نورنیوزـ گروه جامعه: کووید 19 نه تنها ویروسی است که اقتصاد جهانی را مختل کرده و روابط زندگی افراد را دیگرگون ساخته است، نگرش مردم به زندگی و یاد مرگ را نیز افزایش داده است. شاید کمتر برههای از تاریخ باشد که تا این حد بوی مرگ به مشام برسد و حد و مرزی نداشته باشد، پیر و جوان نشناسد و بین فقیر و غنی تفاوتی قائل نشود. در حال حاضر ترس و دلهرهای که این بحران ایجاد کرده و همه را حساس کرده تا پروتکل@های بهداشتی را رعایت کنند بیسابقه است.
روشن شدن چراغ یاد مرگ در اذهان بشر و نزدیک دانستن مرگ سبب شده است که خدا باوری در نزد مردم افزایش پیدا کند و نگاههای معرفتی و عرفانی افراد در سر تا سر دنیا بیشتر شود. در کشور خودمان مجالس متعددی برای دفع بلا برگزار شد از برپایی زیارت عاشورا و ختم صلوات گرفته تا خواندن دعای هفتم صحیفه سجادیه (که تا کنون خیلی از ما از آن خبر نداشته ایم) تقارن این ایام کرونایی با ماه مبارک رمضان و کمک های بشردوستانه مردم نه تنها فضای معنوی کشورمان را تغییر داده است بلکه درسطح جهان نیز تاثیرات خود را گذاشته است.
بر اساس یافتههای نظرسنجی که توسط دانشگاه شیکاگو و با همراهی مرکز تحقیقات خبرگزاری آسوشیتدپرس انجام شده، ۳۱ درصد از آمریکاییهایی که به خدا باور دارند بر این اعتقادند که ویروس کرونا یک نشانه از سوی خداوند است تا این پیام را به آنها منتقل کند که باید زندگیشان را تغییر دهند.
این نظرسنجی اذعان دارد که سیاهپوستان آمریکا نسبت به سایر نژادهای دیگر احتمال بیشتری میدهند که این ویروس نشانهای است که خدا از طریق آن میخواهد بدون توجه به تحصیلات، درآمد، جنسیت و نژاد، بشریت را تغییر دهد.
همچنین این نظرسنجی نشان میدهد ۸۲ درصد آمریکاییها میگویند به خدا باور دارند و ۲۶ درصد آنها هم گفتهاند در اثر شیوع بیماری کووید ۱۹ ایمان آنها تقویت شده، این در حالی است که تنها ۱ درصد گفتهاند پس از شیوع ویروس کرونا ایمانشان تضعیف شده است.
کاترین لوفتون، استاد مطالعات دینی در دانشگاه "ییل" میگوید تعداد زیادی از آمریکاییهایی که ویرس کرونا را به عنوان پیام خدا تعبیر میکنند در تصور خود میگویند «اگر تغییر نکنم این بدبختی و مصیبت ادامه مییابد.»
اینها همه نشانههایی از آن است که ویروس کرونا عقاید مذهبی مردم جهان را دچار تغییرات چشمگیری کرده است.
زهرا کامگار
نورنیوز