×
سیاسی
شناسه خبر : 49824
تاریخ انتشار : جمعه 1399/02/26 ساعت 13:56
رئیس کمیته اطلاعات سنای آمریکا استعفا داد

رئیس کمیته اطلاعات سنای آمریکا استعفا داد

سناتور متهم به رانت‌خواری اطلاعاتی از ریاست کمیته اطلاعات سنای آمریکا استعفا داد.

نورنیوزـ بین الملل: سناتور ریچارد بور، جمهوری‌خواه برجسته از مقام خود به عنوان رئیس کمیته اطلاعات مجلس سنا استعفا داد. او متهم است که از گزارش‌های نهادهای اطلاعاتی برای فروش سهام خود پیش از آغاز همه‌گیری کرونا در آمریکا، سوء‌استفاده کرده است. بر اساس گزارش‌ها، پلیس فدرال آمریکا (اف‌بی‌آی)، موبایل این سناتور را توقیف کرده است.

سناتور میچ مک‌کانل، رئیس‌ جمهوری‌خواه مجلس سنا خبر داده که بور که سناتور ایالت کارولینای شمالی است، از این مقام کناره‌گیری کرده است.

بور و همسرش متهم‌ هستند که در ماه فوریه و تنها چند روز قبل از جدی شدن شیوع ویروس جدید کرونا در آمریکا، حدود یک میلیون و ۷۰۰ هزار دلار از سهام خود را با هدف جلوگیری از ضرر در رکود اقتصادی پیش‌رو، فروخته‌اند.

سودجویی شخصی از گزارش‌های نهادهای اطلاعاتی آمریکا که هنوز عمومی نشده برای نمایندگان این کشور در طول دوره حضورشان در کنگره ممنوع است.

علاوه بر ریچارد بور که از جمهوری‌خواهان برجسته مجلس سنا است، چند سناتور دیگر هم به اقدامات غیرقانونی مشابه متهم شده‌اند.

کلی لوفلر، سناتور جمهوری‌خواه ایالت جورجیا، جیمر اینهوف، سناتور جمهوری‌خواه از ایالت اوکلاهاما و همچنین دایان فاینستاین، سناتور برجسته دموکرات از ایالت کالیفرنیا هم به فروش سهام پیش از آغاز اپیدمی کرونا در آمریکا متهم‌ هستند؛ هر چند هنوز گزارشی درباره آغاز تحقیقات درباره اتهام آنها منتشر نشده است.

از این میان تنها سناتور فاینستاین گفت که به سوالات اف‌بی‌آی درباره خرید و فروش سهام از سوی همسرش پاسخ داده است.

مک‌کانل گفت: سناتور بور با من تماس گرفت و از تصمیمش برای کناره‌گیری از ریاست کمیته اطلاعات سنا در خلال تحقیقاتی که درباره اتهام‌ها علیه او جاری است، خبر داد. ما هر دو به این نتیجه رسیدیم که تصمیم او به نفع کمیته اطلاعات سنا است.

خبر توقیف تلفن همراه بور ۶۴ ساله، از سوی اف‌بی‌آی روز پنج‌شنبه ابتدا توسط روزنامه لس‌آنجلس‌تایمز علنی شد. این روزنامه خبر داده که اف‌بی‌آی همچنین با حکم تفتیش دادگاه خانه محل اقامت سناتور بور در واشنگتن دی‌سی را وارسی کرده است.

بازرسی از خانه سناتور بور و توقیف تلفن همراه او، از ابعاد جدیدی در اتهام سوء استفاده این چهره برجسته جمهوری‌خواه از گزارش های اطلاعاتی غیرعلنی شده کنگره خبر می‌دهد.

دادستانی آمریکا تحقیقات درباره این اتهام را از ماه مارس گذشته آغاز کرده بود.

تحقیقات اولیه در این باره را نشریه پروپابلیکا منتشر کرد و گزارش داد که در فاصله اواخر ژانویه تا میانه ماه فوریه، سناتور ریچارد بور بیش از ۳۰ سهام را فروخته؛ از جمله سهام‌های مربوط به صنایعی که بعد از آغاز کرونا بسیار صدمه دیدند؛ مانند رستوران‌ها، هتل‌ها و صنایع حمل و نقل.

سناتور بور به عنوان رئیس کمیته اطلاعات سنا به گزارش‌ها روزانه نهادهای اطلاعاتی آمریکا دسترسی دارد که در آنها به مقام‌های این کشور درباره تهدیدهای متوجه ایالات متحده اطلاع‌رسانی می‌شود.

با این حال، بور مدعی است که فروش سهام خود را نه بر اساس «رانت اطلاعاتی» که تنها بر مبنای گزارش‌هایی که در سطح عمومی و همگانی موجود بوده، فروخته است.

این در حالی است که سناتور بور همچنین به علت کم اهمیت خواندن همه‌گیری کرونا در همان روزها مورد انتقاد قرار گرفته است. او در آن ایام که هنوز شیوع ویروس جدید کرونا در آمریکا جدی نشده بود در حالی که در اظهارات عمومی کووید۱۹ را کم‌اهمیت جلوه می‌داد، در مکالمات خصوصی با بازرگانان ایالت خود، کارولینای شمالی، از تهدیدهای اقتصادی کرونا سخن می‌گفته است.


ایسنا
نظرات

آخرین اخبار
اندونگ: با استقلال و ایران می‌مانم
تحلیل رسانه‌های آسیایی: جنگ آمریکا و اسرائیل تهدیدی برای ثبات منطقه است
گوگل عامل‌های هوش مصنوعی به پنتاگون می‌دهد
حمله دشمن آمریکایی صهیونیستی به دو شناور در اسکله جزیره هرمز
مهلت ارسال اطلاعات دفاتر تجاری الکترونیکی تمدید شد
آغاز موج سی ونهم عملیات وعده صادق 4 با یاد و نام شهدای اقتدار علیه اهداف آمریکا در منطقه
حادثه برای کشتی تایلندی در تنگه هرمز
اکونومیست: آمریکا قدرت محافظت از کشتی‌ها در تنگه هرمز را ندارد
قلعه نویی: شهادت دختران لکه سیاهی بر شعارهای دشمنان است
اختلاف میان تل آویو و واشنگتن بر سر جنگ ایران
تهران تا شنبه بارانی است
اذعان مقام صهیونیست: حملات حزب‌الله خواب و امنیت را از اسرائیل گرفته است
تاجگردون: در تلاشیم بودجه در موعد مقرر ابلاغ شود
اردوغان: جنگ علیه ایران باید متوقف شود
حمله به 19734 ساختمان غیرنظامی/ نقاط امن خانه را به کودکان آموزش دهید
رحیمی: تجاوز به ایران نقض فاحش منشور ملل متحد و کنوانسیون حقوق کودک است
کولیوند : نگرانی درخصوص تهیه دارو و تجهیزات وجود ندارد
آمریکا 330 میلیون دلار پهپاد در تجاوز به ایران از دست داد
نشریه گلوبس: مقابله با موشک‌های ایران رویاپردازی است
بررسی ایرادات شورای نگهبان در لایحه بودجه 1405 در کمیسیون تلفیق
وداع باشکوه پایتخت با سرداران شهید رمضان
آغاز مرحله تکمیلی فروش اینترنتی ایران‌خودرو از روز 24 اسفندماه
نبردِ آزادی یا پوششِ تجاوز؟
موج بعدی ضربات اقتصادی به متحدان آمریکا در راه است
در رایزنی بن فرحان با همتایان آلمانی و آمریکایی چه گذشت؟
خودمراقبتی در شرایط جنگ مثل اکسیژن، ضروری است
کشف پنج تن مرغ تاریخ‌گذشته در اهواز
نفتالی بنت ترکیه را تهدید کرد
یکی از ساختمان‌های بانک سپه هدف حمله موشکی قرار گرفت
بارش باران و مه‌گرفتگی در محورهای 7 استان کشور
هشدار 4 ماه قبل دریاسالار شهید علی شمخانی در خصوص قدرت راهبردی دریایی ایران
کشتار دانش‌آموزان ایرانی، خاطرات جنایات آمریکا در ویتنام و عراق را زنده کرد
ستاد ترخیص پلیس راهور تهران بزرگ در ایام تعطیل و جنگ رمضان فعال است
نظارت مستمر بر محاکم طی ایام جنگ تحمیلی ضروری است
اینفانتینو : ترامپ از حضور ایران در جام جهانی استقبال کرد
دستمزد کارگران به تورم واقعی نزدیک خواهد شد
علی شمخانی؛ فرمانده‌ای که با غیرت، تاریخ را رقم زد
شست‌وشوی رایگان خودروهای شهروندان پس از آلودگی ناشی از آتش‌سوزی
نگرانی مردم آمریکا از جنگ و شکست کاخ سفید در اقناع افکار عمومی
چین: جنگ علیه ایران نباید اتفاق می‌افتاد
4 زخمی در اصابت 2 پهپاد به نزدیکی فرودگاه دوبی
قالیباف: مرگ در بستر شایسته مجاهدت سرداران شهید رمضان نبود
اخراج 50 هزار نفر از فولکس‌واگن
عضو کمیسیون انرژی: چرخه تأمین و توزیع سوخت در کشور پایدار است
الجزیره: استراتژی ایران فرسایش اسرائیل است
هشدار غول نفتی عربستان: بسته شدن تنگه هرمز فاجعه‌بار است
میدل ایست آی: اسرائیل و آمریکا مدارس و بیمارستانها را هدف قرار دادند
بیت‌کوین به زیر 70 هزار دلار سقوط کرد
نیویورک تایمز: تهران می‌تواند اعلام پیروزی کند
آمریکا و اسرائیل یکی از بانک‌های کشور را هدف قرار دادند/ اقدام متقابل ایران