×
سیاسی
شناسه خبر : 49725
تاریخ انتشار : چهارشنبه 1399/02/24 ساعت 14:57
انتخاب و انتصاب رئیس مجلس بعد از 12 سال

انتخاب و انتصاب رئیس مجلس بعد از 12 سال

با نزدیک شدن به تشکیل مجلس یازدهم موضوع مهمی که این روز‌ها سیاسیون به آن می‌پردازند، بحث ریاست مجلس یازدهم است. جایگاهی که سالیان متمادی در اختیار علی لاریجانی، رئیس فعلی مجلس بوده است.

نورنیوزـ گروه سیاست: انتخابات مجلس یازدهم در ۲ اسفند ۹۸ برگزار شد، در این انتخابات نکات قابل تاملی وجود داشت که توانست یک مجلس کامل اصولگرایی را تشکیل بدهد.

اولین نکته‌ای که بسیار ملموس بود، وحدت جریان اصولگرایی و ارائه یک لیست در انتخابات بود که این اتفاق بزرگ باعث شد جریان اصولگرایی بعد از مدت‌ها و شکست در انتخابات‌های گذشته به یک اجماع در درون خود برسد که همین عامل وحدت، باعث پیروزی این جریان در انتخابات ۲ اسفند و کسب برد بزرگی در تهران شد و این جریان مانع ورود افراد جریان مقابل و نامزدهای مستقل به مجلس آینده شد.

عدم رضایت کامل مردم از عملکرد مجلس دهم، یکی دیگر از عوامل شکست این جریان در یازدهمین دوره انتخابات مجلس شورای اسلامی شد.

این درحالیست که اگر مجموعه عملکرد مجلس را درنظر بگیریم، برخی از اقدامات قانون‌گذاری و نظارتی به‌درستی اطلاع‌رسانی و گزارش نشد و یا در گزارش دهی به افکار عمومی موفق نبود و ضعیف عمل کرد. اما در خصوص خروجی مجلس دهم و عملکرد صحیح آن باید آن را در حوزه‌های مختلف با 9 دوره پیشین  مقایسه کرد که بر این اساس به هرکدام از آنها انتقاداتی وارد است، ضمن اینکه، عدم احساس رضایت افکار عمومی و ناظرانِ بیرون پارلمان، دلایل گوناگون دارد و لزوما ناشی از ضعف عملکرد مجلس نیست.

بررسی و معرفی گزینه‌های احتمالی کرسی ریاست مجلس یازدهم و خلاصه ای از سوابق آنها

قالیباف

محمدباقر  قالیباف با سوابق متنوع سیاسی و تجربه کار درعرصه‌های مختلف کشور از جمله شهردار تهران، فرمانده نیروی انتظامی و هوافضای سپاه پاسداران انقلاب اسلامی و شرکت در ۳ دوره انتخابات ریاست جمهوری، با کسب بیشترین آرا نسبت به رقبای خود به عنوان نفر اول از تهران راهی مجلس یازدهم شد و در حال حاضر گزینه احتمالی با بیشترین شانس برای ریاست مجلس آینده است که این احتمال از دید رسانه‌ها و افراد سیاسی درباره تکیه زدن وی بر کرسی ریاست مجلس بسیار است.

میرسلیم

نفر بعدی، مصطفی میر سلیم، فردی شاخص و سنتی در جریان اصولگراها که راهی مجلس یازدهم شده است. وی سوابق زیادی در عرصه سیاسی کشور دارد، میرسلیم با شرکت در انتخابات ریاست جمهوری سال ۹۶  مجددا مطرح و شناخته شد. وی به دلیل شرایط سنی می‌تواند در روز تشکیل مجلس یازدهم، کرسی نائب رئیسی اول مجلس را به صورت موقت تصاحب کند.

از دید رسانه‌ها میرسلیم گزینه احتمالی دیگری برای صندلی ریاست مجلس است.

زاکانی

نامزد مطرح دیگر برای ریاست مجلس شورای اسلامی، علیرضا زاکانی منتخب مردم قم در مجلس یازدهم بود. ازسوابق وی می‌توان به نمایندگی ادوار  قبل مجلس اشاره کرد. این فرد با نزدیکی به حزب جبهه پایداری که دبیرکلی آن برعهده مرتضی آقاتهرانی است؛ می‌توانست گزینه اصلی این حزب برای ریاست مجلس باشد و رقیب جدی برای محمد باقر قالیباف اما او با انتشار یک توئیت در فضای مجازی به تمام این گمانه زنی ها پایان داد و انصراف خود از کرسی ریاست را به طور رسمی اعلام کرد.

حاجی+بابایی
 

حمیدرضا حاجی بابایی، نماینده فعلی مردم همدان در مجلس و وزیر سابق آموزش و پرورش دولت احمدی نژاد، یکی دیگر ازگزینه‌های احتمالی کرسی ریاست مجلس است. وی در مجلس کنونی رئیس فراکسیون نمایندگان ولایی بوده و اکنون نیز برای بار دیگر منتخب مردم همدان در مجلس یازدهم را بر عهده گرفته است.

شمس+الدین+حسینی
 

شمس الدین حسینی، از وزرای دولت فعلی با کسب بیشترین آرا نسبت به رقبای خود از حوزه انتخابیه تنکابن، رامسر و عباس‌آباد در مجلس یازدهم حضور دارد. او به صراحت اعلام کرده است که قصد نامزدی برای انتخابات ریاست مجلس را دارد.

عباسی
 

و در آخر فریدون عباسی، رئیس سابق سازمان انرژی اتمی در دولت وقت نیز همچون حسینی به صراحت اعلام کرده است که قصد نامزد شدن برای ریاست مجلس را دارد. وی به جز سوابق علمی، سوابق دیگری در عرصه سیاست ندارد.

حال باید دید که آیا اشخاص دیگری به این افراد حاضر، اضافه خواهند شد یا اینکه همین افراد در روز هفتم خرداد برای کسب کرسی ریاست مجلس یازدهم با هم رقابت خواهند کرد.


نورنیوز
نظرات

آخرین اخبار
کشتار 38 نیجریه‌ای توسط مهاجمان مسلح
یک مقام سعودی: جنگ با ایران قمار پرهزینه‌ای است
سازمان همکاری اسلامی به اظهارات سفیر آمریکا در اسرائیل واکنش نشان داد
روسیه به کره جنوبی درباره همکاری با ناتو هشدار داد
نماینده پارلمان لبنان: ایران موشکی دارد که می‌تواند ناو آمریکا را غرق کند
سرمربی جدید تراکتور: اسکوچیچ دورانی طلایی برای تراکتور رقم زد
دستور مهم سراج برای پرونده اغتشاشگرانی که مرتکب جرائم خشن نشد‌ند
عارف: اولویت دولت تأمین ارز برای بخش خصوصی است
امیر جهانشاهی: نیروی زمینی هرگونه تهدیدی را در نطفه خفه می کند
چه خبر از پرونده کوروش کمپانی؟
انتشار تصاویری از تمرین‌ نظامیان آمریکایی در منطقه توسط سنتکام
اعلام قیمت جدید محصولات پارس خودرو +جدول
ترامپ: تعرفه واردات از همه کشورها به 15 درصد افزایش یافت
مخالفت اکثریت مردم انگلیس با استفاده آمریکا از پایگاه‌های نظامی این کشور علیه ایران
شلیک پلیس به ‌خودروی حامل اتباع؛ ماجرا چه بود؟
جریمه چند صد میلیونی ملی‌پوش والیبال
4 دانشجوی بازداشتی دانشگاه شهید بهشتی آزاد شدند
آغاز پیش فروش طرح عادی محصولات سایپا از فردا 3 اسفند +جزئیات
دونالد ترامپ برای ریسک چهارم در قبال ایران آماده می‌شود
انتقاد جانسون از استارمر برای رد درخواست ترامپ در حمله به ایران
شهادت شماری از رزمندگان حزب‌الله در حمله اخیر اسرائیل
کشف 15 کیلوگرم شمش طلا در مرز پاوه
یک ژنرال آلمانی مدعی شد: مسکو در یک ماموریت علیه غرب قرار دارد
دبیر شورای عالی ترافیک: احداث خط 11 متروی تهران قانونی نیست
گشت‌زنی پهپادهای ناشناس در آسمان کابل/ انگشت اتهام طالبان به سوی پاکستان
ایجاد سپر مشترک امنیت سایبری اولویت بریکس
چین نسل جدیدی از تسلیحات هسته‌ای را توسعه می‌دهد
هلال‌احمر: شایعات آزمون استخدامی کذب است
پزشکیان: کسانی که نگاهشان به قله‌هاست، در مقابل هیچ محدودیتی سر خم نمی‌کنند
عارف: راهبرد تعامل با نخبگان ضرورتی راهبردی است
هوای تهران گرمتر می‌شود
شرایط سفر زوج‌های جوان به عمره اعلام شد
با عرضه‌کنندگان خارج از شبکه شیرخشک‌های تخصصی برخورد می شود
لندن به دنبال حذف اندرو از جانشینی تاج‌وتخت
نگرانی رژیم صهیونیستی از تقویت همکاری بین مصر و ایران
افزایش 13 درصدی واردات کالاهای اساسی از گمرک
پادکست | پیشگیری از سرطان روده بزرگ با تغذیه سالم
رئیس کل دادگستری اصفهان: صدور حکم اعدام برادران کیانی‌وفا کذب محض است
نامه به عارف درباره بازگشت برخی اساتید بازنشسته به دانشگاه
رای شکایت سپاهان از خیبر صادر شد
آغاز انتخاب واحد تکمیلی دانشگاه آزاد + جزئیات زمانبندی
ساعت کاری ادارات مازندران در ماه رمضان تغییر کرد
سقوط بالگرد در روسیه 3 کشته برجای گذاشت
واکنش حماس به وضعیت اسرا در زندان الجنید
تدوین پیشنهاداتی برای اختصاص محل رسمی اعتراضات دانشجویی
ایران ونزوئلا نیست و گزینه‌های ویرانگری علیه تهدیدها دارد
ابزار جدید دولت برای نجات نقدینگی دامداران و مرغداران
ارزی که تراستی‌ها به کشور بازنگردانده‌اند بیشتر از 11 میلیارد دلار است
یک شناور در اقیانوس آرام شرقی هدف ارتش آمریکا قرار گرفت
اردن: مالکیت اسرائیل بر غزه و کرانه باختری غیرقانونی است