×
اقتصادی
شناسه خبر : 48937
تاریخ انتشار : شنبه 1399/02/13 ساعت 11:34
منافع آزادسازی سهام عدالت برای بازار بورس/تهدیدات و فرصت‌های جدید در بازار سرمایه

نورنیوز بررسی کرد؛

منافع آزادسازی سهام عدالت برای بازار بورس/تهدیدات و فرصت‌های جدید در بازار سرمایه

مقام معظم رهبری ضمن موافقت با درخواست رئیس جمهور مبنی بر آزادسازی سهام عدالت با صدور ابلاغیه‌ای بر انجام اقدامات لازم از سوی دولت در راستای بهره‌مندی هر چه سریع‌تر مردم از منافع سهام خود تأکید کردند.

نور نیوز- گروه اقتصادی: آزادسازی سهام عدالت سرانجام پس از ۱۴سال با اجازه رهبر معظم انقلاب در سه‌شنبه شب گذشته، به مرحله اجرایی رسید.

حضرت آیت‌الله خامنه‌ای با صدور ابلاغیه‌ای ضمن موافقت با درخواست رئیس‌جمهور برای آزادسازی سهام عدالت بر انجام اقدامات لازم از سوی دولت در راستای بهره‌مندی هر چه سریع‌تر مردم از منافع سهام خود تاکید کردند.

با آزاد شدن امکان عرضه سهام عدالت در بورس اوراق بهادار، حدود ۴۹میلیون نفر به جمعیت سهام داران بورس کشور اضافه می‌شود. به عبارت دیگر با احتساب حدود ۱۱ میلیون کد فعلی موجود در بورس در مجموع جامعه آماری فعال در بازار سهام به ۶۰ میلیون نفر افزایش خواهد یافت.

این امر سبب خواهد شد تا بورس ایران در فهرست برترین بازارهای سرمایه‌گذاری دنیا از لحاظ تعداد کد فعال و جمعیت کشور قرار گیرد. علاوه بر این، ایجاد شرایط جدید در بازار سرمایه سبب می شود تا رشد شاخص بورس و سبز بودن تابلو آن تا چندماه دیگر ادامه پیدا کند و حجم نقدینگی بسیاری به بازار بورس تزریق شود.

افزایش زمینه حضور بخش قابل توجهی از مردم که تاکنون زمینه حضور در بورس را نداشته‌اند و فراهم شدن فرصت ورود سرمایه های اندک یا هنگفت مردم به بازار سرمایه از فرصتهای دیگری است که آزاد شدن عرضه سهام عدالت در اختیار مردم قرار داده است.

پیش بینی می شود با شکل گیری روند جدید افراد بیشتری با فروش سرمایه هایی همانند سکه،ارز و طلا وارد بورس شوند و آهن ربای بازار سرمایه بخش بیشتری از سرمایه های سرگردان کشور رابه سمت خود جلب کند.

در کنار رخدادهای مثبتی که شرایط پیش آمده پیش روی سرمایه گذاران قرار داده است، ورود تعداد بسیار زیاد افراد نا آشنا با این بازار و تصور ادامه‌ی روندهای گذشته در میان بخش زیادی از سرمایه‌گذاران می تواند ایجاد حباب و افزایش نوسانات در بازار را هم بدنبال داشته باشد.

علاوه بر آن در چنین فضایی انگیزه‌ی برخی سوء استفاده کنندگان برای ارائه‌ی اطلاعات غلط به سرمایه‌گذارانِ کمتر آشنا با دانش مالی افزایش پیدا می‌کند و بسیاری با راه اندازی سایت سینگال فروشی و ارائه اطلاعات فریب دهنده راه رشد سرمایه خود را ایجاد کرده و دارایی بسیاری را از بین می برند.

همچنین در صورت ریزش سهام( در صورت عدم مدیریت دولت) نه تنها بازار بورس جذابیت خود را از دست می دهد و حجم نقدینگی از بورس به بازارهای موازی سرازیر می شود و عده زیادی از این وضعیت متضرر می شوند، بلکه دامنه ضرر نیز گسترده ترشده و تمامی کشور( به دلیل ورود به بازار بورس و ورود دارایی های خود به این بازار) از این امر متضرر شده و حتی می تواند در صورت عدم مدیریت صحیح دولت یک فاجعه اقتصادی با دامنه بسیار گسترده را در کشور ایجاد کند.

به طور قطع شکل گیری شرایط نامطلوبی که ذکر ان رفت می توانددامنه افراد آسیب دیده را به اندازه کل جمعیت کشور توسعه داده و موجب زیان افرادی شودکه سرمایه های اندک خود را در سودای سرمایه گذاری و سود مناسب وارد بازار سرمایه کرده اند.


نورنیوز
نظرات

آخرین اخبار
اثربخشی بیشتر داروها با فناوری نانویی
ضرورت توجه به علائم هشداردهنده آب سیاه مادرزادی
کاهش شدید تردد در تنگه هرمز؛ مسیر حیاتی نفت همچنان محدود است
روش جدید اندازه‌گیری کلسترول بدون نیاز به آزمایش خون
هشدار زرد دریایی مازندران؛ شنا و فعالیت‌های دریایی در خزر ممنوع
جزئیات حمله موشکی سنگین یمن به بندر المخاء
استقلال خوزستان صفر - آلومینیوم اراک 2؛ شروع رویایی پیروز قربانی
ابومحمد جولانی، بمب ساعتی یا متحد ناخواسته اسرائیل است؟
برنامه قطعی برق کرمان شنبه 24 مرداد + لینک
خروج نیروهای خارجی؛ شرط تحویل سلاح گروه‌های مقاومت عراق
جدول لیگ برتر فوتبال بعد از هفته اول / استقلال بالاتر از تراکتور و سپاهان
صالحی: قدردانی شیخ نعیم قاسم از نقش ایران، نشان‌دهنده هماهنگی دیپلماسی و مقاومت است
تبریک انصارالله یمن به مناسبت بیستمین سالگرد پیروزی جنگ 33 روزه
پزشکیان: دختران وزنه‌بردار ایران یک «اولین» ارزشمند را به نام خود ثبت کردند
گل‌گهر 1 - نساجی صفر؛ شروع شیرین رحمتی در سیرجان
حضور فعال ایران در نشست مجازی وزرای ورزش بریکس 2026
سپاهان 2 - چادرملو صفر؛ استارت سه‌امتیازی طلایی‌پوشان در لیگ+ فیلم خلاصه بازی
درآوردن موفقیت‌آمیز سوزن از روده کودک 10 ساله در رشت
افشای پیوند ترامپ و علوم غریبه!
استقلال 4 - 0 مس شهر بابک/ شروع طوفانی و صدرنشینی آبی ها در لیگ برتر+ فیلم خلاصه بازی
خیبر 1 - فجرسپاسی 1؛ فرار خرم‌آبادی‌ها از شکست
تراکتور 2 - پیکان صفر؛ شروع کم‌نقص با درخشش مغانلو + فیلم گل های تراکتور
فرانسه خواستار توقف اشغالگری و پیگرد شهرک‌نشینان متجاوز صهیونیستی شد
حمله موشکی یمن به مواضع مزدوران عربستان در بندر المخا + فیلم
درخشش بنیامین فرجی در مسابقات جوانان؛ شکست قاطع نماینده فرانسه
جدول قطعی برق کرمانشاه فردا شنبه 24 مرداد ماه اعلام شد
یک خبر مهم برای پیشکسوتان پرسپولیس
عکس های برتر سال 2026 با موضوع اقیانوس ها
جزئیات سفر کوشنر و ملادنوف به اسرائیل و مصر درباره غزه
ضربه‌ پلیس به قاچاق دارو؛ دستگیری 2 راننده متهم
عملیات خنثی‌سازی مهمات در کنارک
قالیباف: بین امام شهید و رهبر معظم انقلاب هیچ فرقی نیست؛ حکم، حکم ولایت است
«نه» حزب‌الله به دیکته‌های اسرائیلی مورد پذیرش دولت لبنان
خلاصه و نتیجه بازی استقلال و مس شهر بابک امروز جمعه 23 مرداد در رقابت های لیگ برتر ایران
پرواز قشم به تهران، مشهد و اصفهان چه زمانی برقرار می‌شود؟
تحول در مدیریت ترافیک تهران؛ از رفع تأخیر جرائم تا ساماندهی موتورسیکلت‌ها
خلاصه و نتیجه بازی تراکتور و پیکان امروز جمعه 23 مرداد در لیگ برتر ایران+ فیلم
پخش زنده بازی استقلال و مس شهر بابک امروز جمعه 23 مرداد در رقابت های لیگ برتر ایران
نتانیاهو در آستانه انتخابات؛ «بی‌بی» باید کنار برود!
ترکیب استقلال مقابل مس شهر بابک اعلام شد؛ بازگشت آبی‌ها به شهر قدس پس از 168 روز
وزیر خارجه طالبان: نیازی به مذاکره با مخالفان سیاسی و مسلح نیست
نقشه ترامپ برای تعلیق ممنوعیت ساخت سالن رقص در کاخ سفید
آخرین وضعیت آلودگی نفتی در سواحل قشم
بسته‌های پیشنهادی جدید دولت برای تامین مسکن کم درآمدها
جنبش نجباء: اجازه شعله‌ور شدن درگیری داخلی در عراق را نمی‌دهیم
اقامه دعوی دانشجویان فلسطینی علیه دانشگاه کلمبیا
اولین واکنش رسمی پکن به رزمایش تایوان
واکنش رسانه‌های انگلیسی به اظهارات نتانیاهو
نابودی یک‌چهارم ناوگان پهپادی «ریپر» آمریکا
گزارش تکان‌دهنده سازمان جهانی بهداشت؛ افزایش بی‌سابقه حملات به مراکز درمانی