×
فرهنگی
شناسه خبر : 48712
تاریخ انتشار : دوشنبه 1399/02/08 ساعت 17:16
موج دوم کرونا و ضرورتهای پیش رو

موج دوم کرونا و ضرورتهای پیش رو

شیوع و همه گیری کووید19 در جهان تاکنون نزدیک به سه میلیون نفرمبتلا وحدود دویست هزار نفر قربانی داشته و در صورت کاهش بدون برنامه محدودیت ها و آغاز موج دوم بیماری، فراگیری این بیماری میتواند سیستم بهداشتی جهان را فلج کند.

نورنیوز-گروه جامعه: شیوع اغلب ویروس های تنفسی در چندین مرحله اوج میگیرد. این نوع از ویروس ها که قدرت انتقال بالایی دارند به شکل گسترده ای در جهان پخش میشوند و در شرایطی که تصور میشود شیوع آنها مهار شده،غالبا موج گسترده دیگری را ایجاد می کنند.
تمام ویروس های خانواده کرونا نیز از گروه ویروس های حمله کننده به دستگاه تنفسی بوده و در حوزه شیوع،رفتار مشابهی دارند . این ویروس ها با شروع از یک منطقه کوچک در تمام جهان گسترش یافته و جان تعداد زیادی از افراد را در خطر قرار میدهند. 
در شرایطی که به دلیل اعمال قرنطینه و محدودیت های تماسی بین مردم در برخی از کشورها شیوع کرونا تا حدود زیادی کنترل شده است،مردم میخواهند بدانند که آیا خطر از سر جهان دور شده است؟
برای شناخت بسیاری از خصوصیات کووید ۱۹ که ویروسی جدید و ناشناخته ای است، دانشمندان ویروس های مشابه را مورد بررسی قرار داده اند. شاید شبیه ترین ویروس به ویروس کرونا را بتوان ویروس سارس دانست. این ویروس که در سال ۲۰۰۳ شیوع پیدا کرد از خانواده ویروس کرونا میباشد. شیوع ویروس سارس طی یک مرحله انجام شد و با مهار آن، موج دومی شکل نگرفت اما نمیتوان با استناد به این موضوع احتمال ایجاد موج دوم کرونا را از نظر دور داشت.
چنانچه سازمان جهانی بهداشت اعلام کرده است، ویروس کرونا به یک پاندمی (همه گیری جهانی)تبدیل شده است . این درحالی است که شیوع ویروس سارس تنها به بیمارستان‌ها و مکانهای دیگری که افراد از طریق راه‌های مختلف با بدن بیماران در تماس نزدیک بودند‌ محدود میشد و این ویروس به مرحله همه گیری نرسید.
برخی با استناد به رفتار ویروس آنفولانزا، معتقدند با شیوع فصل گرما ، ممکن است همه گیری کرونا به طور موقت فروکش کند.با این وجود دانشمندان معتقدند با اینکه ویروس ها در حالت فصلی رفتار های حساس به دما دارند اما در شرایط همه گیری ویروس ، نمیتوان به تاثیر گرما برای توقف آن دل بست.
همچنین در ویروسی مثل آنفولانزا،ابتلا به بیماری در افراد، مصونیت ایجاد میکرد اما سازمان جهانی بهداشت به تازگی اعلام کرده که هنوز مدرکی دال بر مصونیت افراد پس از بیماری به واسطه تولید پادتن وجود ندارد. این موضوع می تواند در تسریع وقوع موج دوم بیماری در فاصله زمانی کوتاه بسیار تاثیر گذار باشد.
اگرچه‌پاندمی کرونا تا کنون مرگ تعداد زیادی از شهروندان کشورهای مختلف دنیا را بدنبال داشته و خسارتهای انسانی قابل ملاحظه ای را ایجاد نموده لیکن برای گروه انبوهی از جمعیت کره زمین که از کشندگی این ویروس جان سالم بدر برده اند، موضوع تداوم زندگی و "معیشت مناسب در کنار سلامت"، اولویت حیاتی دارد.
اکنون اقتصاد جهان در وضعیت بحرانی به سر میبرد، برخی از کشور ها قصد دارند برای سر و سامان دادن به اوضاع اقتصادی و معیشتی، دست به کاهش محدودیت ها بزنند این در حالیست که وقوع موج دوم فراگیری ویروس کرونا نیز بسیار محتمل است. 
متخصصان اپیدمیولوژی معتقدند برای وقوع موج دوم سناریو های مختلفی وجود دارد. ممکن است مشابه آنچه در سال ۱۹۱۸ برای ویروس آنفولانزا اتفاق افتاد، ویروس جهش پیدا کند. با جهش آنفولانزا کشف و مقابله با ویروس برای سیستم ایمنی بدن سخت ترشد و آمار مرگ و میر بالا رفت.
در حالتی دیگر ، ممکن است رفتار ویروس تغییر کند و درگیری افراد مستعد و پرخطر در برابر ویروس را به همراه داشته باشد. 
رفع چالش میان سلامت و معیشت موضوعی است که امروز به دغدغه اصلی کشورهای جهان مبدل شده است
با اینکه سازمان بهداشت جهانی همچنان توصیه کاهش تماس فردی و اعمال محدودیت را بهترین راه کنترل بیماری میداند، اما متخصصان معتقدند تمرکز بر راهکارهایی چون آزمایش گسترده و شناسایی بیماران،قرنطینه افراد مشکوک و همچنین رعایت نکات بهداشتی مهمترین گزینه هایی است که باید برای مقابله با موج دوم پاندمی کرونا مورد توجه جدی افراد و کشورها قرار داشته باشد.


نورنیوز
کلید واژگان
کرونا
نظرات

آخرین اخبار
قیمت دلار و سایر ارزها امروز چهارشنبه 31 تیر 1405
راه‌اندازی قطار اکو در دستور کار ایران و پاکستان
ادامه عملیات تنبیه دشمن متجاوز ؛حملات پهپادی نیروهای مسلح به پایگاه‌های آمریکادرکویت واردن
رویترز: آمریکا نگران گسترش جبهه جدید در دریای سرخ است
7 راهکار طلایی برای کاهش مصرف برق کولر گازی در روزهای گرم تابستان
تهران در هرم گرما؛ دما 3 درجه بالا می‌رود
خالق ملودی جاودانه «پلنگ صورتی» درگذشت
افت شدید عبور کشتی‌ها از هرمز
تنگه هرمز اقتصاد ژاپن را لرزاند؛ رکورد کسری تجاری سامورایی‌ها
نورنما | آماده سازی قطعات تازه تفحص شده پیکر شهدای مدرسه میناب برای تشییع
نوراینفو | چند توصیه برای سلامتی روان زنان در خانه
انصارالله: ترامپ نه توان بازکردن هرمز را دارد نه حفاظت از عربستان
رشد بازارهای آسیایی با افزایش تقاضا برای سهام فناوری
پرونده سهمیه آسیایی پیچیده‌تر شد؛ چادرملو دنبال حق خود می‌رود
چین پرتابگرهای فضایی برقی را آزمایش می‌کند
پاسخ قشقاوی به ادعای جدید ترامپ؛ دروغ‌های تکراری دیگر اثر ندارد
سرلشکر حاتمی: به اندازه سر سوزن به دشمن اعتماد نداریم
جزئیات آلودگی هوا در شهرهای خوزستان
وزارت کشور: مقدمات صدور گواهینامه رانندگی برای بانوان فراهم شده است
تشدید برخورد با استخراج غیرمجاز رمزارز
زائران اربعین اعتبار 6 ماهه گذرنامه زیارتی را جدی بگیرید
وزش باد شدید و گردوخاک در چند استان
قتل پرستار بیمارستان پیوند اعضای شیراز؛ جزئیات قتل و ابهامات پرونده
پیام تسلیت رهبر انقلاب در پی درگذشت مادر شهیدان مظفر
چرا کشورهای عربی وارد میانجیگری ایران و آمریکا شدند؟
قیمت دلار توافقی امروز چهارشنبه 31 تیر 1405
بهیاران 4 استان جنوبی بدون کنکور دانشجو می‌شوند
ترامپ پروژه‌ای را دنبال می‌کند که اوباما نپذیرفت
ثبت‌نام زائران اربعین حسینی؛ کدام مرزها بیشترین تقاضا را دارند؟
داغ میناب تازه شد؛ تشییع اعضای پیکر 34 شهید مدرسه شجره طیبه
واردات گوشت با قبض انباری؛ ثبت سفارش 110 قلم کالا بدون منشأ ارز آزاد شد
چلسی و دومین خرید گران‌قیمت تاریخ لیگ برتر
حکم اعدام مهدی خانکی اجرا شد؛ جزئیات پرونده عنصر فعال یک گروهک تروریستی
آیا شبکه‌های اجتماعی مقصر اصلی اعتیاد به جراحی زیبایی هستند؟
دوصدایی فرصت یا تهدید؟!
واکنش روسیه به اظهارات روبیو درباره ایران
حمایت ویژه 10 میلیارد تومانی از طرح‌های سلامت
آخرین اخبار اربعین؛ وضعیت امنیتی مرزها و پاسخ وزارت کشور به شایعات
پاسخ وزارت خارجه به اظهارات وزیر خارجه فرانسه درباره ایران
قیمت گوشت قرمز امروز 31 تیر 1405 + جدول قیمت ها
فوتبال ایرانی علیه آزادی بیان
برنامه مسابقات ورزشی امروز 31 تیر 1405+ جدول پخش
ونس و عراقچی دو روایت، یک واقعیت
قیمت طلای جهانی امروز چهارشنبه 31 تیر 1405
احتمال شنیده شدن صدای انفجار کنترل‌شده در لردگان
اقتصادنگار | عرق ریزی شهروندان در تابستان داغ اجاره نشینی
9 مسئول حفاظت آزمون‌های نهایی به دلیل تخلف برکنار شدند
قیمت خودرو داخلی و خارجی امروز 31 تیر 1405+ جدول قیمت ها
هرمزگان به جمع استان‌های برگزارکننده آزمون نهایی پیوست
نقش پلتفرم‌های طلا و نقره در اقتصاد کشور