×
اقتصادی
شناسه خبر : 49863
تاریخ انتشار : شنبه 1399/02/27 ساعت 09:45
محدودیت عرضه اوپک پلاس تشدید می‌شود

محدودیت عرضه اوپک پلاس تشدید می‌شود

عمان پس از تصمیم اخیر عربستان سعودی و سایر تولیدکنندگان منطقه خلیج فارس برای افزودن به کاهش تولیدشان، اعلام کرد که سرگرم بررسی کاهش تولید نفت خام به میزان 10 تا 15 هزار بشکه در روز دیگر است.

نورنیوزـ گروه بین الملل: محمد الرومهی، وزیر نفت عمان که در پیمان کاهش تولید نفت اوپک پلاس مشارکت دارد، به رویترز گفت: احتمالا این کاهش از ژوئن اعمال می‌شود.

نیجریه که عضو اوپک است هم اعلام کرده که تولید نفت خود را برای عمل به پیمان محدودیت عرضه اوپک پلاس کاهش داده است.

تیمپره سیلوا، وزیر نفت نیجریه گفت: کاهش تولید نیجریه حدود ۴۱۷ هزار بشکه در روز است که معادل حدود ۲۳ درصد از تولید این کشور است و در پایان آوریل این کشور به تعهداتش در خصوص سهمیه تولید عمل کرد. تحت توافق اوپک پلاس، نیجریه باید سقف تولیدش را در ماه‌های مه و ژوئن در ۱.۴۱ میلیون بشکه در روز محدود کند.

عربستان سعودی، امارات متحده عربی و کویت هفته گذشته اعلام کردند که علاوه بر تعهداتی که برای محدودیت عرضه تحت پیمان اوپک پلاس دارند، به منظور حمایت از روند متعادل شدن بازار نفت مجموعا ۱.۱۸ میلیون بشکه در روز تولیدشان را کاهش می دهند.

تحت توافق اوپک پلاس که ۲۳ کشور در آن حضور دارند، تولید نفت به میزان ۹.۷ میلیون بشکه در روز طی ماه‌های مه و ژوئن کاهش داده می‌شود و سپس محدودیت عرضه تا پایان سال ۲۰۲۰ به ۷.۷ میلیون بشکه در روز و از سال ۲۰۲۱ تا سه ماهه اول سال ۲۰۲۰ به ۵.۸ میلیون بشکه در روز تسهیل می‌شود.

این در حالی است که با توجه به اجرای کاهش تولید اوپک پلاس از اول ماه مه، آژانس بین‌المللی انرژی برآورد کرده که عرضه جهانی نفت در ماه مه نسبت به آوریل ۱۲ میلیون بشکه در روز کاهش پیدا می‌کند. این آژانس برآورد کرده که تولید غیراوپک از ابتدای امسال تا آوریل بیش از سه میلیون بشکه در روز کاهش پیدا کرده و در ژوئن ممکن است به چهار میلیون بشکه در روز برسد.

بر اساس گزارش پلاتس، طبق پیش بینی آژانس بین‌المللی انرژی، عرضه نفت آمریکا تا پایان امسال ۲.۸ میلیون بشکه در روز کاهش خواهد یافت و به دلیل ضعف فعالیت در منطقه نفت شیل پرمیان تگزاس، بر مبنای سالانه ۱.۱ میلیون بشکه در روز کاهش پیدا می‌کند.

بخش تحقیقات کالای بارکلیز تحت تاثیر کاهش عرضه و بهبود تقاضا پس از کاهش محدودیتهای قرنطینه کرونا، قیمت مورد پیش بینی برای نفت در سال ۲۰۲۰ و ۲۰۲۱ را افزایش داد.

این بانک قیمت مورد پیش بینی برای هر بشکه نفت برنت و وست تگزاس اینترمدیت در سال ۲۰۲۰ را به میزان پنج تا شش دلار و برای سال ۲۰۲۱ به میزان ۱۶ دلار افزایش داد.

تحلیلگران این بانک در یادداشتی نوشتند: عوامل بازار، تولیدکنندگان سراسر جهان را به حمایت از عوامل بنیادین واداشته و تقاضا نشانه‌های فزاینده ای از بهبود را نشان می دهد.

قیمت نفت آمریکا ماه گذشته به دلیل مشکلات کمبود فضای نگهداری در کاشینگ اوکلاهاما که هاب تحویل معاملات وست تگزاس اینترمدیت است، به منفی ۴۰ دلار در هر بشکه سقوط کرده بود.

بارکلیز اعلام کرد که در کوتاه مدت قیمت‌ها احتمالا به دلیل ابهاماتی که پیرامون سرعت احیای اقتصادی وجود دارد، تحت فشار کاهشی خواهند بود. انتظار می رود میانگین قیمت نفت برنت به ۲۸ دلار در سه ماهه دوم برسد و در سه ماهه چهارم به ۳۹ دلار افزایش پیدا کند. قیمت نفت آمریکا در سه ماهه دوم ۲۱ دلار و در سه ماهه چهارم ۳۶ دلار پیش بینی می‌شود.

بر اساس گزارش رویترز، بارکلیز میانگین قیمت هر بشکه نفت برنت در سال ۲۰۲۰ را ۳۷ دلار و برای سال میلادی آینده ۵۳ دلار پیش بینی کرد. همچنین برآورد کرد میانگین قیمت وست تگزاس اینترمدیت امسال ۳۳ دلار و سال آینده ۵۰ دلار خواهد بود.


ایسنا
نظرات

آخرین اخبار
تشخیص فیبروز کیستیک با یک برچسب
عارضه پنهان مصرف داروهای لاغری
نشت گاز کلر در استخر تبریز؛14 نفر مصدوم شدند
تدوین نسخه نهایی طرح مدیریت تنگه هرمز در دستور کار مجلس
سازی که برای وطن کوک است
اعزام هوایی تیم‌های عملیاتی برای مهار آتش در مناطق سخت‌گذر دزفول
سفر معنادار بارزانی به سوریه
توقیف کشتی روسی از سوی بریتانیا
بازیگر جوان سینما درگذشت+ علت فوت
تریلی در محور سبزوار-بردسکن به خاکستر تبدیل شد + فیلم
انتقاد نماینده کنگره از پنتاگون درباره جنگ ایران و اوکراین
پیام تسلیت سپاه در پی درگذشت مادر شهیدان آدمی
پیکر دریانورد جان‌باخته کشتی «آنا» به ایران بازگشت
کاهش 40 درصدی حوادث جاده‌های اربعین
نابغه پینگ‌پنگ ایران در مسابقات لائوس قهرمان شد
رایزنی ایران و عربستان بر سر کاهش تنش در منطقه
جزئیات کاهش ساعت اداری و دورکاری ادارات خوزستان در این روزها اعلام شد
هشدار قرمز حمله سایبری در سرزمین‌های اشغالی
شهادت سرباز ارتش در درگیری مرزی مریوان
برقراری دوباره پرواز مستقیم اصفهان-استانبول
در دیدار سفیر پاکستان با معاون وزیر خارجه ایران چه گذشت؟
تفاهم‌نامه، مرکز ثقل روابط خارجی ما در آینده خواهد بود
گزارش وال‌استریت از لابی امارات برای تشدید حملات علیه ایران
استارت بسکتبالیست‌ها با مانولوپولوس برای جام جهانی
زمان پخش سریال ماه عسل با بازی مرحوم اکبر عبدی اعلام شد
چهار تالاب سمنان در تصویب‌نامه هیأت وزیران ثبت رسمی شد+فیلم
بررسی قصور احتمالی دستگاه‌ها در حادثه مرگ 5 جوان در ساحل رامسر
عکس های منتخب ایران: یکشنبه 11 مرداد 1405
بیانیه وزارت خارجه در سالگرد شهادت اسماعیل هنیه
جزئیات تفاهم ایران و عمان درباره مدیریت و مسیر جدید تنگه هرمز
بندر شهید رجایی هوشمند می‌شود
یک سوم آمریکایی‌ها: اسرائیل در غزه مرتکب نسل‌کشی شده است
تجاوز اشغالگران به قنیطره
عربستان ائتلاف دریایی تشکیل داد
ورود 586 میلیارد تومان پول حقیقی به صندوق‌های طلا
حماس: حملات اسرائیل به غزه برای برهم زدن آتش‌بس است
کشتی آزاد نوجوانان ایران روی سکوی دوم جهان ایستاد
پیام مصری به ویتکاف درباره چه بود؟
پیشرفت گفتمان ایران و عمان
رکورد تردد در پررفت‌وآمدترین روز پیاده‌روی اربعین
مرگ 10 زائر در تصادفات مسیر مهران؛ 465 نفر مصدوم شدند
فرش قرمز بغداد برای ناتو!
بوفون: به جای مانچینی باید کونته سرمربی ایتالیا می‌شد
سرمربی تیم فوتبال بانوان پرسپولیس معرفی شد
نابغه پینگ‌پنگ ایران رقیب هندی را شکست داد و قهرمان شد
بحران آتش در یونان؛ برخورد دو بالگرد امدادی در غرب آتن
پیام اربعینی نواب، مقاومت را عامل عزت ملت‌ها دانست
دومین مدال طلای عباسی در شنای غرب آسیا
حمله انتحاری خونین در پاکستان
آغاز نخستین جشنواره گیاهان دارویی حکیم هزاره‌ها در همدان