×
فرهنگی
شناسه خبر : 49902
تاریخ انتشار : شنبه 1399/02/27 ساعت 14:01
تولید اسپری ضد ویروس کرونا در ایران برای نخستین بار/ مبارزه با ویروس کرونا از کلام تا مرام

تولید اسپری ضد ویروس کرونا در ایران برای نخستین بار/ مبارزه با ویروس کرونا از کلام تا مرام

برای نخستین بار در جهان، داروی ضدعفونی کننده دهان و بینی در لابراتوارهای داروسازی دانشگاه آزاد اسلامی دامغان تولید شد.

نورنیوزـ گروه جامعه: مدیر گروه سم‌شناسی و داروشناسی دانشکده داروسازی دانشگاه آزاد اسلامی واحد دامغان از تولید محلول شوینده و ضدعفونی‌کننده دهان و بینی برای نخستین بار در مرکز تحقیقات تولید و فناوری داروهای گیاهی این دانشگاه خبر داد.

دکتر فرزاد کهریزی در مصاحبه اختصاصی با نورنیوز گفت: مسیرهای شایع ورود میکروارگانیسم‌ها به درون بدن از طریق تنفس (بینی) و خوردن (دهان) است که اگر این ویروس‌ها و یا باکتری‌ها از طریق دست آلوده و هوا به دهان و یا بینی فرد منتقل شوند، بعد از چند ساعت می‌توانند وارد دستگاه گوارش و ریه‌ها شوند و در نهایت مشکلات و بیماری‌های متعددی را ایجاد کنند.

وی افزود: بررسی روند و شدت شیوع ویروس کرونا نشان داد که ویروس‌ها می‌توانند معادلات سلامت را به مخاطره بیندازند که البته طبق قواعد ابلاغی وزارت بهداشت و ستاد ملی مقابله با کرونا، دور بودن از محیط آلوده، بهترین شیوه برای پیشگیری از مواجهه با ویروس و باکتری است؛ اما در رفتار اجتماعی، ناگزیر باید در حد رفع ضرورت‌ها در جامعه حاضر شد.

عضو هیئت علمی دانشکده داروسازی واحد دامغان یادآور شد: با توجه به نیاز حضور اجتماعی، ضروری است تا در جهت کاهش مشکلات ناشی از سرایت بیماری تلاش کنیم به همین دلیل مرکز تحقیقات دارویی واحد دامغان برای دفع ویروس و باکتری در محیط دهان، حلق و بینی تحقیقات خود را آغاز کردند.

وی همچنین با اشاره به محدودیت احتمالی و یا فراموشی در استفاده از دستکش و ضدعفونی‌کننده های دست گفت: در این‌صورت باید محلولی باشد تا با استفاده از آن بتوان از فرورفت ویروس‌های مستقرشده در دهان و بینی به درون دستگاه تنفسی و گوارشی پیشگیری کرد و این تفکر منجر به تولید محلول شوینده و ضدعفونی‌کننده دهان و بینی شد.

 وی با بیان اینکه شکل تولیدی این محصول به صورت اسپری خواهد بود تا به سادگی بتوان آن را به همراه داشت و با کمترین حجم بیشترین غلظت دارویی وارد دهان و بینی فرد شود گفت: این محصول مبتنی ‌بر ساختار گیاهی است و می‌تواند فضای دهان و بینی را از وجود میکروارگانیسم‌ها قبل از ورود آنها به درون اندام های داخلی از جمله دستگاه تنفس ودستگاه گوارش پاک کند.

دکتر کهریزی با اشاره به افزایش خطر آلودگی به ویورس در مکان هایی با تراکم جمعیت بالا مانند اتوبوس و مترو گفت: این محصول را می توان در چنین شرایطی هر دو ساعت یکبار نیز استفاده کرد و بعد از آن تنها مقداری آب جهت غرغره نیاز است.

وی در ادامه افزود: این محصول به دلیل عدم جذب بالا تداخل دارویی مهمی نخواهد داشت و قابل استفاده برای عموم مردم خواهد بود، ضمن اینکه مطالعات نشان می دهد محدودیت سنی برای استفاده از این محصول گیاهی وجود نداشته و در کودکان نیز از زمانی که توان غرغره کردن داشته باشند می تواند به مقدار محدود استفاده شود.

مدیرگروه سم‌شناسی دانشکده داروسازی دامغان با اشاره به مطالعات انجام‌ شده و نتایج بدست آمده بیان کرد: چنین محصولی بازارهای دارویی جهان در دسترس نبوده و می‌تواند به شکل انحصاری در ایران تولید شود که در زمینه پیشگیری از ابتلا به بیماری‌هایی با خاستگاه میکروارگانیسم ها مفید هستند. کروناویروس نشان داد که پیشگیری نه تنها در کلام بلکه در مرام نیز بر درمان اولویت دارد.

کهریزی

کهریزی از موفقیت در آزمایش های اولیه این محلول ضدعفونی دهان و بینی خبر داد و خاطرنشان کرد: براساس پیش‌بینی و با نگاه به قیمت های نهایی محصولات و مواد مؤثر در تولید این دارو، قیمتی مشابه سایر محلول‌های ضدعفونی در کشور را برای ارزش نهایی این محصول در نظر داریم و البته تلاش می‌ شود در بخش تولید عمده و تجاری ‌سازی این محصول، از توان مرکز تحقیقاتی و حمایت‌های دانشگاه آزاد اسلامی واحد دامغان و پشتوانه‌ های سازمانی استفاده کنیم. وی همچنین درباره دریافت مجوزهای لازم جهت تجاری سازی این محصول اظهار امیدواری کرد تا با حمایت های مسئولین ذی ربط، این محصول در سریع ترین زمان ممکن و با پایین ‌ترین قیمت برای کاهش خطر ابتلا به Covid-19 در اختیار عموم قرار گیرد.

عضو مرکز تحقیقات تولید و فناوری داروهای گیاهی واحد دامغان ضمن قدردانی از همکاران خود یادآور شد: حرکت‌های نوین به‌ ویژه در زمینه داروسازی، نیازمند تیم های جهادی، عملیاتی و گروه های خلّاق و ازخودگذشته است تا با تولید یک محصول دارویی و بهداشتی بتوانیم شاهد سلامت کامل در جامعه باشیم.


نورنیوز
نظرات

آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
زلنسکی: پایان جنگ باید هرچه زودتر رقم بخورد
روبات‌های انسان‌نما کارگر شیائومی می‌شوند
سینما ابزاری برای برقراری صلح است
ترامپ: گفت‌وگوی سوریه و اسرائیل حیاتی است
4 مجموعه ورزشی تهران برای توان‌یابان مناسب‌سازی می‌شوند
دیدار زلنسکی و مکرون؛ چرخش اوکراین به سمت اروپا
مسکو: حمایت ما از آرمان‌های مشروع فلسطین ادامه دارد
تلاش اردوغان برای پیوستن به اتحادیه اروپا
کدام شهرها بیشترین جمعیت سالمند را دارد؟
خطر جدی سویه جدید آنفلوآنزا برای سنین 5 تا 14سال
درخشش دختر ایرانی در شطرنج آسیا
بررسی گزینه‌های ترامپ درباره ونزوئلا
کارگردان مشهور به زندان محکوم شد
پرسپولیس ناکام ماند؛ CAS اجازه تعویق بازی با تراکتور را نداد
4 هزار خانواده فلسطینی آواره شدند
سرقت در تهران بزرگ 22 درصد کاهش یافت
رایزنی ترامپ و نتانیاهو برای خلع سلاح حماس
سفر قلعه‌نویی به آمریکا برای قرعه‌کشی جام جهانی
خبر خوش برای طرفداران شروین حاجی‌پور
سودان در آتش جنگ / کنترل یک مقر نظامی به دست شبه‌نظامیان پشتیبانی سریع افتاد
اوکراین از اروپا درخواست کمک 1 میلیارد یورویی کرد
1000 بیمار غزه‌ای در انتظار بازگشایی گذرگاه‌ها جان باختند
نورنما | پترا یکی از عجایب دنیا
بیماری مرموز ترامپ جدی شد!
عراقچی: به توافق نزدیک بودیم اما اراده جنگ‌طلبان در آمریکا غالب شد
نخستین جایزه ادبی بریکس به یک نویسنده مصری رسید
توسکستان در آتش / تداوم آتش‌سوزی‌های سریالی در جنگل‌های شمال
شیراز میزبان دیپلمات‌های سینمایی جهان شد
تسلیت رهبر معظم انقلاب به آقای سقاب اصفهانی معاون رئیس‌جمهور
ماجرای دستگیری عباس پالیزدار چیست ؟
خشکسالی در ایران از فضا قابل مشاهده است
واشنگتن نخستین هشدار اضطراری به ونزوئلا را صادر کرد
آخرین وضعیت رضا امیرخانی پس از سانحه سقوط + فیلم
روسیه نسبت به اقدامات تنش‌زا ناتو هشدار داد
کشف کلت‌های آمریکایی پنهان زیر ذغال در تهران
پیگیری وضعیت سلامت رضا امیرخانی از سوی رهبر معظم انقلاب
هزاران خانواده آسیب‌دیده اسرائیلی از حملات ایران همچنان سرگردان
هدررفت واقعی آب تهران کمتر از 10 درصد
علت حادثه منجر به فوت همسر معاون رئیس جمهور مشخص شد/دختر سقاب مرگ مغزی شد +فیلم
کدام استان ها 11 و 12 آذرماه تعطیلند؟
نورنما | 11 آذر، شهادت میرزا کوچک خان جنگلی
ایران و شانگهای؛ معماری امنیت مشترک
مدارس فارس فردا 11 آذرماه تعطیل شد
اسلامی: مقابله با تحریف‌های دشمن نیازمند اقدام و عمل واقعی در صنعت هسته‌ای است
تایید مصوبه بنزین 3 نرخی در هیئت تطبیق مجلس
پاپ: تشکیل دولت فلسطین تنها راه‌حل برقراری صلح است
کشف 740 ماینر غیرمجاز در ایلام/ مصرف برق معادل یک شهرستان بزرگ!
15 کشور اروپایی از اوکراین حمایت کردند
تهران تا چهارشنبه بارانی است/دمای هوا کاهش می یابد
آغاز رزمایش ضدتروریستی سازمان شانگهای به میزبانی سپاه
X
آگهی تبلیغاتی