×
سیاسی
شناسه خبر : 49824
تاریخ انتشار : جمعه 1399/02/26 ساعت 13:56
رئیس کمیته اطلاعات سنای آمریکا استعفا داد

رئیس کمیته اطلاعات سنای آمریکا استعفا داد

سناتور متهم به رانت‌خواری اطلاعاتی از ریاست کمیته اطلاعات سنای آمریکا استعفا داد.

نورنیوزـ بین الملل: سناتور ریچارد بور، جمهوری‌خواه برجسته از مقام خود به عنوان رئیس کمیته اطلاعات مجلس سنا استعفا داد. او متهم است که از گزارش‌های نهادهای اطلاعاتی برای فروش سهام خود پیش از آغاز همه‌گیری کرونا در آمریکا، سوء‌استفاده کرده است. بر اساس گزارش‌ها، پلیس فدرال آمریکا (اف‌بی‌آی)، موبایل این سناتور را توقیف کرده است.

سناتور میچ مک‌کانل، رئیس‌ جمهوری‌خواه مجلس سنا خبر داده که بور که سناتور ایالت کارولینای شمالی است، از این مقام کناره‌گیری کرده است.

بور و همسرش متهم‌ هستند که در ماه فوریه و تنها چند روز قبل از جدی شدن شیوع ویروس جدید کرونا در آمریکا، حدود یک میلیون و ۷۰۰ هزار دلار از سهام خود را با هدف جلوگیری از ضرر در رکود اقتصادی پیش‌رو، فروخته‌اند.

سودجویی شخصی از گزارش‌های نهادهای اطلاعاتی آمریکا که هنوز عمومی نشده برای نمایندگان این کشور در طول دوره حضورشان در کنگره ممنوع است.

علاوه بر ریچارد بور که از جمهوری‌خواهان برجسته مجلس سنا است، چند سناتور دیگر هم به اقدامات غیرقانونی مشابه متهم شده‌اند.

کلی لوفلر، سناتور جمهوری‌خواه ایالت جورجیا، جیمر اینهوف، سناتور جمهوری‌خواه از ایالت اوکلاهاما و همچنین دایان فاینستاین، سناتور برجسته دموکرات از ایالت کالیفرنیا هم به فروش سهام پیش از آغاز اپیدمی کرونا در آمریکا متهم‌ هستند؛ هر چند هنوز گزارشی درباره آغاز تحقیقات درباره اتهام آنها منتشر نشده است.

از این میان تنها سناتور فاینستاین گفت که به سوالات اف‌بی‌آی درباره خرید و فروش سهام از سوی همسرش پاسخ داده است.

مک‌کانل گفت: سناتور بور با من تماس گرفت و از تصمیمش برای کناره‌گیری از ریاست کمیته اطلاعات سنا در خلال تحقیقاتی که درباره اتهام‌ها علیه او جاری است، خبر داد. ما هر دو به این نتیجه رسیدیم که تصمیم او به نفع کمیته اطلاعات سنا است.

خبر توقیف تلفن همراه بور ۶۴ ساله، از سوی اف‌بی‌آی روز پنج‌شنبه ابتدا توسط روزنامه لس‌آنجلس‌تایمز علنی شد. این روزنامه خبر داده که اف‌بی‌آی همچنین با حکم تفتیش دادگاه خانه محل اقامت سناتور بور در واشنگتن دی‌سی را وارسی کرده است.

بازرسی از خانه سناتور بور و توقیف تلفن همراه او، از ابعاد جدیدی در اتهام سوء استفاده این چهره برجسته جمهوری‌خواه از گزارش های اطلاعاتی غیرعلنی شده کنگره خبر می‌دهد.

دادستانی آمریکا تحقیقات درباره این اتهام را از ماه مارس گذشته آغاز کرده بود.

تحقیقات اولیه در این باره را نشریه پروپابلیکا منتشر کرد و گزارش داد که در فاصله اواخر ژانویه تا میانه ماه فوریه، سناتور ریچارد بور بیش از ۳۰ سهام را فروخته؛ از جمله سهام‌های مربوط به صنایعی که بعد از آغاز کرونا بسیار صدمه دیدند؛ مانند رستوران‌ها، هتل‌ها و صنایع حمل و نقل.

سناتور بور به عنوان رئیس کمیته اطلاعات سنا به گزارش‌ها روزانه نهادهای اطلاعاتی آمریکا دسترسی دارد که در آنها به مقام‌های این کشور درباره تهدیدهای متوجه ایالات متحده اطلاع‌رسانی می‌شود.

با این حال، بور مدعی است که فروش سهام خود را نه بر اساس «رانت اطلاعاتی» که تنها بر مبنای گزارش‌هایی که در سطح عمومی و همگانی موجود بوده، فروخته است.

این در حالی است که سناتور بور همچنین به علت کم اهمیت خواندن همه‌گیری کرونا در همان روزها مورد انتقاد قرار گرفته است. او در آن ایام که هنوز شیوع ویروس جدید کرونا در آمریکا جدی نشده بود در حالی که در اظهارات عمومی کووید۱۹ را کم‌اهمیت جلوه می‌داد، در مکالمات خصوصی با بازرگانان ایالت خود، کارولینای شمالی، از تهدیدهای اقتصادی کرونا سخن می‌گفته است.


ایسنا
نظرات

آخرین اخبار
حقیقتِ پشت پرده روغن‌های سویا و آفتابگردان در ابتلا به سرطان
تولد جوجه‌ها در پوسته سه‌بعدی؛ گامی برای بازگشت پرندگان منقرض شده
ناله ارواح از دل کیهان/ چرا صدای سیاره زحل ترسناک است؟
راهکارهایی برای تعیین مرزهای منصفانه در خانه
کوبا: ادعای واشنگتن کذب است
مصدومیت روزبه چشمی در تمرین پرفشار تیم ملی
عارف :وظیفه ملی ما ادامه مسیر خدمت صادقانه و حفظ وفاق است
بیش از 160 نفتکش در خلیج فارس گرفتار شده‌اند
پزشکیان: به تسلیم واداشتن ایران از طریق زور توهمی بیش نیست
هشدار سایبری گروه «حنظله» به آمریکا و رژیم صهیونیستی
افزایش شمار شهدای حملات اسرائیل به لبنان به 14 نفر
اردوغان در گفتگو با ترامپ: تمدید آتش‌بس تحولی مثبت است
ضربات سنگین حزب‌الله به تجهیزات و نیروهای ارتش اسرائیل در جنوب لبنان
خط و نشان نخست‌وزیر جدید عراق برای برهم‌زنندگان امنیت منطقه
تنش در تماس تلفنی ترامپ و نتانیاهو بر سر توافق احتمالی با ایران
رونمایی از دومین حریف تدارکاتی ایران
شوک سه میلیاردی به داماش
گفت‌وگوی تلفنی رهبر شهید با همسر شهید رئیسی منتشر شد
سنتکام مدعی شد: نفتکش مرتبط با ایران را توقیف کردیم
اعتراف مقام پیشین پنتاگون: ایران دست بالا را در منطقه دارد
عکس های منتخب ایران ؛ چهاشنبه 30 اردیبهشت 1405
سینماگران جهان در سوگ فرشتگان میناب
آمریکایی‌ها متن جدیدی به ایران ارسال کرده‌اند
خداحافظ آسیا، سلام اروپا/ سامورایی‌ها از قاره کهن دل می کنند؟
جزئیات تمرین 90 دقیقه‌ای تیم امید/ از دوهای کوتاه تا اجرای مدل‌های ترکیبی
شهادت مامور پلیس در حمله مسلحانه اشرار در سراوان
برتری قاطع استقلال در دربی بسکتبالی مقابل نفت
افشای جزئیات مذاکرات ایران و آمریکا در پاکستان از زبان بقایی
رهبر چین احتمالا هفته آینده به دیدار کیم جونگ اون می‌رود
خداحافظی وزارت کار با «ذوب‌آهن»/ مادر فولاد ایران زیر چتر یک بانک رفت
معمای خلبانان نامرئی آمریکا و سانسور سیستماتیک در رسانه‌های غربی
واردات مواد پتروشیمی به کولبران و ملوانان سپرده شد
شهیدی که متاعی بالاتر از جانش را فدای انقلاب کرد
العربیه: توافق ایران و آمریکا تا ساعاتی دیگر نهایی می‌شود؟
سقوط هواپیمای نظامی در پاکستان/علت حادثه چه بود؟
روسیه: ادعای خروج ایران از NPT بی‌اساس است
فرانسه خواستار احضار سفیر اسرائیل شد
بانکها به کمک آزادی زندانیان جرایم غیرعمد می آیند
ادعاهای عجیب ترامپ درباره ایران و ونزوئلا!
پیام بنت به نتانیاهو: کار تمام شد!
افشای رویترز از توافق هسته‌ای پنهانی واشنگتن و ریاض
واکنش وزیر خارجه عربستان به تصمیم ترامپ + جزئیات پیام بن‌فرحان
پرویز خرسند، رفیق دیرین شریعتی درگذشت + پیام تسلیت وزیر ارشاد
شوک مثبت به لاجوردی‌پوشان رشت/ داماش گیلان صاحب مالک جدید شد
زلزله در تیم امنیت ملی ترامپ/ عروس «کندی» هم استعفا داد!
علت گرانی مرغ چیست؟
انفجار خودرو در قلب مالی نیویورک/وحشت در نزدیکی مجسمه وال‌استریت
آمار فروش نمایشگاه مجازی کتاب تهران 1405 + لینک خرید
جراحی موفقیت‌آمیز هافبک بارسلونا/ فرمین لوپس جام جهانی 2026 را از دست داد
سیره شهید رئیسی سرمایه‌ای عظیم برای تحقق «ایران قوی» است