×
سیاسی
شناسه خبر : 50241
تاریخ انتشار : چهارشنبه 1399/02/31 ساعت 14:25
ایران به هیچ وجه به‌دنبال بی‌ثبات‌سازی افغانستان نیست

آژانس اطلاعات دفاعی آمریکا اعتراف کرد:

ایران به هیچ وجه به‌دنبال بی‌ثبات‌سازی افغانستان نیست

آژانس اطلاعات دفاعی آمریکا برای بازرسان دولت آن کشور که بر تلاش‌های جنگ در افغانستان نظارت داشتند، در گزارشی اعتراف کرد که برخلاف سخنان وزیر خارجه آن کشور که ایران را تهدیدی برای ثبات منطقه و افغانستان توصیف کرده بود، ایران به هیچ وجه به‌دنبال بی‌ثبات‌سازی افغانستان نیست.

نورنیوزـ گروه بین الملل: به گزارش پایگاه خبری و تحلیلی "نشنال اینترست" آمریکا، اگرچه مایک پمپئو وزیر امور خارجه آمریکا در ماه ژانویه (دی ماه ۱۳۹۸) مدعی شده بود که "ایران با قاطعیت تمام در راه تضعیف روند صلح افغانستان می کوشد"، اما دستگاه اطلاعات دفاعی آن کشور به تازگی با اعلام اینکه "ایران به دنبال بی‌ثبات کردن افغانستان نیست" این ادعای وزیر خارجه دونالد ترامپ رئیس جمهوری آمریکا را نقض کرد.

دستگاه اطلاعات دفاعی آمریکا درعین حال در گزارشی به سربازرس کل مدعی شد که ایران نشان نداده که «به طور جدی با توافقنامه ای صلح» که خواستار خروج نیروهای آمریکایی از افغانستان هستند، مخالف است.

سر بازرس کل در گزارش روز سه شنبه با خلاصه کردن بیانیه اطلاعات دفاعی آمریکا نوشت: "اهداف استراتژیک ایران در رابطه با افغانستان همچنان حفظ یک دولت مرکزی در افغانستان و امنیت پایدار در امتداد مرز شرقی خود است. "

این گزارش در ادامه بر اهداف ایران در افغانستان از جمله حمایت از جمعیت شیعه، از بین بردن [داعش در آسیای میانه]، مخالفت با حضور ایالات متحده در منطقه و تامین منافع اقتصادی ایران" اشاره کرده است. "

نشنال اینترست این گزارش را اینگونه ادامه داد: نیروهای آمریکایی در حال آماده‌ شدن برای ترک افغانستان به عنوان بخشی از توافق صلح که در ماه فوریه (بهمن – اسفند) امضا شد، هستند. زلمای خلیلزاد نماینده ویژه آمریکا در گفت‌وگوی آشتی افغان روز یکشنبه عازم افغانستان و قطر شد تا برای مذاکرات بین دولت افغانستان و طالبان اعمال فشار کند.

وزارت امور خارجه ایران در بیانیه ۱۰ اسفند ماه اعلام کرد که اگرچه به نظر ایران دولت آمریکا "هیچ وجاهت قانونی برای امضای توافقنامه صلح یا تعیین آینده افغانستان" ندارد، اما در عین حال از خروج نیروهای آمریکایی استقبال می کند.

اطلاعات دفاعی آمریکا به بازرس کل گفت که "هیچ چیزی در اظهارات اسفند ماه ایران نشان نمی‌دهد که ایران به طور جدی با این توافقنامه مخالف است، زیرا قبلاً از خروج ایالات متحده از منطقه ابراز حمایت کرده است. "

آژانس اطلاعاتی آمریکا در عین حال ضمن اینکه مدعی شد ایران "به عنوان بخشی از استراتژی خود کمک های با طالبان کرده است، با این وجود از نظر سیاسی و اقتصادی با دولت افغانستان تعامل داشته است.

پمپئو ماه ژانویه (دی – بهمن) مدعی شد که "تلاش‌های ایران برای حمایت از گروه‌های شبه نظامی" در افغانستان بخشی از تلاش‌های این کشور برای "تضعیف روند صلح" است.


ایرنا
نظرات

آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
رئیس الحشدالشعبی: از تهدیدها هراسی نداریم و به دفاع از عراق پایبند هستیم
تعدیل نیرو و تعطیلی ده‌ها شعبه استارباکس در آمریکا و کانادا
اخراج تیم دوچرخه سواری رژیم اسرائیل از مسابقه تور ایتالیا
سرنوشت مرگبار دو قاتل بعد از بخشیده شدن
مسکو: اسنپ‌بک فاقد اعتبار و قطعنامه 2231 همچنان معتبر است
اعلام اسامی داوران دیدار استقلال و المحرق بحرین
توئیت عبری رهبر معظم انقلاب: نظام خبیث صهیونی منزوی‌ترین و منفورترین دولت دنیاست
ادعای وزیر خارجه آلمان علیه ایران در سازمان ملل
تکذیب شایعه دستور شورای عالی امنیت ملی برای تعیین جانشین مقامات
نورنما | 6 مهر سالروز شهادت سید حسن نصرالله
آلمان برای مقابله با تهدید پهپادها آماده می‌شود
نورنما | واقعیتی تلخ در طنز امیرحسین قیاسی...
سفیر سابق آمریکا: اسرائیل به دنبال تجزیه ایران و ترکیه است
ادامه بهانه جویی تیم هندی؛ درخواست بازی بی طرف !
سخنگوی سپاه: هدف دشمن در هر دو جنگ‌ تحمیلی تجزیه ایران بود
استقرار تیپ نظامی ناتو در مرز با روسیه
کشته و زخمی شدن 89 نفر زیر دست و پا در هند
امید به صعود تیم ملی ایران در جام جهانی 2026
عراقچی: دنبال توافق عادلانه هستیم
هشدار به صهیونیست‌ها: ایرانی‌ها پشت خط هستند
ترامپ به دنبال ارسال نیروی نظامی به پورتلند
عامل مجازی گروهک‌های تروریستی در کرمان دستگیر شد
زلنسکی: از اسرائیل سامانه پاتریوت دریافت کردیم
سید الحوثی: حسن نصرالله کابوس صهیونیست‌ها بود
رشد صددرصدی اعتبارات بخش گردشگری
هشدار مجدد عراقچی نسبت به پیامدهای فعال‌سازی مکانیزم ماشه
لاوروف: بازگرداندن تحریم‌ها علیه ایران و استفاده از مکانیسم پس‌گشت غیرقانونی است
ابزار خوشحالی پاشینیان از صلح ارمنستان ـ آذربایجان
المیادین آخرین تصویر از شهید سیدحسن نصرالله را منتشر کرد
کوثری: ایران برنامه‌های موشکی و هسته‌ای را کنار نمی‌گذارد
جدول لیگ برتر پس از اتمام بازی های هفته پنجم
پیکان برابر چادرملو متوقف شد
پزشکیان: سفر به نیویورک فرصتی برای تبیین مواضع ایران در سطح جهانی بود
واردات خودرو در 6 ماه اول سال برابر صفر
جمهوری اسلامی ایران همواره حامی لبنان مقتدر و عزتمند است
شرح وظایف جدید در شرایط بن‌بست دیپلماسی
حال سعید پیردوست رو به بهبود است
آژیر خطر برای ترامپ؛ رشد چشمگیر نارضایتی در پایگاه جمهوری‌خواهان
شیخ نعیم قاسم: راه و روش سید حسن نصرالله جاودان است/هرگز خلع‌سلاح مقاومت را نمی‌پذیریم
جاده چالوس یکطرفه شد
دکتر پزشکیان در بازگشت از نیویورک وارد تهران شد
رئیس جمهور لهستان: آماده گشودن فصل نوینی در مناسبات تاریخی و فرهنگی با ایران هستیم
مسدود شدن 4 میلیارد دلار کمک‌‌های خارجی آمریکا
سود سهام عدالت تا آخر هفته واریز می شود
عراقچی: تهدید علیه حاکمیت ملی و تمامیت سرزمینی ونزوئلا را محکوم می‌کنیم
سقف خرید و نگهداری تتر محدود شد
بهره‌برداری فاز نهایی‌ انتقال آب سد طالقان به کرج و تهران‌ تا نیمه مهرماه
لاریجانی با نخست وزیر لبنان دیدار کرد
ایران نه منزوی است و نه طالب جنگ
انزوای اسرائیل و ضرورت شکل‌گیری نظم نوین جهانی
X
آگهی تبلیغاتی