نورنیوز، گروه فرهنگ ـ سعید غفاری: وقایع سریال رمضانی «النهایة» در سال 2120 اتفاق افتاده و مربوط به زمان آینده است. در نخستین قسمت این سریال مصری سکانسی وجود دارد که کودکان در سال 2120 درسی را از تاریخ میآموزند که موضوع آن درباره جنگی است که منجر به آزادی بیت المقدس میشود.
معلم هنگام توضیح درس به دانش آموزان میگوید: آمریکا حامی اصلی دولت صهیونیستی بود و هنگامی که زمان آن فرا رسید که کشورهای عربی خود را از شرارت آن خلاص کنند، جنگی به نام «جنگ آزادی بیت المقدس» اتفاق افتاد و کاملاً به وجود دولت غاصب اسرائیل پایان داد.
معلم همچنین در تشریح جنگ و در ادامه میگوید: جنگ به سرعت پایان یافت و کشور جعلی اسرائیل در کمتر از 100 سال پس از تأسیس آن نابود شد و بیشتر یهودیان از آن سرزمین گریختند و به کشورهای مبدا خود در اروپا بازگشتند.
موضوع این سریال مصری رژیم اسرائیل را بسیار آشفته کرده و اعتراض شدید آنها را به دنبال داشته است.
رسانههای صهیونیستی نیز با انتشار خبر اعتراض وزارت خارجه این رژیم به یک درام مصری که در ماه رمضان در حال پخش است، با انتقاد از برخی از وقایع آن، آن را «ناگوار و غیرقابل قبول» توصیف کردهاند.
نکته مهم در کنار داستان این سریال، ژانر متفاوت آن نسبت به دیگر سریالهای عربی است که بر محوریت «سفر به آینده» شکل گرفته، موضوعی که کمتر در میان درامنویسان عرب سابقه داشته است.
نکته جالب دیگر؛ هنجارشکنی سکانس «معلم و شاگرد» این سریال است، چه، با وجود همه تحولات جاری در منطقه و مواضع مصر و نزدیکی دولتمردانشان به رژیم صهیونیستی، هنرمندان مصری اما در ضرورت مبارزه با دشمن صهیونیستی رویکرد دیگری دارند.
در یک نگاه کلی میتوان اینگونه گفت که در میان سریالهای رمضانی جهان عرب، تقابل و جنگ اصلی بر سر موضوع «رد یا تایید رژیم صهیونیستی» است، بطوری که در یک سوی این صف آرایی، برخی سریالها به دنبال عادی سازی رابطه با رژیم اشغالگر قدس هستند و در سوی دیگر، سریالهایی هستند که مشکل اصلی منطقه را وجود لکه ننگی به نام اسرائیل میدانند.
نورنیوز