×
فرهنگی
شناسه خبر : 48609
تاریخ انتشار : شنبه 1399/02/06 ساعت 18:25
همه چیز درباره دمر خواباندن بیماران کرونایی!

نورنیوز بررسی کرد؛

همه چیز درباره دمر خواباندن بیماران کرونایی!

اصطلاح پزشکی روی شکم خواباندن (Proning) زمانی به کار می‌رود که به دلیل دریافت نکردن اکسیژن کافی توسط ریه‌ها، بیمار را چند ساعت روی شکم می‌خوابانند تا مایعات درون ریه که تنفس را دشوار کرده است خارج شود.

نورنیوز ـ گروه جامعه: چنانچه می‌دانیم، کرونا یک بیماری تنفسی درگیرکننده ریه است و بیشتر کسانی که به نوع حاد این بیماری مبتلا می‌شوند دچار مشکلات شدید تنفس و دریافت اکسیژن خواهند شد.

اصطلاح پزشکی روی شکم خواباندن (Proning) زمانی به کار می‌رود که به دلیل دریافت نکردن اکسیژن کافی توسط ریه‌ها، بیمار را چند ساعت روی شکم می‌خوابانند تا مایعات درون ریه که تنفس را دشوار کرده است خارج شود.

به گفته پزشکان، این روش در مورد بیماران مبتلا به کرونا، زیاد در اتاق مراقبت‌های ویژه انجام می‌شود تا بدین صورت ریه‌ها منبسط و ظرفیتشان بیشتر شود.

با اینکه به این بیماران دستگاه اکسیژن متصل می‌شود، اما در وضعیت وخامت بیماری، مقدار اکسیژن همچنان کافی نیست و این مدل خوابیدن می‌تواند به توزیع متوازن فشار در ریه‌ها کمک کند.

پیش از این؛ سازمان بهداشت جهانی به بیماران مبتلا به کرونا که دچار «سندروم دیسترس حاد تنفسی» (ARDS) هستند، توصیه کرده بود روزی دوازده تا شانزده ساعت روی شکم بخوابند. البته این توصیه تنها برای بزرگسالان بود و این سازمان تاکید کرده است به دلیل وجود خطر برای کودکان، این کار برای آنها حتما باید زیر نظر متخصص انجام گیرد.

در تحقیقی که اخیرا بر روی دوازده بیمار مبتلا به این سندروم در «ووهان» چین انجان شده، مشخص شد ریه‌های بیمارانی که روی شکم خوابانده نشده بودند به مراتب کمتر از آنهایی که روی شکم بودند منبسط می‌شدند. این تحقیق توسط  انجمن متخصصان قفسه سینه آمریکا انجام گرفته است.

البته باید توجه داشت که این روش در عین مفید بودن، چالش‌های خود را نیز دارد. مثلا چرخاندن بیماران از حالت طاق‌باز به دمر، کار آسانی نیست و نیازمند پزشکان با تجربه است. برای انجام درست این کار باید چهار، پنج نفر افراد با تجربه حضور داشته باشند. انجام اینکار برای بیمارانی که به آنها دستگاه متصل است و یا بیماران چاق سخت‌تر نیز خواهد بود.

از سوی دیگر؛ دمر خوابیدن علاوه بر فایده هایش می‌تواند خطرناک هم باشد. افزایش خطر حمله قلبی و ریسک بسته شدن مجاری تنفسی از مخاطرات این مدل خوابیدن است.

با وجود این، در حال حاضر این روش درمانی روشی موثر در روند بهبودی بیماران کرونایی به حساب می‌آید و در نبود واکسن و دارو و نیز سرعت بالای شیوع کرونا که پزشکان برای درمان بیماران بر سیستم ایمنی بدن تکیه می‌کنند، روش‌های این‌چنینی می‌تواند در بالا بردن شانس زنده ماندن بیمارها در جنگ با کرونا و کم کردن خطر ایست تنفسی بسیار مفید باشد.


نورنیوز
کلید واژگان
کرونا
نظرات

آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
وحشت تل‌آویو از عملیات احتمالی یمنی‌ها علیه اراضی اشغالی
قتل مرد همسایه به دلیل فحاشی
اولیانوف: در مذاکرات ایران فقط باید به مسئله هسته‌ای پرداخت
رضاییان و جلالی از استقلال اخراج شدند
سیاست‌نامه | آیا نشست رئیس جمهور با سران احزاب فایده‌ای هم دارد؟
رئیس جمهور امروز لایحه بودجه را به مجلس می برد
ادعای ترامپ: آمریکا برای امنیت ملی اش به گرینلند نیاز دارد
برنامه مسابقات ورزشی امروز 2 دی 1404+ جدول پخش
وضعیت آب و هوا امروز سه شنبه 2 دی1404+ وضعیت استانها
سقوط بالگرد شهید رئیسی با شلیک جدید خودی‌ها
قارچ سنتی؛ کمک طبیعی به سلامت استخوان‌ها
راه‌های طبیعی برای دریافت امگا3
نشانه‌های کمبود پروتئین در بدن
یک زن معلول سفر به فضا را تجربه کرد و بازگشت
شایعات درباره شیر پاستوریزه صحت ندارد
پس از یائسگی: قهوه بهتر است یا چای؟
راه‌اندازی بیوبانک ملی بافت مغز در ایران
برف و طوفان 72 میلیون آمریکایی را در محاصره گرفت
افزایش پاداش بازگشت داوطلبانه مهاجران در آمریکا
آلمان: تداوم شهرک‌سازی توسط اسرائیل نقض قوانین بین‌الملل است
استقبال لبنان از ورود کشورهای اروپایی به نیروهای جایگزین یونیفل
مستند افشاگرانه برنده جشنواره فرانسوی شد
16 کشته و 18 زخمی در حادثه واژگونی اتوبوس اندونزی
بیش از 9 میلیارد دلار ارز برای کالاهای اساسی و دارو تأمین شد
تصاویر ماهواره‌ای جدید، ارتش اسرائیل را رسوا کرد
ادعای پنتاگون درباره استقرار موشک‌های قاره‌پیمای چین نزدیک مغولستان
تحریم‌های جدید اتحادیه اروپا علیه دستگاه قضایی روسیه
رکوردزنی تولید در پارس جنوبی
1200 مدرسه تهران به پنل‌های خورشیدی مجهز می‌شوند
ممنوعیت مصرف ظروف یک‌بار مصرف در سازمان محیط زیست
نفوذ بیش از هزار پهپاد مشکوک به آسمان آلمان
شیش ماهه مهران مدیری از 4 دی آغاز می شود
مادورو: آماده دفاع، اما در مسیر صلح هستیم
تحرکات تازه هواپیماهای جنگال آمریکا نزدیک ونزوئلا
875 نقض آتش‌بس در غزه در 73 روز
نورنما | پلیس قطر خودروی لاکچری متخلف را له کرد!
رکوردشکنی تازه در مصرف مازوت نیروگاهی
عکس های منتخب جهان، 22 دسامبر 2025
مهاجرانی: اثرگذاری زنان در سیاست پدیده‌ای نوین در تاریخ معاصر است
هراس نتانیاهو از انتشار اخبار کذب درباره آزمایش‌ موشکی ایران
باشگاه پرسپولیس قرارداد جدیدی با ورزشگاه آزادی امضا کرد
سود سهام عدالت چرا همچنان پرداخت نشده است؟
پایان بازی/ تراکتور (2)- الدحیل(1)/صعود نماینده ایران به مرحله حذفی + فیلم گلها
میزان ذخایر نقره در بورس کالا اعلام شد
تکذیب فراخوان جعلی استخدام یک بانک
پایان 75 سال فعالیت رادیو ارتش اسرائیل از اول مارس2026
اعلام همبستگی اتحادیه اروپا با گرینلند و دانمارک
ضوابط واردات خودرو توسط ایرانیان خارج از کشور اعلام شد
مدارس برخی مدارس استان سمنان فردا دوم دی غیرحضوری است
وضعیت هوای اصفهان قرمز شد
X
آگهی تبلیغاتی