×
فرهنگی
شناسه خبر : 49364
تاریخ انتشار : شنبه 1399/02/20 ساعت 19:18
هم‌زیستی مسالمت آمیز با کرونا تا کشف واکسن

هم‌زیستی مسالمت آمیز با کرونا تا کشف واکسن

رعایت نکردن سبک زندگی کرونایی، یعنی بدتر شدن وضعیت زندگی و بیمار شدن طیف وسیعی از مردم. کرونا نشان داده است که هیچ تعارفی با مردم ندارد.

نورنیوز ـ گروه جامعه/ مصطفی داننده: دل خوش به آمدن تابستان بودیم تا گرمای هوا، گرونا را از پا دربیاورد اما گویا کرونا جان سخت‌تر از این حرف‌هاست که تاب گرما را نیاورد. سوری عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی می‌گوید:« ویروس کرونا نسبت به تغییرات درجه حرارت چندان حساس نیست.  تحقیقات نشان داده ویروس تا دمای ۶۰ درجه سانتی گراد نیز زنده می‌ماند، بنابراین نباید امیدوار بود که با پنج یا ۱۰ درجه گرم شدن هوا در وضعیت اپیدمی تغییر چندانی حاصل شود.»

به نظر می‌رسد تنها امید بشر برای نابودی کرونا، ساختن واکسن است. تا زمانی که واکسن از راه نرسد باید با کرونا سوخت و ساخت. ممکن است ساخت واکسن یک سال با بیشترطول بکشد، در این مدت انسان‌ها باید چه کنند؟ آیا می‌شود یک سال را در خانه ماند؟ آیا می‌شود زندگی را تعطیل کرد؟

به نظر می‌رسد باید به سمت هم زیستی مسالمت آمیز با کرونا برویم. باید بپذیریم که کرونا فعلا هست و ما باید با رفتارها بهداشتی راه نفود آن را به خانه‌ها و محل کارمان بگیریم.

باید به این نتیجه برسیم که دیگر کرونا بخشی از زندگی ماست و رسم و رسوم زندگی خود را دارد. مثلا در زمستان آدم‌ها لباس گرم می‌پوشند و یا درتابستان لباس‌های خُنک که بتوانند هوا را تحمل کنند.

در زمانه کرونا هم باید بپذیریم که وقتی از خانه خارج می‌شویم از ماسک و دستکش استفاده کنیم. باید قبول کنیم که فاصله اجتماعی را در برخورد با آدم‌ها رعایت کنیم.

رعایت نکردن سبک زندگی کرونایی، یعنی بدتر شدن وضعیت زندگی و بیمار شدن طیف وسیعی از مردم. کرونا نشان داده است که هیچ تعارفی با مردم ندارد. برای او پولدار و فقیر، جهان اولی و جهان سومی، سفید و سیاه ندارد، هر جامعه‌ای او را جدی نگیرد باید خود را آماده بحران‌های جدی در عرصه سلامت و اقتصاد کند.

آنهایی که می‌توانند در خانه بمانند، باید در خانه بمانند. آنهایی که از خانه خارج ‌می‌شوند تا لقمه نانی به دست بیاورند باید پروتکل‌های بهداشتی را رعایت کنند.  

در عصر کرونا ما هم وظیفه حفظ جان خود را داریم هم وظیفه مراقبت از سلامت دیگران. کرونا، ویروسی است که جمعیت را دوست دارد و از هر اجتماعی استقبال می‌کند.

در این دوران باید از تمام رفتارهای پرخطرمان بگذریم تا به سلامت جامعه خدشه وارد نشود. در عصر کرونا، بیشتر باید فردگرا باشیم و از تجمع جلو گیری کنیم. حتما با پایان کرونا به زندگی عادی باز خواهیم گشت اما تا آن زمان باید کرونایی زندگی کنیم.


عصرایران
کلید واژگان
کروناکرونا در ایران
نظرات

آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
سهم ایران در رونق گردشگری پسا کرونا کجاست؟
آمادگی روسیه برای همکاری با ایران در ساخت ایستگاه بین المللی در ماه
پوستر بازی فولاد برای تقابل با تراکتور منتشر شد
وزیر دفاع آمریکا رئیس ستاد نیروی دریایی را برکنار کرد
«گروسی» نسبت به خطر هسته‌ای در نیروگاه «زاپوریژیا» هشدار داد
اهدای کبد و قرنیه‌های کودک مشهدی به بیماران نیازمند
اتلتیک بیلبائو در کنار مردم غزه می‌ایستد
پرداخت تسهیلات ودیعه مسکن به 181 هزار مستاجر
نورنما | وقتی یک معلم آیندت رو میسازه!
ناصر کنعانی: پاسخ حماس به طرح ترامپ مسئولانه و هوشمندانه بود
آغاز اولین انتخابات پارلمانی سوریه پس از اسد
جهش شاخص کل بورس در ابتدای هفته
سراب نیلوفر خشک شد، تالاب هشیلان در خطر
قیمت خودرو داخلی و خارجی امروز شنبه 12 مهر1404+ جدول
پیشنهاد جنجالی 2500 دلاری دولت ترامپ به کودکان مهاجر برای ترک آمریکا
سرلشکر موسوی: فراجا امروز مظهر پلیس جامعه محور مردم پایه است
تلاش‌های تیم ترامپ برای کسب جایزه صلح نوبل
مکرون: آتش بس در غزه در دسترس است
توزیع شیر رایگان در مدارس آغاز شد
واکنش مصر به پاسخ حماس به طرح آتش‌بس
توزیع سود سهام عدالت بیش از یک میلیون متوفی میان وراث
اسامه حمدان: آماده مذاکره درباره تبادل اسرا هستیم
پیام ویژه فرمانده کل سپاه به سردار رادان
قاضی آمریکایی اتهامات علیه آنروا را رد کرد
پروازهای فرودگاه مونیخ بسته شد
مهلت نهایی 15 مهر برای تکمیل تعهدنامه مستمری‌بگیران تأمین اجتماعی
ششمین طلای پارادوومیدانی ایران با قهرمانی علی بازیار
چرا نیروگاه‌ها گاز می خورند اما برق نمی دهند؟
ادامه حرکت یازده کشتی ناوگان آزادی به سوی غزه +فیلم
3105 دانش‌آموز خرمشهری از تحصیل بازمانده‌اند
کیفرخواست پرونده قاچاق 21 هزار میلیارد تومانی لوازم خانگی صادر شد
یک کشته و سه مجروح در تصادف بزرگراه شهید آبشناسان
دبیرکل سازمان ملل از پاسخ حماس استقبال کرد
واکنش نتانیاهو به موافقت مشروط حماس با طرح ترامپ
طرح غزه ترامپ؛صلح ازطریق زور؟
دو کشته و پنج زخمی در تیراندازی مرگبار شهر نیس فرانسه
سرمایه اجتماعی در گرو شنیدن همه صداها
فراخوان گواردیولا برای حمایت از مردم غزه + فیلم
آنها می‌خواهند ذهن مردم را تسخیر کنند
شرق حرف آخر را زد
وضعیت آب و هوا امروز شنبه 12 مهر+ وضعیت استان ها
استقبال یمن از پاسخ حماس به طرح ترامپ
ترامپ: حماس آماده صلح پایدار است
دلیل سقوط بالگرد هلال احمر در اشترانکوه اعلام شد
اعترافات تکان‌دهنده متهم به قتل امام جماعت مسجد باغ فیض
پاسخ حماس و رضایت ترامپ!
اجرای حکم اعدام 6 تروریست تجزیه‌طلب در خوزستان
سقوط 15 میلیارد دلاری ارزش نتفلیکس پس از فراخوان ایلان ماسک
گاردین: آتش‌سوزی‌های جنگلی غیرقابل کنترل می‌شوند
ریزپلاستیک موجب التهاب مزمن، اختلال هورمونی
X
آگهی تبلیغاتی