نورنیوز-گروه بین الملل : اظهارات رییس جمهور آمریکادر نشست روزانه پنج شنبه گذشته که طی آن به صراحت از تزریق مواد ضد عفونی کننده به بدن افراد مبتلا به کرونا برای درمان انها سخن گفت ضمن ان که حیرت خبرنگاران وپزشکان حاضر در نشست را بدنبال داشت با بازتاب کم سابقه ای در رسانه های آمریکا و جهان همراه شد.
بسیاری از متخصصان ، این سخنان را بسیار غیر مسئولانه دانستند و درباره عواقب آن هشدار دادند.
سازمان غذا و داروی امریکا(FDA)نیز با صدور بیانیهای ضمن رد سخنان ترامپ، هشدار داد که مواد ضد عفونی کننده نباید خورده یا تزریق شوند.
همچنین دو شرکت بزرگ تولید کننده مواد ضدعفونی کننده به نام لایسل و دتول به مصرفکنندگان هشدار دادند که "تحت هیچ شرایطی" این مواد را به خود تزریق نکنند.
آتش نشانی ایالت نیویورک نیز درباره عواقب تزریق و مصروف این مواد به مردم هشدار داد.
با این وجود پس از اظهارات ترامپ شماری از شهروندان این ایالت به دلیل استعمال مواد ضدعفونی کننده برای مقابله با ویروس کرونا دچار مسمومیت شده و روانه بیمارستان شدند .
هرچند رییس جمهور آمریکا روز جمعه ضمن عقب نشینی از پیشنهاد خود اعلام کرد که سخنانش «طعنه آمیز» بوده،اما برای فهمیدن شوخی یا جدی بودن سخنان وی،کافی است مروری بر اظهارات قبلی او و رابطه ترامپ با علم داشته باشیم.
در تاریخ ۴ اوت ۲۰۱۷ ، دونالد ترامپ رسما از پیمان آب و هوایی پاریس خارج شد. علت خروج از قرار داد آن بود که او تغییرات آب و هوایی و پدیده گرمایش زمین را یک «حقه» میدانست و لزومی برای پایبندی به تعهدات این پیمان نمی دید.
این درحالی است که بررسی علمی داده های آب و هوایی جهان، سالهاست بروز گرمایش جهانی کره زمین و بروز تغییرات اقلیمی و فاجعه های محیط زیستی به دنبال این رویداد راکه زندگی میلیون ها نفر از اهالی کره زمین را تهدید می کند به اثبات رسانده است.
در رخدادی دیگر در سال ۲۰۱۷ ترامپ با حضور در بالکن کاخ سفید با چشم غیر مسلح به پدیده کسوف خیره شد که انتشار عکس این اقدام وی تبدیل به سوژه رسانه ها شد.
این در حالی است که پزشکان درباره تماشای کسوف با چشم غیر مسلح هشدار داده و تاکید میکنند آسیب هایی که در اثر آن ممکن است پدید بیاید غیر قابل برگشت است. تماشای محافظت نشده کسوف میتواند منجر به کوری سانترال یا کوری مرکزی شود.
جملات قصار دیگری چون سرطان زا بودن صدای توربینهای بادی، هدر رفتن انرژی محدود بدن انسان بدلیل ورزش روزانه ودهها اظهار نظر غیر علمی دیگر که در مجامع عمومی و یا ملاقاتهای رسمی از سوی دونالد ترامپ بیان شده او را در نزد افکار عمومی و حتی شخصیتهای سیاسی داخل و خارج آمریکا مبدل به چهره ای کم سواد و دارای رویکردهای عوامانه و غیر علمی نموده است.
مرور پرونده رفتار و گفتارهای غیر علمی دونالد ترامپ نشان می دهد که چالش او با رویکردها و نظریه های علمی، بدلیل کم سوادی و فقر دانش او امری ریشه دار است که نه به تازگی آغاز شده و نه به پایان خواهد رسید.
%d8%aa%d8%b1%d8%a7%d9%85%d9%be
ترامپ ابله
نورنیوز