×
فرهنگی
شناسه خبر : 48665
تاریخ انتشار : دوشنبه 1399/02/08 ساعت 06:16
با اضطراب بیماری چگونه بخوابیم؟

نورنیوز بررسی کرد؛

با اضطراب بیماری چگونه بخوابیم؟

در شرایط شیوع کرونا و خانه‌نشینی، بسیاری از مردم از مشکلات بی‌خوابی گله‌مندند و به دنبال راهکاری برای حل آن هستند. عدم توجه به مشکل بی‌خوابی، زمینه بروز انواع مشکلات جسمی و روحی را ایجاد می‌کند. استفاده از خلاقیت می‌تواند در جلوگیری از آسیب‌های ثانوی بسیار موثر باشد.

نورنیوز ـ گروه جامعه: بی‌خوابی علاوه بر ایجاد کلافگی می‌تواند زمینه را برای بروز انوع بیماری‌ها و اختلالات در بدن فراهم کند و همچنین با تاثیر بر سیستم دفاعی، ریسک ابتلا به کرونا در افراد را افزایش دهد.

علت بی‌خوابی ممکن است روانی باشد و شرایط استرس‌زا همیشه بر خواب افراد تاثیرگذار است. از سویی این روزها مدام با شنیدن اخبار مختلف از این طرف و آن‌طرف در شرایط اضطراب قرار می گیریم، پس باید بدانیم پس از بروز چنین اتفاقی به زمان طولانی برای تسلط بر احساسات خود نیاز داریم.

حتی خواندن یا گوش کردن اخبار هم می‌تواند در بروز شرایط استرس برای ما تاثیرگذار باشد و باعث بی‌خوابی شود. چنانچه در این شرایط قرار گرفتید، پیش از رفتن به رختخواب یک فعالیت آرامش بخش، مثل تماشای تلویزیون، نقاشی، مطالعه و... می‌تواند برای شما مفید باشد.

در صورتی که پیش از خواب اقدام به بازسازی آرامش خود نکنید، مطمئن باشید به رختخواب رفتن بی‌فایده است. ممکن است نگران دیر شدن زمان خواب خود باشید اما باید بدانید بدون کسب آرامش، دیرتر به خواب خواهید رفت.

به‌دلیل محدود شدن فعالیت‌ها در این زمان، بیشتر ما این روزها کمتر از قبل خسته می‌شویم. این مساله نیز باعث بروز بی‌خوابی می‌شود، لذا در صورتی که پیش از خواب آلودگی به رختخواب برویم، بی‌خوابی باعث هجوم فکرهای مختلف و بروز نگرانی بیشتر در ما می‌شود. انجام فعالیت‌های ورزشی می‌تواند برای رفع این مشکل به یاری ما بیاید.

همچنین در انتخاب محل خواب مناسب دقت کنید. در شرایطی که بیشتر افراد خانه‌نشین هستند، مرز بین زندگی و کار ممکن است از همیشه نامشخص‌تر باشد. چنانچه محل خواب و کارتان با هم یکی است، با تعویض عناصر فضا، مثلا رو انداز تخت در شب و روز، این تفاوت را برای مغزتان روشن‌تر کنید.

دریافت ناکافی نور روز می‌تواند عامل دیگری برای بروز بی‌خوابی باشد. بدن انسان به طور طبیعی عادت دارد که در حضور نور روز بیدار بماند و در خلاء آن به خواب برود. چنانچه دریافت نور در روز به شکل مناسب اتفاق نیفتد، در به خواب رفتن دچار مشکل می‌شود. با انجام فعالیت‌ها در حیاط، بالکن و یا هر فضای بازی که در دسترس شماست می‌توانید در حل این مساله به بدن کمک کنید.

پیش از دوران قرنطینه، ساعت خواب و بیداری ما مشخص بود، اما این روزها برنامه خواب خانواده‌ها به کلی به هم ریخته است. کیفیت خواب با منظم بودن آن ارتباط مستقیم دارد، لذا توصیه می‌شود برای خواب و بیداری خود الگو تعیین کنید. مثلا می‌توانید ساعت خواب و بیداری خود را تا یک ساعت منعطف کنید اما بیشتر از این زمان، مانع شکل‌گیری برنامه برای بدن شما می‌شود.

عدم توجه به مشکل بی‌خوابی، زمینه بروز انواع مشکلات جسمی و روحی در افراد را ایجاد می‌کند. این روزها که جهان در خانه‌نشینی اجباری به سر می‌برد، استفاده از خلاقیت برای فائق آمدن بر مشکلات ایجاد شده در اثر این بحران می‌تواند در جلوگیری از آسیب‌های ثانوی بسیار موثر باشد.  


نورنیوز
کلید واژگان
کروناخواباضطراب
نظرات

آخرین اخبار
نورویدئو | هرمز ورق را برگرداند ؛ آمریکا در محاصره ابتکار ایران
رئیس کل دادگستری استان تهران: پیگیری حقوقی جنایات جنگی ادامه دارد
طرح صهیونیست‌ها برای مهار ترکیه
وزیر ارتباطات: محدودیت‌های IPv6 تعیین تکلیف شود
فارن افرز: ضرورت بازنگری سیاست‌های آمریکایی در قبال ایران
تعویق مذاکرات لبنان و اسرائیل؛ دیدار سفیران دو طرف در واشنگتن
قطر ؛ خواهان پایان مصونیت رژیم صهیونیستی از مجازات
وعده 5 هزار دلاری ترامپ برای انتخابات
چکونه فرایبورگ در بوندسلیگا شاخ شد؟
ناتوانی چلسی و لیورپول در کسب پیروزی در هفته چهارم
جاده چالوس به سمت شمال بسته شد
ذخایر موشک‌های رهگیر؛ پاشنه آشیل صهیونیست‌ها
ادعای ترامپ درباره سلاح‌های لیزری آمریکا
آیت‌الله فاضل:حوزه راه امام و رهبر شهید را ادامه دهد
آتش‌سوزی مشکوک در انبار مهمات بلغارستان
اینفانتینو: با شعار «فوتبال برای همه» می‌آیم + فیلم
31 استان ملزم به برگزاری رویداد ملی شدند
واکنش بحرین به نشست احتمالی تنگه هرمز
چرا نشست صلاله مهم است؟
آماده‌باش کامل صهیونیست‌ها در آستانه سال نو عبری
وزیر نیرو: مردم پای مدیریت مصرف ایستادند
ایران و عراق درباره سکوهای پهپادی تحقیق می‌کنند
نخست‌وزیر مالزی بر تعیین متجاوز در مذاکرات ایران و آمریکا تأکید کرد
210 اسیر یمنی آزاد شدند و وارد صنعا شدند
حمایت وزیر خارجه انگلیس از عربستان پس از پاسخ انصارالله یمن
ورزش ایران در هیأت اجرایی انجمن همبستگی کشورهای اسلامی
آتش‌سوزی مرگبار در زندان کوبانی؛ 7 زندانی کشته شدند
سارق پابنددار حین سرقت در دماوند دستگیر شد
غریب‌آبادی: بیانیه بریکس حمله به تأسیسات هسته‌ای ایران را محکوم کرد
سخنگوی دولت: اصلاح مصرف انرژی فقط با تغییر قیمت‌ها نیست
هشدار صنعا درباره تغییر معادله علیه عربستان
نظر معاون وزیر خارجه هند درباره یکجانبه‌گرایی آمریکا و پول واحد بریکس
روایت بقایی از حمله نهم اسفند به لامرد؛ چهار موشک و 180 هزار ساچمه + فیلم
صالح حردانی برای دوئل با اکرم عفیف بخشیده شد
تیم فوتبال امید ایران وارد ناگویا شد؛ آغاز مسیر آسیایی شاگردان عبدی
کشف 11 کیلو و 470 گرم مواد مخدر در بویین میاندشت
تمدید ثبت‌نام کاردانی دانشگاه ملی مهارت و مؤسسات غیرانتفاعی تا 24 شهریور
ترکیب بازیگران شوتینگا کامل شد؛ از عموهای فیتیله‌ای تا چهره‌های سینما
«نوبل ایرانی» به دانشجوی دانشگاه ارومیه رسید
اذعان تلویحی «بسنت» به باخت در جنگ روایت‌ها
بقایی: چهار موشک در 35 ثانیه لامرد را داغدار کرد؛ عدالت را مطالبه می‌کنیم
فینال حساس ایران و ژاپن؛ قهرمانی آسیا و سهمیه المپیک
لاوروف: روسیه آماده مذاکره با اوکراین است/ دعوتنامه روسی برای زلنسکی
حملات اسرائیل به سوریه ادامه دارد؛ مذاکرات امنیتی زیر سایه اشغال و تهدید
توانیر برای زمستان آماده می‌شود؛ بسته جدید مدیریت برق از مهرماه ابلاغ می‌شود
بازداشت رئیس بنیاد مسکن رضوانشهر با دستور دادستان
کُری‌خوانی کاپیتان تیم ملی والیبال ژاپن برای ایران
از داریوش ارجمند تا سیروس ابراهیم‌زاده؛ بازیگرانی که سال‌هاست کمتر دیده می‌شوند
سرپرست تأمین اجتماعی: ورشکستگی تأمین اجتماعی دروغ است
تیم مس رفسنجان در آستانه بحران؛ فقط دو روز برای حل پرونده‌های مالی فرصت باقی است