×
سیاسی
شناسه خبر : 49115
تاریخ انتشار : دوشنبه 1399/02/15 ساعت 18:36
سید حسن نصرالله: تحریم حزب الله قابل پیش بینی بود

سید حسن نصرالله: تحریم حزب الله قابل پیش بینی بود

دبیر کل حزب الله لبنان با اشاره به اقدام برلین در تحریم حزب الله گفت: این تصمیم آلمان قابل پیش بینی بود.

نورنیوز ـ گروه بین الملل: سید حسن نصرالله دبیر کل حزب الله لبنان در ابتدای سخنان خود گفت: درباره تصمیم آلمان در قرار دادن حزب الله در فهرست گروه‌های تروریستی و نیز اوضاع مالی و اقتصادی لبنان و نیز وضع سیاسی لبنان سخن خواهم گفت.

دبیر کل حزب الله لبنان با اشاره به اقدام اخیر دولت آلمان در قرار دادن حزب الله در فهرست گروه‌های تروریستی گفت: این تصمیم آلمان قابل پیش بینی بود و قبل از آن نیز این تصمیم از سوی برخی کشورهای اروپایی اتخاذ شده بود و انتظار می‌رفت که کشورهای دیگر اروپایی هم اقدامی مشابه انجام دهند و این تن دادن به خواسته‌های دولت آمریکاست.

تصمیم آلمان بخشی از جنگ آمریکایی-اسرائیلی علیه مقاومت است

وی افزود: تصمیم آلمان مقاومت در منطقه را هدف قرار داد و بخشی از جنگ آمریکایی-اسرائیلی علیه مقاومت محسوب می‌شود. آلمان هیچ سندی درباره فعالیت حزب الله ارائه نداده است و این نشان می‌دهد که این تصمیمی کاملاً سیاسی با هدف راضی کردن اسرائیل و آمریکاست.

دبیر کل حزب الله لبنان بیان کرد: ما هنگامی که می‌گوئیم که تشکلی در آلمان یا فرانسه یا کشور دیگر نداریم کاملاً صادق هستیم ما طی سال‌ها درک کردیم که نمی‌خواهیم که دوستان ما در خارج به سبب ارتباط با ما مورد آزار قرار گیرند. آمریکا طرح و پروژه هیمنه در منطقه دارد و اسرائیل پروژه اشغالگری دارد و مقاومت در برابر طرح‌های آنها ایستادگی کرده است و از این رو هدف هجمه و تحریم قرار می‌گیرد. این تصمیم آلمان تن دادن به فشارهای آمریکا و راضی کردن رژیم صهیونیستی بود.

نصرالله در ادامه گفت: دولت لبنان حامی شهروندان لبنانی در آلمان و غیر آلمان است و باید اقداماتی انجام دهد. این تعدی که حاصل شده است قابل قبول نیست و دولت باید حامی شهروندان باشد. از همه دولت‌ها و برخی وزیران خارجه در دنیا و احزاب و جریاناتی که حامی موضع حزب الله بوده‌اند و این اقدام را محکوم کرده‌اند تشکر می‌کنم و این تصمیم بر موضوع و تصمیم ما تأثیری نخواهد داشت و ما با طمع ورزی اسرائیل و پروژه هیمنه آمریکا در منطقه مواجه هستیم و فلسطین موضوع اصلی ما باقی خواهد ماند و همه اقدامات ما را متوقف نخواهد کرد بلکه تمسک و پایبندی ما به این موضوع مقدس را بیشتر خواهد کرد.

سید حسن نصرالله افزود: درنهایت کار دولت طرح تقریباً کامل و فراگیری را آماده کرد و این پس از رایزنی‌ها رخ داد و گامی مهم برای دولت بود. این طرح به پشتوانه ملی یعنی توافق ملی نیاز دارد و این به طرح قدرت می‌دهد و به دولت امکان می‌دهد که دستاوردی داشته باشد و دیداری که میشل عون رئیس جمهور با رؤسای فراکسیون‌های پارلمانی خواستار شد در این راستاست. حزب الله در این دیدار که میشل عون خواستار شده مشارکت خواهد کرد. آنچه در حال حاضر مطلوب است نجات کشور و اوضاع اقتصادی سخت و بسیار خطرناک است و این طرحی برای نجات، صرف نظر از دام‌های سیاسی و درگیری‌های سیاسی است. احدی در دولت نمی‌تواند ادعا کند که طرح اقتصادی نیاز به بررسی پس از آماده شدن آن ندارد. باید برخورد علمی به دور از کمین‌های سیاسی به خاطر منافع کشور صورت گیرد.

مخالفت کمک گرفتن دولت لبنان از جامعه بین المللی نیستیم

دبیر کل حزب الله لبنان تاکید کرد: ما مخالف کمک گرفتن دولت لبنان از جامعه بین المللی نیستیم به جز طرف‌هایی که خطوط قرمز درباره آنها وجود دارد. این پذیرفتنی نیست که ما گردنمان را زیر تیغ صندق بین المللی پول قرار دهیم و تسلیم شدن مردود است باید که شروط و برنامه‌ها بررسی شود و با موضوع با مسئولیت و احتیاط شدید برخورد شود و این امری قطعی تاکنون نیست. و اگر اینگونه باشد ما در برابر آن خواهیم ایستاد. طی هفته‌های گذشته شاهد مواضع و اتهاماتی علیه حزب الله لبنان بودیم از جمله اینکه حزب الله می‌خواهد که بخش بانکی را تخریب کند یا از بخش بانکی انتقام بگیرد و از قبیل مواضع که این یاوه گویی است.

وی خاطرنشان کرد: ما صریح و صادق هستیم و این خط مشی ماست ما خواهان نابودی یا اسقاط یا سیطره بر بخش بانکی نیستیم و از زمان تأسیس حزب الله تا به امروز به بخش بانکی نزدیک نشده‌ایم. بخش بانکی در حق ما اقداماتی انجام داده است و خواسته‌های آمریکایی را اجرا کرده است و کار به دشمنی علیه ما رسیده است و رفتار بانک‌ها با سپرده گذاران یکی از دلایل مخالفت ما با سیاست بخش بانکی است. در سایه بحران مالی و پولی شدیدی که ما با آن دست و پنجه نرم می‌کنیم بخش بانکی کمکی به دولت در این زمینه نکرده است و بخش بانک بزرگترین استفاده کننده از سیاست‌های پولی و مالی در لبنان از سال ۱۹۹۳ بوده است.

منافع لبنان برای حزب الله در اولویت است

سید حسن نصرالله اعلام کرد: دیدگاه‌های دیگری در صورتی که بخش بانکی به دولت در بحران کنونی کمک نکند مطرح است و حزب الله در راستای تأسیس بانک حرکت نمی‌کند و آنچه برای حزب الله مهم است منافع کشور است و ما درک می‌کنیم که اگر حزب الله بخواهد بر بخش بانکی دست بگذارد این به نفع احدی در لبنان نیست.

وی گفت: ما از دست بخش بانک ناخرسند هستیم و موضع ما برحق است و اگر بخواهیم که از مردم لبنان نظرسنجی به عمل بیاوریم اکثریت حامی این موضوع هستند و در موضوع سیطره حزب الله بر حاکمیت بانکی لبنان این کلام بسیار یاوه ای است زیرا حزب الله به این موضوع نمی‌اندیشد زیرا عکس منافع کشور است. حزب الله هیچ فعالیت صرافی ندارد و حزب الله نهادهای بزرگی دارد اما ما در راستای خرید و فروش و دلار حرکت نکرده‌ایم و احدی از حزب الله را مکلف به این نکرده‌ایم.

دبیر کل حزب الله لبنان اعلام کرد: صرافان به قانون و ضوابط پایبند باشند و در بالا رفتن قیمت دلار نقش نداشته باشند. ما در راستای جمع کردن دلار حرکت نکرده‌ایم و دلار به ایران و حتی سوریه نمی‌دهیم و ما دلار به لبنان می‌آوریم. برخی افزایش قیمت‌ها را به افزایش نرخ دلار مرتبط می‌کنند و این موضوع تا حدی صحیح است و دولت مسئولیت این موضوع را برعهده دارد. افزایش قیمت‌ها دلایل دیگری مانند احتکار دارد. ما از دولت می‌خواهیم که در موضوع گرانی و حرص و آز تجار ورود کند و این را به وزارت اقتصاد به تنهایی رها نکند زیر باری سنگین‌تر از توان وزارت اقتصاد است و دولت باید با گرانی قیمت‌ها مقابله کند.

نصرالله تاکید کرد: هزاران کارمند در کشور وجود دارند که بدون کار حقوق می‌گیرند، چرا دولت آنها را فرا نمی‌خواند و احضار نمی‌کند؟ همچنین می‌توان از تیم شهرداری کمک گرفت و پرونده داوطلبانه را باز کرد و حزب الله آماده ارائه داوطلب است. در ماه مه دو سال قبل ما رویکرد جدیدی را در حزب الله در مبارزه با فساد اعلام کردیم و به رغم همه دشواری‌های طی دو سال و درگیریی‌هایی که در کشور وجود دارد یک چیز مهم هست که ما به آن رسیده‌ایم و باید این موضوع را پیگیری کنیم.

به دولت لبنان باید فرصت داده شود

دبیر کل حزب الله لبنان افزود: ما از گروه‌های سیاسی و مردم می‌خواهیم که به دولت وقت بدهند و درباره مهلت ۱۰۰ روزه با توجه به اینکه در کشور فساد و پیچیدگی و خرابی هست کدام دولت ظرف ۱۰۰ روز معجزه خواهد کرد؟ فضا در لبنان هنوز از حیث دادن وقت و فرصت به دولت خوب است و اگر امکان همکاری وجود داشته باشد خواهیم دید که دولت دستاوردی خواهد داشت یا خیر.

روابط میان جنبش امل و حزب الله مستحکم است

وی در ادامه بیان کرد: روابط ما با جنبش امل قوی و خوب است و ما روزانه در حال رایزنی هستیم. برخی در خارج و داخل لبنان هدفشان ایجاد شکاف میان جنبش امل و حزب الله است و این ابداً رخ نخواهد داد و مردم باید به ما کمک کنند.

نصرالله گفت: کسی که با پرونده جنبش امل و حزب الله بازی می‌کند به منافع کشور توجهی ندارد. حامیان حزب الله و جنبش امل نباید به سوی فتنه به ویژه در شبکه‌های اجتماعی کشیده شوند. طرف‌های داخلی و خارجی هستند به دنبال ایجاد شکاف میان جنبش امل و حزب الله لبنان هستند. در برخی مناطق تنش‌هایی وجود دارد و برخی حزب الله را مسئول می‌دانند در حالی که ما احدی را تحریک نمی‌کنیم. همانطور که نبیه بری رئیس پارلمان لبنان گفت ائتلاف به نفع حزب الله و جنبش امل و فراتر از آن به نفع کشور است. حامیان حزب و جنبش امل باید بدانند که اختلافاتی در برخی موارد وارد است و باید مراقب دستان فتنه باشند.

دبیر کل حزب الله لبنان در پایان تاکید کرد: ما حامی مصالح و منافع کشوریم و آماده کمک و نزدیک کردن دیدگاه‌ها میان هر منطقه لبنانی که شاهد تنش هست، هستیم. کشور به آرامش و همکاری برای خروج از بحران اقتصادی و مالی نیاز دارد.


المنار
نظرات

آخرین اخبار
ناله ارواح از دل کیهان/ چرا صدای سیاره زحل ترسناک است؟
راهکارهایی برای تعیین مرزهای منصفانه در خانه
کوبا: ادعای واشنگتن کذب است
مصدومیت روزبه چشمی در تمرین پرفشار تیم ملی
عارف :وظیفه ملی ما ادامه مسیر خدمت صادقانه و حفظ وفاق است
بیش از 160 نفتکش در خلیج فارس گرفتار شده‌اند
پزشکیان: به تسلیم واداشتن ایران از طریق زور توهمی بیش نیست
هشدار سایبری گروه «حنظله» به آمریکا و رژیم صهیونیستی
افزایش شمار شهدای حملات اسرائیل به لبنان به 14 نفر
اردوغان در گفتگو با ترامپ: تمدید آتش‌بس تحولی مثبت است
ضربات سنگین حزب‌الله به تجهیزات و نیروهای ارتش اسرائیل در جنوب لبنان
خط و نشان نخست‌وزیر جدید عراق برای برهم‌زنندگان امنیت منطقه
تنش در تماس تلفنی ترامپ و نتانیاهو بر سر توافق احتمالی با ایران
رونمایی از دومین حریف تدارکاتی ایران
شوک سه میلیاردی به داماش
گفت‌وگوی تلفنی رهبر شهید با همسر شهید رئیسی منتشر شد
سنتکام مدعی شد: نفتکش مرتبط با ایران را توقیف کردیم
اعتراف مقام پیشین پنتاگون: ایران دست بالا را در منطقه دارد
عکس های منتخب ایران ؛ چهاشنبه 30 اردیبهشت 1405
سینماگران جهان در سوگ فرشتگان میناب
آمریکایی‌ها متن جدیدی به ایران ارسال کرده‌اند
خداحافظ آسیا، سلام اروپا/ سامورایی‌ها از قاره کهن دل می کنند؟
جزئیات تمرین 90 دقیقه‌ای تیم امید/ از دوهای کوتاه تا اجرای مدل‌های ترکیبی
شهادت مامور پلیس در حمله مسلحانه اشرار در سراوان
برتری قاطع استقلال در دربی بسکتبالی مقابل نفت
افشای جزئیات مذاکرات ایران و آمریکا در پاکستان از زبان بقایی
رهبر چین احتمالا هفته آینده به دیدار کیم جونگ اون می‌رود
خداحافظی وزارت کار با «ذوب‌آهن»/ مادر فولاد ایران زیر چتر یک بانک رفت
معمای خلبانان نامرئی آمریکا و سانسور سیستماتیک در رسانه‌های غربی
واردات مواد پتروشیمی به کولبران و ملوانان سپرده شد
شهیدی که متاعی بالاتر از جانش را فدای انقلاب کرد
العربیه: توافق ایران و آمریکا تا ساعاتی دیگر نهایی می‌شود؟
سقوط هواپیمای نظامی در پاکستان/علت حادثه چه بود؟
روسیه: ادعای خروج ایران از NPT بی‌اساس است
فرانسه خواستار احضار سفیر اسرائیل شد
بانکها به کمک آزادی زندانیان جرایم غیرعمد می آیند
ادعاهای عجیب ترامپ درباره ایران و ونزوئلا!
پیام بنت به نتانیاهو: کار تمام شد!
افشای رویترز از توافق هسته‌ای پنهانی واشنگتن و ریاض
واکنش وزیر خارجه عربستان به تصمیم ترامپ + جزئیات پیام بن‌فرحان
پرویز خرسند، رفیق دیرین شریعتی درگذشت + پیام تسلیت وزیر ارشاد
شوک مثبت به لاجوردی‌پوشان رشت/ داماش گیلان صاحب مالک جدید شد
زلزله در تیم امنیت ملی ترامپ/ عروس «کندی» هم استعفا داد!
علت گرانی مرغ چیست؟
انفجار خودرو در قلب مالی نیویورک/وحشت در نزدیکی مجسمه وال‌استریت
آمار فروش نمایشگاه مجازی کتاب تهران 1405 + لینک خرید
جراحی موفقیت‌آمیز هافبک بارسلونا/ فرمین لوپس جام جهانی 2026 را از دست داد
سیره شهید رئیسی سرمایه‌ای عظیم برای تحقق «ایران قوی» است
مانیفست سیاسی شرق علیه نظم غربی
چرا دیدار ترامپ و شی‌جین‌پینگ شکست خورد؟