×
اقتصادی
شناسه خبر : 50153
تاریخ انتشار : سه‌شنبه 1399/02/30 ساعت 12:58
اندازه اقتصاد دیجیتال ایران 6.5 درصد است

وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات:

اندازه اقتصاد دیجیتال ایران 6.5 درصد است

وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات گفت: مجموع اندازه اقتصاد دیجیتال کشور در حال حاضر 6.5 درصد است.

نورنیوزـ گروه اقتصاد: محمد جواد آذری جهرمی وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در برنامه رهیافت رادیو اقتصاد افزود: پیگیری و پیشرفت در حوزه اقتصاد دیجیتال جزو برنامه های وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات است. اقتصاد دیجیتال در دولت دوازدهم نیز به صورت جدی پیگیری شد.
وی بازار را از نکات بسیار مهم در حوزه اقتصاد دیجیتال دانست و  گفت: ایران در منطقه خاورمیانه ۸۰ میلیون نفر جمعیت دارد که ظرفیت بسیار بزرگی است. کشور ایران با این وصف، مستعد یک جهش بزرگ در حوزه اقتصاد دیجیتال است.
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات، اقتصاد دیجیتال را دارای سه لایه از قبیل هسته، محدود و وسیع برشمرد و گفت: لایه اول مربوط به هسته اقتصاد دیجیتال است. این لایه بیشتر به وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات، فعالیت اپراتورهای مخابراتی و ارتباطی، تولید و صادرات نرم افزار، سخت افزار، تولیدات داخلی و بازرگانی این تولیدات و بخش خدمات حوزه آی.سی. تی ربط پیدا می کند.
وی افزود: لایه دوم (محدود) اقتصاد پلتفرمی و لایه سوم (وسیع) دیجیتالی شدن فرآیندها مثل کشاورزی، بهداشت، انرژی و بسیاری از حوزه های دیگر در این لایه قرار می گیرند. مجموع اندازه هسته اقتصاد دیجیتال در ایران چهار درصد و لایه دوم و سوم در مجموع ۲.۵ درصد شده است.

به گفته آذری جهرمی، سال ۱۳۹۵ سهم اقتصاد بخش تلکام که جزو هسته بود به تنهایی در تولید ناخالص داخلی ۱.۷۵ درصد بود که امسال به ۲.۵ درصد رسیده است. حجم بازار حوزه تلکام در ابتدای دولت یازدهم ۱۹ هزار میلیارد تومان، ابتدای دولت دوازدهم ۳۶ هزار میلیارد تومان و امسال به ۵۰ هزار میلیارد تومان رسیده است. افزایش حجم حوزه بازار تلکام از ۳۶ به ۵۰ هزار میلیارد تومان در دو تا ۲.۵ سال گذشته ناشی از توسعه بازار بوده است.
وی با بیان اینکه سیاست مهم این وزارتخانه در رشد بازار اپراتورهای ارتباطی تثبیت و کنترل قیمت ها و استراتژی توسعه بازار بوده است گفت: پنج میلیون نفر در ابتدای دولت یازدهم به اینترنت دسترسی داشته اند که این عدد در ابتدای دولت دوازدهم به  ۳۶ میلیون نفر و اکنون به ۷۰ میلیون نفر ایرانی رسیده است.
وی افزود: این وزارتخانه قیمت ها را بالا نبرد و تلاطم های ارزی را از جیب مردم تامین نکرد.
آذری جهرمی ادامه داد: رشد و توسعه خوبی در حوزه «۳» و «۴G» طی دولت دوازدهم در کشور اتفاق افتاد؛ به نحوی که ۱۰۰ درصد شهرها و ۸۷ درصد روستا هابه «۳» و «۴G» متصل شدند. این عدد تا پایان امسال در روستاهای بالای ۲۰ خانوار به ۱۰۰ درصد می رسد. اینها همان استراتژی توسعه بازار بود که اقتصاد را بزرگ کرد.
وی با بیان اینکه سهم بخش خدمات ۰.۴ درصد بود که اکنون به ۰.۸ درصد رسیده است اضافه کرد: استارت آپ ها در این رسته قرار می گیرند که در طول ۲.۵ سال گذشته رشد ۱۰۰ درصدی را تجربه  کرده اند.
 وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات گفت: هم اکنون ۵۰۰۰ استارت آپ در سامانه نوآفرین سازمان فناوری اطلاعات ثبت ودر حال فعالیت اقتصادی هستند. این کسب و کارها ضمن ایجاد اشتغال بستر خدمات را در حوزه های مختلف برای مردم فراهم می کنند.
 وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات با بیان اینکه مجموع اندازه اقتصاد دیجیتال کشور ۶.۵ درصد است، افزود: هم اکنون متوسط هسته اقتصاد دیجیتال در دنیا ۴.۵ درصد است.
 وی یادآورشد: هسته اقتصاد دیجیتال در آمریکا و چین به ترتیب ۶ و ۶.۹ درصد است؛ آن هم به واسطه تولیدتجهیزات سخت افزاری وسیعی که در این حوزه دارند.


ایسنا
نظرات

آخرین اخبار
هشدار درباره آمپول‌های لاغری
دانشمندان سلول‌های سرطان پانکراس را وادار به خودتخریبی کردند
سازمان جهانی بهداشت:تابستان‌های داغ‌تر در انتظار اروپا
استاندار تهران: پایتخت در آماده‌باش کامل برای مراسم تشییع رهبر شهید
سازمان همکاری اسلامی خواستار توقف حملات اسرائیل به سوریه شد
رئیس‌جمهور: وزارت علوم فرآیند استفاده از ظرفیت‌های علمی کشور را راهبری کند
وزارت بهداشت دستورالعمل نظارت بر مراسم تشییع رهبر شهید را ابلاغ کرد
ادعای ونس: مذاکرات فنی با ایران ادامه دارد
حماس: نیروهای بین‌المللی باید حملات اسرائیل به غزه را متوقف کنند
نکاتی برای استفاده از موبایل در مراسم تشییع رهبر شهید
دیدار وزیر کشور ترکیه با الجولانی در دمشق
جزئیات تازه قالیباف از تفاهم اسلام‌آباد؛ مذاکرات ایران و آمریکا به کجا رسید؟
قطعی برق 16 هزار مشترک در فرانسه همزمان با گرمای بی‌سابقه
حسین طیبی برترین بازیکن فوتسال ایران در سال 1404 شد
رئیس سیا؛ جنگ با ایران، جنگ فناوری است
آماده‌باش امنیتی پس از اعلام ربایش هواپیمای عازم تل‌آویو
هالند در آخرین فرصت درخشید؛ نروژ حریف برزیل شد
پاکستان: قطع آب از سوی هند، اعلام جنگ است
ثابت کردید شایستگی میزبانی یک تورنمنت بین‌المللی را ندارید
لایحه امنیتی انگلیس، آزادی رسانه‌ها را نشانه گرفت
مصر و قطر بر تداوم مذاکرات تهران و واشنگتن تأکید کردند
رئیس‌جمهور گرجستان در مراسم تشییع رهبر شهید ایران حضور می‌یابد
اعلام آمادگی کامل نیروی زمینی سپاه برای مراسم تشییع رهبر شهید
سفر هیئت حماس به قاهره برای ادامه مذاکرات آتش‌بس
بودجه ویژه برای مقابله با قاچاق سوخت
آمار شوکه‌کننده وزیر آموزش و پرورش از مدارس آسیب‌دیده
فراخوانی که همه را غافلگیر کرد
تأکید وزارت راه بر هم‌افزایی دستگاه‌ها برای حل بحران مسکن
آشورماتوف به‌زودی به تمرینات آبی‌ها اضافه می‌شود
ثبت‌نام وام بازنشستگان تأمین اجتماعی آغاز شد؛ جزئیات نحوه نام‌نویسی
ادعای دفن امانتی پیکر رهبر شهید در قم تکذیب شد
ادعای کاخ سفید درباره هزینه 30 میلیارد دلاری جنگ با ایران
لغو ممنوعیت صادرات محصولات پتروشیمی و پلیمری
مرتس پس از حذف آلمان، سوژه رسانه‌ها شد
عیادت حجت‌الاسلام مروی به نمایندگی از رهبر انقلاب از حجت‌الاسلام راشد یزدی
طرح 4 میلیارد دلاری آمریکا برای پایگاه‌های نظامی خود در انگلیس
آغاز پرداخت تسهیلات کم‌بهره برای نصب پنل‌های خورشیدی خانگی
رئیس‌جمهور ترکیه: اتهام‌زنی اسرائیل علیه آنکارا بی‌ارزش است
عموزاد و سهرابی برترین کشتی‌گیران جهان در ماه ژوئن شدند
دروغ مذاکراتی ترامپ برای کاهش قیمت نفت
آمریکا تحریم‌های جدید علیه حزب‌الله اعمال کرد
پزشکیان: با همکاری کشورهای مسئولیت‌پذیر، تلاش‌های مخرب برخی بازیگران ناکام می‌مانَد
الشرع: سوریه میدان اجرای توطئه‌های خارجی نخواهد شد
وزیر علوم: فناوری روز، ستون فقرات قدرت دفاعی و توسعه اقتصادی کشور است
ثبت‌نام خودرو چانگان آغاز می‌شود+ شرایط
ایران دوباره در مسیر رشد علمی قرار گرفت
جزئیات آتش‌سوزی انبار نفت ری؛ 3 نفر مصدوم شدند
اصلاح قانون استفاده از سلاح محیط‌بانان چه زمانی نهایی می‌شود؟
تقدیر دادگستری البرز از اطلاعات سپاه برای شناسایی و بازداشت جاسوس رژیم صهیونیستی
عکس های منتخب جام جهانی 2026 - روز نوزدهم