نورنیوز ـ گروه اقتصاد: کشور ایران با اقلیمی عمدتا گرم و خشک جزء ۲۴ کشوری است که با بحران آبی دست و پنجه نرم میکند و حتی وجود رودخانهها و دریاچهها، تالابهای زیاد و همچنین بارشهای متنوع در طول فصول مختلف سال، چندان موجب کم شدن این تنشها نشده است.
اما در این میان، سدها نقش بسیار مهمی در ذخیره سازی و تأمین منابع آب کشور دارند.
حال آنکه به گزارش شرکت مدیریت منابع آب، میزان ورودی آب به سدهای کشور از ابتدای سال آبی جاری(مهرماه۹۸) تا پنجم اردیبهشت ماه ۹۹، نسبت به مدت مشابه سال گذشته ۴۰ درصد کاهش یافته و اکنون از مجموع ۱۹۳ سد مهم، ۴۵ سد کمتر از ۴۰ درصد پرشدگی دارند.
این کاهش ورودی آب به سدهای کشور بیانگر آن است که میزان بارندگیهای امسال نسبت به سال گذشته کاهش یافته که تداوم این روند نیاز به استفاده از منابع زیرزمینی را بیشتر خواهد کرد.
این در حالی است که بررسیها نشان میدهد جغرافیای منطقه، هدر رفت آب در کشاورزی، استفاده غیراصولی از آبهای زیرزمینی، افزایش مصرف آب در واحدهای مسکونی و نبود زیرساخت مناسب در لوله کشی، پنج عامل مهم کم آبی در ایران است، بنابراین در چنین شرایطی استفاده بیشتر از منابع آب زیرزمینی که در حال حاضر با کاهش ۱۳۰ میلیارد متر مکعبی همراه است، عواقب ناخوشایندی برای کشورمان به همراه خواهد داشت.
اما در صورتی که استفاده بهینه از آب و مدیریت مصرف، مورد توجه جدی همگان قرار گیرد و نیز اگر «استفاده صحیح از پساب» در اولویت راهکارهای مدیریت مصرفی قرار بگیرد، وضعیت پیش رو با توجه به نزدیک شدن به فصل گرما، با شیوه صحیحی قابل کنترل خواهد بود.
نورنیوز