نورنیوز ـ گروه جامعه: به گفته کارشناسان، میزان کافی و سالم ویتامین «د» در خون که برای سلامت سیستم دفاعی بدن مهم است، میتواند از سندروم آزادسازی سیتوکین ـ وقتی که سیستم دفاعی بدن واکنش زیادی از خود نشان داده (زیاد از حد کار کرده) و شروع می کند به حمله به سلولهای سالم بدن ـ جلوگیری کند.
بر همین اساس، برخی پژوهشگران در نقاط مختلف جهان مدعی تأثیر ویتامین «د» بر کاهش شدت ابتلا به ویروس کرونا شده اند.
در همین رابطه دکتر علی رأفتی مشاور مدیر عامل سازمان بیمه خدمات درمانی، در مصاحبه با نورنیوز ابعاد جدیدی از ادعاهای مطرح شده در خصوص اثرگذاری ویتامین «د» بر ویروس کرونا عنوان کرده که قابل توجه است.
او درباره ادعای تازه سایت اطلاعات پزشکی و بهداشتی «وب امدی» مبنی بر این که در بین مبتلایان به کرونا، افرادی با شدت بیماری بالاتر کمبود ویتامین «د» داشتهاند، گفت: با شیوع بیماری کرونا در جهان، نظر های مختلف و بعضا متناقضی در ارتباط با این ویروس مطرح شده است.همچنین در خصوص تأثیر انواع و اقسام داروها بر کاهش مدت بستری یا جلوگیری از ابتلا مطرح شده که جای تامل بسیاری دارد.
دکتر رأفتی افزود: هیچ یک از اظهار نظرهای مطرح شده تاکنون قطعیت پیدا نکرده و چیزی در این باره مستدل و مستند نشده است.
او خاطرنشان ساخت: ادعاهای مطرح شده در مورد تاثیرات ویتامین «د» نیز از همین قاعده پیروی می کند.
دکتر رأفتی گفت: درباره این که ویتامین «د» میتواند موجب کاهش دوره بستری شود و یا الزاما احتمال مرگ و میر ناشی از کووید۱۹ را کاهش خواهد داد، تاکنون پژوهش مستندی ارائه نشده است.
همچنین او درمورد این اظهارات که میزان مرگ و میر در کشورهایی که جمعیت زیادی از ساکنانش دچار کمبود ویتامین «د» هستند، بیشتر بوده افزود: بر این ادعا نمیتوان با اطمینان صحّه گذاشت، اما مطلب مهم در خصوص مردم کشور ما ، این است که به دلیل کم بهره ماندن از نور مستقیم خورشید و همچنین فعالیت در محیط های سربسته، اغلب با کمبود ویتامین «د» مواجه هستند. لذا افزایش سطح ویتامین «د» بدن، با مشورت پزشک به منظور افزایش سطح عمومی ایمنی بدن، امری قطعی و ضروری است.
دکتر علی رأفتی در خصوص استفاده از ویتامین «د» برای پیشگیری از ابتلا به کرونا نیز اظهار داشت: استفاده از ویتامین «د» برای پیشگیری از ابتلا به کرونا، یا در زمان ابتلا جهت درمان توصیه نمی شود.
حال آن که اگر کسی با انجام آزمایش متوجه شده است که کمبود ویتامین «د» دارد باید تحت درمان قرار گیرد که غالبا به صورت مصرف قرص 50 هزار واحدی و دوهفته یکبار به مدت سه ماه آغاز می شود و بعد از آن به مدت یکسال ماهیانه یک عدد از قرص مذکور را میتواند مصرف کند.
وی گفت: همچنین اگر فردی از وضعیت ویتامین «د» در بدن خودش اطلاع ندارد، میتواند به مدت دوهفته از قرصهای 1000 واحدی ویتامین «د» استفاده کند تا سطح عمومی ایمنی بدن ارتقاء پیدا کند.
دکتر رأفتی گفت: باید توجه داشت این بحث در خصوص بالا بردن سطح ایمنی است که در صورت پایین بودن آن احتمال ابتلا به کرونا در فرد افزایش مییابد. اما به معنی آن نیست که برای پیشگیری از ابتلا به کرونا به مصرف ویتامین «د» روی بیاوریم زیرا تاکنون تاثیر پیشگیرانه مصرف این ویتامین اثبات نشده است.
نورنیوز