×
سیاسی
شناسه خبر : 48847
تاریخ انتشار : چهارشنبه 1399/02/10 ساعت 21:29
هدف آمریکا از توسعه پایگاه نظامی در 115 کیلومتری مرزهای ایران چیست؟

اختصاصی نورنیوز؛

هدف آمریکا از توسعه پایگاه نظامی در 115 کیلومتری مرزهای ایران چیست؟

پروژه توسعه پایگاه نظامی الحریر که در 75 کیلومتری شرق اربیل و 115 کیلومتری مرزهای ایران قرار دارد و نزدیک ترین پایگاه نظامی آمریکایی به مرزهای جمهوری اسلامی است به زودی آغاز می شود.

نورنیوز ـ گروه سیاسی: دولت آمریکا در ۲۶ آوریل ۲۰۲۰ از پیمانکارانی که توانایی طراحی و ساخت باند هواپیما در «پایگاه نظامی الحریر» در نزدیکی شهر اربیل واقع در اقلیم کردستان عراق را دارند، دعوت به همکاری کرده است.

پایگاه نظامی الحریر در 75 کیلومتری شرق اربیل و 115 کیلومتری مرزهای ایران قرار دارد و نزدیک‌ترین پایگاه نظامی آمریکایی به مرزهای جمهوری اسلامی ایران است.

این پایگاه مجهز به سامانه‌های دفاعی و جنگنده‌های هجومی و رادارهای پیشرفته و سیستم‌های شنود آمریکایی است.

اگرچه بالگردهای متعلق به نیروهای اقلیم کردستان هم در پایگاه الحریر مستقر هستند، اما توسعه باندهای پروازی در این پایگاه نشان می‌دهد که آمریکا در تلاش است قابلیت‌های جدیدی در این پایگاه برای افزایش تحرک هواپیماهای خود ایجاد کند.

اقدام آمریکا در ایجاد زیرساخت‌های جدید در این پایگاه عملا بی‌توجهی به مصوبه قانونی پارلمان عراق در خصوص خروج نیروهای نظامی بیگانه از این کشور بوده و نشان دهنده تصمیم واشنگتن برای تداوم حضور نظامی در عراق در افقی بلندمدت است.

چندی قبل ارتش آمریکا به بهانه افزایش امنیت نیروهای نظامی خود در عراق با ایجاد پوشش هوایی و امنیتی کم سابقه پایگاه‌های «القیارة»، «الحبانیة»، «کی وان»، «ابوغریب»، «القائم» و برخی پایگاه‌های دیگر در استان نینوا را تخلیه و به ارتش عراق واگذار کرد.

هر چند ارتش آمریکا سعی کرد به صورت غیرمستقیم این جابجایی‌ها را به قصد خود برای خروج مرحله‌ای از عراق مرتبط کند اما گزارش‌های دریافتی حاکی است؛ مجموعه نیروها و تجهیزاتی که از سایر پایگاه‌ها تخلیه شدند همگی به پایگاه‌های عین الاسد در استان الانبار و الحریر در اقلیم کردستان عراق منتقل شده‌اند.

در اقدامی دیگر و هم زمان با انجام جابجایی‌های تاکتیکی، ارتش آمریکا با وجود مخالفت دولت عراق، سامانه‌های پدافندی پاتریوت و ۲ سامانه موشک‌های کوتاه برد را به خاک عراق منتقل و در پایگاه‌های هوایی عین الاسد و پایگاه نظامی اربیل مستقر کرد.

همزمان شدن این اقدامات با افزایش تحرکات نیروهای تروریستی به ویژه عناصر داعش در استان‌های مختلف عراق، ظنّ تلاش واشنگتن برای ناامن‌سازی مجدد عراق و ایجاد بهانه برای دور زدن مصوبه پارلمان و تداوم حضور در این کشور را تقویت کرده است.

گروه‌های مقاومت عراق چندی قبل با صدور بیانیه‌ای مشترک ضمن تاکید بر ضرورت اجرای مصوبه قانونی پارلمان این کشور، تداوم حضور نظامی آمریکا در عراق را در حکم اشغالگری عنوان نموده و تهدید کردند که به شدت با آن برخورد خواهند کرد.


نورنیوز
نظرات

آخرین اخبار
ساماندهی افراد بی‌سرپناه در طرحی جدید
بازگشت فلامینگوها به گیلان+فیلم
برگزاری مراسم یادبود شهید علی لاریجانی
پیام تبریک وزیر ورزش به وزنه برداران قهرمان
پاسخ تند سفارت ایران به پست سخنگوی کاخ سفید
تیم وزنه‌برداری جوانان ایران قهرمان جهان شد
10 مصدوم، یک شهید و 4 مفقود در حمله امریکا
دستور رئیس‌جمهور برای مرمت فوری سعدآباد
گزارش تصویری | اعتراض مردم پاکستان مقابل سفارت آمریکا
گفتگوی تلفنی عراقچی با همتای ترکیه‌ای
قیام تنیس‌بازان برای پول
ادعای جدید ابوظبی درباره حمله از خاک ایران
قفل بورس باز نشد
درگیری‌های پراکنده در تنگه هرمز
اهمیت بالای مشورت‌ مستمر با چین برای ایران
آب زاینده‌رود به شهر اصفهان نرسید
3 طلا و 3 نقره برای وزنه برداران ایرانی
حمله به یک نفتکش با خدمه چینی در تنگه هرمز تایید شد
وقتی میم‌ها کار موشک را می‌کنند
صدای انفجار در شهرستان سیریک شنیده شد
منصوریان 3سال دیگر سرمربی عراق باقی ماند
3 نفتکش ایرانی به آب‌های کشور رسیدند
بقایی: پاسخ ایران در حال بررسی است
شلیک 20 موشک حزب‌الله به شمال فلسطین اشغالی
شکست حزب استارمر در انتخابات محلی برتانیا
اقدامات تحریک آمیز در خلیج فارس، نمایش نیات واقعی امریکا
حریم هوایی عربستان به روی امریکا بسته است
پاداش طلایی آبفا برای کم مصرف‌ها
وزیر امور خارجه آمریکا چشم به راه پاسخ ایران
سبدغذایی رایگان برای 180 هزار کودک مبتلا به سوءتغذیه
عراقچی باز هم به امریکا هشدار داد
ثبت سفارش گوشت قرمز از بنادر شمالی و مرزهای زمینی
استقبال مردم از سینما در روزهای جنگ
تاکید ژوزف عون بر پایبندی به آتش‌بس
توقیف نفتکش متخلف «اوشن کوی» توسط نیروی دریایی ارتش
پیام معاون درمان وزارت بهداشت به مناسبت روز بیماری‌های خاص و صعب‌‌العلاج
پیام سخنگوی وزارت امور خارجه به مناسبت روز جهانی صلیب‌سرخ و هلال‌احمر
خطیب موقت نمازجمعه تهران: عرصه مذاکره کمتر از نبرد مجاهدان نیست
بیانیه وزارت خارجه درباره نقض آتش‌بس توسط آمریکا: سیلی سنگین به متجاوزان
چهارمین سرطان شایع زنان ایرانی چیست؟
ورود سامانه بارشی به پایتخت
ترافیک سنگین در محورهای چالوس و هراز و فیروزکوه
سرمربی تیم ملی امید مشخص شد
واکنش سخنگوی صنف جایگاه‌های سوخت به سوختگیری پیاپی با کارت آزاد
آسه‌آن: ما می‌خواهیم جنگ تمام شود
واکنش سرمربی تیم بسکتبال زنان استقلال به عدم حضور حریف
آغاز پخش «آخرین مبارز سامورایی» از تلویزیون
هافبک تیم رئال مادرید درخصوص درگیری با شوامنی بیانیه داد
آخرین جزئیات از ورود زوار ایرانی به سرزمین وحی
نوراینفو | راه های انتقال ویروس مرگبار هانتاویروس و نحوه پیشگیری از آن