نورنیوز ـ گروه جامعه: تا پایان فروردین ماه، ظرفیت در حال بهره برداری نیروگاههای تجدیدپذیر کشور به ۸۲۳ مگاوات رسیده است. با احتساب 513 مگاوات نیروگاههای تجدیدپذیر در حال احداث در آینده نه چندان دور ظرفیت نیروگاههای تجدیدپذیر به بیش از ۱۰۰۰ مگاوات خواهد رسید.
در حالی که کشور ما از نظر منابع انرژی فسیلی غنی است، از ظرفیت بالای انرژیهای تجدیدپذیر نیز برخوردار است.
همراه شدن پتانیسیل بالای انرژیهای تجدیدپذیر در ایران با توجه مضاعف دولت به این حوزه، باعث رشد قابل توجه سهم انرژیهای تجدیدپذیر در سبد انرژی کشور شده است.
ضریب بار تولیدی نیروگاههای خورشیدی در ایران از میانگین جهانی بالاتر است. طبق برآوردها بیش از ۱۵۰ هزار مگاوات ظرفیت احداث نیروگاههای خورشیدی در کشور وجود دارد. همچنین پیش بینی میشود بین ۱۵ تا ۲۰ هزار مگاوات ظرفیت قابل نصب نیروگاههای بادی که صرفه اقتصادی دارند، در ایران وجود داشته باشد.
تاکنون حدود چهار میلیارد و ۴۰۵ میلیون کیلووات ساعت انرژی از منابع تجدیدپذیر در کشور تولید شده و بدین صورت از تولید حدود سه میلیون تن گاز گلخانهای در کشور جلوگیری شده است.
طبق اعلام سازمان انرژِیهای تجدیدپذیر و بهرهوری انرژی برق (ساتبا) تا پایان فروردین ماه امسال به واسطه انرژیهای تجدیدپذیر و بهرهوری برق، تلفات در شبکه به میزان ۶۵ مگاوات کاهش یافته است.
از مجموع نیروگاههای تجدیدپذیر ۶۱ نیروگاه با سهم ۴۴ درصدی به نیروگاههای خورشیدی و 19 نیروگاه با سهم 34 درصدی به نیروگاههای بادی تعلق دارد.
همچنین نیروگاههای برق آبی کوچک سهمی ۱۲درصدی از مجموع ظرفیت انرژیهای تجدیدپذیر و نیروگاههای زیست توده با یک درصد کمترین سهم در تولید برق از محل نیروگاههای تجدیدپذیر را به خود اختصاص دادهاند.
همچنین سهم تولید برق از بازیافت حرارت توربینهای انبساطی نیز دو درصد و تولید برق از محل کاهش تلفات در شبکه برق نیز هفت درصد بوده است.
با وجودی که سهم نیروگاههای تجدیدپذیر امسال به 1000 مگاوات وعده داده شده در سال گذشته نرسید، اما نگاه به مسیر رشد استفاده از این انرژیها در کشور نوید آینده روشن میدهد و مسیر به کارگیری انرژیهای پاک در کشور ما، همچون نگاه جهانی مثبت و امیدوار کننده است.
نورنیوز