نورنیوز ـ گروه جامعه: شیوع کرونا، چالشهای زیادی را برای مردم در سراسر جهان ایجاد کرده است. از معضل بیخوابی و کم تحرکی، تا حمله استرسی و ضعف بدن مشکلاتی است که همزمان با شیوع کرونا همهگیر شده است.
«خوابهای پریشان» نیز پدیده دیگری است که این روزها بسیاری از مردم با آن دست و پنجه نرم میکنند.
متخصصان روانشناسی معتقدند دلایل زیادی برای بروز این اتفاق وجود دارد. سادهترین دلیل بروز این اتفاق میتواند سطح بالای نگرانی از بیماری در افراد باشد.
در واقع؛ استرس ابتلای خود و عزیزان و همچنین وسواس در بهداشت فردی میتواند علت خوابهای عجیب افراد باشد.
البته اعمال قرنطینه، زمینههای دیگری برای کابوس شبانه ایجاد کرده است، زیرا با خانهنشینی مردم، سطح اختلافات خانوادگی بالاتر رفته است.
آمارها نیز از افزایش خشونت و در خواست طلاق در نقاط مختلف جهان خبر میدهند. همین موضوع میتواند در ناخودآگاه افراد استرس ایجاد کند و باعث ایجاد کابوسهای شبانه شود.
از سویی با شیوع کرونا شغل بسیاری از افراد در خطر قرار گرفته است. از مشکلات کارگران روزمزد تا معضلات دورکاری و ایجاد اختلافات کاری، موضوعاتی است که میتواند باعث بالا رفتن استرس در افراد و خوابهای پریشان در شب شود.
همچنین یکی از مشاغلی که در آن اپیدمی کابوس شبانه به صورت جدی بروز کرده، تیمهای پزشکی هستند. شرایط سخت کار این روزها، آنها را در فشار روانی بالایی قرار داده و آنها را در معرض آشفتگی خواب شب قرار داده است.
کابوس میتواند پیامدهای مختلفی به دنبال داشته باشد. تحقیقات نشان داده است، دیدن کابوس تا ۳۰ درصد نگرانی را در افراد بالا میبرد و میتواند اختلال خواب ایجاد کرده و یا آن را تشدید کند.
آسیبهای روانی میتواند با بروز کابوس تشدید شود. مستندات زیادی در این باره وجود دارد. نتیجه تحقیقی که سازمان جهانی بهداشت در سال ۲۰۱۴ تا ۲۰۱۶ در جریان شیوع بیماری ابولا در غرب آفریقا انجام داد نشان میدهد که دیدن این کابوسها پیامدهای عمیق روانی در سطح فردی، اجتماعی و بینالمللی بر جای میگذارد.
پیامدهای مختلف سیاسی، اقتصادی، اجتماعی و... کرونا برای جهان بسیار گستردهتر از شیوع ویروسی است که یکی از مهمترین آنها پیامدهای روانی است که تاثیرات عمیقی بر آینده انسان و جامعه خواهد داشت.
اپیدمی کابوسهای شبانه یکی از این پیامدها است که نیاز این روزهای مردم به رسیدگی بهداشت روانی را بیش از پیش نشان میدهد.
نورنیوز