×
فرهنگی
شناسه خبر : 49378
تاریخ انتشار : یکشنبه 1399/02/21 ساعت 09:00
وزیر بهداشت: احتمالاً پاییز سختی پیش ‌رو داریم/ تا پایان 1400 نباید منتظر واکسن کرونا باشیم

وزیر بهداشت: احتمالاً پاییز سختی پیش ‌رو داریم/ تا پایان 1400 نباید منتظر واکسن کرونا باشیم

وزیر بهداشت با بیان اینکه با حدس و احتمال نمی‌توان بحران را اداره کرد، گفت: پیش‌بینی می‌شود که در پاییز امسال آنفلوآنزا و کرونا با هم بروز کنند و یکی از پاییزهای سخت را در پیش داشته باشیم.

نورنیوزـ گروه جامعه: جلسه شورای فرماندهی عملیات مدیریت بیماری کرونا در کلان‌شهر تهران با حضور وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، برگزار شد.

دکتر سعید نمکی در این جلسه، ضمن قدردانی از تمامی دست‌اندرکارانی که با تلاش‌های شبانه‌روزی برای مبارزه و مقابله با ویروس کرونا، تلاش کردند، گفت: کرونا، تجربیات و درس‌آموزه‌های ارزنده‌ای را به جهانیان ارزانی داشت.

وی افزود: در مورد کلان‌شهر تهران، دکتر زالی و دکتر بندپی توانسته‌اند تاکنون مشارکت صمیمانه بین‌بخشی را ایجاد کنند و موفقیت‌هایی که در مقابله با کرونا مشاهده می‌کنیم گواه بر این وفاق است.

نمکی تصریح کرد: برخی می‌گویند بنده وزیری بدشانس بوده‌ام که بدو ورودم به وزارت بهداشت، با حوادث و وقایعی همچون سیل و زلزله و اپیدمی، مواجه شدم، اما چرا از این منظر به موضوع می‌نگرند، چرا این‌گونه نمی‌اندیشند که خداوند در این عمر کوتاه به بنده این توفیق را داد که امور مردم را که بندگان خدا هستند انجام دهم. کرونا، علی‌رغم اینکه آسیب‌های زیادی به ملت‌ها زد، موهبت‌هایی نیز به‌همراه داشت.

 وی گفت: در بحران کرونا، ما در نظام سلامت از دوجهت جور کشیدیم، از یک سو جور مسائلی که برای سلامتی مردم ایجاد شده بود و از سوی دیگر جور مسائل اقتصادی کشور را کشیدیم. متأسفانه در کشور ما اقتصاد خانوار به اقتصاد کلان پیوند نخورده، زیرا در سال‌های بعداز انقلاب سایه محکمی از اقتصاد کلان بر اقتصاد خانواده حاکم نشد. اگر در دنیا اتفاقی بیفتد، اول اقتصاد کلان آسیب می‌بیند و بعد از مدت‌ها، اقتصاد خانواده آسیب می‌بیند، اما در ایران به‌عکس است، یعنی با کوچکترین اتفاقی اول اقتصاد خانواده لطمه می‌بیند و بعد اقتصاد کلان.

نمکی در ادامه درخصوص شرایط کلان‌شهر تهران در مقابله با کرونا، گفت: در مبحث کرونا، تهران را باید به‌گونه‌ای متفاوت ببینیم. تهران با سایر شهرستان‌ها فرق دارد.

وی خطاب به اعضای شورای فرماندهی عملیات مدیریت بیماری کرونا در کلان‌شهر تهران گفت: با حدس و احتمال و شاید، نمی‌توان بحران را اداره کرد. شیوه اداره مدیریت بحران به همین صورت است که شما انجام می‌دهید، یعنی ایجاد انسجام قوی بین‌بخشی و ترسیم دورنمایی از آینده. این شیوه را باید برای مدیریت کلان‌شهر تهران به‌عنوان یک برنامه ملی مصوب کنیم و برآن پایبند باشیم و این تشکلی که برای مدیریت تهران به وجود آمده است، باید حفظ شود و با افت و نزول کرونا، آن را رها نکنید.

وزیر بهداشت خاطرنشان کرد: عاجلانه‌ترین و کم‌خردترین نوع برخورد با کرونا، این است که تصور کنیم این ویروس تمام شده است. ویروس کرونا ویروسی متفاوت است و باید با نگاهی متفاوت به آن بنگریم. از طرف دیگر، ویروس‌های هم‌خانواده این ویروس، مانند سارس و مرس به‌سمت کم خطر شدن هستند، زیرا اگر هر کدام از پاتوژن‌ها در طول تاریخ به‌قوت خود باقی بمانند و انسان‌ها را قتل‌عام کنند، از نسل بشر چیزی باقی نمی‌ماند. ویروس‌ها و پاتوژن‌ها به‌مرور آرام‌تر می‌شوند اما نمی‌دانیم که رفتار ویروس کووید19 چگونه خواهد بود. در مورد کووید19 نباید شتاب‌زده نظر داد، بین 4 تا 6 ماه زمان لازم است تا در مورد این موضوع با قاطعیت بیشتری سخن گفت.

نمکی تأکید کرد: باید در مورد کرونا در حالت آماده‌باش باشیم، زیرا اگر ویروس تغییر رفتار دهد، تمام معادلات ما به‌هم می‌ریزد. برآورد می‌شود که در پاییز امسال، آنفلوآنزا و کرونا با هم بروز کنند و پیش‌بینی می‌شود که یکی از پاییزهای سخت را در پیش داشته باشیم، اگر چنین شد، باید آمادگی کامل داشته باشیم.

وی در خصوص واردات واکسن آنفلوآنزا، گفت: در سال جاری، واردات واکسن آنفلوآنزا افزایش خواهد داشت تا تمامی گروه‌های آسیب‌پذیر بتوانند واکسینه شوند.

وزیر بهداشت تصریح کرد: در مورد کرونا معتقد هستیم که اگر در پاییز، پیک بعدی بروز کند و جهش ژنتیک عمده‌ای به‌سمت خشونت نداشته باشد، دیگر با شرایطی که تاکنون از سر گذرانده‌ایم مواجه نخواهیم شد و با کرونایی آرام‌تر روبه‌رو خواهیم بود، چراکه وقتی ویروس در طبیعت بچرخد، ایمنی را بالاتر می‌برد، دوم اینکه رفتار ویروس به‌سمت آرام‌تر شدن پیش می‌رود. سوم اینکه امیدواریم داروهای ضدویروس مؤثرتری را شناسایی کنیم. اما تا پایان سال 1400 نباید به واکسن کرونا امیدوار باشیم، زیرا تولید و ساخت واکسن پروسه‌ای بسیار زمانبر است، بنابراین، امیدواریم بتوانیم پاییز را به‌خوبی مدیریت کنیم.

نمکی  افزود: در مورد شیوه مدیریت تصور می‌کنم که استان البرز و استان تهران را در قالب یک پکیج درنظر بگیریم. تأثیرات البرز بر تهران و تهران بر البرز با توجه به اینکه روزانه تعداد زیادی از افراد در آنها رفت‌وآمد دارند، قابل توجه است. ستاد این دو استان باید یکپارچه شود، یعنی ستاد استانی را به ستاد منطقه‌ای تبدیل کنیم.

وی گفت: دانشگاه‌های علوم پزشکی استان تهران نباید جزیره‌ای عمل کنند و باید بنشینیم و ساختار بهداشت و درمان تهران و حومه را به‌صورت یکپارچه طراحی کنیم.

وی تأکید کرد: تهران ویترین کشور در مباحث مختلف ملی است، لذا ضرورت دارد که در مورد تصمیماتی که برای آن گرفته می‌شود، نهایت هوشیاری را به‌کار گیریم.

نمکی خاطرنشان کرد: در بحران کرونا، رفتار و عمل بیمارستان‌های تهران به‌عنوان اولین تماس با بیمار، برای کشور الگو بود و برای سایر بیمارستان‌ها جرئت ایجاد کردند و جا دارد این وفاق و همدلی را ارج نهیم.

گفتنی است، در این جلسه که صبح امروز و با حضور دکتر سعید نمکی، وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، دکتر انوشیروان محسنی بندپی، استاندار تهران و دکتر علیرضا زالی، فرمانده عملیات مدیریت مقابله با کرونا در شهر تهران، نمایندگان دستگاه‌های اجرایی مسئول در امر مقابله با کرونا و معاونین وزارت بهداشت، در ستاد وزارت بهداشت برگزار شد، گزارشی از عملکرد بخش‌های مختلف در ارتباط با مدیریت بیماری کرونا در شهر تهران، ارائه و درخصوص تصمیمات و راهکارهای جدید در مقابله با این بحران، بحث و تبادل نظر شد.


تسنیم
نظرات

آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
جمع‌آوری 115 هزار خودروی چینی از بازار
درخواست 20 کشور اروپایی برای استرداد مهاجران غیرقانونی افغان
مرشایمر: تاماهاوک چاره مشکلات اوکراین نیست
اعتراضات در وین علیه جنگ اوکراین
مخالفت قطر با اقدامات رژیم صهیونیستی در غزه، قدس و جولان اشغالی
افت شدید ورودی آب به سدها
183 هزار میلیارد تومان خسارت خاموشی در سال گذشته
وزیر کشور: خسارت خودروهای آسیب‌دیده در جنگ 12 روزه پرداخت می‌شود
مخالفت دولت لبنان با خواسته کاخ‌سفید درباره آینده حزب الله
مدودف: زلنسکی تحت هیچ شرایطی پیروز نخواهد شد
هشدار حزب‌الله: هر گونه کانال مذاکراتی با رژیم صهیونیستی مسدود خواهد شد!
وزیر آموزش و پرورش نیز به پویش «بساز مدرسه» پیوست
نامه به سران قوا‌؛ 95 میلیارد دلار ارز صادراتی بازنگشته است
احتمال سقوط قیمت نفت به 55 دلار
عکس های منتخب ایران، شنبه 26 مهر 1404
هاشمیان: نتیجه دیدار با خیبر عادلانه نبود
نتانیاهو با بازگشایی گذرگاه رفح مخالفت کرد
درویش استعفا کرد
احتمال دیدار ترامپ با رئیس کره شمالی قوت گرفت
ایران اقدام رژیم صهیونیستی در نقض آتش‌بس در غزه و کشتار زنان و کودکان را محکوم کرد
​​​​​​​نامه روسیه، ایران و چین درباره خاتمه قطعنامه 2231 به سازمان ملل
هاشمیان در آستانه برکناری !
هوای ناسالم تهران در روزهای آینده
پیام غریب آبادی درمورد دیپلماسی ایران و همگرایی کشورهای مستقل در دفاع از حاکمیت قانون
اعتراض به ترامپ هم‌زمان با هجدهمین روز از تعطیلی دولت
معاون رئیس‌جمهور: تعطیلی پنجشنبه‌ها فعلاً ممکن نیست
جدول لیگ برتر در هفته هفتم پس از بازی پرسپولیس
پایان 10 سالگی برجام در آینه رسانه‌های اروپا
اوربان: دیدار پوتین-ترامپ، شانس توافق درباره اوکراین را افزایش می‌دهد
آغاز بازگشایی گذرگاه رفح از دوشنبه
پزشکیان: در کنار رسیدگی به تخلفات افراد، اجازه ندهیم حقوق او تضییع شود
2-0 | سیتی بدون رودری هم درخشان است
بزرگداشت استاد محمود فرشچیان در وین؛ شاعر رنگ و عشق در خاطره‌ها ماندگار خواهد ماند
رایزنی تلفنی وزیر خارجه مصر با عراقچی، گروسی و ویتکاف
خیبر (2)- پرسپولیس (1) | پرسپولیس در دقیقه 97 تسلیم خیبر شد + خلاصه بازی
1-0 | پیکان هم در برابر آلومینیوم شکست خورد+ خلاصه بازی
کشته و زخمی شدن 210 تن در حملات پاکستان به اسپین‌بولدک افغانستان
واگذاری سایپا رسما کلید خورد
47 بار نقض آتش بس در غزه از سوی رژیم صهیونیستی
عارف: المپیک 2028 فرصت حیثیتی برای کشورمان است
چرا برای پرونده نیشکر هفت‌تپه کیفرخواست جدید صادر شده است؟
برقراری پرواز رشت- آستراخان از فردا
پیروزی پرگل تیم فوتبال نوجوانان مقابل قرقیزستان در بیشکک
زلزله‌ای به بزرگی 6.2 ریشتر جنوب فیلیپین را لرزاند
حمله پهپادی رژیم اسرائیل به جنوب لبنان
مطالبات گندمکاران تسویه شد
واکنش حماس به تشدید حملات صهیونیست ها به کرانه باختری
اخراج ژنرال ارشد چین و 8 مقام نظامی دیگر به‌اتهام فساد
جاده چالوس یکطرفه شد
دوحه مقصد مشترک هیئت‌های طالبان و پاکستان
X
آگهی تبلیغاتی