×
سیاسی
شناسه خبر : 49252
تاریخ انتشار :

پارلمان عراق به کابینه «مصطفی الکاظمی» رأی اعتماد داد/ اسامی وزرا

نمایندگان پارلمان عراق به کابینه «مصطفی الکاظمی» نخست وزیر مکلف این کشور رأی اعتماد دادند.نشست رأی اعتماد پارلمان عراق به کابینه «مصطفی الکاظمی» در حالی با حضور 233 نماینده پارلمان برگزار شد که وی به تشریح اولویت های خود پرداخت.

نورنیوز ـ گروه بین الملل: نمایندگان پارلمان عراق به کابینه «مصطفی الکاظمی» نخست وزیر مکلف این کشور رأی اعتماد دادند.

بر اساس این گزارش، بدین ترتیب جمعه عناد به عنوان وزیر دفاع، عثمان الغانمی به عنوان وزیر کشور، علی عبدالامیر علاوی به عنوان وزیر دارایی، خالد بتال به عنوان وزیر برنامه‌ریزی، نازلین محمد به عنوان وزیر مسکن، حسن التمیمی به عنوان وزیر بهداشت، نبیل کاظم به عنوان وزیر آموزش عالی، ماجد مهدی به عنوان وزیر برق، ناصر حسین بندر به عنوان وزیر حمل و نقل، علی عدنان درجال به عنوان وزیر ورزش و جوانان، علی منهل عزیز به عنوان وزیر صنایع، ارکان شهاب احمد به عنوان وزیر ارتباطات، علی عادل حاشوش به عنوان وزیر کار و امور اجتماعی، علی مهدی رشید به عنوان وزیر منابع آبی و علی حمید مخلف به عنوان وزیر آموزش و پرورش انتخاب شد.

با این حال، وزرای پیشنهادی دادگستری، فرهنگ، کشاورزی، امور مهاجرین و امور بازرگانی موفق به کسب رأی اعتماد پارلمان عراق نشدند. این در حالی است که رأی گیری در خصوص وزرای پیشنهادی برای وزارتخانه های نفت و امور خارجه به زمان دیگری موکول شد.

با این احتساب، مصطفی الکاظمی رسماً از عنوان نخست وزیر مکلف به نخست وزیر رسمی عراق تبدیل شد. وی به همراه اعضای کابینه اش در صحن پارلمان سوگند یاد کردند.

الکاظمی در نخستین اظهارات خود پس از پایان جلسه پارلمان عراق و رأی اعتماد گرفتن کابینه او، گفت: «امروز پارلمان محترم به دولت من رای اعتماد داد. به همراه تیم محترم وزرا به طور جدی برای کسب اعتماد و حمایت ملتمان تلاش خواهم کرد. از همه کسانی که از ما حمایت کردند سپاس گزارم و امیدوارم که گروه‌های سیاسی همگی برای مقابله با چالش‌های دشوار با یکدیگر متحد شوند. خط مشی ما حاکمیت عراق، امنیت، ثبات و شکوفایی آن است».

«برهم صالح» رئیس جمهور عراق هم پس از تصویب کابینه الکاظمی با صدور پیامی این موفقیت را به او تبریک گفت و تاکید کرد: «ما مرحله سختی را در تاریخ عراق پشت سر گذاشتیم».

رئیس پارلمان عراق نیز در آغاز نشست نمایندگان برای اعطای رأی اعتماد به کابینه الکاظمی گفت: ما اینجا هستیم تا یک دولت قدرتمند را تشکیل دهیم.

وی افزود: تلاش ما این است تا دولتی را تشکیل دهیم که قادر به عبور از چالش های کنونی در عراق باشد.

مصطفی الکاظمی نیز در سخنانی در صحن علنی پارلمان عراق تأکید کرد: دولت من دولت حل و فصل اختلافات است نه دولت مشکل آفرینی.

الکاظمی اظهار داشت: از جمله مأموریت های دولت من، حصر سلاح به دست دولت، برگزاری انتخابات زودهنگام و ممانعت از تبدیل شدن عراق به عرصه ای برای تجاوزگری دیگران، است. ما اجازه نمی دهیم که خاک عراق پایگاهی برای انجام حملات باشد. اتخاذ راهکارهای مناسب برای مقابله با شیوع کرونا نیز از دیگر اولویت های دولت آتی عراق است.

وی تأکید کرد: من آزادی بیان و حمایت از تظاهرات های مسالمت آمیز را تضمین می کنم و برای حل و فصل تمامی مشکلات اقتصادی، اجتماعی و امنیتی که مردم با آن مواجه هستند، تلاش خواهم کرد.

الکاظمی در خصوص برنامه های خود در قبال اقلیم کردستان نیز گفت: برنامه من تلاش برای تقویت روابط با اقلیم کردستان و همکاری با آن طبق قانون اساسی، است.

 


نورنیوز
کلید واژگان
عراقمصطفی الکاظمی
نظرات

آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
وزیر نفت: امکان قاطی شدن آب و بنزین در جایگاه‌ها وجود ندارد
سخنگوی دولت: تعطیلی یک‌هفته‌ای تابستانه در دست بررسی است
پیاتزا 25 والیبالیست را به اردوی تیم ملی دعوت کرد
انتقاد بازیگر «بازی تاج‌وتخت» از سکوت هالیوود در برابر کشتار در غزه
167 کیلوگرم شمش طلا در مرکز مبادله معامله شد
استاندار تهران: تعویض کاهنده‌ها با هزینه بسیار محدود در اختیار شهروندان قرار می گیرد
کمک‌های هوایی به غزه یا مهندسی گرسنگی؟
آلودگی در مرز قرمز؛ هوای تهران برای همه ناسالم شد
بقایی حمله رژیم صهیونیستی به کشتی «حنظله» را محکوم کرد
پزشکیان:اگر مسئولی اشتباهی کرد کمک کنیم آن را رفع کند و پرونده‌سازی نکنیم
وزیر جهاد کشاورزی: قیمت برنج داخلی به‌زودی متعادل می‌شود
رئیس سازمان اطلاعات سپاه: امنیت کشور در شرایط خوبی قرار دارد
فاجعه در بزرگراه پاکستان؛ واژگونی مرگبار اتوبوس در پنجاب
فداکاری در دل شب؛ ناجی‌ای که برای نجات 6 نفر جان باخت
کمبود نیروی کار ماهر؛ مهم‌ترین چالش صنعت کشور از نگاه کارفرمایان
نتانیاهو: اجازه ورود کامل کمک به غزه را نمی‌دهیم
انتقال پایتخت به سواحل جنوبی مخاطرات امنیتی ندارد
خروج ایران از NPT در واکنش به فعال‌سازی مکانیسم ماشه
برنامه کامل هفته‌های اول تا پانزدهم نیم‌فصل اول اعلام شد
خلافِ واقع!
استقلال و پرسپولیس مهرماه به ورزشگاه آزادی بازمی‌گردند
جهش فناوری در ایران؛ ساخت بازوی رباتیک فایبرکربنی برای صنعت خودرو
سودجویان در کمین‌اند؛ ارز و سیم‌کارت را فقط از مراکز مجاز تهیه کنید
رسانه ژاپنی: «زاهدی» کلید تقویت خط حمله «توکیو وردی» است
بارسلونا با پیروزی 3-1 گام نخست خود را محکم برداشت
ثبت احوال بدون مراجعه حضوری گواهی انحصار وراثت صادر می‌کند
راه اندازی مسیر دریایی خرمشهر-بصره برای زائران اربعین
دیلی تلگراف خبر داد: آتش‌بس در غزه تعارض آشکار دیدار ترامپ و استارمر
4 دلار میزان تخفیف نفتی ایران به چین
قانون‌گذاری برای سکوت یا مقابله با اخبار جعلی؟
نورویدئو | چهل روز گذشت
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات: ارتباطات پایدار از ایران تا کربلا تامین می‌شود
حمله نظامیان صهیونیست به کشتی حنظله/حنظله چیست؟/جهاد اسلامی اقدام اسرائیل را محکوم کرد
محور هراز سه شب متوالی بسته می‌شود
قیمت خودرو امروز یکشنبه 5 مرداد 1404 +جدول
از وعده پایان جنگ ها تا بمب‌های رادارگریز؛ تناقض بزرگ سیاست ترامپ
قیمت دلار و سایر ارزها امروز یکشنبه 5 مرداد 1404
ناگفته‌های جنگ 12 روزه از زبان وزیر امور خارجه ایران
قیمت طلا و سکه امروز یکشنبه 5 مرداد 1404 +جدول
از عفو نظام تا بازگشت به ترور؛ بهروز احسانی اسلاملو که امروز اعدام شد کیست؟
آخرین وضعیت پرونده قتل الهه حسین‌نژاد؛ بررسی اتهامات و مراحل قانونی
خشونت در فروشگاه آمریکایی؛ 11 نفر قربانی چاقوکشی شدند
«ابرقویی‌نژاد» پرسپولیسی شد
بورسا در محاصره آتش
نورنما | الگوگیری دختر کوچولو از خانم سحر امامی
تاخیر در اعزام، به مرگ کودک عقرب گزیده منجر شد
ارتش: در خط مقدم دفاع از ملت ایستاده‌ایم
قول رئیس دادگستری سیستان و بلوچستان درباره قطع دست گروهک جیش‌الظلم از منطقه +عکس و فیلم
ابهام استراتژیک در دیپلماسی هسته‌‌‌ای ایران
جریان های جدید سیاسی و نظامی در غرب آسیا
X
آگهی تبلیغاتی