×
فرهنگی
شناسه خبر : 48669
تاریخ انتشار : دوشنبه 1399/02/08 ساعت 10:35
آموزش مجازی در مدارس و ده‌ها سوال بی‌پاسخ

نورنیوز بررسی کرد؛

آموزش مجازی در مدارس و ده‌ها سوال بی‌پاسخ

تعطیلی مدارس به دلیل شیوع ویروس کرونا ضمن آن که باعث نگرانی خانواده ها از "عقب ماندگی تحصیلی" و "ضعف پایه علمی" فرزندانشان شده بدلیل عدم امکان برخورداری یکسان دانش آموزان از آموزش مجازی به عدالت آموزشی لطمات جدی وارد کرده است .

نور نیوز ـ گروه جامعه: در شرایط عادی، مدارس در حدود ۱۵ روز از هر سال تحصیلی به مناسبت عید نوروز تعطیل هستند که این مقدار به علاوه تعطیلات رسمی مناسبتی در طول سال به ۳۰ روز می رسد، لیکن تعطیلی های اجباری به علت بارش های بی سابقه، آلودگی هوا و سایر موضوعات‌ در خانه ماندن دانش آموزان برای سال تحصیلی ۹۹-۹۸ را به صورت غیرمعمول افزایش داد.

با این وجود غافلگیری های این سال تحصیلی در اینجا به پایان نرسید و شیوع ویروس کرونا در ایران باعث شد مدارس تا پایان سال تحصیلی تعطیل اعلام شوند.

با شروع تعطیلات کرونایی، آموزش و پرورش کشور تصمیم گرفت روند آموزش را از طریق تلویزیون ادامه دهد.این مدل از آموزش بدلیل بازده تجربه شده در ایام دفاع مقدس نتوانست موجب شکل گیری اطمینان در خانواده ها شود و همچنان نگرانیها از بازدهی اموزشی اندک این روش باقی ماند.علاوه بر این موضوع عدم وجود تمرین کافی و درست و فقدان نظارت مناسب در زمان یادگیری بر روی فرزندان از جمله انتقادات دیگری است که نسبت به این روش آموزشی مطرح شده است .

بدلیل اجتناب ناپذیر بودن بهره گیری از روشهای غیرحضوری برای آموزش دانش آموزان در شرایط موجود به صورت طبیعی نظارت و کنترل بر دانش آموزان عمدتا توسط والدین آنها انجام میشود. از این رو سطح سواد والدین میتواند تاثیر مستقیمی بر کیفیت یادگیری آنها داشته باشد.علاوه بر موارد ذکر شده با خارج شدن حضور مستقیم معلمان از چرخه آموزش، چالشهای آموزش دانش آموزان در خانواده های کم سواد می تواند بحران موجود در فرآیند آموزش را تقویت کند.

بسیاری از مدارس غیر دولتی، از ابتدای شکل گیری شرایط جدید، آموزش مجازی را با استفاده از سامانه های اختصاصی و عمومی آغاز کرده اند. در این مدارس روند آموزش و رسیدگی به تکالیف با انحراف ناچیزی مانند روال سابق از طریق فضای مجازی ادامه دارد. اقدامات جاری از سوی مدارس غیر دولتی تنها می تواند به بخش کوچکی از نیاز خیل عظیم دانش آموزان کشور پاسخ دهدو نبود امکانات مشابه برای دانش آموزان مدارس دولتی به صورت قهری موجب لطمه دیدن اصل "عدالت آموزشی" خواهد شد.

هرچند شرایط موجود به صورت غیرمترقبه به سیستم آموزشی کشور تحمیل شده لیکن وزارت آموزش و پروش باید با بسیج مجموعه امکانات بویژه استفاده موثر از ظرفیتهای مردمی و خیرین شرایط مشابهی برای مدارس دولتی نیزایجاد کند.

اخیرا آموزش و پرورش از راه اندازی شبکه مجازی آموزش برای دانش آموزان ابتدایی خبر داده است. این سامانه که شاد( شبکه آموزشی دانش آموزی) نام دارد به گفته مدیران آموزش کشور قرار است به یک پلتفرم اختصاصی برای تعامل و ارتباط دانش آموزان و معلمان تبدیل شود.

این سامانه که بستری برای آموزش مجازی به حساب می آید ، برای تشکیل کلاس ها در زمانی که امکان تشکیل کلاس حضوری نیست و بررسی حضور و غیاب استفاده میشود. هرچند در حال حاضر خانواده ها از ضعف های این سیستم گله مند هستند، اما متخصصان معتقدند علت آن تازه بودن این مدل آموزشی در کشور است و جای نگرانی نیست.

با وجود مفید بودن شروع این مدل از آموزش به گفته وزیر آموزش و پرورش بر اساس برآوردها ( که البته به نظر می رسد بسیار خوشبینانه است) تنها ۷۰ درصد دانش آموزان به اینترنت ، تلفن همراه ، تبلت و یا هر وسیله ارتباطی قابل استفاده دسترسی دارند و ۳۰ درصد مناطق آموزشی و مدارس دسترسی ارتباطی برای برقراری آموزش‌های مجازی را ندارند و این مساله ممکن است به ترک تحصیل برخی دانش آموزان منجر شود.

بطور کلی نظام آموزشی برای اجرای کامل و مفید آموزش مجازی با چالش های متعددی از جمله فقدان زیر ساخت های لازم، سرعت محدود اینترنت، عدم امکان تامین تجهیزات مورد نیاز آموزش مجازی مثل رایانه یا لب تاب از سوی سرپرستان خانوار بخصوص خانواده ای عائله مندی که دارای سه یا چهار فرزند دانش آموز هستند، کم سوادی برخی خانواده ها به ویژه در مناطق محروم که عدم پشتیبانی و نظارت بر کار فرزندانشان را در پی داشته، روبرو است.

روندی که متاسفانه تبعیض آموزشی موجود را تشدید و زیان اقشار آسیب پذیر و محروم را مضاعف کرده است.

با توجه به روشن نبودن چشم انداز عادی شدن شرایط مربوط به شیوع بیماری کرونا، لازم است دست اندرکاران حوزه آموزش کشور برای تداوم اجرای این رویکرد جدید آموزشی با جامع نگری، برای تمهید مقدمات کار، هرچه سریعتر اقدام کرده و شرایط متعادلی را برای مجموعه دانش آموزان کشور فراهم کنند .

اهمیت خاص حوزه آموزش و پروش با توجه به چالش های مورد اشاره ایجاب می کند؛ مسئولان این بخش هرچه سریعتر برای رفع کاستی ها و مشکلات چاره اندیشی کرده دانش آموزان و خانواده های آنان را از نگرانی و اضطراب خارج سازند.


نورنیوز
نظرات

آخرین اخبار
سازمان غذا و دارو: این محصولات را نخرید
توصیه‌های مهم به سالمندان برای حضور در مراسم تشییع رهبر شهید
الشرق: اسرائیل عامل اصلی بحران‌های منطقه است
هشدار درباره آمپول‌های لاغری
دانشمندان سلول‌های سرطان پانکراس را وادار به خودتخریبی کردند
سازمان جهانی بهداشت:تابستان‌های داغ‌تر در انتظار اروپا
استاندار تهران: پایتخت در آماده‌باش کامل برای مراسم تشییع رهبر شهید
سازمان همکاری اسلامی خواستار توقف حملات اسرائیل به سوریه شد
رئیس‌جمهور: وزارت علوم فرآیند استفاده از ظرفیت‌های علمی کشور را راهبری کند
وزارت بهداشت دستورالعمل نظارت بر مراسم تشییع رهبر شهید را ابلاغ کرد
ادعای ونس: مذاکرات فنی با ایران ادامه دارد
حماس: نیروهای بین‌المللی باید حملات اسرائیل به غزه را متوقف کنند
نکاتی برای استفاده از موبایل در مراسم تشییع رهبر شهید
دیدار وزیر کشور ترکیه با الجولانی در دمشق
جزئیات تازه قالیباف از تفاهم اسلام‌آباد؛ مذاکرات ایران و آمریکا به کجا رسید؟
قطعی برق 16 هزار مشترک در فرانسه همزمان با گرمای بی‌سابقه
حسین طیبی برترین بازیکن فوتسال ایران در سال 1404 شد
رئیس سیا؛ جنگ با ایران، جنگ فناوری است
آماده‌باش امنیتی پس از اعلام ربایش هواپیمای عازم تل‌آویو
هالند در آخرین فرصت درخشید؛ نروژ حریف برزیل شد
پاکستان: قطع آب از سوی هند، اعلام جنگ است
ثابت کردید شایستگی میزبانی یک تورنمنت بین‌المللی را ندارید
لایحه امنیتی انگلیس، آزادی رسانه‌ها را نشانه گرفت
مصر و قطر بر تداوم مذاکرات تهران و واشنگتن تأکید کردند
رئیس‌جمهور گرجستان در مراسم تشییع رهبر شهید ایران حضور می‌یابد
اعلام آمادگی کامل نیروی زمینی سپاه برای مراسم تشییع رهبر شهید
سفر هیئت حماس به قاهره برای ادامه مذاکرات آتش‌بس
بودجه ویژه برای مقابله با قاچاق سوخت
آمار شوکه‌کننده وزیر آموزش و پرورش از مدارس آسیب‌دیده
فراخوانی که همه را غافلگیر کرد
تأکید وزارت راه بر هم‌افزایی دستگاه‌ها برای حل بحران مسکن
آشورماتوف به‌زودی به تمرینات آبی‌ها اضافه می‌شود
ثبت‌نام وام بازنشستگان تأمین اجتماعی آغاز شد؛ جزئیات نحوه نام‌نویسی
ادعای دفن امانتی پیکر رهبر شهید در قم تکذیب شد
ادعای کاخ سفید درباره هزینه 30 میلیارد دلاری جنگ با ایران
لغو ممنوعیت صادرات محصولات پتروشیمی و پلیمری
مرتس پس از حذف آلمان، سوژه رسانه‌ها شد
عیادت حجت‌الاسلام مروی به نمایندگی از رهبر انقلاب از حجت‌الاسلام راشد یزدی
طرح 4 میلیارد دلاری آمریکا برای پایگاه‌های نظامی خود در انگلیس
آغاز پرداخت تسهیلات کم‌بهره برای نصب پنل‌های خورشیدی خانگی
رئیس‌جمهور ترکیه: اتهام‌زنی اسرائیل علیه آنکارا بی‌ارزش است
عموزاد و سهرابی برترین کشتی‌گیران جهان در ماه ژوئن شدند
دروغ مذاکراتی ترامپ برای کاهش قیمت نفت
آمریکا تحریم‌های جدید علیه حزب‌الله اعمال کرد
پزشکیان: با همکاری کشورهای مسئولیت‌پذیر، تلاش‌های مخرب برخی بازیگران ناکام می‌مانَد
الشرع: سوریه میدان اجرای توطئه‌های خارجی نخواهد شد
وزیر علوم: فناوری روز، ستون فقرات قدرت دفاعی و توسعه اقتصادی کشور است
ثبت‌نام خودرو چانگان آغاز می‌شود+ شرایط
ایران دوباره در مسیر رشد علمی قرار گرفت
جزئیات آتش‌سوزی انبار نفت ری؛ 3 نفر مصدوم شدند