×
اقتصادی
شناسه خبر : 50175
تاریخ انتشار : سه‌شنبه 1399/02/30 ساعت 14:53
افزایش موجودی کالاهای اساسی در بنادر به 4.2 میلیون تن

افزایش موجودی کالاهای اساسی در بنادر به 4.2 میلیون تن

گمرک ایران با اعلام اینکه موجودی کالاهای اساسی در بنادر به بیش از 4 میلیون و 230 هزار تن افزایش یافته است اعلام کرد : هم اکنون 51 شناور درحال پهلوگیری یا تخلیه اقلام اساسی و ضروری هستند.

نورنیوزـ گروه اقتصاد: مهرداد جمال ارونقی معاون فنی و امور گمرکی گمرک ایران گفت : گمرک، مجاز به ترخیص «درصدی» یا «کامل» کالاهای «در صف تخصیص ارز» نمیباشد اما کالاهای «در صف تأمین ارز» ترخیص میشوند.

معاون فنی و امور گمرکی گمرک ایران اعلام کرد: مطابق آمار واصله از مراجع ذیربط ، موجودی کالاهای اساسی در بنادر کشور تا روز جاری به بیش از 4 میلیون و 230 هزار تن می رسد که با تمهیدات درنظر گرفته شده از سوی گمرک و بندر، از یکسو نسبت به ترخیص اقلام اساسی موجود در بنادر در حداقل زمان اقدام شده و از سوی دیگر شناورهای حاوی کالاهای اساسی درحال ورود ، پهلوگیری و تخلیۀ کالای خود در بنادر می باشند ، به نحوی که تعداد 14 شناور حاوی بیش از 430 هزار تن درحال تخلیه در بنادر شهید رجایی ، امام خمینی (ره) ، نوشهر، انزلی و امیرآباد بوده و همچنین 37 شناور حاوی بیش از 940 هزار تن اقلام اساسی، در لنگرگاه، منتظر تخلیۀ کالاهای خود هستند.

 ارونقی میزان کالاهای غیراساسی غیر کانتینری موجود در بنادر را بیش از 3 میلیون و 600 هزار تن اعلام نموده و افزود: همانطور که قبلاً نیز اشاره شده برآوردها حاکی است بیش از 80% این اقلام، کالاهای سرمایه ای و ماشین آلات مرتبط با خطوط تولید، تجهیزات پالایشگاهی، نیروگاهی و اجزاء و قطعات پروژه های راهبردی می باشد که با اظهار این کالاها و انجام تشریفات گمرکی مربوطه ، نسبت به ترخیص آنها اقدام میشود.

معاون فنی گمرک ایران در ادامه خاطر نشان کرد با توجه به درخواست برخی صاحبان کالا از گمرکات کشور در خصوص ترخیص اقلام موجود در بنادر و گمرکات کشور و یا صدور اجازۀ ترخیص درصدی برای این کالاها، باید چند نکتۀ مهم را مدنظر قرار داد.  وفق نص قانون، خروج کالا از اماکن گمرکی، مستلزم انجام تشریفات گمرکی است که این تشریفات گمرکی، با تسلیم اظهارنامه به گمرک صورت می پذیرد.

ارونقی داشتن « ثبت سفارش » وزارت صنعت، معدن و تجارت را از الزامات اصلی اظهارکالا به گمرک و انجام تشریفات گمرکی شمرده و ادامه داد: مطابق مصوبۀ شمارۀ 4353 مورخ 97/1/22 هیات وزیران، واردات کلیۀ کالاها به صورت تجاری به کشور اعم از مناطق آزاد تجاری – صنعتی و ویژۀ اقتصادی و سایر مبادی ورودی به جز موارد استثناء ، بدون ثبت سفارش ممنوع است. باید توجه داشت ارز مورد نیاز کلیۀ کالاهای ثبت سفارش شده در چهارچوب مقررات بانک مرکزی تأمین خواهد شد.

معاون گمرک ایران در ادامه با اشاره به اختیارات تفویض شده به گمرک برای «ترخیص درصدی» اقلامی که فاقد کد رهگیری بانک می باشند گفت : وفق مفاد مصوبات ابلاغی ، « صرفاً » به گمرک اجازه داده شده است تا نسبت به ترخیص درصدی از کالاهای دارای اولویت 1 و 2 گروه کالایی موجود در اماکن گمرکی، مناطق ویژۀ اقتصادی و آزاد تجاری- صنعتی یا آنهایی که به اماکن مذکور وارد می شوند، دارای ثبت سفارش بانکی بوده و « در صف تأمین ارز بانکی» قرار گرفته اند اقدام نماید. بنابراین گمرک در خصوص مواردی که کد رهگیری بانک به گمرک ارائه نشده است، صرفاً می تواند نسبت به ترخیص درصدی اقدام کند مشروط بر این که این اقلام « در صف تأمین ارز بانکی » باشند. البته به اذعان بانک مرکزی، بانک های عامل برای کالاهایی که در صف تأمین ارز بانکی می باشند اعلامیۀ تأمین ارز صادر و صاحب کالا با ارائه اعلامیۀ تأمین ارز و رعایت سایر مقررات می تواند نسبت به ترخیص کل کالا اقدام کند.

ارونقی در خاتمه خاطرنشان کرد: با توجه به حجم مکاتبات و مراجعات روزهای اخیر، باید به این نکتۀ مهم توجه داشت که گمرک ایران، همچنین گمرکات اجرائی کشور ، مجاز به ترخیص درصدی یا کامل کالاهایی که « در صف تخصیص ارز بانکی » قرار دارند نمی باشند و از صاحبان کالا درخواست می شود از ارائه هر نوع درخواستی مبنی بر ترخیص درصدی یا کامل کالاهای « در صف تخصیص ارز » ، بدلیل نداشتن مجوز قانونی برای ترخیص توسط گمرک و تبعات بعدی آن خودداری نمایند.


تسنیم
نظرات

آخرین اخبار
واکنش مفتی جعفری لبنان به اظهارات جوزف عون درباره دبیرکل حزب‌الله
ارائه 188 هزار خدمت سلامت به زائران ایرانی حج
پیش‌بینی قیمت دلار، طلا و سکه در شنبه 16 خرداد 1405
آخرین تصمیم درباره سوابق تحصیلی و قوانین کنکور اعلام شد
آغاز روند کاهش قیمت محصولات پتروشیمی در بازار
ادعای ترامپ: درباره ایران به موفقیت بزرگی نزدیک شده‌ایم
تشدید حملات هوایی در جنوب لبنان
مومنی: چین و روسیه حمایت قاطع خود از ایران را اعلام کردند
پوتین: آتش‌بس باید به صلح پایدار در منطقه منجر شود
گره ویزا باز شد؛ ملی‌پوشان در مسیر جام جهانی 2026
بازگشت جناب‌خان به تلویزیون همزمان با جام جهانی
کشف و امحای بیش از یک تن مواد غذایی فاسد در غرب اهواز
هشدار اولمرت درباره تقلب در انتخابات سرزمین‌های اشغالی
محسن رضایی: توپ در زمین ترامپ است؛ آمریکا باید بن‌بست مذاکرات را بشکند
سفیر ایران در مکزیک: تیم ملی با آمادگی کامل راهی تیخوانا می‌شود
پزشکیان: طوفان به پایان می رسد
احتمال تنش تازه در شورای حکام؛ واشنگتن به دنبال قطعنامه علیه تهران
درخواست روسیه از آژانس اتمی برای برخورد قاطع با حملات به تأسیسات هسته‌ای
تأثیر جنگ ایران بر نرخ حمل‌ونقل دریایی
پوتین: تحریم‌ها علیه روسیه به‌طور برگشت‌ناپذیر به دلار و یورو آسیب زده است
هیأت حماس برای مذاکرات آتش‌بس وارد قاهره شد
تحریم‌های جدید آمریکا علیه ایران
تراژدی در صحرای بزرگ آفریقا ؛ جان باختن 50 مسافر بر اثر تشنگی
وزرای صنعت ایران و تاجیکستان به دنبال روان‌سازی تجارت دوجانبه
نوراینفو | روش های مقابله با اضطراب
چه کسی از آتش‌بس بدون توقف جنگ سود می‌برد؟
دو وزیر کابینه نتانیاهو در فهرست ممنوع‌الورودهای ایرلند قرار گرفتند
دیدار وزرای کشور ایران و روسیه در حاشیه اجلاس شانگهای
عذرخواهی صداوسیما بابت حذف سهوی بخشی از پیام رهبر انقلاب
هشدار رئیس سابق پنتاگون: جنگ ایران به «ویتنام ترامپ» تبدیل می‌شود
ترافیک سنگین در محورهای شمالی و آزادراه‌های منتهی به تهران
حمله نانسی پلوسی به ترامپ برای جنگ افروزی علیه ایران
ادعای تازه آمریکا درباره توقیف یک نفتکش ایرانی
مواضع منفعلانه رئیس‌جمهور و نخست‌وزیر لبنان درباره مذاکرات با اسرائیل
ادعای جدید استارمر درباره حمله احتمالی روسیه به ناتو در 2030
چهارمین روز اعتراضات مردم آلبانی علیه پروژه مرتبط با کوشنر
پست اینستاگرامی عراقچی درباره دانش‌آموزان میناب که تاریخ‌ساز شدند
تحویل کاپ قهرمانی کشتی آزاد جهان پس از یک دهه به ایران
هشدار بارش‌های سیل‌آسا در 8 استان
قول پینگ‌پنگ باز 61 ساله ایرانی برای گرفتن طلا در بازی های پاراآسیایی
ماجرای پرواز جنگنده‌ها در ارتفاع پایین بر فراز اصفهان چه بود؟
جزئیات جدید از پرونده 2 دختر سنندجی؛ روایت تکان‌دهنده مادر نارین و آیلین
از همسایگی تا قدرت‌سازی؛ نقشه جدید ایران در آسیا
شلیک اخطار موشکی - پهپادی نداجا به سمت ناوشکن‌های متجاوز و مزاحم آمریکایی
برنامه های جدید رادیو و تلویزیون در تابستان + جزئیات
غیبت 4بازیکن تیم ملی در دیدار مقابل مالی
مرگ 4نفر در بنگلادش در اثر گرمازدگی
گروسی: مذاکره تنها راه‌حل موضوع هسته‌ای ایران است
تکذیب خبر موافقت تهران با انتقال ذخایر اورانیوم کشور
جزئیات جدید از مذاکرات ایران و آمریکا؛ شرط تهران برای آزادسازی دارایی‌ها