×
فرهنگی
شناسه خبر : 50061
تاریخ انتشار : دوشنبه 1399/02/29 ساعت 12:54
ابتکار: تغییرات قضایی لایحه تامین امنیت زنان به بررسی بیشتر نیاز دارد

ابتکار: تغییرات قضایی لایحه تامین امنیت زنان به بررسی بیشتر نیاز دارد

معاون رییس جمهوری در امور زنان و خانواده ضمن تشریح عملکرد این معاونت در تدوین و تبیین لایحه تامین امنیت زنان در برابر خشونت گفت: این لایحه با تغییرات بسیاری از قوه قضاییه به دولت ارجاع شده و نیاز به بحث و بررسی بیشتر دارد.

نورنیوز ـ گروه جامعه: معصومه ابتکار روز دوشنبه در نشست کرسی ترویجی بررسی فقهی و حقوقی خشونت علیه زنان که بصورت ویدیو کنفرانس میان معاونت امور زنان و دانشگاه مفید قم در دفتر معاونت برگزار شد، افزود: از روز نخست فعالیت ما در دولت دوازدهم، موضوع لایحه تامین امنیت زنان در برابر خشونت مورد توجه بود؛ لایحه ای که در کمیسیون لوایح بررسی و به عنوان لایحه ای که مباحث قضایی را شامل می شود به قوه قضاییه ارسال شد.

وی ادامه داد: در نشست های تخصصی که با قوه قضاییه داشتیم از ابعاد و زوایای مختلف مورد برررسی قرار گرفت که خوشبختانه کلیات این لایحه مورد توافق همه اعضا و ارکان قوه قضاییه بود.

معاون رییس جمهوری در امور زنان و خانواده یادآور شد: البته از برخی زوایا، نگرانی هایی همچون این موضوع که لایحه سبب تزلزل خانواده نشود مطرح که باعث شد بحث طولانی و لایحه دو سال  در قوه قضاییه بماند تا اینکه با تغییر ریاست قوه، بررسی لایحه بار دیگر به جریان افتاد و دستور کار بر روی لایحه در ظرف مدت کوتاه صادر شد تا اینکه این لایحه به دولت بازگشت داده شد.

ابتکار، ضمن گلایه از اینکه تغییرات زیادی در لایحه بازگشت داده ایجاد شد که محتوای آن را از زوایای مختلف دستخوش تغییر کرده است، تصریح کرد: از این رو دوباره به کمیسیون لوایح ارجاع شد که اکنون در دستور نوبت کمیسیون لوایح دولت است که در آنجا حتما بحث هایی خواهد داشت.

معاون رییس جمهوری در امور زنان و خانواده در ادامه ویدیو کنفرانس با اساتید دانشگاه مفید قم، به روند حمایتی معاونت از لایحه حمایت از حقوق کودکان و نوجوانان اشاره کرد و گفت: این لایحه چند سال در کمیسیون حقوقی قضایی مجلس مانده بود که با تقاضا و پیگیری های صورت گرفته ما، لایحه از کمیسیون قضایی خارج شد و به صحن مجلس آمد که در آنجا مورد تصویب نمایندگان قرار گرفت و به شورای نگهبان ارسال شد.

وی ادامه داد: سه نوبت مورد ایراد شورای نگهبان قرار گرفته شد که عمده ایراد هم مربوط به بحث حقوق والدین و مواردی مانند تبصره ماده ۱۷ بود که به نوعی برخورد قضایی ارتکاب خشونت والدین علیه کودکان را تعیین کرده بود. نهایتا در هفته گذشته با پیگیری های بسیار و خواهش ما از نمایندگان مجلس، نهایتا لایحه حمایت از حقوق کودکان و نوجوانان با اصلاح و اعمال نظر شورای نگهبان درباره تبصره ماده ۱۷ تصویب شد و امیدواریم دیگر ایرادی نداشته باشد تا دولت بتواند آن را اجرایی کند.

ابتکار درباره کلیات لایحه توضیح داد: بخش عمده از این لایحه پرداختن به مساله خشونت بخصوص خشونت علیه دختران است. از از این رو بسیار اهمیت دارد و امیدواریم نشست های تخصصی هم به این لایحه بپردازد تا ما در موارد مرتبط با خشونت و حقوق کورکان بتوانیم گام های مهمی برداریم.

وی یادآور شد: در بحث لوایح در شورای فقهی حقوقی هم کارهایی دنبال کردیم. به طور کلی رویکرد ما پیشگیرانه است و فقط به بحث حقوقی اکتفا نکردیم بلکه حمایت از جوانب و نیازهای اجتماعی را هم مدنظر قرار دادیم که بر همین اساس همکاری گسترده ای با اورژانس اجتماعی پیش گرفتیم که بازدیدهایی هم صورت گرفت.

معاون رییس جمهوری در امور زنان و خانواده افزود: خوشبختانه در تمام شهرهای بالای 50 هزار نفر مرکز مداخله در موارد بحران های اجتماعی داریم ضمن اینکه خط ۱۲۳ پاسخگوی تمام تمای های مردم در این موارد است.

وی یادآور شد: اخیرا هم با حمایت معاونت و وزارت ارتباطات و ستاد کرونا و سازمان بهزیستی پیامکی برای همه ارسال شد که از جهت اطلاع رسانی مهم بود.


ایرنا
نظرات

آخرین اخبار
عکس های منتخب جهان؛ 24 جولای 2026
اکبر عبدی درگذشت اعلام زمان خاکسپاری
حمله آمریکا به شلمچه صحت ندارد
گزارش بانک جهانی از فاجعه ونزوئلا
کشته شدن 2 نظامی اسرائیلی در عملیات تیراندازی در کرانه باختری
زیاده‌خواهی آمریکا عامل اصلی وضعیت کنونی منطقه است
عملیات در کرانه باختری؛ 4 صهیونیست کشته و زخمی شدند
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی: پایداری ایران در برابر دشمنان ریشه در فرهنگ متعالی دارد
تنگه یا تله؟ بلینکن پاسخ می‌دهد
تهدید تازه ترامپ علیه اروپا
قوه قضاییه: شعبات ساعدی‌نیا همچنان پلمب است
رسانه ملی با صدور بیانیه‌ای بر هماهنگی با دولت و حفظ انسجام ملی تأکید کرد
ناهماهنگی ترامپ با عربستان در مطرح کردن عادی سازی روابط با اسرائیل
سرنوشت بهترین بازیکن جام جهانی مشخص شد
صعود دختران هاکی ایران به نیمه‌نهایی قهرمانی آسیا
تحولات خاورمیانه محور نشست چین و آسه‌آن
ارتقای زیرساخت‌های هوشمند جاده‌ای برای سفرهای اربعین در مرزهای کشور
افزایش قیمت نفت و تشدید جنگ؛ فشار تازه بر آمریکایی‌ها
زائران اربعین بخوانند؛ نرخ سواری، ون و اتوبوس از مرزهای عراق
سرمربی تیم ملی وزنه برداری زنان:به دنبال قهرمانی آسیا هستیم
ادامه عقده‌گشایی و خصومت‌ورزی آمریکا علیه ایران با تحریم‌های جدید
هشدار سفارتخانه‌های آمریکا به اتباع خود درباره احتمال لغو پروازها و سفر به غرب آسیا
اسلام‌آباد در حال بررسی احیای مذاکرات ایران و آمریکا با ابتکار چین
پلیس راهور تهران: برخورد با موتورسیکلت‌سواران در خطوط ویژه از شنبه آغاز می‌شود
واکنش مهاجرانی به سانسور سخنان پزشکیان در صداوسیما
معادله جدید؛ به ازای شهادت هر ایرانی، به درک واصل شدن یک نیروی آمریکایی
ادعای تازه ترامپ درباره ایران؛ پکن و مسکو سلاح نمی‌فروشند
انتقاد تند وزارت خارجه یمن از فرستاده سازمان ملل؛ جانبداری آشکار از ریاض
غریب‌آبادی: انتظار از اروپا این است پیشران دیپلماسی باشد و نه دنباله‌رو متجاوز
کارشناسان سازمان ملل خواستار پاسخگویی آمریکا و اسرائیل درباره قتل‌عام کودکان میناب شدند
شورای اطلاع‌رسانی دولت: صداوسیما بخشی از سخنان رئیس‌جمهور را سانسور کرد
بازگشت غیرمنتظره آسانی به تهران
عراقچی در سازمان شانگهای: ایران زیر بار قلدری آمریکا نمی‌رود
چرا هوش مصنوعی انسان نمی‌شود؟
ممنوعیت سفر و انسداد دارایی‌ها؛ تحریم‌های تازه اروپا علیه چند ایرانی
فدراسیون والیبال: تیم ملی با پیاتزا راهی قهرمانی آسیا می‌شود
واکنش کرملین به موضع دوگانه ترامپ در قبال اوکراین
باب المندب باز است؛ فقط عربستان محاصره است
جدول قطعی برق استان ها فردا 3 مرداد 1405 + نحوه اطلاع از ساعت قطعی برق شنبه
گزارش سی‌بی‌اس از بحران مهمات آمریکا؛ پاتریوت و تاد زیر فشار تنش با ایران
بیانیه وزیران خارجه شانگهای در قرقیزستان؛ از نظم چندقطبی تا بانک توسعه
ادامه آتش‌سوزی مهیب در جنوب‌غرب فرانسه
سقوط هواپیمای دریایی در واشنگتن آمریکا
ثبات بیت‌کوین با وجود ریزش سهام
رایزنی قطر و انگلیس درباره امنیت منطقه
اطلاعیه آموزش و پرورش درباره نمرات دانش‌آموزان پایه نهم
پیش بینی قیمت طلا و سکه فردا شنبه 3 مرداد 1405
آمادگی کامل هلال‌احمر در مرز مهران؛ خدمات امدادی اربعین ارتقا می‌یابد
جابجایی نیروهای آمریکایی در عراق
حملات بامدادی آمریکابه ایران؛ پاسخ موشکی ایران به پایگاه‌های آمریکا در اردن، بحرین و کویت