نورنیوز ـ گروه سیاسی: 33 کشور از جمله آمریکا و انگلیس و کشورهاى اروپایى به این قطعنامه راى مثبت دادند و 13 کشور به آن راى مخالف و 10 کشور هم راى ممتنع دادند. این زمان بود که توطئه اشغال قلب جهان اسلام توسط مجامع بین المللى شکل آشکارترى به خود گرفت و قطعنامه 181 در سازمان ملل مهر تأییدى بود بر وجود یک توطئه جهانى براى اشغال فلسطین و جدا کردن این منطقه مهم و حیاتى از پیکره کشورهاى اسلامى و عربى و واگذارى آن به مهاجران یهودى.
جالب این که در آن زمان حتى خود صهیونیست ها با این قطعنامه مخالفت کردند، علت مخالفت آنها با این قطعنامه به زیاده خواهى صهیونیست ها بازمى گشت. آنها معتقد بودند که پس از تصویب این قطعنامه تنها صاحب نزدیک به نیمى از مساحت فلسطین مى شوند در حالى که به دنبال کل فلسطین بودند تا از آن پلى براى تحقق رویاى دیرینه صهیونیسم یعنى تشکیل «اسرائیل بزرگ» از نیل تا فرات بسازند.
این در حالیست که با گذشت72 سال از این اتفاق اسرائیل استفاده از واژه روز نکبت را ممنوع کرده است، حتی برای افرادی که از آن روز با این عنوان یاد می کنند، مجازات درنظر گرفته و فلسطینیان را از حقوقی مانند حق بازگشت به سرزمین مادری خود، منع کرده است.
در راستای برگزاری هفتاد و دومین سالگرد روز نکبت
«احمد ابو هولی»، عضو کمیته اجرایی سازمان آزادیبخش فلسطین که سمت ریاست اداره امور پناهندگان و ریاست کمیته عالی یادبود «یوم النکبة» را بر عهده دارد، در بیانیهای مطبوعاتی اعلام کرد که «محمود عباس»، رئیس تشکیلات خودگردان فلسطین تأکید دارد که برنامههای مربوط به یادبود یوم النکبة (سالروز تأسیس رژیم صهیونیستی) به دنبال همهگیری ویروس کرونا و در راستای حمایت و حفظ سلامت ملت، بدون فعالیتهای مردمی برگزار شود.
کمیته عالی یادبود یوم النکبة در بیانیه خود اعلام کرد که در سالهای گذشته، مراسم سالروز نکبت شامل فعالیتهای مختلف سیاسی، فرهنگی، ادبی و فنی بود، اما امسال با توجه اعلام حالت فوقالعاده در فلسطین به دلیل شیوع ویروس و تأکید محمود عباس، این فعالیتها تحت عنوان «به فلسطین باز خواهیم گشت» در شبکههای اجتماعی و فضای مجازی برگزار خواهد شد.
رئیس کمیته عالی یادبود یومالنکبة در ادامه عنوان کرد: در هفتاد و دومین سالروز یوم النکبة، به دلیل شیوع کرونا، فعالیتهای ویژه به صورت غیرحضوری به همراه برافراشتن پرچم فلسطین پرچمهای سیاه بر پشتبامها، نواختن مارش عزا در ساعت ۱۲ (به وقت محلی)، مکث به مدت ۷۲ ثانیه به تعداد گذشت سالها از یوم النکبه، سر دادن تکبیر از بلندگوهای مساجد و به صدا درآوردن ناقوسهای کلیسا خواهد بود
وی همچنین در ویژهبرنامههای رادیو و تلویزیون فلسطین درباره یومالنکبة گفت: پوسترها، مستندها و گفتوگوها با افراد سالمند که اطلاعاتی در خصوص موضوع آوارگان دارند، به دو زبان انگلیسی و عربی از ۱۵ مه تا ۲۲ ماه می پخش خواهد شد.
عضو کمیته اجرایی سازمان آزادیبخش فلسطین همچنین اعلام کرد که کمپینی در شبکههای اجتماعی در راستای درخواست برای محاکمه رژیم صهیونیستی به دلیل ارتکاب جنایات هفتاد ساله علیه ملت فلسطین راهاندازی خواهد شد.
همچنین «خالد القدومی» نماینده جنبش مقاومت اسلامی حماس در مورد رفتار علنی نظام های عربی در خصوص عادی سازی روابط با رژیم صهیونیستی گفت: واژه عادی سازی به معنای تبدیل یک مسأله غیر طبیعی به طبیعی است. واقعیت آن است که رژیم صهیونیستی یک رژیم غیر طبیعی و فاقد ریشه تاریخی است. این رژیم همچنین هیچگونه ریشه دینی هم ندارد و در مسائل اجتماعی نیز وضعیت به همین صورت است. رژیم صهیونیستی همه داشتههای خود را از فلسطین و ملتهای منطقه به غارت برده است. رژیم صهیونیستی نه ریشه فرهنگی دارد نه تاریخی و نه دینی. این رژیم حتی تاریخ را نیز تحریف میکند.
همانطور که پیشتر گفتم، عادی سازی یکی از اهداف اصلی و اساسی پروژه صهیونیستی بوده و هست. من باید در اینجا تأکید کنم که هیچ ملتی در سطح جهان اسلام و جهان عرب وجود ندارد که خواهان ارتباط با رژیم صهیونیستی باشد. متأسفانه برخی نظامهای عربی هستند که خواهان تحقق اهداف شخصی هستند و به همین دلیل به دنبال روابط با تل آویو میروند؛ علت هم آن است که آنها به دنبال تحقق اهداف ملتهای خود نیستند.
حکومتهای عربی از تمامی وسایل و ابزاری که در اختیار دارند در مسیر عادی سازی روابط با رژیم صهیونیستی حرکت میکنند. به عنوان نمونه میتوان به سریال «ام هارون» اشاره کرد که به همین منظور ساخته شده است. ملتهای منطقه جملگی چنین اقداماتی را مردود میدانند. من معتقدم که با چنین اقداماتی باید هوشمندانه برخورد کرد.
وی همچنین درخصوص حفظ منافع و مصالح رژیم صهیونیستی از طریق انتقال سفارت ایالات متحده آمریکا از تل آویو به قدس اشغالی گفت:
واقعیت آن است که ایالات متحده آمریکا حمایت از رژیم صهیونیستی را از انگلیس به ارث برده است. از زمان تأسیس رژیم صهیونیستی، آمریکاییها به طور کامل و همه جانبه از تل آویو حمایت به عمل آورده اند. این حمایتها در عرصههای مختلف سیاسی، دیپلماتیک، نظامی و اقتصادی بوده است.
آمریکاییها حتی به گروههای فلسطینی که وارد روند سازش با رژیم صهیونیستی شدند، رحم نکردند. به عنوان نمونه، دفاتر سازمان آزادیبخش فلسطین را بستند. بنابراین، سیاستهای آمریکا همواره بر پایه جانبداری از تل آویو استوار بوده است.
دولت کنونی آمریکا نیز خدمات ویژه ای را به صهیونیستها ارائه داد که از جمله آنها شناسایی قدس به عنوان پایتخت رژیم صهیونیستی و انتقال سفارت واشنگتن از تل آویو به قدس اشغالی بوده است. بنابراین، امروز دولت آمریکا از طریق گذر از موازین بین المللی و زیر پای گذاشتن اصول حقوق بشری و زیر پای گذاشتن خطوط قرمز، از صهیونیستها حمایت میکنند، تا جایی که برخی از تحلیلگران آمریکایی اذعان میکنند که گاهی این حمایتها به ضرر منافع واشنگتن تمام میشود. به هر حال چنین اقداماتی تاکنون مشروعیتی برای صهیونیستها به دنبال نداشته است.
«شیخ محمد قدوره» عضو ارشد هیئت علمای فلسطین در لبنان نیز با بیان اینکه هیچ شک و تردیدی در نقش برجسته انگلیس در پیدایش و تشکیل رژیم صهیونیستی نیست در نقش خصوص ایالات متحده آمریکا گفت که واشنگتن همواره از رژیم صهیونیستی حمایتهای مالی و سیاسی به عمل آورده است. آمریکا حامی اول اسرائیل است و هر نوع کمکی در زمینههای مختلف به آن ارائه کرده است. صهیونیستها سلسله حمایتهای مالی، سیاسی و امنیتی خود را از واشنگتن دریافت میکنند. آمریکا تأیید کننده تمامی اقدامات تروریستی رژیم اسرائیل در فلسطین و منطقه است.
نورنیوز