×
سیاسی
شناسه خبر : 49874
تاریخ انتشار : شنبه 1399/02/27 ساعت 12:03
تفسیرهای نگران کننده ترامپ از اختیاراتش در دوران وضعیت اضطراری

تفسیرهای نگران کننده ترامپ از اختیاراتش در دوران وضعیت اضطراری

روزی که دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا شیوع کروناویروس در کشورش را یک وضعیت اضطراری ملی اعلام کرد، یک اظهار نظر غیر معمول و نگران کننده را مطرح کرد و گفت: من حق انجام خیلی از کارهایی را که مردم حتی چیزی درباره آنها نمی‌دانند، دارم.

نورنیوزـ گروه بین الملل:  این در حالی است که دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا حرف نامربوطی نزده است. در زمان‌های اعلام وضعیت اضطراری در آمریکا ده‌ها اختیار جدید برای یک رییس جمهور این کشور بر طبق قانون اساسی فراهم می‌شوند. این دست اختیارات معمولاً به ندرت استفاده شده‌اند اما ماه گذشته میلادی ترامپ در ادعایی اشتباه گفت، اختیار تمام عیار بر اینکه فرمانداران ایالات این کشور را ملزم به کاستن از محدودیت‌های مربوط به دوران شیوع کروناویروس کند، دارد. این اظهارنظر ترامپ باعث حیرت کارشناسان حقوقی و دیگران شد.

 این وضعیت سبب شد ۱۰ سناتور آمریکایی به سراغ این بروند که ببینند ترامپ بر اساس اسناد کاخ سفید اعتقاد به چه اختیاراتی در دوران وضعیت اضطراری برای خودش دارد. آنها تقاضا کردند که اسناد موسوم به اسناد عمل ریاست جمهوری در وضعیت اضطراری (PEAD) در دولت را به دست آورده و ببینند. این اسناد محرمانه کمتر شناخته شده اساساً یکسری اوراق برنامه‌ریزی به حساب می‌آیند. این اسناد به یک رئیس جمهور اختیاری فراتر از آنچه که در قانون اساسی ذکر شده نمی‌دهند اما نشان می‌دهند که یک رئیس‌جمهور معتقد است قانون اساسی به او چه اختیاراتی برای تعامل با وضعیت‌های اضطراری ملی می‌دهد. سناتورهای آمریکایی معتقدند، این اسناد روشن می‌کند که این دولت اختیارات ریاست جمهوری در وضعیت اضطراری را چطور توصیف می‌کند. سناتور انگوس کینگ در مصاحبه ای تلفنی گفت: یک نفر باید به سراغ نگاه کردن به این چیزها برود. مسئله این است که این رئیس جمهور می‌تواند یک وضعیت اضطراری اعلام کند و بعد بگوید چون وضعیت اضطراری وجود دارد من می‌توانم این کار و این کار و این کار را انجام دهم.

 کینگ مستقل به همراه هفت دموکرات و یک جمهوریخواه ماه گذشته میلادی نامه‌ای را به ریچارد گرنل، مدیر موقت اطلاعات ملی آمریکا نوشته و از او خواستند تا آنها را در جریان اسناد مربوط به نحوه عمل ریاست جمهوری در دوران وضعیت اضطراری قرار دهد. سناتور دموکرات پاتریک لیهی نیز در نامه مشابهی به ویلیام بار، دادستان کل و پت سیپولون، مشاور حقوقی کاخ سفید درخواست مشابهی را مطرح کردند.

کینگ خاطرنشان کرد: این نگرانی هست که اقداماتی صورت بگیرد که باعث نقض حقوق فردی تصریح شده در قانون اساسی نظیر محدود ساختن فرآیندهای استاندارد و مقتضی، دست زدن به تجسس و توقیف نامعقول و بازداشت بدون دلیل افراد شود. وی افزود: من صرفاً دارم گمانه زنی می‌کنم شاید هم ما به این اسناد دسترسی پیدا کردیم و دیدیم که در آن‌ها چیزی مغایر با عوامل متعادل کننده قدرت وجود نداشته و همه چیز مشروع و معقول است.

 جوشوا گلتزر، استاد حقوق در دانشگاه جورج تاون گفت: تلاشی برای دستیابی و رصد این اسناد به راه افتاده زیرا یک بی‌اعتمادی فزاینده به تفسیرهای حقوقی دولت ترامپ که در تمام طول عمر او بی سابقه بوده به وجود آمده است. یکی از پر مناقشه‌ترین موارد مربوط به تصمیم سال گذشته میلادی ترامپ برای اعلام وضعیت اضطراری امنیتی در طول مرز آمریکا با مکزیک است. این تصمیم به ترامپ اجازه داد تا مبلغ ۳.۶ میلیارد دلار مربوط به پروژه‌های ساخت و ساز نظامی دیگر را برای تامین مالی پروژه ساخت دیوار در محل این مرز فراتر از مبلغی که قانونگذاران کنگره برای اختصاص به ساخت این دیوار مورد موافقت قرار دادند به دست بیاورد. گلتزر گفت: من نگران این هستم که ترامپ ممکن است به بهانه وضعیت اضطراری خواهان چه چیزهای دیگری شود. من فکر می‌کنم حوالی زمان برگزاری انتخابات ریاست جمهوری ماه نوامبر پتانسیل زیادی برای اینکه این رئیس‌جمهور اعمال شیطنت‌آمیز دیگری انجام دهد، وجود دارد.

قانون‌گذاران مذکور درخواستشان را چند روز بعد از آن مطرح کردند که ترامپ در تاریخ ۱۳ آوریل به شکلی شگفت‌انگیز مدعی شد این اختیار را دارد که ایالات آمریکا را مجبور به بازگشایی اقتصادهای خود همزمان با شیوع کروناویروس کند. ترامپ اظهار کرد: وقتی یک نفر رییس جمهور ایالات متحده آمریکا است اختیارات او تمام عیار است. این اظهارنظر وی باعث واکنش منفی برخی از فرمانداران و کارشناسان حقوقی شد. ترامپ بعداً توییت کرد، در حالی که برخی افراد اعتقاد دارند که تصمیم‌گیری در این مورد نه به عهده فرمانداران بلکه به عهده رئیس جمهور است "بگذارید کاملاً درک شود که این ارزیابی نادرست است".

ترامپ بعداً از ادعایش درخصوص داشتن اختیار تمام عیار عقب نشینی و قبول کرد، ایالات آمریکا دست بالاتر را در تصمیم گیری درخصوص پایان دادن به محدودیت‌های مربوط به شیوع کرونا ویروس دارد.

الیزابت گویتین، مدیر برنامه امنیت ملی در مرکز عدالت برنان در دانشکده حقوق دانشگاه نیویورک گفت: اسناد مربوط به نحوه عمل ریاست جمهوری در وضعیت اضطراری چندین دهه است که در معرض نظارت کنگره قرار نگرفته‌اند. او برآورد کرد که تعداد ۵۰ تا ۶۰ مورد از این اسناد هستند که دربردارنده پیش‌نویس اعلامیه‌ها، احکام اجرایی و قوانین پیشنهادی هستند که ممکن است در زمان وضعیت اضطراری برای تعیین اختیارات کلی ریاست جمهوری معرفی شوند.


ایسنا
نظرات

آخرین اخبار
عراقچی فردا به ترکیه می رود
معاون ارزی بانک مرکزی منصوب شد
سن ورود به پیش‌دبستانی کاهش یافت ؟
میزان قدرت موشکی ایران برای پاسخ به آمریکا چقدر است؟
توضیحات شهردار درباره پناهگاه‌های جنگی در صورت درگیری احتمالی
بسته پیشنهادی پزشکیان برای مدیریت پسابحران
رژیم صهیونیستی همچنان آتش بس غزه را نقض می‌کند
قیمت طلا و سکه امروز پنجشنبه 9 بهمن + جدول
نقشه جدید آمریکا برای غیرنظامی‌سازی کردن غزه
جان باختن 4 نفر در تصادف جاده خوی ـ چالدران
قیمت دلار و سایر ارزها امروز پنجشنبه 9 بهمن 1404
بازگشت آلودگی هوا به تهران از فردا
افزایش نسبی دمای هوای تهران از فردا
وضعیت جاده‌های 16 استان پس بارش برف و باران
ماجرای بدهی 70 همتی سازمان تامین اجتماعی به وزارت بهداشت چیست؟
انتقاد کره از جایگزینی شورای صلح ترامپ با سازمان ملل
تمدید لغو پروازهای لوفت‌هانزا به تل آویو
واکنش فرانسه علیه حمله روسیه به قطار مسافربری در اوکراین
سایت خودروساز متخلف با دستور دادستانی تهران بسته شد
رایزنی تلفنی وزیر خارجه پاکستان با عراقچی
ناو هواپیمابر آمریکا، اهرم فشار ترامپ برای تهران
قیمت گوشت قرمز امروز 9 بهمن 1404 + جدول
برف محورهای اصلی کدام جاده‌ها و شهرها را بست؟
پیشنهاد اردوغان برای نشست سه‌جانبه ایران، آمریکا و ترکیه
جزئیاتی از گفتگوی تلفنی وزرای مصر و فرانسه درباره ایران
گاف عجیب مقام آمریکایی سوژه خنده رسانه‌ها شد
این فناوری کارکنان انگلیسی را اخراج کرد
فشار به ونزوئلا برای محدودکردن حضور چین، روسیه و ایران
جنگ و صلح
واکنش پاکستان به تهدیدهای ترامپ علیه ایران
ناترازی
چرا تئاتر «یک خودآگاه مسحور» از جشنواره فجر حذف شد؟
اتحادیه اروپا: کانال‌های دیپلماتیک با ایران باز می‌ماند
استقلال به پرداخت 5 میلیارد تومان به گل‌گهر محکوم شد
ابراز نگرانی شی جین‌پینگ از شرایط پیچیده و آشفته بین‌المللی
نگرانی یونیسف درباره یک میلیون کودک غزه
آیا تحریم‌ها بخشی از جنگ جهانی سوم هستند؟
قاتل مسلح 5 نفر در بندرعباس به دام افتاد
چرا بدون علوم انسانی، واقعیت ناآرامی‌ها را نمی‌فهمیم؟
آیا روی نقره سرمایه‌گذاری کنیم؟
چرا آمریکا و اسرائیل باید به کشورمان غرامت بدهند؟
واکنش غیرمنتظره ام‌باپه به شکست مقابل بنفیکا
قیمت خودرو داخلی و خارجی امروز پنجشنبه 9 بهمن 1404+ جدول
طارمی ساخت و المپیاکوس برد / شامی دراماتیک در اروپا
تمام پاداش فرهنگیان بازنشسته 1404 یکجا پرداخت شد
غیبت رئال در جمع برترین‌ها؛ هجوم انگلیسی‌ها به مرحله حذفی
نفس تهران بعد از 6 روز تازه شد
سوگند وفاداری ارتش و پلیس به رئیس جمهور موقت ونزوئلا
برنامه مسابقات ورزشی امروز 9 بهمن 1404+ جدول پخش
عصبانیت عراقی‌ها از مداخله‌جویی‌های ترامپ