×
سیاسی
شناسه خبر : 49446
تاریخ انتشار : یکشنبه 1399/02/21 ساعت 15:13
بن سلمان در سودای "اسکندر شدن"

بن سلمان در سودای "اسکندر شدن"

مدیر دفتر نیویورک تایمز در بیروت درباره جزئیات داستان صعود سریع محمد بن سلمان، ولیعهد عربستان به قله‌های قدرت و ربط آن با رخدادهای چند سال گذشته در عربستان و جهان صحبت می‌کند.

نورنیوزـ گروه بین الملل: بن هوبارد، مدیر دفتر نیویورک ‌تایمز در بیروت و نویسنده کتابی با عنوان "به قدرت رسیدن محمد بن سلمان" در کتابش می‌گوید: برای ملک عبدالله، پادشاه سابق عربستان، محمد بن سلمان "جوانی مغرور" بود که تجاربش بسیار کمتر از بلندپروازی‌هایش بود. از همان ابتدا طرح‌های بن سلمان برای اصلاحات در معرض فشارهای شدید قرار داشت و بلندپروازی بن سلمان درباره چشم انداز ۲۰۳۰ که هدف آن کاهش اتکا به نفت به عنوان منبع اصلی درآمد و تحقق جامعه‌ای پویاتر بود، همان چیزی است موجب تعجب غرب شد. اما زمانی که بن سلمان نتوانست به وعده‌هایش مبنی بر زندگی بدون اتکا به نفت در عربستان از سال میلادی جاری عمل کند، مسائل به تدریج روشن شد.

هوبارد که رئیس دفتر روزنامه نیویورک تایمز در بیروت بوده و بیش از ۱۲ سال را در تهیه گزارشاتی از منطقه گذرانده در کتاب خود سخنان قانع‌کننده به شکل تحقیقات و تحلیل‌هایی عمیق ارائه می‌کند و با این کار به کارشناسان تاریخچه‌ای از زندگی بن سلمان می دهد.

این کتاب شامل مصاحبه با بن سلمان به عنوان یکی از هزاران شاهزاده سعودی نیست؛ شاهزاده‌ای که جنگ ویرانگری را در یمن به راه انداخته و اقدامات خطرناکی را در بازار جهانی نفت انجام می‌دهد و همچنان با جارد کوشنر، داماد و مشاور دونالد ترامپ که هیچ مهارتی ندارد گفتگو و مشورت می‌کند و درباره سیاست‌های دارای عواقب شدید از جمله مقابله با ایران با او صحبت می‌کند.

این نویسنده می‌گوید از آن جایی که ملک عبدالله، بن سلمان را جوانی مغرور می‌دانست تلاشش را برای پیشرفت ناکام می‌گذاشت اما بن سلمان با زبانی بزرگتر از حد و اندازه‌اش صحبت می‌کرد و می‌گفت که می‌خواهد "اسکندر بزرگ جدید" باشد. او درباره تجربه اقتصادی مارگارت تاچر، نخست‌وزیر پیشین انگلیس صحبت کرده و خودش را با کسانی مثل "استیو جابز" مقایسه می‌کند.

پیشتر قواعد جانشینی در عربستان اینگونه بود که بن سلمان نمی‌توانست هرگز به حکومت برسد تا اینکه دو شاهزاده بعدی سال ۲۰۱۲ از دنیا رفتند و سلمان، پدر محمد ناگهان بعد از مرگ ملک عبدالله بر تخت پادشاهی نشست.

محمد بن سلمان فساد کسانی را که از وی حمایت می‌کنند نادیده می‌گیرد و به خرید کاخ‌ها، کشتی‌ها و تابلوها ادامه می‌دهد. سال ۲۰۱۷ بن سلمان محمد بن نایف، پسرعمویش را که هم‌پیمان مورد اعتماد آمریکا در مبارزه با تروریسم بود از دایره ولایت عهدی کنار زد و او را در اقامت اجباری قرار داد.

بن سلمان همچنین کمپینی علیه فساد به راه انداخت و صدها شاهزاده و تاجر را در هتل ریتز کارلتون بازداشت و ثروت‌هایشان را مصادره کرد.

این نویسنده می‌گوید شاهزادگانی که در کنار بن سلمان بودند می‌توانستند همچنان به جمع‌آوری ثروت و رفاه ادامه دهند مثلا خود بن سلمان منزلی ۳۰۰ میلیون دلاری و کشتی تفریحی گرانقیمت و تابلویی ۴۵۰ میلیون دلاری خرید.


ایسنا
نظرات

آخرین اخبار
هوش مصنوعی شیوه آموزش را متحول می‌کند
سخنرانان کنفرانس لندن: تحولات غزه و ایران آزمونی برای نظم جهانی است
نیویورک‌تایمز: اقتصاد جهان در حال فاصله گرفتن از آمریکا است
حیاتی به فینال بدمینتون سنگال رسید
تیم ملی ایران نایب‌قهرمان تنت‌پگینگ شد
دبیرکل حزب‌الله: مقاومت تنها راه آزادسازی است
سرلشکر رضایی: 7 شرط ایران برای آغاز هر مذاکره ای به آمریکا اعلام شده است
برد قاطع شطرنج‌بازان ایران برابر مولداوی
برنامه کبدی ایران در بازی‌های آسیایی ناگویا اعلام شد
تأکید ترکیه بر لزوم دستیابی به نتیجه در مذاکرات میان آمریکا و ایران
تماس‌های حماس با میانجی‌ها درباره بحران غزه
سارق طلافروشی بیرجند در تور پلیس افتاد
انصارالله: در کنار ایران ایستاده‌ایم
پل بیات هشترود به شبکه ترانزیتی بازگشت
کاهش 55 درصدی آب رودخانه‌های اردبیل
سد پدافند هوایی روسیه، موج پهپادهای اوکراینی را در هم شکست
اتابک: سیاست تجاری بر سیاست ارزی مقدم است
ادعای جدید ترامپ؛ وضع قوانین کیفری و مدنی برای هوش مصنوعی!
بهروزآذر: سیاستگذاری زنان داده‌محور می‌شود
انفجارهای گسترده در خان‌یونس همزمان با تداوم حملات غزه
استاندار تهران خواستار برنامه مشخص برای ازدواج و مسکن جوانان شد
بازداشت فرد مرتبط با ایران اینترنشنال در پردیس
حذف قهرمان آسیا از جام بین‌قاره‌ای
راهیابی نماینده تنیس ایران به فینال تور جهانی
ادعای رئیس مجلس نمایندگان آمریکا: جنگ با ایران در مرحله پایانی قرار دارد
نورنما | میلاد یازدهمین آفتاب امامت حضرت امام حسن عسکری (ع) مبارک باد
ترمیم مزد کارگران به مهر موکول شد
واکنش سردار شکارچی به ادعای سنتکام درباره تنگه هرمز
درخشش تکواندوکاران تهرانی در کره جنوبی با کسب 2 مدال
زمان فروش فوری کوئیک و سهند سایپا بدون قرعه‌کشی اعلام شد+ لینک ثبت نام
انتخاب یک ژنرال آلمانی به ریاست عالی‌ترین نهاد نظامی ناتو
پاختاکور با اخراج پورعلی‌گنجی هم پیروز ماند
توضیح بقائی درباره سفر وزیر کشور پاکستان به ایران
جدول خاموشی برق کرمانشاه فردا یکشنبه 29 شهریور+جدول خاموشی
سران قوا بر تأمین کالاهای اساسی و حمایت از تولید تأکید کردند
تاوان اتهام حمله به مکه
حملات هوایی رژیم صهیونیستی به جنوب لبنان
گل‌های ایرانی، کلباء را به پیروزی رساند +فیلم
قیمت نقره امروز شنبه 28 شهریور 1405+جدول قیمت ها
واکنش مهاجرانی به خبر بازگشتش به ایران
ساعت کاری جدید ادارات از اول مهر 1405 اعلام شد؛ جزئیات تصمیم جدید دولت
حاجی‌میرزایی: پزشکیان بر وفاق برای حل مشکلات تأکید دارد
گرینلند به کنترل انحصاری آمریکا درمی‌آید؟
قیمت دینار عراق امروز شنبه 28 شهریور 1405
آیا شکاف بودجه، آغاز نبرد ارتش و کابینه رژیم صهیونیستی است؟
آخرین وضعیت امیر نوری پس از تصادف مرگبار؛ مهران غفوریان خبر مرگ را تکذیب کرد
کشف انبار میلیاردی کالای احتکاری در آبادان
نایب‌قهرمانی دختران نوجوان ایران در تورنمنت کافا
برایتون 3-0 آرسنال/ توپچی‌ها قهرمان را به توپ بستند!
آخرین قیمت سکه پارسیان امروز شنبه 28 شهریور 1405+جدول قیمت ها