×
فرهنگی
شناسه خبر : 49378
تاریخ انتشار : یکشنبه 1399/02/21 ساعت 09:00
وزیر بهداشت: احتمالاً پاییز سختی پیش ‌رو داریم/ تا پایان 1400 نباید منتظر واکسن کرونا باشیم

وزیر بهداشت: احتمالاً پاییز سختی پیش ‌رو داریم/ تا پایان 1400 نباید منتظر واکسن کرونا باشیم

وزیر بهداشت با بیان اینکه با حدس و احتمال نمی‌توان بحران را اداره کرد، گفت: پیش‌بینی می‌شود که در پاییز امسال آنفلوآنزا و کرونا با هم بروز کنند و یکی از پاییزهای سخت را در پیش داشته باشیم.

نورنیوزـ گروه جامعه: جلسه شورای فرماندهی عملیات مدیریت بیماری کرونا در کلان‌شهر تهران با حضور وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، برگزار شد.

دکتر سعید نمکی در این جلسه، ضمن قدردانی از تمامی دست‌اندرکارانی که با تلاش‌های شبانه‌روزی برای مبارزه و مقابله با ویروس کرونا، تلاش کردند، گفت: کرونا، تجربیات و درس‌آموزه‌های ارزنده‌ای را به جهانیان ارزانی داشت.

وی افزود: در مورد کلان‌شهر تهران، دکتر زالی و دکتر بندپی توانسته‌اند تاکنون مشارکت صمیمانه بین‌بخشی را ایجاد کنند و موفقیت‌هایی که در مقابله با کرونا مشاهده می‌کنیم گواه بر این وفاق است.

نمکی تصریح کرد: برخی می‌گویند بنده وزیری بدشانس بوده‌ام که بدو ورودم به وزارت بهداشت، با حوادث و وقایعی همچون سیل و زلزله و اپیدمی، مواجه شدم، اما چرا از این منظر به موضوع می‌نگرند، چرا این‌گونه نمی‌اندیشند که خداوند در این عمر کوتاه به بنده این توفیق را داد که امور مردم را که بندگان خدا هستند انجام دهم. کرونا، علی‌رغم اینکه آسیب‌های زیادی به ملت‌ها زد، موهبت‌هایی نیز به‌همراه داشت.

 وی گفت: در بحران کرونا، ما در نظام سلامت از دوجهت جور کشیدیم، از یک سو جور مسائلی که برای سلامتی مردم ایجاد شده بود و از سوی دیگر جور مسائل اقتصادی کشور را کشیدیم. متأسفانه در کشور ما اقتصاد خانوار به اقتصاد کلان پیوند نخورده، زیرا در سال‌های بعداز انقلاب سایه محکمی از اقتصاد کلان بر اقتصاد خانواده حاکم نشد. اگر در دنیا اتفاقی بیفتد، اول اقتصاد کلان آسیب می‌بیند و بعد از مدت‌ها، اقتصاد خانواده آسیب می‌بیند، اما در ایران به‌عکس است، یعنی با کوچکترین اتفاقی اول اقتصاد خانواده لطمه می‌بیند و بعد اقتصاد کلان.

نمکی در ادامه درخصوص شرایط کلان‌شهر تهران در مقابله با کرونا، گفت: در مبحث کرونا، تهران را باید به‌گونه‌ای متفاوت ببینیم. تهران با سایر شهرستان‌ها فرق دارد.

وی خطاب به اعضای شورای فرماندهی عملیات مدیریت بیماری کرونا در کلان‌شهر تهران گفت: با حدس و احتمال و شاید، نمی‌توان بحران را اداره کرد. شیوه اداره مدیریت بحران به همین صورت است که شما انجام می‌دهید، یعنی ایجاد انسجام قوی بین‌بخشی و ترسیم دورنمایی از آینده. این شیوه را باید برای مدیریت کلان‌شهر تهران به‌عنوان یک برنامه ملی مصوب کنیم و برآن پایبند باشیم و این تشکلی که برای مدیریت تهران به وجود آمده است، باید حفظ شود و با افت و نزول کرونا، آن را رها نکنید.

وزیر بهداشت خاطرنشان کرد: عاجلانه‌ترین و کم‌خردترین نوع برخورد با کرونا، این است که تصور کنیم این ویروس تمام شده است. ویروس کرونا ویروسی متفاوت است و باید با نگاهی متفاوت به آن بنگریم. از طرف دیگر، ویروس‌های هم‌خانواده این ویروس، مانند سارس و مرس به‌سمت کم خطر شدن هستند، زیرا اگر هر کدام از پاتوژن‌ها در طول تاریخ به‌قوت خود باقی بمانند و انسان‌ها را قتل‌عام کنند، از نسل بشر چیزی باقی نمی‌ماند. ویروس‌ها و پاتوژن‌ها به‌مرور آرام‌تر می‌شوند اما نمی‌دانیم که رفتار ویروس کووید19 چگونه خواهد بود. در مورد کووید19 نباید شتاب‌زده نظر داد، بین 4 تا 6 ماه زمان لازم است تا در مورد این موضوع با قاطعیت بیشتری سخن گفت.

نمکی تأکید کرد: باید در مورد کرونا در حالت آماده‌باش باشیم، زیرا اگر ویروس تغییر رفتار دهد، تمام معادلات ما به‌هم می‌ریزد. برآورد می‌شود که در پاییز امسال، آنفلوآنزا و کرونا با هم بروز کنند و پیش‌بینی می‌شود که یکی از پاییزهای سخت را در پیش داشته باشیم، اگر چنین شد، باید آمادگی کامل داشته باشیم.

وی در خصوص واردات واکسن آنفلوآنزا، گفت: در سال جاری، واردات واکسن آنفلوآنزا افزایش خواهد داشت تا تمامی گروه‌های آسیب‌پذیر بتوانند واکسینه شوند.

وزیر بهداشت تصریح کرد: در مورد کرونا معتقد هستیم که اگر در پاییز، پیک بعدی بروز کند و جهش ژنتیک عمده‌ای به‌سمت خشونت نداشته باشد، دیگر با شرایطی که تاکنون از سر گذرانده‌ایم مواجه نخواهیم شد و با کرونایی آرام‌تر روبه‌رو خواهیم بود، چراکه وقتی ویروس در طبیعت بچرخد، ایمنی را بالاتر می‌برد، دوم اینکه رفتار ویروس به‌سمت آرام‌تر شدن پیش می‌رود. سوم اینکه امیدواریم داروهای ضدویروس مؤثرتری را شناسایی کنیم. اما تا پایان سال 1400 نباید به واکسن کرونا امیدوار باشیم، زیرا تولید و ساخت واکسن پروسه‌ای بسیار زمانبر است، بنابراین، امیدواریم بتوانیم پاییز را به‌خوبی مدیریت کنیم.

نمکی  افزود: در مورد شیوه مدیریت تصور می‌کنم که استان البرز و استان تهران را در قالب یک پکیج درنظر بگیریم. تأثیرات البرز بر تهران و تهران بر البرز با توجه به اینکه روزانه تعداد زیادی از افراد در آنها رفت‌وآمد دارند، قابل توجه است. ستاد این دو استان باید یکپارچه شود، یعنی ستاد استانی را به ستاد منطقه‌ای تبدیل کنیم.

وی گفت: دانشگاه‌های علوم پزشکی استان تهران نباید جزیره‌ای عمل کنند و باید بنشینیم و ساختار بهداشت و درمان تهران و حومه را به‌صورت یکپارچه طراحی کنیم.

وی تأکید کرد: تهران ویترین کشور در مباحث مختلف ملی است، لذا ضرورت دارد که در مورد تصمیماتی که برای آن گرفته می‌شود، نهایت هوشیاری را به‌کار گیریم.

نمکی خاطرنشان کرد: در بحران کرونا، رفتار و عمل بیمارستان‌های تهران به‌عنوان اولین تماس با بیمار، برای کشور الگو بود و برای سایر بیمارستان‌ها جرئت ایجاد کردند و جا دارد این وفاق و همدلی را ارج نهیم.

گفتنی است، در این جلسه که صبح امروز و با حضور دکتر سعید نمکی، وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، دکتر انوشیروان محسنی بندپی، استاندار تهران و دکتر علیرضا زالی، فرمانده عملیات مدیریت مقابله با کرونا در شهر تهران، نمایندگان دستگاه‌های اجرایی مسئول در امر مقابله با کرونا و معاونین وزارت بهداشت، در ستاد وزارت بهداشت برگزار شد، گزارشی از عملکرد بخش‌های مختلف در ارتباط با مدیریت بیماری کرونا در شهر تهران، ارائه و درخصوص تصمیمات و راهکارهای جدید در مقابله با این بحران، بحث و تبادل نظر شد.


تسنیم
نظرات

آخرین اخبار
درمان‌های باروری ارتباطی با سرطان ندارند
سازمان ملل: اسرائیل مانع ورود کمک‌های انسانی به غزه نشود
معاون سابق موساد: اسرائیل از نظر استراتژیک و تاکتیکی در برابر ایران شکست خورد
واکنش تاجرنیا به ممنوعیت حضور خارجی‌ها در لیگ برتر
واترپلوی ایران قهرمان بازی‌های آسیایی ساحلی شد
بدن ما چقدر به پروتئین نیاز دارد؟
وضعیت آب و هوا امروز چهارشنبه 9 اردیبهشت +وضعیت استان ها
دفتر نبیه بری: مخالف مذاکرات مستقیم با اسرائیل هستیم
ابوظبی علیه ریاض؛ بازی نفتی امارات در میانه جنگ
مشحون: زحمات آتشی در بسکتبال غیر قابل انکار است/ یکی از بهترین‌ها را از دست دادیم
ایروانی: ایران حق مقابله با اقدامات گستاخانه ودزدی دریابی آن را دارد
سنا تلاش دموکرات‌ها برای جلوگیری از ماجراجویی ترامپ در کوبا را ناکام گذاشت
کارشناس آمریکایی: واشنگتن به‌دنبال هر راهی برای فرار از شکست در ایران است
محاصره دریایی ایران بی نتیجه است
یمن: حل مساله تنگه هرمز به پایان تجاوزات علیه ایران بستگی دارد
کارشناس حوزه انرژی: تولید بنزین در کشور با مشکل مواجه نمی‌شود
ایروانی: شورای امنیت باید اسرائیل را وادار به رعایت کامل آتش‌بس در لبنان کند
زاخارووا: آماده کمک به حل وضعیت وخیم در خاورمیانه هستیم
9 گل در 90 دقیقه! پاریسی ها مونیخی ها را میخکوب کردند
ذخایر راهبردی کالاهای اساسی در سطح بی‌سابقه
دلنوشته قالیباف برای رهبر شهید
جهش 24 درصدی قیمت انرژی در سال جاری
چارلز سوم: پیوند آمریکا و بریتانیا ناگسستنی است
رحمانی فضلی: ایران تسلیم خواسته‌های غیرقانونی نمی‌شود
پوتین درباره پیامدهای حمله پهپادی به پالایشگاه توآپس هشدار داد
مهار فشارهای تورمی در اولویت کار ملونی
دیدارهای دوستانه تیم ملی فوتبال لغو شد
حزب‌الله: مذاکرات مستقیم با اسرائیل به نفع مردم نیست
واکنش ترامپ به اظهارات مرتس درباره ایران: «او نمی‌داند چه می‌گوید»
ترکیه خواستار تضمین ادامه مذاکرات اسلام‌آباد شد
کریستی: ویتکاف و کوشنر به درد مذاکره با ایران نمی خورند
طرح مجدد دموکرات‌ها در سنا برای مهار جنگ ‌افروزی ترامپ علیه ایران
پدافند سفارت آمریکا در بغداد در پی رصد پهپاد فعال شد
خدمت اجباری سربازی، حریدی‌ها را باز به‌خیابان‌های تل‌آویو کشاند
ادعای مأمور سابق سی‌آی‌ای درباره ساختگی بودن سوءقصد به ترامپ
سقوط کم‌سابقه ذخایر گاز اروپا
هشدار سازمان ملل: وضعیت غزه و کرانه باختری در حال وخامت است
نورویدئو | محاصره ای که قبل از ایران جهان را هدف می گیرد !
ادعای مقام‌های غربی درباره همکاری روسیه در جنگ اخیر به ایران
توییت عراقچی نفت آمریکا را 3 رقمی کرد
اعلام تحریم‌های خصمانه جدید آمریکا علیه ایران
راه‌اندازی مسیرهای جدید ترانزیتی برای تجارت
توضیحات وزارت بهداشت درخصوص افزایش قیمت دارو
خبرنگار سی‌بی‌اس: ایران در وضعیت فروپاشی نیست
سرعت وزش باد در تهران به 90 کیلومتر بر ساعت رسید/6 نفر راهی بیمارستان شدند
تخفیف 30 درصدی در انتظار مشترکان کم مصرف برق
برقراری پرواز مستقیم تهران- شانگهای
روایت خبرنگاران خارجی از تنگه هرمز
حماس: دشمن به گسترش خط زرد به سمت غرب ادامه می‌دهد
اصلاح قانون حمل سلاح به زودی به صحن مجلس می‌رود