شناسه خبر : 49914
تاریخ انتشار : 1399/02/27 15:21
وزارت بهداشت: 2 محموله کیت آنتی بادی به آلمان و ترکیه صادر شد

وزارت بهداشت: 2 محموله کیت آنتی بادی به آلمان و ترکیه صادر شد

مدیر کل تجهیزات پزشکی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: 2 محموله کیت سرولوژیک (آنتی بادی) به ترکیه و آلمان صادر شده ولی صادرات کیت تشخیصی پی سی آر با توجه به نیاز کشور نداشته ایم.

نورنیوزـ گروه جامعه:  حسین صفوی مدیر کل تجهیزات پزشکی وزارت بهداشت روز شنبه در نشست خبری که به صورت ویدئو کنفرانس از وزارت بهداشت برگزار شد، درباره صادرات کیت افزود: در دو هفته گذشته در مورد صادرات کیت های سرولوژیک بعد از اینکه تاییدیه های لازم را گرفتند دو محموله از کشور خارج و برای آلمان و ترکیه ارسال شد. خروج آنها از گمرک صورت گرفت. در مورد کیت پی سی آر فعلا صادرات نداریم چون هنوز در کشور نیاز داریم.

وی گفت: خیلی از کشورها وارداتشان به صورت متمرکز نیست و مثل کشور ما نیست که هر محموله را وزارت بهداشت مجوز بدهد اما در خیلی کشورها مثل آمریکا ممکن است کالا وارد شود و دستگاه دولتی مطلع نشود. مستندات صادارت این محموله در وزارت بهداشت موجود است.

مدیر کل تجهیزات پزشکی سازمان غذا و دارو گفت: در مورد کیت های وارداتی چون اوایل کرونا تولیدکننده کیت نبودیم. در ابتدای امر بخشی از کیت ها توسط سازمان بهداشت جهانی بخشی وارد شد.

سرنوشت کیت های چینی

وی افزود: بخشی از نیاز به کیت ها نیز بعد از تایید کیفیت کیت ها از سوی انستیتو پاستور از چین یا اروپا وارد شدند، نمونه کیت ها به دقت از سوی انستیتو پاستور بررسی و بعد از تایید آنها مجوز واردات و ترخیص کیت های وارد شده انجام شد. همه کیت های وارد شده کیفیت دارند البته ممکن است برخی محموله ها به خاطر شرایط خاص نگهداری شرایط متفاوتی داشته باشندکه کنترل میشود و اگر ضرری برای بیماران نداشته باشند، استفاده می شود.

صفوی گفت: در مورد اینکه کیفیت واردات کیت های چینی یا وارداتی مشکل داشته باشد، گزارش نداشته ایم. اگر گزارشی باشد بررسی می کنیم اما ممکن است این کیتها در حمل و نقل یا در انبار دمای استاندارد را از دست بدهند و قابلیت استفاده نداشته باشند اگر مجوز واردات داده باشند. تردیدی نیست که کیفیت لازم را دارند و کیت های دارای مجوز چه در مورد واردات و چه تولید داخل دقت لازم صورت می گیرد.

وی در پاسخ به پرسش دیگری درباره حجم صادرات کیت ایرانی افزود: اینکه حجم صادرات چه میزان بوده اکنون حضور ذهن ندارم اما دو محموله بوده است. تولید کننده داخلی کیت های سرولوژیک از وزارت بهداشت خواسته است که اجازه صادرات روزانه ۹ هزار کیت سرولوژیک را داشته باشد که موافقت کرده ایم. البته باید بازاریابی کنند اگر کالای آنها مشتری داشته باشد اجازه خروج از کشور و صادرات را دارند.

پانسمان بیماران ئی بی تامین شد

صفوی درباره واردات و تامین پانسمان بیماران پروانه ای گفت: در مورد پانسمان های ئی بی به خاطر تحریم ها و عدم همکاری شرکت تامین کننده اصلی سوئدی در مقاطعی با مشکلات مواجه شدیم. البته از طریق چند شرکت فوریتی این کالا را تامین کردیم. بخشی هم در چند هفته اخیر توسط یونیسف وارد کشور و ترخیص شد. موجودی برای پانسمان ئی بی اکنون در کشور مطلوب است و نگرانی نداریم. تلاش می کنیم نیاز آتی را برای ماههای بعد تامین کنیم.

ماسک در مترو ایمن نیست

مدیر کل تجهیزات پزشکی وزارت بهداشت در پاسخ به پرسشی مبنی بر اینکه آیا ماسک های سه لایه برای استفاده از مترو قابل اطمینان هست یا نه گفت: هیچ کدام از اقلام حفاظتی ایمنی ۱۰۰ درصدی ندارند بنابراین مراقبت خاص و فاصله گذاری اجتماعی باید رعایت شود. در غیر این صورت ماسک ها و سایر اقلام حفاظتی ایمن نیستند و در مقابل انتقال ویروس نمی توان به آنها اطمینان کرد.

وی درباره ورود ماسک های لاکچری ۲۰۰ هزار تومانی گفت: به تازگی چنین گزارشی نداشته ایم البته اوایل شروع کرونا در کشور به علت کمبود ماسک در کشور، چنین مواردی را داشتیم و ماسک های ۲۰۰ هزار تومانی هم در بازار داشتیم. که بیشتر ماسک های N۹۵ خاصی بودند که فیلترهای بلند مدت داشتند و البته با مجوز وزارت بهداشت وارد نشده بودند. اما اکنون چنین گزارشی هایی را نداریم.

صفوی افزود: در گذشته ماسک های N۹۵ بیشتر در بخش صنعت کاربرد داشت اما اکنون با توجه به نیاز بخش درمان، تولید این ماسک ها به حدی است که در بازار موجود است و بازار به نفع تولید کنندگان داخلی با قیمت های مصوب تغییر کرده است. وارد کنندگان خاص این کالاها با قیمت های نا متعارف ضرر می کنند.

ضدعفونی کننده های هوا تاییدیه ندارند

صفوی گفت: برخی اقلام یا کالاهایی هستند که بعد از کرونا در دنیا تولید و عرضه شدند یکی از این کالاها، دستگاه یو وی برای استریل هوا و مه پاش برای ضدعفونی سطوح و هوا بود که توسط هیچ رگولاتوری تایید نشده است. اثربخشی آنها با توجه به گردش هوا ممکن است متغیر باشد و اثر ثابتی ندارند و تاییدیه خاص و اثربخشی ۱۰۰ درصدی ندارند. هر جایی از این وسایل استفاده می کند با مسئولیت خودشان استفاده می کنند و تاییدیه برای آنها صادر نشده است.

وی افزود: در چند ماه گذشته در حوزه تولیدات تجهیزات پزشکی به خصوص تجهیزات مرتبط با کرونا به خاطر اینکه در دنیا داروی خاصی برای درمان کرونا و پیشگیری کرونا کشف نشده است و ثابت نشده است که اثربخشی داشته باشند بیشتر بر روی جلوگیری از شیوع و پیشگیری تمرکر شد و استفاده از دستگاههای کمک تنفسی بیشتر مورد توجه قرار گرفت.

مدیر کل تجهیزات پزشکی گفت: در دنیا برای ماسک و دستکش، لباس یکسره، کیت، ونتیلاتور، مانیتورهای پزشکی تقاضای این اقلام بسیار افزایش پیدا کرد. در کشور ما وجود تولیدکنندگان و شرکت های دانش بنیان از سالهای قبل کار می کردند در سه ماه گذشته توانستیم هم از ظرفیت شرکت های تولید کننده استفاده کنیم و تولیدات را افزایش دادیم.

وی افزود: در مورد ونتیلاتور قبل از کرونا روزی ۱۰ دستگاه تولید داشتیم اکنون دو شرکت تولید کننده داریم که می توانند روزانه ۴۰ دستگاه ونتیلاور تولید می کنند و در اختیار وزارت بهداشت قرار می دهند، حتی مازاد تولید دارند که اجازه دادیم اگر مازاد بر ۴۰ دستگاه در روز تولید کنند به کشورهای دیگر صادرات کنند و برای صادرات مجاز هستند.

تولید ۱.۵ میلیون کیت تشخیصی در ایران

صفوی گفت: در مورد کیت تشخیص قبل از کرونا هیچ تولید کننده ای نداشتیم اکنون سه شرکت دانش بنیان دارای تاییدیه هستند. تولیدات آنها در حدی است که ظرف یک ماه و نیم آینده مقرر شده نیاز وزارت بهداشت و مراکز تشخیصی به یک میلیون و ۵۰۰ هزار کیت را فراهم کنند و در اختیار وزارت بهداشت قرار دهند. در مورد اقلام کنار تشخیصی و کیت های استخراج هم به تولید داخلی رسیده ایم. در مورد کیت های سرولوژیک اکنون یک تولید کننده داریم که می تواند علاوه بر نیاز داخل مقدار زیادی هم صادرات داشته باشد.

وی افزود: در مورد تولیدکننده کیت های تشخیصی و سرولوژیک تقاضاهای دیگر برای تولید داریم که کیفیت این محصولات در حال بررسی است و اگر تایید شوند وارد بازار می شوند یا در چرخه صادرات قرار می گیرند.

وی گفت: در مورد ماسک N۹۵، لباس ایزوله، شیلد و اقلام دیگر حفاطتی اقدامی که انجام شد این بود که تولید ماسک های سه لایه را توسعه دادیم. تیراژ تولید ۵۰۰ تا ۶۰۰ هزار در روز بود با کمک بخش خصوصی و دولتی ماشین های تولید ماسک هم وارداتی هم تولید داخل تهیه کردیم اکنون بیش از دو میلیون و ۵۰۰ هزار ماسک صنعتی در خط های تولیدی روزانه به مراکز درمانی تحویل می دهیم.

صفوی افزود: گروههای جهادی، کارگاههای صنعتی نیز می توانند تولید ماسک با بسته بندی و ضدعفونی مناسب داشته باشند و این اقلام را در اختیار مراکز درمانی و داروخانه ها قرار بدهند.

افزایش تولید ماسک در کشور

وی گفت: تولید ماسک سه لایه در کشور نیز افزایش یافته، نسبت به قبل از کرونا ۴ برابر شده و به ۲.۵ میلیون ماسک در روز رسیده است. قبل از کرونا تولید ماسک N۹۵ هم برای مصرف مراکز درمانی نداشتیم. حدود ۱۵ هزار تولید روزانه بود که در بخش صنعت استفاده می شود بعد از کرونا بخش خصوصی این ماسک را تولید کرد و اکنون روزانه ۱۵۰ هزار ماسک N۹۵ تولید می شود و برای مصرف مراکز درمانی و دپو و صادرات است استفاده می شود. در مورد تولید لباس یکسره هم ظرفیت تولید کمتر از ۱۰ هزار بود و امروز به بیش از ۱۰۰ هزار رسیده است که بیش از نیاز کشور است.

مدیرکل تجهیزات پزشکی سازمان غذا و دارو گفت: در مورد اقلام حفاظتی و کیت های تشخیصی کاملا بر تولیدات داخلی متکی هستیم. اگر پیک دوم کرونا در راه باشد هم دپوی لازم را خواهیم داشت و با وجود تحریم ها میزان تولیدات کشور کاملا مطلوب و قابل اطمینان است.

وی افزود: در مورد کیفیت تجهیزات پزشکی تولید داخل، این شرکت ها را رتبه بندی کرده ایم. بین رتبه یک تا چهار هستند. این محصولات انواع مختلفی دارند و با کمک و ظرفیت انجمن ها و اتحادیه های مرتبط این کالاها بر اساس رتبه تولید و مواد اولیه ای که استفاده کرده اند، قیمت گذاری های متفاوت دارند.

صفوی گفت: رتبه بندی کالاهای پزشکی و قیمت گذاری متفاوت آنها باعث شد مثلا در حوزه تولید باند و گاز، آنهایی که کیفیت پایین تری داشتند، تلاش کنند و کیفیت محصول خود را بالاتر ببرند.

اقلام حفاظتی در مطب ها کمبود ندارد

وی در پاسخ به پرسشی درباره کمبود لوازم محافظتی در مطب ها و مراکز درمانی خصوصی گفت: با توجه به افزایش تولید هیج مرکز درمانی دولتی و خصوصی اکنون کمبود لوازم حفاظتی ندارد. در ابتدا با حواله وزارت بهداشت این اقلام مستقیم به دست مصرف کننده قرار می گرفت بعد از این دستورالعمل تا امروز مثلا ۲۵۰ میلیون دستکش بین مراکز درمانی دولتی و خصوصی توزیع شده است و کمبودی در مورد این اقلام در مراکز درمانی وجود ندارد.

صفوی افزود: اقلام حفاظتی به دو شکل توزیع می شود. در مورد مراکز درمانی دولتی به صورت متمرکز این کالاها در اختیار این مراکز قرار می گیرد که شامل ماسک، شیلد صورت، دستکش و لباس یکسره است. بعد از طرح فاصله گذاری هوشمند نیاز به این اقلام در مطب ها و جاهای دیگر نیز احساس شد. در مورد مطب ها با هماهنگی سازمان نظام پزشکی بخشی از این محصولات بر اساس نیازی که بود در اختیار این سازمان قرار گرفت که مدیریت کنند.

وی گفت: در مورد مطب های دندانپزشکی و مراکز فیزیوتراپی هم این اقلام از طریق سازمان نظام پزشکی توزیع شد. سه شرکت تولید کننده این اقلام را به میزان نیاز مطب ها و مراکز درمانی در اختیار آنها قرار می دهند.

کندی در اختصاص ارز تجهیزات پزشکی

مدیرکل تجهیزات پزشکی وزارت بهداشت درباره تبعیض در اختصاص ارز دولتی به شرکت های تجهیزات پزشکی گفت: بله ما تبعیص قائل می شویم و به تولیدکنندگان داخلی اولویت بیشتری می دهیم. البته در اختصاص ارز، در چند ماه اخیر به خاطر محدودیت های تامین ارز، تخصیص ارز در حوزه تجهیزات پزشکی کند شده و صف نوبت اختصاص ارز طولانی تر شده است که امیدواریم با همکاری بانک مرکزی این مشکل بر طرف شود. در حال پیگیری هستیم که این مشکل بر طرف شود.


ایرنا
نظرات

وزیر مهاجرین طالبان ترور شد

ترامپ: سوریه باید از خودش مراقبت کند

ترکیب احتمالی پرسپولیس برابر ملوان

اسلامی: در استان‌های ساحلی راکتورهای اتمی می‌سازیم

شعله مقاومت در سوریه خاموش شدنی نیست

کشف یک شمشیر خمیده کمیاب در دانمارک

دستگیری زن و مرد قاتل پس از سه سال

توافق جمعی بر سر نابودی سوریه/ «پروژه انگلیس و ترکیه» برای سرنگونی اسد/حمله ترکیه به سوریه

پلنگ مرد زنجانی را درید

تکذیب سرقت دارایی‌ در سفارت ایران در دمشق

101 سال حبس برای اعضای شبکه پولشویی 73 هزار میلیاردی

سومین ‌عضو شورای شهر خرم‌آباد دستگیر شد

گفت و گوی صریح دریابان شمخانی با دانشجویان (قسمت پایانی) +فیلم

نتانیاهو با درگیر شدن در سوریه، اشتباه بزرگی مرتکب شد

قیمت امروز سکه و ارز

بورس باز هم رکورد شکست

گزارش تصویری| دیدار هزاران نفر از اقشار مختلف مردم با رهبر انقلاب

کارت سوخت حذف می شود/ واریز سهمیه به کارت بانکی + فیلم

ترامپ، بایدن را به اختلاس متهم کرد

پزشکیان: تعلیم و تربیت نقش کلیدی در تحقق عدالت اجتماعی دارد

قضایای سوریه محصول اتاق فرمان مشترک آمریکا و رژیم صهیونیستی

رمزگشایی از شتاب رژیم اسراییل برای نابودی ارتش سوریه

گفت و گوی صریح دریابان شمخانی با دانشجویان (قسمت دوم) +فیلم

خودکشی نافرجام وزیر دفاع سابق کره ‌جنوبی

تصمیم‌گیری درباره پخش زنده فرمایشات رهبری با دفتر معظم له است

تغییر زمان بازی استقلال - گل‌کهر

جزئیات و حواشی اولین جلسه محاکمه نتانیاهو

دعوت از 17کشتی‌گیر به اردوی تیم ملی

علت سقوط اسد غرور وی از پیروزی بر مسلحین بود

تاریخ جام‌های جهانی بانوان مشخص شد

ترافیک جاده های شمالی سنگین است

واژگونی مرگبار مینی بوس و اتوبوس/ 6 تن کشته و 35 تن زخمی شد

بخشنامه لغو قراردادهای کار معین اصلاح می‌شود

تعرفه واردات خودرو 60 درصد شد

قاتل نوجوان 12 ساله دستگیر شد

شکسته شدن رکورد 5 ساله مخاطبان روزانه سینما

گفت و گوی صریح دریابان شمخانی با دانشجویان (قسمت اول) +فیلم

آغاز تک نرخی کردن ارز با راه اندازی بازار ارز تجاری

حمله راکتی از داخل غزه به اراضی اشغالی

«مقدم زاده» مدیرعامل سازمان منطقه آزاد ارس شد

ضرورت هوشیاری در مقابل تهدیدات رقبا و دشمنان منطقه

رژیم صهیونیستی کدام مواضع حساس سوریه را درهم کوبید؟

رژیم صهیونیستی می‌خواهد سوریه را به سرزمینی سوخته تبدیل کند

پارس خودرو هم گران کرد+ لیست قیمت جدید

«سالیوان» در راستای ایجاد آتش بس در غزه به خاورمیانه سفر می‌کند

سیب ایرانی به ریاض رسید

امکان پرداخت عوارض آزادراه‌ها از حساب بانکی اشخاص

هواپیمای سبک سیمرغ رونمایی شد

مشکلات تولید کنندگان پوشاک/ همکاری ایران و روسیه در حوزه پوشاک

پارامترهای جدید ایران در معادله‌ نظم نوین غرب آسیا

مطبوعات‌چی | مروری بر روزنامه‌های چهارشنبه 21 آذر 1403

فروپاشی سوریه از نظرگاه جنگ شناختی

سیاست ایران در سوریه؛ عقلانیت بدون انقضا

آمریکا یک شرکت چینی و کارمند آن را به ادعای هک گسترده تحریم کرد

در آشفته بازار منطقه‌ای؛ مراقب ایران باشید

معمای مرگ دو زن سوخته در تهران/قاتل کیست؟

دمشق در گرداب خیانت، تجاوز و جهل

اخطار به جایگاه‌های سوخت درباره بخارات بنزین

تحولات منطقه پس از سقوط بشار اسد

اقتصاد نگار | واردات خودرو؛ چرا خبری از خودروهای وارداتی در خیابان‌ها نیست +فیلم

مالیات خانه‌های لوکس تعیین شد

تیرباران مجروحان در بیمارستان منبج/کرملین: کناره‌گیری اسد از ریاست‌جمهوری تصمیم شخصی اوست

در معنای شکست؛ آیا ایران به اهداف خود در سوریه رسید؟

اسد در بزنگاه آتش‌بس لبنان

آلودگی هوا؛ این شهرها همچنان آلوده هستند / مدارس و ادارات تعطیل شد

غیر از تعطیلی،‌چاره‌ای نیست؟!

مخبر: مهاجرت نخبگان ناشی از عدم حس تاثیرگذاری در اداره کشور است

عکس های منتخب جهان، 10 دسامبر 2024

ملاقات سفیر جدید ارمنستان در ایران با وزیر خارجه

سفر فرمانده سنتکام به سوریه و عراق برای تقویت همکاری‌های نظامی

مقامات ارشد آمریکا، فرانسه، آلمان، ایتالیا و انگلیس رایزنی کردند

کماندار بانوی ایرانی نامزد بهترین پاراکماندار سال 2024 جهان شد

353 فوتبالیست فلسطینی شهید شدند

پادکست | غروب تحریم یا طلوع تنش ؟

حملات مکرر رژیم صهیونیستی به سوریه؛ ادامه جنایات علیه ملت‌های منطقه

فرصت بهره‌مندی از 10 گیگابایت اینترنت هدیه برای مشترکان غیرفعال همراه اول

بانک‌های پایتخت چهارشنبه و پنجشنبه تعطیل است

فروش مجوز روزانه طرح ترافیک در تهران ممنوع شد

سود سهام عدالت شب یلدا واریز می‌شود

راننده پیک موتوری فقط برای 3 هزار تومان به قتل رسید

نور ویدئو | سقوط بشار اسد و آینده محور مقاومت +فیلم

چهارشنبه و پنجشنبه تمام مراکز معاینه فنی تهران فعالیت می‌کنند

«محسن پاک‌نژاد» رئیس دوره‌ای اوپک شد

امام خامنه‌ای درباره تحولات منطقه سخنرانی خواهند کرد

عارف: نباید مبارزه با فساد را سیاسی کنیم

حضور نظامیان در سیاست +فیلم

پادکست | سقوط بشار اسد و آینده محور مقاوت

برگزاری دادگاه نتانیاهو بعد از 8 سال

چرخه اصلاح و اعتراضات +فیلم

صدور احکام دهنوی، قربان‌زاده و خاندوزی توسط قالیباف

مهاجرانی: در زمان مناسب مذاکره و در فرصت مناسب وعده صادق را اجرا می‌کنیم

لغو امتحانات آزمون جامع واحدهای دانشگاه آزاد تهران و پیش دفاع دکتری تخصصی

اعلام برنامه‌های هفته پژوهش در پژوهشگاه میراث‌ فرهنگی

معرفی مدیرعامل همراه اول به‌عنوان کارفرمای سلامت‌محور ملی سال 1403

پزشکیان: سلامت اداری درستی نداریم/ اجرای دقیق دولت هوشمند ضروری است

محور هراز بازگشایی شد

غروب تحریم یا طلوع تنش/ سه اصلی که تروییکای اروپا نمی‌بیند

احتمال انجام مذاکرات صلح اوکراین در زمستان امسال

بقائی: نباید از گفتمان‌ حقوق بشر برای مطامع سیاسی استفاده ابزاری کرد

قیمت انواع ارز در مرکز مبادله ایران افزایش یافت

X
آگهی تبلیغاتی