×
سیاسی
شناسه خبر : 48613
تاریخ انتشار : شنبه 1399/02/06 ساعت 19:20
گوانتاناموی امارات و زندانیانی که آزاد نمی‌شوند

گوانتاناموی امارات و زندانیانی که آزاد نمی‌شوند

یک نهاد حقوق بشری گفت که دولت امارات 12 زندانی سیاسی را علی‌‌رغم پایان محکومیتشان همچنان در زندان «الرزین» در شرایط بسیار بدی نگه داشته است.

سازمان «کمپین بین‌المللی برای آزادی» در بیانیه‌ای اعلام کرد که دولت امارات پنج تن از زندانیان سیاسی را علی‌رغم پایان دوره محکومیتشان، همچنان در شرایط بسیار بدی در بازداشت نگه داشته است.

به نوشته وبگاه القدس العربی، بنابراین گزارش، این پنج تن در زندان «الرزین» در صحرای ابوظبی نگهداری می‌شوند. زندانی که معارضان اماراتی از آن به عنوان «گوانتاناموی امارات» یاد می‌کنند.

این پنج نفر به نام‌های «عبد الله الهاجری»، «عمران الحارثی»، «محمود الحسینی»، «مصور الأحمدی» و فهد الهاجری هستند که چهار تن نفر اول می‌بایست در ۱۶ ژوئیه ۲۰۱۹ (۲۵ تیر ۱۳۹۸) و نفر پنجم نیز در ماه گذشته آزاد می‌شدند.               

به گفته این سازمان غیر دولتی، علاوه بر این پنج نفر، هفت تن دیگر به نام‌های أحمد الملا، فیصل الشوه، عثمان الشوه، عبد الواحد الشوه، عبد الله الحِلوی، سعید البریمی وخالد ربیعة با وجود پایان محکومیتشان کماکان در زندان هستند.

در ادامه این بیانیه از مقامات اماراتی خواسته شده است تا فورا و بدون هیچ شرطی این زندانیان را در سایه شیوع کرونا آزاد کنند. طبق این بیانیه شرایط زندان «الرزین» بسیار نا مناسب است به طوری که از آن با نام «گوانتاناموی امارات» یاد می‌شود و زندانیان تحت انواع شکنجه‌ها قرار دارند.   

دولت امارات در سال ۲۰۱۳ و در جریان اعتراضات موسوم به «بهار عربی» ۹۴ نفر از فعالان سیاسی را که خواستار اصلاحات سیاسی در این کشور بودند، محاکمه کرد و ۶۹ تن از آنان را محکوم شناخت و برای آن‌ها  حبس‌های طولانی مدت در نظر گرفت.  

زندان «الرزین» در ۲۱۵ کیلومتری عمق بیایان امارات  و ۱۲۰ کیلومتری ابوظبی قرار گرفته است. این زندان در سال ۲۰۱۰ افتتاح شد و از آن بعنوان گورستان معارضان سیاسی یاد می‌شود. معارضانی که عمده آن‌ها از میان اعضای اخوان‌المسلمین هستند.

سازمان «عدالت و حقوق بشر» نیز در ۱۹ بهمن سال گذشته در گزارشی از شرایط این زندان نوشت که زندانیان در آب و هوای سرد مناطق بیابانی در زمستان، اجازه پوشیدن لباس گرم ندارند و همچنین آن‌ها را از پوشیدن لباس‌هایی که خانواده‌های زندانیان برایشان آورده‌اند، منع می‌کنند. بسیاری از افرادی که پس از سال‌ها از این زندان رهایی یافته‌اند می‌گویند که با شنیدن نام امارات ترس وجودشان را فرا می‌گیرد.        

در کنار سرکوب داخلی، دولت امارات در دیگر کشورها به خصوص در جنوب یمن نیز اقدام به ساخت زندان‌های مخفی کرده است که هر از چندگاهی گزارش‌هایی از ربایش مخالفان و شکنجه زندانیان منتشر می‌شود. زندانیان این زندان‌ها گزارش دادند که از در این زندان‌ها ضرب و شتم شدید تا حد از دست دادن هوش و حواس، شوک الکتریکی به نقاط حساس بدن و آویزان کردن از سقف با چشمان بسته انجام می‌شود.       

دوشنبه هفته گذشته نیز سازمان «آمریکایی‌ها برای دموکراسی و حقوق بشر در بحرین» از اقدامات امارات در نقض حقوق بشر و به خصوص حقوق زندانیان به شدت انتقاد کرد و گفت حکومت ابوظبی به رغم کارنامه سیاهی که در شکنجه زندانیان دارد برای کشورهای غربی یک متحد قوی شمرده می‌شود. 


خبرگزاری فارس
نظرات

آخرین اخبار
راهکارهایی برای تعیین مرزهای منصفانه در خانه
کوبا: ادعای واشنگتن کذب است
مصدومیت روزبه چشمی در تمرین پرفشار تیم ملی
عارف :وظیفه ملی ما ادامه مسیر خدمت صادقانه و حفظ وفاق است
بیش از 160 نفتکش در خلیج فارس گرفتار شده‌اند
پزشکیان: به تسلیم واداشتن ایران از طریق زور توهمی بیش نیست
هشدار سایبری گروه «حنظله» به آمریکا و رژیم صهیونیستی
افزایش شمار شهدای حملات اسرائیل به لبنان به 14 نفر
اردوغان در گفتگو با ترامپ: تمدید آتش‌بس تحولی مثبت است
ضربات سنگین حزب‌الله به تجهیزات و نیروهای ارتش اسرائیل در جنوب لبنان
خط و نشان نخست‌وزیر جدید عراق برای برهم‌زنندگان امنیت منطقه
تنش در تماس تلفنی ترامپ و نتانیاهو بر سر توافق احتمالی با ایران
رونمایی از دومین حریف تدارکاتی ایران
شوک سه میلیاردی به داماش
گفت‌وگوی تلفنی رهبر شهید با همسر شهید رئیسی منتشر شد
سنتکام مدعی شد: نفتکش مرتبط با ایران را توقیف کردیم
اعتراف مقام پیشین پنتاگون: ایران دست بالا را در منطقه دارد
عکس های منتخب ایران ؛ چهاشنبه 30 اردیبهشت 1405
سینماگران جهان در سوگ فرشتگان میناب
آمریکایی‌ها متن جدیدی به ایران ارسال کرده‌اند
خداحافظ آسیا، سلام اروپا/ سامورایی‌ها از قاره کهن دل می کنند؟
جزئیات تمرین 90 دقیقه‌ای تیم امید/ از دوهای کوتاه تا اجرای مدل‌های ترکیبی
شهادت مامور پلیس در حمله مسلحانه اشرار در سراوان
برتری قاطع استقلال در دربی بسکتبالی مقابل نفت
افشای جزئیات مذاکرات ایران و آمریکا در پاکستان از زبان بقایی
رهبر چین احتمالا هفته آینده به دیدار کیم جونگ اون می‌رود
خداحافظی وزارت کار با «ذوب‌آهن»/ مادر فولاد ایران زیر چتر یک بانک رفت
معمای خلبانان نامرئی آمریکا و سانسور سیستماتیک در رسانه‌های غربی
واردات مواد پتروشیمی به کولبران و ملوانان سپرده شد
شهیدی که متاعی بالاتر از جانش را فدای انقلاب کرد
العربیه: توافق ایران و آمریکا تا ساعاتی دیگر نهایی می‌شود؟
سقوط هواپیمای نظامی در پاکستان/علت حادثه چه بود؟
روسیه: ادعای خروج ایران از NPT بی‌اساس است
فرانسه خواستار احضار سفیر اسرائیل شد
بانکها به کمک آزادی زندانیان جرایم غیرعمد می آیند
ادعاهای عجیب ترامپ درباره ایران و ونزوئلا!
پیام بنت به نتانیاهو: کار تمام شد!
افشای رویترز از توافق هسته‌ای پنهانی واشنگتن و ریاض
واکنش وزیر خارجه عربستان به تصمیم ترامپ + جزئیات پیام بن‌فرحان
پرویز خرسند، رفیق دیرین شریعتی درگذشت + پیام تسلیت وزیر ارشاد
شوک مثبت به لاجوردی‌پوشان رشت/ داماش گیلان صاحب مالک جدید شد
زلزله در تیم امنیت ملی ترامپ/ عروس «کندی» هم استعفا داد!
علت گرانی مرغ چیست؟
انفجار خودرو در قلب مالی نیویورک/وحشت در نزدیکی مجسمه وال‌استریت
آمار فروش نمایشگاه مجازی کتاب تهران 1405 + لینک خرید
جراحی موفقیت‌آمیز هافبک بارسلونا/ فرمین لوپس جام جهانی 2026 را از دست داد
سیره شهید رئیسی سرمایه‌ای عظیم برای تحقق «ایران قوی» است
مانیفست سیاسی شرق علیه نظم غربی
چرا دیدار ترامپ و شی‌جین‌پینگ شکست خورد؟
کنکور ارشد وزارت بهداشت به تعویق افتاد + تاریخ جدید