نورنیوزـ گروه سیاست: انتخابات مجلس یازدهم در ۲ اسفند ۹۸ برگزار شد، در این انتخابات نکات قابل تاملی وجود داشت که توانست یک مجلس کامل اصولگرایی را تشکیل بدهد.
اولین نکتهای که بسیار ملموس بود، وحدت جریان اصولگرایی و ارائه یک لیست در انتخابات بود که این اتفاق بزرگ باعث شد جریان اصولگرایی بعد از مدتها و شکست در انتخاباتهای گذشته به یک اجماع در درون خود برسد که همین عامل وحدت، باعث پیروزی این جریان در انتخابات ۲ اسفند و کسب برد بزرگی در تهران شد و این جریان مانع ورود افراد جریان مقابل و نامزدهای مستقل به مجلس آینده شد.
عدم رضایت کامل مردم از عملکرد مجلس دهم، یکی دیگر از عوامل شکست این جریان در یازدهمین دوره انتخابات مجلس شورای اسلامی شد.
این درحالیست که اگر مجموعه عملکرد مجلس را درنظر بگیریم، برخی از اقدامات قانونگذاری و نظارتی بهدرستی اطلاعرسانی و گزارش نشد و یا در گزارش دهی به افکار عمومی موفق نبود و ضعیف عمل کرد. اما در خصوص خروجی مجلس دهم و عملکرد صحیح آن باید آن را در حوزههای مختلف با 9 دوره پیشین مقایسه کرد که بر این اساس به هرکدام از آنها انتقاداتی وارد است، ضمن اینکه، عدم احساس رضایت افکار عمومی و ناظرانِ بیرون پارلمان، دلایل گوناگون دارد و لزوما ناشی از ضعف عملکرد مجلس نیست.
بررسی و معرفی گزینههای احتمالی کرسی ریاست مجلس یازدهم و خلاصه ای از سوابق آنها
محمدباقر قالیباف با سوابق متنوع سیاسی و تجربه کار درعرصههای مختلف کشور از جمله شهردار تهران، فرمانده نیروی انتظامی و هوافضای سپاه پاسداران انقلاب اسلامی و شرکت در ۳ دوره انتخابات ریاست جمهوری، با کسب بیشترین آرا نسبت به رقبای خود به عنوان نفر اول از تهران راهی مجلس یازدهم شد و در حال حاضر گزینه احتمالی با بیشترین شانس برای ریاست مجلس آینده است که این احتمال از دید رسانهها و افراد سیاسی درباره تکیه زدن وی بر کرسی ریاست مجلس بسیار است.
نفر بعدی، مصطفی میر سلیم، فردی شاخص و سنتی در جریان اصولگراها که راهی مجلس یازدهم شده است. وی سوابق زیادی در عرصه سیاسی کشور دارد، میرسلیم با شرکت در انتخابات ریاست جمهوری سال ۹۶ مجددا مطرح و شناخته شد. وی به دلیل شرایط سنی میتواند در روز تشکیل مجلس یازدهم، کرسی نائب رئیسی اول مجلس را به صورت موقت تصاحب کند.
از دید رسانهها میرسلیم گزینه احتمالی دیگری برای صندلی ریاست مجلس است.
نامزد مطرح دیگر برای ریاست مجلس شورای اسلامی، علیرضا زاکانی منتخب مردم قم در مجلس یازدهم بود. ازسوابق وی میتوان به نمایندگی ادوار قبل مجلس اشاره کرد. این فرد با نزدیکی به حزب جبهه پایداری که دبیرکلی آن برعهده مرتضی آقاتهرانی است؛ میتوانست گزینه اصلی این حزب برای ریاست مجلس باشد و رقیب جدی برای محمد باقر قالیباف اما او با انتشار یک توئیت در فضای مجازی به تمام این گمانه زنی ها پایان داد و انصراف خود از کرسی ریاست را به طور رسمی اعلام کرد.
حمیدرضا حاجی بابایی، نماینده فعلی مردم همدان در مجلس و وزیر سابق آموزش و پرورش دولت احمدی نژاد، یکی دیگر ازگزینههای احتمالی کرسی ریاست مجلس است. وی در مجلس کنونی رئیس فراکسیون نمایندگان ولایی بوده و اکنون نیز برای بار دیگر منتخب مردم همدان در مجلس یازدهم را بر عهده گرفته است.
شمس الدین حسینی، از وزرای دولت فعلی با کسب بیشترین آرا نسبت به رقبای خود از حوزه انتخابیه تنکابن، رامسر و عباسآباد در مجلس یازدهم حضور دارد. او به صراحت اعلام کرده است که قصد نامزدی برای انتخابات ریاست مجلس را دارد.
و در آخر فریدون عباسی، رئیس سابق سازمان انرژی اتمی در دولت وقت نیز همچون حسینی به صراحت اعلام کرده است که قصد نامزد شدن برای ریاست مجلس را دارد. وی به جز سوابق علمی، سوابق دیگری در عرصه سیاست ندارد.
حال باید دید که آیا اشخاص دیگری به این افراد حاضر، اضافه خواهند شد یا اینکه همین افراد در روز هفتم خرداد برای کسب کرسی ریاست مجلس یازدهم با هم رقابت خواهند کرد.
نورنیوز