×
فرهنگی
شناسه خبر : 48726
تاریخ انتشار : دوشنبه 1399/02/08 ساعت 19:33
شرایط کرونایی اماکن مقدس مسلمانان در ماه رمضان

شرایط کرونایی اماکن مقدس مسلمانان در ماه رمضان

شیوع کرونا در جهان موجب تعطیلی بسیاری از اماکن مقدس شد؛ به طوری که حتی خانه خدا که روزانه میزبان هزاران زائر از نقاط مختلف جهان بود، بسته شد. اما توسل هم‌چنان ادامه دارد و مسلمانان از راه دور به زیارت می‌پردازند.

نورنیوز_گروه جامعه: به نقل از خبرگزاری فارس، شیوع کرونا در جهان موجب بسته شدن اماکن زیارتی بسیاری شده است و این روزها در ماه مبارک رمضان که بسیاری قصد سفر ۱۰ روزه می‌کردند و به زیارت اماکن مقدس در شهرهای مختلف مشرف می‌شدند، به دلیل بسته بودن این اماکن مقدس یا عدم امکان سفر در حسرت زیارت هستند.

تعطیلی حرم حضرت زینب (س) و پخش اذان از گلدسته‌ها

حرم حضرت زینب (س) در سوریه که در سال‌های گذشته با وجود داعش در دمشق هم‌زمان با ماه مبارک رمضان میزبان مدافعان حرم و زائران بود و مدافعان حرم با پهن کردن سفره‌های سحری و افطار در این مکان مقدس ماه میهمانی خدا را گرامی می‌داشتند، از اواخر سال گذشته به دلیل جلوگیری از شیوع کرونا بسته شد.

 

اذان صبح دومین روز ماه رمضان در حرم حضرت زینب (س)

با بسته شدن حرم حضرت زینب (س) جمعی از زائران هر روز پشت درهای بسته به نیایش می‌پردازند و عمه سادات را از پشت درهای بسته زیارت می‌کنند. با توجه به اینکه کرونا همچنان کنترل نشده است، حرم حضرت زینب (س) نیز فعلا به روی زائران باز نخواهد شد و غربت همچنان در حرم عمه سادات موج می‌زند. 


 

البته با وجود بسته بودن درهای حرم، اذان همچنان از گلدسته‌های حرم پخش می‌شود ولی سفر به سوریه برای زائران امکان‌پذیر نیست. این امر در حالی است که از اواخر سال گذشته سفر به سوریه برای زائران ایرانی فراهم شد و هر ماه بیش از ۱۰ کاروان به سوریه مشرف می‌شد، اما اکنون با شیوع کرونا مسیر سوریه بسته شده است و هیچ زائری امکان تشرف به دمشق را ندارد.

مسجدالحرام همچنان بسته است/ اقامه نماز با حضور کارکنان

یکی دیگر از اماکن مقدس که تعطیلی آن موجب حیرت مسلمانان شد، خانه خدا است که اواخر سال گذشته به دلیل شیوع کرونا ابتدا عمره مفرده از سوی سعودی‌ها متوقف شد. به طوری که زائران کشورها امکان سفر به عربستان را نداشتند و بعد از مدتی نرده‌هایی دور خانه خدا زده شد تا زائران از فاصله به طواف خانه خدا بپردازند.

فیلم هوایی از خانه خدا در اولین روز رمضان

حالا هم که کلا مسجدالحرام بسته است و در ایام ماه رمضان کسی اجازه طواف دور خانه خدا ندارد. در حالی که هر ساله در چنین ایامی هزاران مسلمان از نقاط مختلف دنیا به عربستان سفر می‌کردند تا در ماه رمضان به ویژه شب‌های قدر در مسجدالحرام باشند، اما شیوع کرونا موجب شد تا این توفیق از مسلمانان سلب شود.


 

البته با موافقت پادشاه عربستان، نماز تروایح که اهل سنت در شب اول ماه مبارک به جای می‌آورند، با کاهش ۱۰ رکعتی و تنها با حضور کارمندان مسجدالحرام برگزار شد، اما همچنان صدای اذان از مسجدالحرام پخش می‌شود و افراد در فضای خارج از مسجدالحرام نیز می‌توانند صدای روح‌نواز اذان را بشنوند.

کرونا موجب بسته شدن اعتاب مقدسه عراق نشد

با وجود بسته بودن حرم حضرت رقیه (س) و حرم حضرت زینب (س) در سوریه و حتی مسجدالحرام، اعتاب مقدسه عراق همچنان به روی زائران باز است و شهروندان همان شهر زیارتی در هر لحظه از شبانه روز می‌توانند به زیارت ائمه اطهار (ع) در عراق مشرف شوند. به طوری که با وجود شیوع کرونا در عراق، حرم امام حسین (ع) و حضرت عباس (ع) حتی یک لحظه هم بسته نشد و همواره به همت خادمان و نیروهای حشدالشعبی ضدعفونی می‌شود تا زائران به راحتی به زیارت بپردازند.


 

البته در شهر کربلا امکان حضور زائران سایر شهرهای عراق هم وجود ندارد و تنها مردم این شهر امکان تشرف به حرم مقدس را دارند، اما با این وجود، حرم‌ها نسبت به سال‌های گذشته بسیار خلوت است و به دلیل جلوگیری از شیوع کرونا، سفره‌های افطاری در بین‌الحرمین پهن نخواهد شد. البته شب گذشته برخی از زائران که به صورت خانوادگی به زیارت ارباب مشرف شده بودند، در گوشه بین‌الحرمین سفره افطار خود را پهن کرده و از برخی از زائران هم پذیرایی کردند.


 

اذان مغرب در اولین شب ماه رمضان در کربلا

حرم حضرت امیرالمؤمنین (ع) در نجف نیز پس از شیوع کرونا در این شهر، چند ساعت بسته شد، اما با تذکر آیت‌الله سیستانی حرم علوی دوباره به روی زائران باز شد، ولی پس از آن برگزاری مراسم در این مکان مقدس به منظور جلوگیری از شیوع کرونا ممنوع شد؛ تا جایی که در روز میلاد حضرت مهدی (عج) پلیس نجف اجازه ورود زائران به این شهر را نمی‌داد و حرم امام علی (ع) بسیار خلوت‌تر از همیشه بود. البته این روزها با آغاز ماه مبارک رمضان همچنان این حرم مقدس میزبان زائران است و هنگام اذان، گاهی نماز جماعت نیز در آن برگزار می‌شود.


 

حرم حضرت معصومه (س) و امام رضا (ع) در ایران نیز با وجود بازگشایی مشاغل، پارک‌ها و بسیاری از فعالیت‌ها، همچنان به دلیل جلوگیری از شیوع کرونا بسته است و امکان تشرف به این اماکن مقدس در ماه رمضان وجود ندارد. این امر در حالی است که بر اساس گزارش ستاد مبارزه با کرونا، در این اماکن کمتر از یک درصد احتمال شیوع کرونا وجود دارد و جمعی از مادحان و وعاظ نیز خواستار بازگشایی اماکن مقدس در ماه میهمانی خدا شده‌اند. رئیس جمهور اما اعلام کرده است که تمام اماکن و اجتماعات مذهبی تا نیمه اردیبهشت تطعیل خواهد بود.

به گزارش فارس، شیوع کرونا در جهان با وجود اینکه موجب محدودیت و ممنوعیت‌هایی برای زیارت اماکن مقدس شده، اما توسل همچنان ادامه دارد و  مسلمانان از راه دور هم دل‌های خود را با ساکنان حرم‌ها همراه کرده و به زیارت می‌پردازند. به ویژه ایرانیان که در ماه رمضان به زیارت امام حسین (ع) مشرف می‌شدند و اکنون چنین توفیقی ندارند، برای رهایی از کرونا چله زیارت عاشورا گرفته‌اند و برای فرج مهدی موعود (عج) و باز شدن مسیر زیارت دعا می‌کنند.


خبرگزاری فارس
نظرات

آخرین اخبار
مسکن استیجاری پس از سه دهه به مرحله اجرا رسید
آغاز تربیت مدرس زبان اشاره ایرانی در کشور
فقر؛ ریشه اصلی ورود کودکان به چرخه کار
چرا ایران دیگر حاضر نیست هزینه بدعهدی آمریکا را بدهد؟
هفته دولت روی امواج رادیویی
فرصت حماس در بازآرایی ساختار سیاسی فلسطین
پیام تشکر ایران از الحشدالشعبی برای همراهی در مراسم تشییع رهبر شهید
فعالیت پت شاپ‌های کشور غیرقانونی است
پیش بینی بورس فردا دوشنبه 2 شهریور
پیش بینی قیمت دلار فردا دوشنبه 2 شهریور
تورم، ابزار فشار دشمن برای ایجاد نارضایتی در جامعه است
امضای تفاهم‌نامه تاسیس «مرکز تحقیقات سلامت هسته‌ای ایران‌زمین»
رایزنی درباره تحولات منطقه و تلاش برای کاهش تنش‌ها
افزایش سقف بیمه حوادث برق به هزار میلیارد تومان
استقلال – سپاهان؛ اولین آزمون بزرگ سهراب بختیاری‌زاده و فرصت طلایی محرم نویدکیا
پیش‌بینی قیمت دلار فردا دوشنبه 2 شهریور؛ دلار در آستانه عبور از 200 هزار تومان
مهریه بالای 14 سکه دیگر حبس ندارد؛ جزئیات مصوبه جدید مجلس
چین همچنان مقاوم در برابر فشارها؛ تاب‌آوری اقتصاد پکن ادامه دارد
جنگ ایران و کابوس انتخاباتی ترامپ؛ کاخ سفید در بن‌بست سیاست خارجی
ترامپ برای شکست ایران به‌دنبال راه‌اندازی جنگ جهانی است؟
واریز حقوق بازنشستگان آغاز شد؛ این حروف امروز اول شهریور حقوق می‌گیرند
جنایت هولناک در سیدخندان؛ دو مرد جوان با شلیک گلوله کشته شدند
آخرین قیمت سکه پارسیان امروز یکشنبه 1 شهریور 1405؛ سکه یک گرمی 21 میلیون تومان شد
قتل هولناک زن جوان در قلعه‌مرغی تهران؛ اصرار برای ازدواج به جنایت ختم شد
درخواست جنجالی نامزد جمهوری‌خواه از آیپک؛ حمایت علنی از من را متوقف کنید
برنامه جدید آموزش و پرورش برای دانش‌آموزان؛ «هر دانش‌آموز یک مهارت»
درخواست شرکت ملی نفت برای امهال یک‌ساله بدهی به صندوق توسعه ملی
گسترش غیرقانونی 592 شهرک صهیونیستی در اراضی فلسطین
ادعای زلنسکی درباره برنامه روسیه برای تصرف کامل دونتسک در سال 2027
اعتراف روزنامه اسرائیلی به فرسایش ارتش صهیونیست
واکنش سردار ابن‌الرضا به ادعای ترامپ درباره تنگه هرمز: «ترامپ حرف زیادی می‌زند»
ایران روی صندلی؛ زنگ خطر زیر پوست شهر
تبدیل وضعیت نیروهای حق‌التدریس از مهر
محسن رضایی: هر کشوری در جنگ اقتصادی آمریکا علیه ایران شریک شود، دشمن تلقی خواهد شد
ساعت کاری ادارات بعد از 15 شهریور تغییر می‌کند؟
واکنش وزیر امور خارجه به تهدیدات و محاصره اقتصادی دشمن­
بورس امروز بازهم صعودی شد؛ شاخص کل از 6 میلیون واحد عبور کرد
خبر خوش وزیر نفت از کشف ذخایر جدید منابع هیدروکربوری
مکرون میزبان بن‌سلمان در پاریس؛ از قراردادهای انرژی تا رایزنی پیرامون تحولات منطقه
آخرین قیمت طلا و سکه امروز یکشنبه 1 شهریور 1405؛ جهش 8 میلیونی سکه + جدول
آغاز رقابت‌های ورزشی دانشجویان پسر دانشگاه‌های کشور
زمان دقیق پرداخت معوقات بازنشستگان تامین اجتماعی اعلام شد
کاهش صادرات نفت عربستان از دریای سرخ؛ فقط یک نفتکش بزرگ در ینبع فعال است
قیمت گوشت قرمز امروز یکشنبه 1 شهریور + جدول
آخرین قیمت دلار امروز یکشنبه 1 شهریور 1405؛ جهش 6 هزار تومانی دلار و صعود یورو
مبلغ کالابرگ باید متناسب با تورم افزایش یابد
جدیدترین اخبار تلویزیون و نمایش خانگی؛ از «امیدواران» تا اکران «ضابط» و «وحشی»
180 هزار واحد مسکن حمایتی زیر 20 درصد پیشرفت دارند
نورنما | صدای مهیب صاعقه ها در جریان یک طوفان تندری شدید
پیام پزشکیان به خانواده‌های 20 دولتمرد شهید