلیپ سیمونو" تحلیلگر لونول اکونومیست در این گزارش با تشبیه یورو به خفاش که نام آن این روزها به واسطه کرونا بیش از پیش بر سر زبان ها افتاده است، مدل خفاش گونه (نیمی موش و نیمی پرنده) یورو را که نه کاملا وابسته به تصمیمات دولت های عضو بوده و نه کاملا مستقل از آن هاست، مدل مناسبی برای این واحد پولی در اروپا ندانست.

نشریه فرانسوی ماریان (Marianne) نیز با پرداختن به جدال آلمان و اروپا در کارزار حقوقی اخیر، نوشت: از سال ۲۰۰۳ میلادی نظام اروپایی بانک ­های مرکزی متشکل از بانک مرکزی اروپا و بانک ­های مرکزی دول عضو اتحادیه­ اروپا با هدف «نگه داشتن نرخ تورم به کمتر از ۲% » ایجاد شد که هدف مقررات مندرج در معاهدات اتحادیه­ اروپا در این زمینه نیز تضمین ثبات قیمت­هاست. در واقع یکی از نگرانی­ های آلمان، به عنوان بزرگترین اقتصاد اروپا، از توسل به این روش بانک مرکزی اروپا که تسهیل کمّی (quantitative easing) نیز نامیده می­ شود، آثار و تبعات تورمی آن و مغایرت با اهداف تاسیس نظام اروپایی بانک های مرکزی مبنی بر حفظ نرخ تورم کمتر از ۲% است.

 این نگرانی ها در حالی است که دیوان دادگستری اروپا به عنوان نهاد قضایی اصلی اتحادیه اروپا که یکی از وظایف آن تفسیر قوانین اتحادیه­ اروپا است، صراحتاً برنامه­ بانک مرکزی اروپا را در راستای سیاست پولی اتحادیه توصیف کرده و صلاحیت انحصاری اتحادیه را در این زمینه در برابر کشورهایی که واحد پولی یورو دارند، به رسمیت شناخت.

این نشریه فرانسوی با انتقاد از چندصدایی در اروپا و مخالفت در برابر اتخاذ سیاست های واحد اتحادیه اروپا، تصریح کرد: در صورتی که به جای ملت [واحد] اروپایی، ملت ­های اروپایی با منافع متضاد ایفای نقش کنند، عملکرد یورو با اختلال و بی ثباتی مواجه خواهد شد.


ایرنا
نظرات

آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
اعلام لیست نامزدهای بهترین بازیکن سال/نبود دو بازیکن مطرح در لیست فیفا
کاهش 140 میلیارد مترمکعبی بارش‌های کشور
هشدار مصر نسبت به اعزام نیروی بین‌المللی برای خلع سلاح حماس
نگرانی ناتو از «همکاری بی‌سابقه» ایران و روسیه
استاندار تهران: حریم پایتخت خط قرمز دولت است
اکسیوس: قزاقستان به توافق ابراهیم می‌پیوندد
خداحافظی «عموری» از فوتبال
ویتکاف مدعی پیوستن کشوری دیگر به توافق سازش با اسرائیل شد
مرزبانان پاکستان و افغانستان به روی هم آتش گشودند
تظاهرات بزرگ ضد ترامپ در واشنگتن دی سی
پیروزی والیبال زیر 16 سال دختران آسیا مقابل استرالیا
مسئول لبنانی: حملات دشمن ما را نمی‌ترساند
پزشکیان: افتخار من به نسل جوانی است که آینده را خواهد ساخت
گزارش تصویری | درون گنجینه فرعون مصر
کاهش 10 درصدی پروازهای آمریکا به دلیل تعطیلی دولت
پیروزی تیم ملی والیبال ایران مقابل قطر
تعویض رایگان قطعه معیوب 3 خودرو از سوی ایران خودرو
نجات 8 نفر از جمله یک کودک دو ساله در آتش‌سوزی یک ساختمان اداری
عناوین سلطنتی شاهزاده انگلیسی رسماً لغو شد
خرسندی ترامپ از بازنشستگی پلوسی
رئیس‌جمهور: اختلافات و دعواهای جناحی را کنار بگذاریم
رونالدو: جنون قهرمانی در جام‌جهانی ندارم
نماینده حزب‌الله: رژیم صهیونیستی تعهدی به توقف عملیات‌های خصمانه ندارد
واکنش قالیباف به انتخاب شهردار نیویورک
راه‌های جایگزین برای تردد در روز جمعه در اطراف میدان انقلاب
پول زائرانی که زمینی از عربستان بازگشتند، پس داده شد
ترکیه اس-400 را رها نمی‌کند و بر سر اف-16 چانه می‌زند
وزیر اقتصاد: گمرکات به بخش خصوصی واگذار می شود
جدول لیگ برتر ایران در پایان دیدارهای امروز
موافقت «نیروهای پشتیبانی سریع» با آتش بس در سودان
سینمای ایران در جاده موفقیت اوراسیا
قیمت‌ ارز ترجیحی تغییری نکرده است
گونه جدید کرونا با «گلودرد تیغی» در حال گسترش است+فیلم
حماس: اقدام بن‌گویر در النقب، تجلی آشکار تروریسم سازمان‌یافته است
پزشکیان: تفرقه در امت اسلام، خواست صهیونیسم جهانی است
زهران ممدانی تیم انتقال قدرت کاملاً زنانه خود را معرفی کرد
آبفا: ذخیره سدهای تهران به 5 درصد رسید
نبیه بری: مذاکره مستقیم با اسرائیل در کار نیست
یک پالایشگاه نفت در جنوب غرب روسیه هدف قرار گرفت
حسن یزدانی رسما به استقلال پیوست +فیلم
هند، رئیس‌ دوره‌ای گروه بریکس در سال 2026 می شود
امیدوارم مبادلات بین ایران ‌و پاکستان به 10 میلیارد دلار برسد
آغاز حملات گسترده رژیم صهیونیستی در جنوب لبنان + فیلم
نامه 51 نماینده مجلس، درباره تبعات حذف نرخ ارز 28500 تومانی
مدودف به ترامپ هشدار داد
عذرخواهی شمسایی پس از توقف مقابل افغانستان: چک خوردیم!
امسال 400 هزار نفر به جمعیت بازنشسته کشور اضافه شد
آغاز ثبت‌نام وام‌های دانشجویی از ابتدای هفته آینده
قدرت و حجم آتش ایران در جنگ 12 روزه قدرت اسلام و امت اسلامی بود
دستور مقتدی صدر برای لغو هرگونه تجمع اعتراضی تا پایان انتخابات
X
آگهی تبلیغاتی