نورنیوزـ گروه جامعه: مدارس ایران از امروز برای پاسخگویی معلمان به اشکالات دانش آموزان بازگشایی شده اما حضور دانش آموزان در مدارس اجباری نیست.
مسئولان امر پیش بینی کرده اند که به دلیل همزمان نبودن حضور دانش آموزان در مدارس، مشکلی برای رعایت اصل فاصله گذاری اجتماعی وجود نخواهد داشت وبا توجه به مکلف شدن مدارس به رعایت پروتکل های بهداشتی و استفاده از مواد ضد عفونی و ماسک احتمال تاثیر گذاری بازگشایی مدارس بر شیوع کرونا خیلی ضعیف است.
بازگشایی مدارس تنها مختص ایران نیست و کشورهای اروپایی درگیر کرونا نیز به تدریج اقدام به بازگشایی واحدهای آموزشی کرده اند .
اگرچه هنوز نقش کودکان و مدرسهها در همهگیری ویروس کرونا کاملا معلوم نیست اما نگرانیها در خصوص ابتلای کودکان به ویروس همچنان وجود دارد.
بررسی آمار کرونا در جهان نشان میدهد احتمال ابتلای کودکان به این بیماری وجود دارد. به گفته یک متخصص بیماری های عفونی کودک، 5 درصد از بیماران مبتلا به کرونا را کودکان تشکیل میدهند اما تاکنون حاد شدن بیماری و جان باختن بر اثر کرونا در کودکان بسیار نادر بوده است.
در برخی بیماریهای کودکان مانند سندروم کازاواکی که علائم آن شبیه به بیماری کروناست نمونه هایی از مرگ و میر کودکان مشاهده شده اما هنوز ارتباط این بیماری به کووید ۱۹ به اثبات نرسیده است. در بیماری کاوازاکی، ویروس به رگها حمله میکند و باعث تب بالا، فشار خون پایین، بثورات پوستی و تنگی نفس میشود و در برخی موارد به مرگ می انجامد .
این سندروم شبیه واکنش شدید التهابی سیستم ایمنی در بیماران بد حال مبتلا به کرونا بوده که به آن "طوفان سایتوکین" می گویند. در این موارد واکنش سیستم ایمنی بیش از خود ویروس وضع بیمار را وخیم میکند.
تا به حال بیش از ۸۵ کودک زیر ۱۵ سال در ۹ ایالت آمریکا و همچنین چند کشور اروپایی از جمله ایتالیا، فرانسه و بریتانیا به این سندرو م مبتلا شدهاند. اخیرا و با اوج گیری حساسیتهای جهانی نسبت به ارتباط احتمالی سندروم کاوازاکی با بیماری کرونا،سازمان بهداشت جهانی از آغاز پژوهشها به منظور یافتن ارتباط احتمالی میان این دو بیماری خبر داده است.
اگرچهدر بیماری هایی همچون آنفولانزا، کودکان " ابر پخش کننده " ویروس به حساب می آیند لیکن در مورد نقش کودکان در انتشار ویروس کرونا نیز اظهار نظرها هنوز در حد فرضیه است. البته در ویروس آنفولانزا بر عکس کرونا آنها در دسته گروه های آسیب پذیر قرار میگیرند . اما نقش کودک در پخش ویروس به گفته متخصصان، هنوز یکی از ناشناخته ها درباره این ویروس است .
اصلی ترین راه برای انتقال کرونا، قطرات تنفسی فرد آلوده به ویروس است. تنفس این قطرات یا دست زدن به اجسام آلوده به آنها میتواند باعث انتقال بیماری به افراد شود . از این رو رعایت پروتکل های بهداشتی و فاصله گذاری اجتماعی در قطع زنجیره ابتلا بسیار پر اهمیت است . اما رعایت این کارهای پیشگیرانه، که حتی برای بزرگسالان نیز کار سختی به حساب می آید برای کودکان تقریبا غیر ممکن است .
علت بروز علائم خفیف ویروس در کودکان نیز هنوز به صورت دقیق مشخص نشده است. برخی دانشمندان از کمتر بودن گیرنده های ریه در آنها صحبت میکنند. ویروس کرونا از طریق این گیرنده ها به سلول راه پیدا میکند. اما هنوز برای اعلام نتیجه قطعی در این مورد زود است.
کالج سلطنتی بریتانیا،به پدر و مادر ها توصیه کرده که در موارد مشاهده علائمی خاص در کودکانشان شامل : رنگ پریدگی و لکه دار شدن پوست، مشکلات تنفسی و بی قراری، کبودی لب، تشنج، اضطراب وپریشانی و گریه بی وقفه، خواب آلودگی و گیجی سریعا به پزشک مراجعه کنند .
مانند بزرگسالان در کودکان نیز بیماری های زمینه ای میتواند خطرات جدی در برابر ویروس ایجاد کند. در ایران کودکان دارای بیماری زمینه ای پس از بازگشایی مدارس از رفتن به مدرسه منع شده اند. درباره این کودکان توصیه میشود، جهت جلوگیری از ابتلا به ویروس، قرنطینه خانگی ادامه پیدا کند .
نورنیوز