نورنیوز ـ گروه جامعه: آزمایش نمونههای مختلف از هوای آلوده شهری و صنعتی از سوی دانشمندان و کشف نمونههایی از ویروس کرونا در آن در کنار اخذ نتایج مشابه در آزمایش کور برخی نمونه دیگر در آزمایشگاههای مستقل موجب افزایش نگرانی در خصوص انتقال ویروس از طریق هوای آلوده شده است.
همچنین برخی گروههای تحقیقاتی اروپایی با تجزیه و تحلیل آماری به این نتیجه رسیدهاند که یکی از احتمالات مربوط به شیوع بیشتر ویروس در شمال ایتالیا میتواند سطح بالای ذرات معلق در هوای این منطقه باشد.
گفتنی است، شمال ایتالیا یکی از آلودهترین مناطق اروپاست.
در حالی که نتایج پژوهش مشابه این گزاره را تایید میکند، همزمان دو گروه تحقیقاتی دیگر هم هوای آلوده را متهم احتمالی جابهجایی گسترده ویروس کرونا در چین و ایتالیا عنوان کردهاند.
در صورت اثبات این نتیجه اولیه، فرضیه «بارش کرونایی» نیز قابل طرح و بررسی خواهد بود. فرضیهای که هر چند با پایان فصل آلودگی در کشور ما کمتر اهمیت دارد اما با سرد شدن هوا و شروع آلودگی، بسیار جدی و قابل توجه خواهد شد.
نتیجه این تحقیق از آن جهت مهم است که میتواند مشخص کند که آیا انتشار ویروس از طریق آلودگی میتواند گسترده و تا مسافتهای دور باشد یا خیر. روشن نبودن مساله و عدم توجه به طراحی راه حلهای مواجهه با آن میتواند عواقبی جدی در شیوع بیماری به دنبال داشته باشد.
پژوهشها پیش از این ثابت کردهاند، ذرات معلق آلودگی میتوانند ناقل میکروب باشند. همچنین تحقیقات دانشمندان نشان داده که ویروس آنفولانزای مرغی و سرخک میتوانند از مسافتهای قابل توجه منتقل شوند.
نتایج تحقیقات درباره ویروس کرونا نشان میدهد قطرات بزرگ عطسه و سرفه افراد بیمار در فاصله یک تا دو متری زمین میافتند اما ذرات کوچکتر با قطر کمتر از ۵ میکرون، چندین ساعت در هوا معلق میمانند و جابجا میشوند.
آنچه در حال حاضر اهمیت دارد، کشف مدت زنده ماندن ویروس کووید ۱۹ در هوا و مسافت قابل انتقال آن است. نتایج این پژوهشها که به عقیده برخی متخصصان ممکن است ۲ الی ۳ سال به طول بیانجامد، میتواند تاثیر به سزایی در شناخت و کنترل نحوه انتقال ویروس کرونا از طریق هوای آلوده و مهار آن داشته باشد.
نورنیوز