×
سیاسی
شناسه خبر : 49824
تاریخ انتشار : جمعه 1399/02/26 ساعت 13:56

رئیس کمیته اطلاعات سنای آمریکا استعفا داد

سناتور متهم به رانت‌خواری اطلاعاتی از ریاست کمیته اطلاعات سنای آمریکا استعفا داد.

نورنیوزـ بین الملل: سناتور ریچارد بور، جمهوری‌خواه برجسته از مقام خود به عنوان رئیس کمیته اطلاعات مجلس سنا استعفا داد. او متهم است که از گزارش‌های نهادهای اطلاعاتی برای فروش سهام خود پیش از آغاز همه‌گیری کرونا در آمریکا، سوء‌استفاده کرده است. بر اساس گزارش‌ها، پلیس فدرال آمریکا (اف‌بی‌آی)، موبایل این سناتور را توقیف کرده است.

سناتور میچ مک‌کانل، رئیس‌ جمهوری‌خواه مجلس سنا خبر داده که بور که سناتور ایالت کارولینای شمالی است، از این مقام کناره‌گیری کرده است.

بور و همسرش متهم‌ هستند که در ماه فوریه و تنها چند روز قبل از جدی شدن شیوع ویروس جدید کرونا در آمریکا، حدود یک میلیون و ۷۰۰ هزار دلار از سهام خود را با هدف جلوگیری از ضرر در رکود اقتصادی پیش‌رو، فروخته‌اند.

سودجویی شخصی از گزارش‌های نهادهای اطلاعاتی آمریکا که هنوز عمومی نشده برای نمایندگان این کشور در طول دوره حضورشان در کنگره ممنوع است.

علاوه بر ریچارد بور که از جمهوری‌خواهان برجسته مجلس سنا است، چند سناتور دیگر هم به اقدامات غیرقانونی مشابه متهم شده‌اند.

کلی لوفلر، سناتور جمهوری‌خواه ایالت جورجیا، جیمر اینهوف، سناتور جمهوری‌خواه از ایالت اوکلاهاما و همچنین دایان فاینستاین، سناتور برجسته دموکرات از ایالت کالیفرنیا هم به فروش سهام پیش از آغاز اپیدمی کرونا در آمریکا متهم‌ هستند؛ هر چند هنوز گزارشی درباره آغاز تحقیقات درباره اتهام آنها منتشر نشده است.

از این میان تنها سناتور فاینستاین گفت که به سوالات اف‌بی‌آی درباره خرید و فروش سهام از سوی همسرش پاسخ داده است.

مک‌کانل گفت: سناتور بور با من تماس گرفت و از تصمیمش برای کناره‌گیری از ریاست کمیته اطلاعات سنا در خلال تحقیقاتی که درباره اتهام‌ها علیه او جاری است، خبر داد. ما هر دو به این نتیجه رسیدیم که تصمیم او به نفع کمیته اطلاعات سنا است.

خبر توقیف تلفن همراه بور ۶۴ ساله، از سوی اف‌بی‌آی روز پنج‌شنبه ابتدا توسط روزنامه لس‌آنجلس‌تایمز علنی شد. این روزنامه خبر داده که اف‌بی‌آی همچنین با حکم تفتیش دادگاه خانه محل اقامت سناتور بور در واشنگتن دی‌سی را وارسی کرده است.

بازرسی از خانه سناتور بور و توقیف تلفن همراه او، از ابعاد جدیدی در اتهام سوء استفاده این چهره برجسته جمهوری‌خواه از گزارش های اطلاعاتی غیرعلنی شده کنگره خبر می‌دهد.

دادستانی آمریکا تحقیقات درباره این اتهام را از ماه مارس گذشته آغاز کرده بود.

تحقیقات اولیه در این باره را نشریه پروپابلیکا منتشر کرد و گزارش داد که در فاصله اواخر ژانویه تا میانه ماه فوریه، سناتور ریچارد بور بیش از ۳۰ سهام را فروخته؛ از جمله سهام‌های مربوط به صنایعی که بعد از آغاز کرونا بسیار صدمه دیدند؛ مانند رستوران‌ها، هتل‌ها و صنایع حمل و نقل.

سناتور بور به عنوان رئیس کمیته اطلاعات سنا به گزارش‌ها روزانه نهادهای اطلاعاتی آمریکا دسترسی دارد که در آنها به مقام‌های این کشور درباره تهدیدهای متوجه ایالات متحده اطلاع‌رسانی می‌شود.

با این حال، بور مدعی است که فروش سهام خود را نه بر اساس «رانت اطلاعاتی» که تنها بر مبنای گزارش‌هایی که در سطح عمومی و همگانی موجود بوده، فروخته است.

این در حالی است که سناتور بور همچنین به علت کم اهمیت خواندن همه‌گیری کرونا در همان روزها مورد انتقاد قرار گرفته است. او در آن ایام که هنوز شیوع ویروس جدید کرونا در آمریکا جدی نشده بود در حالی که در اظهارات عمومی کووید۱۹ را کم‌اهمیت جلوه می‌داد، در مکالمات خصوصی با بازرگانان ایالت خود، کارولینای شمالی، از تهدیدهای اقتصادی کرونا سخن می‌گفته است.


ایسنا
نظرات

آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
وضعیت آب و هوا امروز دوشنبه 27 مرداد 1404 + وضعیت استان‌ها
ماجرای جنجالی صدور قبوض نجومی برق در روستاها چه بود؟
اروپا نگران است؛ آیا صحنه برخورد «ترامپ» با «زلنسکی» تکرار می شود؟
شورای رقابت از قیمت گذاری خودرو حذف شد+ جزئیات
پیکر استاد محمود فرشچیان وارد اصفهان شد+ زمان مراسم
صلح بزرگ ترامپ یا امتیاز بزرگ پوتین؟
مرد گمشده پس از 7 سال در پیاده روی اربعین پیدا شد
تظاهرات یک میلیون نفری شهرک‌نشینان علیه نتانیاهو
ذخایر سوخت مایع نیروگاهی 60 درصد افزایش یافت
ولایتی: مردم ایران اجازه معامله بر سر امنیت ملی‌شان را نمی‌دهند
نورنما | انفجار در یکی از کارخانه‌های استیل آمریکا
اظهارات سرلشکر رحیم صفوی درباره احتمال وقوع جنگ جدید
مدیرعامل ایرانسل درباره افزایش 70 درصدی تعرفه اینترنت چه گفت؟
طرح اشغال کامل شهر غزه به تصویب رسید
سفارت آلمان در تهران موقتا تعطیل شد
انتظار 4 ساله برای دریافت خودروی کارخانه‌ای همچنان ادامه دارد
آتش‌سوزی گسترده در سوله هزارمتری آرد در شیراز
مکرون: فکر نمی کنم پوتین دنبال صلح باشد
انهدام گسترده پهپادهای اوکراینی بر فراز مناطق روسیه
شلیک موشک مقاومت فلسطین به قلب سرزمین‌های اشغالی
بحران آب در کشور باران‌های سیل‌آسا
تیم ملی بسکتبال ایران عنوان سوم کاپ آسیا را کسب کرد/ استرالیا قهرمان شد
آخرین جزییات از آتش‌سوزی مهیب جنوب تهران/ نمایی نزدیک از آتش‌سوزی انبار روغن موتور + فیلم
شلیک 70 موشک از یمن به اراضی اشغالی در 5 ماه
طرح توسعه شهرک سازی اسرائیل را تهدیدی برای موجودیت کشور فلسطین می‌دانیم
جوزف عون: طرح آمریکا با اصلاحات لبنان به سند ملی تبدیل شد
هوای تهران از سه‌شنبه گرم‌تر می‌شود؛ افزایش تابش اشعه فرابنفش در پایتخت
منچستر یونایتد با شکست لیگ جزیره را آغاز کرد
عکس های منتخب جهان، 17 آگوست 2025
نفتالی بنت: نتانیاهو در مقابله با حماس ناکام مانده است
رئیس‌جمهور از تلاش‌های برگزارکنندگان مراسم اربعین تقدیر کرد
انفجار تروریستی در قلب شهر حلب سوریه
قلعه‌نویی: لژیونرهای تیم در تورنمنت کافا حضور ندارند
برکناری سه مقام ارشد سعودی به دستور ملک سلمان
عارف: دولت چهاردهم به دنبال تمرکززدایی و انتقال اختیارات است
کیفیت هوا در تهران به وضعیت ناسالم درآمد
مدیر ChatGPT: کاربران باید همواره دقت پاسخ‌های هوش مصنوعی را تایید کنند
نخست‌وزیر یمن خواستار پایان یافتن بی‌تفاوتی کشورهای عربی شد
توقف ناامیدکننده چلسی در گام اول لیگ برتر
جولانی به تکفیری‌ها تابعیت سوری هدیه کرد
پوتین و ترامپ؛ بازی با روان در میدان سیاست
پزشکیان در اوراسیا؛ نقطه عطف دیپلماسی و همکاری ایران
نیویورک‌تایمز: نفوذ اطلاعاتی ایران در ساختار داخلی اسرائیل فاش شد
زنگ خطر در نظام سلامت؛ 80 درصد داروخانه‌ها در معرض ورشکستگی
روبیو هشدار داد: این جنگِ ما نیست؛ باید به‌دنبال آتش‌بس باشیم
سفر هماهنگ زلنسکی و رهبران اروپایی به آمریکا برای حمایت از اوکراین
بیانیه وزارت امور خارجه در مورد محکومیت جنایات رژیم صهیونیستی و کوچاندن اجباری ساکنان غزه
ایجاد «اتاق امن» در مدارس؛ گامی برای افزایش امنیت دانش‌آموزان
تهدید وزیر جنگ اسرائیل پس از حمله موشکی یمن به سرزمین‌های اشغالی
ویتکاف: پوتین آماده پذیرش تضمین‌های امنیتی برای اوکراین است
X
آگهی تبلیغاتی