×
سیاسی
شناسه خبر : 49686
تاریخ انتشار : چهارشنبه 1399/02/24 ساعت 11:02
خارج کردن ترکیه از برنامه اف-35 آمریکا را با مشکل مواجه کرد

خارج کردن ترکیه از برنامه اف-35 آمریکا را با مشکل مواجه کرد

دیوان محاسبات ایالات متحده آمریکا (GAO) با انتشار گزارشی درباره برنامه تولید F-35 اعلام کرد: خارج کردن ترکیه از این برنامه، فرایند تولید و عرضه این جنگنده ها را دچار مخاطره می‌کند. بسیاری از آمادگی‌های برنامه ریزی شده در سال 2019 انجام گرفته اما به دلیل پاندمی کرونا در بخشی از برنامه تاخیر 9 ماهه صورت خواهد گرفت.

نورنیوز ـ گروه بین الملل: دیوان محاسبات ایالات متحده آمریکا تاکید کرد: در حالی که قرار بود مذاکرات افزایش تولید و کاهش هزینه‌های تولید هواپیما انجام بگیرد، بین فرآیند تولید با برآورد استانداردهای دیوان محاسبات آمریکا تضاد ایجاد شد. به خصوص در فرایند تولید بدنه تنها ۳ هزار مورد از ۱۰ هزار بدنه مطابق استاندارهاست. بیش از ۵۰۰ فروند هواپیما که وارد باند شده‌اند هنوز قابلیت اطمینان و پایداری ندارند. اگرچه پیمانکار برای حل این مشکلات و افزایش بهره وری در فرآیندهای تولید تغییراتی انجام داده اند اما هنوز راهی طولانی باید طی کرد.

اگر ترکیه از این برنامه خارج شود روند تولید دچار مخاطره خواهد شد

در گزارش دیوان محاسبات ایالات متحده آمریکا تاکید شده است: خارج کردن ترکیه از فهرست شرکت‌کنندگان در برنامه تولید جنگنده‌های اف-۳۵ به دلیل اینکه آنکارا از روسیه سامانه دفاع ضدهوایی خریداری کرده، روند تولید دچار را مخاطره خواهد کرد. ۱۰۰۵ قطعه از تولیدکنندگان ترکیه‌ای خریداری می‌شد و در حال حاضر در تهیه ۱۵ قطعه با مشکل جدی مواجه شدیم.

گفتنی است، «جیمز ماتیس»، وزیر دفاع وقت ایالات متحده آمریکا در نامه‌ای به کنگره این کشور در رابطه با بودجه دفاعی این کشور، با پیشنهاد خارج کردن ترکیه از برنامه جنگنده‌های اف-۳۵ مخالفت کرده بود.

ماتیس در نامه‌ای که روز هفتم جولای ۲۰۱۸ نوشت، ضمن تاکید بر نگرانی‌های خود درباره بودجه دفاعی، موسوم به لایحه مجوز دفاع ملی اعلام کرد: در این مرحله، از خارج کردن ترکیه از برنامه اف-۳۵ مخالفم.

وی در نامه خود که به سنای و کمیته روابط خارجی مجلس نمایندگان ارسال کرده، تلاش خارج کردن ترکیه از این برنامه را از بین بردن زنجیره تامین بین المللی جنگنده اف-۳۵ عنوان کرد.

ماتیس همچین نامه مذکور تاکید کرده بود: ترکیه یکی از متحدان نزدیک ما در ناتو و از سال ۲۰۰۲ تاکنون از همکاران برنامه جنگنده اف-۳۵ بوده و ۱.۲ میلیارد دلار در آن سرمایه گذاری کرده است. این کشور به زنجیره تامین این جنگنده کمک کرده و خرید ۱۰۰ عدد از هواپیماهای اف-۳۵ را هدف گذاری کرده است. خارج کردن ترکیه از این برنامه می‌تواند منجر به از بین رفتن این زنجیره تدارک برای ارتش آمریکا و شرکایمان شود. همچنین می‌تواند باعث افزایش دیگر هزینه‌های این برنامه شود. اگر ترکیه از برنامه کنار گذاشته شود، احتمال توقف ساخت این جنگنده وجود دارد. این موضوع نیز می‌تواند منجر به تاخیر در تحویل ۵۰ تا ۷۵ اف-۳۵ شود، تامین مجدد قطعاتی که در ترکیه ساخته می‌شود نیز ۲۴-۱۸ ماه طول می‌کشد. مقامات نیز در موضوع خرید سیستم موشکی اس-۴۰۰ (از روسیه) و هم پرونده کشیش برانسون با مقامات آنکارا رایزنی کرده اند.


ایسنا
نظرات

آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
ساخت لیزرهای پالس کوتاه پرقدرت و پر بازده
چه رازی پشت حفره‌های کوهستانی آند نهفته است؟
آیا رزماری واقعاً جای زخم را از بین می‌بَرَد؟
مشکل ویزا تیم ملی فوتبال حل شد
جزییات پس گرفتن لنج سرقتی از دزدان دریایی توسط نیروهای دریابانی میناب
بالیکسیر ترکیه باز هم لرزید
در بازدید عراقچی از دستاوردهای هسته‌ای چه گذشت؟+فیلم
جدول مدالی مسابقات بازی های کشورهای اسلامی تا پایان روز سوم
اعلام وضعیت آماده‌باش در دهلی‌نو
پسر قذافی با قرار وثیقه آزاد شد
انتخابات عراق مرز پرویزخان را تعطیل کرد
نورنما | ماده سبکتر از هوا
نخستین طلای وزنه‌برداری ایران در بازی‌های کشورهای اسلامی
لفاظی‌های نتانیاهو درباره توافق‌های آتش بس‌ در لبنان و غزه
تیم تنیس روی میز ایران نقره گرفت
تقریظ رهبر معظم انقلاب بر رنج‌های «خانوم ماه»
عکس های منتخب جهان، 10 نوامبر 2025
وزیر نفت: شایعات بنزینی را تکذیب نمی‌کنم؛ همۀ پیشنهادها در دست بررسی است
درج نرخ‌ها و عوارض در بودجه سنواتی فسادزاست
لاپید خطاب به نتانیاهو: دولت تو فاسد است، باید کنار بروی
استعفای قاضی فدرال کهنه‌کار به دلیل قانون‌گریزی ترامپ
نورنما | مرد جیوه‌ای
سفر محرمانه رئیس FBI به پکن درباره «فنتانیل»
ترامپ کارکنان خطوط هوایی آمریکا را تهدید کرد
زمان فروش فوق‌العاده 2 محصول سایپا اعلام شد
جولانی وارد کاخ سفید شد
پوتین به هند سفر می‌کند
بیش از 1500 پرواز در فرودگاه‌های آمریکا لغو شد
چین به اظهارات نخست‌وزیر ژاپن درباره تایوان اعتراض کرد
توقیف خودروی راننده 9 ساله از سوی پلیس اردبیل
سیاست‌های غیرقیمتی جایگزین گران‌سازی با شوک قیمتی بنزین شود
عون: اسرائیل باید از نقاط اشغال شده عقب نشینی کند
ترامپ متحدان سیاسی خود را عفو کرد!
ترامپ غرامت یک میلیارد دلاری از بی‌بی‌سی می‌خواهد
2 حمله جدید آمریکا در اقیانوس آرام
ابلاغ قانون ‌موافقتنامه همکاری در زمینه حمل‌ونقل ریلی بین ایران و ترکیه
بیانیه جنبش حماس درباره نقض توافق آتش‌بس از سوی رژیم اشغالگر
کرملین خبر اختلاف لاوروف با پوتین را تکذیب کرد
ترامپ ملزم به پرداخت چهار میلیارد دلار برای کمک غذایی شد
عارف:تهیه سند ملی نظام نوآوری در اولویت قرار گیرد
تداوم آلودگی هوای تهران/ احتمال بارش در ارتفاعات
حملات رژیم صهیونیستی به جنوب لبنان
800 نفر نخل فین در آتش سوخت
تیم ملی والیبال فینالیست شد
«ظفر»، «پایا» و «کوثر» برای پرتاب به صف شدند
حضور همراه اول در نمایشگاه بین‌المللی انرژی‌های تجدیدپذیر و بهره‌وری انرژی برق
کوئیک پارس خودرو گران شد
وقتی استاد وارونگی روایت، شکار رسانه شد
دست رد ارتش لبنان به فشارهای تل‌آویو برای تنش‌آفرینی با حزب‌الله
جهاد تبیین؛ اولویت اصلی برای معرفی دستاوردهای صنعت هسته‌ای ایران
X
آگهی تبلیغاتی