در خصوص آخرین وضعیت دریاچه ارومیه و طرحهای ستاد احیا اظهار کرد: طرح توسعه شبکههای فرعی حوضه آبریز دریاچه از مهمترین طرحهای ستاد احیا است که با اتمام این طرح تا سال ۱۴۰۱ صد میلیون متر مکعب آب از این طریق به سمت دریاچه ارومیه رهاسازی میشود.
وی با بیان اینکه با اجرای این طرح در سال ۱۴۰۰ برداشت آب از رودخانههای حوضه این دریاچه به شرایط نرمال رسیده و برداشت غیرمجاز نیز به حداقل میرسد ادامه داد: به طور کلی برآورد میشود که تا سال ۱۴۰۱ از طریق پروژههای سخت افزاری از قبیل سد و کانال یک میلیارد و ۳۰۸ میلیون متر مکعب آب جدید وارد دریاچه ارومیه شود.
تجریشی با اشاره به اجرای ۱۹ تصفیه خانه فاضلاب در قالب طرحهای ستاد احیای در استانهای حوضه آبریز دریاچه ارومیه به خصوص آذربایجان غربی و آذربایجان شرقی اضافه کرد: بر اساس برنامه ریزی صورت گرفته با اجرای بخشی از این تصفیه خانهها تا سال ۱۴۰۰ حدود ۳۰۰ میلیون متر مکعب پساب تصفیه شده به سمت دریاچه ارومیه رهاسازی میشود.
مدیر دفتر برنامهریزی و تلفیق ستاد احیای دریاچه ارومیه بهبود وضعیت کشاورزی و خروج از کشاورزی سنتی را از دیگر راهکارهای احیای دریاچه ارومیه عنوان کرد و افزود: برای احیای دریاچه ارومیه باید مصرف آب کشاورزی را در حد ۴۰ درصد کاهش دهیم که این امر با اصلاح الگوی کشت و تجهیز اراضی کشاورزی حوضه دریاچه ارومیه به آبیاری نوین به راحتی قابل اجرا است.
تجریشی با اشاره به اینکه طبق برنامهریزیها، تلاش میشود با بهرهگیری از فناوری نوین بتوانیم مصرف آب را کاهش داده و میزان تولیدات کشاورزی را افزایش دهیم گفت: توسعه گیاهان دارویی یکی از اقدامات ستاد احیا در حوزه کشاورزی است که علاوه بر اینکه رونق کشاورزی را در اطراف دریاچه ارومیه سبب میشود، بلکه این گیاهان نیاز آبی کمی نیز دارند.
مدیر دفتر برنامهریزی و تلفیق ستاد احیای دریاچه ارومیه با اشاره به اینکه طرح انتقال آب از سد کانی سیب به دریاچه ارومیه در حال حاضر در ۸ جبهه کاری فعال بوده و به پیشرفت فیزیکی ۸۹ درصد رسیده است گفت: عملیات حفاری تونل انتقال آب این طرح طی چهارسال به رقم ۳۲ کیلومتر حفاری دست پیدا کرده که به نوبه خود بالاترین رکورد ثبت شده در کشور است و با تکمیل ۴ کیلومتر حفاری باقیمانده، این تونل سالانه ۶۲۳ میلیون مترمکعب آب را به دریاچه ارومیه منتقل خواهد کرد.
خبرگزاری مهر