نورنیوز، گروه جامعه: آژانس بین المللی انرژی (IEA) از کاهش استفاده از منابع انرژی به دلیل شیوع کرونا خبر داده است و پیش بینی کرده است به دنبال این اتفاق تولید سالانه دی اکسید کربن نزدیک به هشت درصد، یعنی بیشترین میزان تا امروز کاهش داشته باشد.
در گزارش این سازمان که روز ۲۷ فروردین ماه منتشر شده پیش بینی شده است در ماه آوریل تقاضا به ۲۹ میلیون بشکه در روز خواهد رسید که این عدد در ۲۵ سال گذشته بی سابقه است.
به دنبال این اتفاق رئیس آژانس بین المللی انرژی، «فاتح بیرول» از دولتها خواسته است که در بستههای نجاتبخش اقتصادی که برای فائق آمدن بر شرایط کنونی در نظر میگیرند روی انرژیهای تجدیدپذیر متمرکز شوند تا دوباره شاهد افزایش انتشار گازهای گلخانه ای و کربن نباشیم.
بیرول در این بیانیه تصریح کرده که باید از اشتباهات گذشته درس بگیریم، اگرچه در سال ۲۰۰۸ انتشار گازهای گلخانهای به دلیل بحران مالی جهانی کاهش یافت، اما خیلی زود و به صورت ناگهانی دوباره افزایش یافت. جلوگیری از تکرار این اشتباه ضروری است.
بررسی جدید بلومبرگ نشان داده است انرژی خورشیدی و نیروی بادی در خشکی، اکنون ارزانترین منابع جدید تولید برق در حداقل دو سوم از جمعیت جهان هستند و تهدید جدیتری برای زغال سنگ و گاز طبیعی محسوب میشوند.
از نیمه دوم سال ۲۰۱۹هزینه برق تولید شده از پروژه های بادی به میزان ۹ درصد کاهش یافته و به ۴۴ دلار در هر مگاوات ساعت رسیده است. این کاهش برای برق خورشیدی ۴ درصد بوده است و قیمت را به ۵۰ دلار در هر مگاوات ساعت رسانده است.
این قیمتها در برخی کشورها پایینتر از این میزان و در برخی کشورها بالاتر است و بستگی به سیاستهای کلان هر کشور در راستای مبارزه با تغییرات اقلیمی و انرژیهای پاک دارد.
با این وجود در ایران به دلیل وجود منابع فسیلی، همچنان قیمت برق تولید شده از این منابع ارزانتر از برق تولیدی از منابع تجدیدپذیر است و این امر سرعت پیشرفت در این زمینه را در کشور بسیار کند کرده است.
با این وجود، زمینههای طبیعی توسعه انرژیهای پاک در کشور ما بیش از بسیاری از کشورها فراهم است. ایجاد طرحهای تشویقی و معافیتها و فرهنگ سازی در این زمینه، از موضوعاتی است که دولت باید نگاه ویژهای به آنها داشته باشد.
نورنیوز