×
سیاسی
شناسه خبر : 48521
تاریخ انتشار : جمعه 1399/02/05 ساعت 07:58

«نور» فصل تازه توان دفاعی ایران

همزمانی چهل‌ویکمین سالگرد تاسیس سپاه پاسداران انقلاب اسلامی با پرتاب موفق نخستین ماهواره نظامی ایران به فضا، فصل جدیدی از فعالیت‌های علمی در کشور آغاز کرد و نشان داد که ایران در ارتقای توان دفاعی خود موفقیت‌های بسیاری کسب کرده است.

نورنیوز-گروه سیاسی: به نقل از خبرگزاری ایرنا، نخستین ماهواره نظامی جمهوری اسلامی ایران، روز چهارشنبه سوم اردیبهشت ماه با موفقیت در مدار زمین قرار گرفت. ماهواره نور ۱ از ماهواره‌بر ۳  مرحله‌ای قاصد از کویر مرکزی ایران توسط سپاه پاسداران با موفقیت پرتاب و در مدار ۴۲۵ کیلومتری زمین قرار گرفت. این پنجمین پرتاب موفقیت‌آمیز ماهواره ایران است و پیش از این ماهواره‌های امید، رصد، نوید و فجر در مدار زمین قرار گرفته و به اهداف مورد نظر خود دست یافتند. بر اساس تحلیل‌های متخصصان، این ماهواره از تکنولوژی روز دنیا برخوردار است و موتور سوخت جامد در مرحله فوقانی سامانه ماهواره‌بر جزو تازه‌ترین فناوری ها در این حوزه محسوب می‌شود.

براساس آمارهای منتشر شده جهانی تاکنون ۲ هزار ماهواره در مدار زمین از سوی کشورهای مختلف قرار گرفته است که گرچه نام علمی-تحقیقاتی دارند اما بسیاری از آن ها برای اهداف نظامی به فضا ارسال می‌شوند. «دسترسی به فضا» مهم ترین کار ویژه و هدف سپاه پاسداران از پرتاب این ماهواره بوده است و بر اساس پیش بینی ها قرار است در زمینه جنگ‌های اطلاعاتی، رصدهای نظامی، ایمن سازی آسمان کشور، و مواردی از این دست به کمک نیروی دفاعی کشور بیاید. موفقیت ایران در بی‌سابقه‌ترین دوران تحریم‌ها، گرچه برای مردم و دوستان متحدش امیدبخش بود اما واکنش‌هایی هم مطابق انتظار از سوی آمریکا در پی داشت.

واکنش‌های داخلی، غرولندهای خارجی

قرارگیری موفقیت آمیز نخستین ماهواره نظامی ایران سیل تبریک‌ها را روانه صاحبان پروژه کرد. سرلشگر «محمد باقری» رییس ستاد کل نیروهای مسلح با تبریک پرتاب موفقیت آمیز ماهواره نور آن را طلیعه مبارکی برای افزایش اقتدار دفاعی با حضور در فضا و ارتقای علمی و بازدارندگی کشور در مسیر خودکفایی دانست.

سردار «حسین سلامی» هم در یادداشتی نوشت: «امروز از آسمان زمین را نگاه می‌کنیم و این اتفاق آغاز شکل‌گیری یک قدرت جهانی است.»

سرلشکر «سید عبدالرحیم موسوی» فرمانده کل ارتش، حجت الاسلام «ابراهیم رییسی» رییس قوه قضاییه، آیت الله «احمد جنتی» رئیس مجلس خبرگان و دبیر شورای نگهبان، «اسحاق جهانگیری» معاون اول رییس جمهوری، «محمود واعظی» رئیس دفتر رئیس جمهوری، «علی شمخانی» دبیر شورای عالی امنیت ملی، ««محمدجواد آذری جهرمی» وزیر ارتباطات، «محسن رضایی» دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام از مقامات لشگری و کشوری بودند که موفقیت پرتاب نخستین ماهواره نظامی ایران را به سپاه پاسداران تبریک گفتند.

خارج از مرزها هم خبر پرتاب نور۱ بازتاب یافت و واکنش برانگیز شد. «موشک راه طولانی پیمود» اذعان اولیه مقامات پنتاگون به موفقیت پرتاب ایران بود و اگرچه مدعی شدند اقدامی شرورانه است اما نتوانستند دربرابر توان ایران سکوت کنند.  مهم ترین حمله های لفظی هم مطابق انتظار از سوی آمریکا و رژیم صهیونیستی صورت گرفت. دستپاچگی «دونالد ترامپ» از پرتاب موفق ماهواره ایرانی، در کنفرانس خبری مشهود بود او درپاسخ به پرس و جوهای خبرنگاران درباره ماهواره گفت: آمریکا از نزدیک ایران را زیر نظر دارد و تعقیب می‌کند. می‌دانیم که داشت بالا می‌رفت. ما خیلی نزدیک آن را تعقیب کردیم. ما از خود ایرانی‌ها در مورد ایران بیشتر می‌دانیم.

«مایک پمپئو» وزیر خارجه آمریکا با این ادعا که ایران قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت سازمان ملل درباره تحریم تسلیحاتی را نقض کرده، گفت: «من فکر می‌کنم هر کشوری وظیفه دارد به سازمان ملل برود و بررسی کند آیا پرتاب این موشک ناقض قطعنامه شورای امنیت سازمان ملل بوده یا نه. به نظر من لازم است ایران به‌خاطر پرتاب موشک پاسخگو باشد. به نظرم ایران باید پاسخگوی آن‌چه انجام داده است باشد. اکنون یکی از سازمان‌های آنها که ایالات متحده آن را تروریستی می‌داند، اقدام به پرتاب ماهواره کرده است».

وزارت خارجه رژیم صهیونیستی هم خواهان محکومیت بین المللی پرتاب ماهواره از سوی ایران و اعمال تحریم های بیشتر علیه تهران شد تا از فعالیت های ناخوشایند و خطرناک بازداشته شود. وزارت خارجه اسرائیل نیز در بیانیه‌ای اقدام سپاه پاسداران در پرتاب ماهواره نور را در تداوم «اقدام‌های خطرناک و ادامه پنهان‌کاری ایران در توسعه موشک‌های بالستیک با قابلیت حمل کلاهک هسته‌ای» عنوان و تاکید کرد که جمهوری اسلامی ایران با این اقدام قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت سازمان ملل را نقض کرده است.

خبرگزاری های غربی، رویترز، آسوشیتدپرس، روزنامه دیلی استار، ان‌بی‌سی، روزنامه ینی شفق ترکیه، روزنامه نیویورک پست آمریکا، شبکه خبری ای بی سی و خبرگزاری فرانسه هم خبر پرتاب موفق ماهواره نور را بازتاب دادند. رسانه های کشورهای همسایه مانند پاکستان، عراق، لبنان، سوریه، کشورهای حاشیه نشین خلیج فارس و روسیه هم در بخش های مختلف خبری و رسانه ای خود موفقیت ایران را مورد توجه و تحلیل قرار دادند.

آیا اقدام ایران خلاف قطعنامه شورای امنیت است؟

مهم‌ترین واکنش آمریکا به این پرتاب بهانه قطعنامه ای بود و مسئولان این کشور این موفقیت رال ناقض قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت دانستند و حتی یکی از شبکه های فارسی زبان به نقل از «مورگان اورتاگوس» سخنگوی وزارت خارجه آمریکا مدعی شدکه آمریکا پرونده ایران را به دلیل پرتاب ماهواره نور و نقض قطعنامه به شورای امنیت سازمان ملل خواهد فرستاد.

۲۰ جولای ۲۰۱۵ برابر با ۲۹ تیر ۱۳۹۴ شورای امنیت سازمان ملل طی قطعنامه شماره ۲۲۳۱، شش قطعنامه تحریمی ایران را ملغی و تحریم های مربوط به آن را از میان برداشت. این قطعنامه شامل ۱۲ بند مقدماتی ۳۰ بند اجرایی و دو سند است که یکی از آن ها برنامه جامع مشترک اقدام یا همان برجام است.

در پاراگراف سوم ضمیمه دوم این قطعنامه از ایران صرفا درخواست شده که از فعالیت‌های مرتبط با موشک‌های بالستیک با قابلیت حمل کلاهک هسته‌ای خودداری کند و ایران هم از همان زمان اعلام کرده است که چون طرحی برای دستیابی به سلاح هسته ای ندارد این بند بلاموضوع خواهد ماند. درخواست برای توقف تلاش ها به منظور دستیابی به فناوری موشک‌های بالستیک هم هشت ساله است که در پاییز امسال ملغی خواهد شد. از همان ابتدا هم تحلیل ها از این بند الزام آور نبودن آن را تایید می کردند و اکنون با چنین توصیفاتی هیاهوی آمریکا برای تثبیت این دروغ که ایران قطعنامه سازمان ملل را نقض کرده تنها بهانه جویی تازه کاخ سفید در دوران ناکارآمدی شیوع کرونا است. این هراس افکنی ها در حالی از سوی آمریکا صورت می گیرد که اولین ناقض توافق برجام و ضمایم آن رئیس جمهوری این کشور بوده و ایران به گواه سازمان بین المللی انرژی اتمی و کشورهای دیگر طرف برجام بر سر پیمان خود باقی مانده و گام های خود را بر اساس آنچه در همین تعهد وجود دارد برداشته است.

توان دفاعی ایران محدودیت بردار نیست

تلاش ها برای توقف یا محدودسازی توان دفاعی ایران در حالی است که ایران در قلب خاورمیانه و در همسایگی کشورهایی است که بیشترین مبالغ بودجه خود را به خرید تسهیلات اختصاص می دهند و چندان دلخوشی هم از جمهوری اسلامی ندارند. زرادخانه های ریز و درشت، همسایگانی به غایت تنش خواه، رژیمی که ایران را دشمن شماره یک خود می داند و از همه مهم تر تجربه هشت سال دفاع تنها از مرزهای ایران را در تلاش و تقلا برای افزایش توان نظامی خود محق می کند. اینکه اما آمریکا به عنوان کشوری که بیشترین سلاح هسته ای را داراست، میلیاردها دلار برای سیستم نظامی خود خرج می کند، چهار دهه از هیچ تلاشی در مسیر دشمنی با ایران کوتاهی نکرده و از همه مهم تر هزاران فرسنگ با منطقه فاصله دارد تا چه اندازه در تهدید ایران محق است؟ پرسشی بی پاسخ در چهل سال گذشته بوده است و اکنون هم  به نظر می رسد ترامپ برای فرار از مشکلات کرونایی داخلی نیاز به بهانه جویی تازه دارد.


خبرگزاری ایرنا
نظرات

آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
مرد گمشده پس از 7 سال در پیاده روی اربعین پیدا شد
تظاهرات یک میلیون نفری شهرک‌نشینان علیه نتانیاهو
ذخایر سوخت مایع نیروگاهی 60 درصد افزایش یافت
ولایتی: مردم ایران اجازه معامله بر سر امنیت ملی‌شان را نمی‌دهند
نورنما | انفجار در یکی از کارخانه‌های استیل آمریکا
اظهارات سرلشکر رحیم صفوی درباره احتمال وقوع جنگ جدید
مدیرعامل ایرانسل درباره افزایش 70 درصدی تعرفه اینترنت چه گفت؟
طرح اشغال کامل شهر غزه به تصویب رسید
سفارت آلمان در تهران موقتا تعطیل شد
انتظار 4 ساله برای دریافت خودروی کارخانه‌ای همچنان ادامه دارد
آتش‌سوزی گسترده در سوله هزارمتری آرد در شیراز
مکرون: فکر نمی کنم پوتین دنبال صلح باشد
انهدام گسترده پهپادهای اوکراینی بر فراز مناطق روسیه
شلیک موشک مقاومت فلسطین به قلب سرزمین‌های اشغالی
بحران آب در کشور باران‌های سیل‌آسا
تیم ملی بسکتبال ایران عنوان سوم کاپ آسیا را کسب کرد/ استرالیا قهرمان شد
آخرین جزییات از آتش‌سوزی مهیب جنوب تهران/ نمایی نزدیک از آتش‌سوزی انبار روغن موتور + فیلم
شلیک 70 موشک از یمن به اراضی اشغالی در 5 ماه
طرح توسعه شهرک سازی اسرائیل را تهدیدی برای موجودیت کشور فلسطین می‌دانیم
جوزف عون: طرح آمریکا با اصلاحات لبنان به سند ملی تبدیل شد
هوای تهران از سه‌شنبه گرم‌تر می‌شود؛ افزایش تابش اشعه فرابنفش در پایتخت
منچستر یونایتد با شکست لیگ جزیره را آغاز کرد
عکس های منتخب جهان، 17 آگوست 2025
نفتالی بنت: نتانیاهو در مقابله با حماس ناکام مانده است
رئیس‌جمهور از تلاش‌های برگزارکنندگان مراسم اربعین تقدیر کرد
انفجار تروریستی در قلب شهر حلب سوریه
قلعه‌نویی: لژیونرهای تیم در تورنمنت کافا حضور ندارند
برکناری سه مقام ارشد سعودی به دستور ملک سلمان
عارف: دولت چهاردهم به دنبال تمرکززدایی و انتقال اختیارات است
کیفیت هوا در تهران به وضعیت ناسالم درآمد
مدیر ChatGPT: کاربران باید همواره دقت پاسخ‌های هوش مصنوعی را تایید کنند
نخست‌وزیر یمن خواستار پایان یافتن بی‌تفاوتی کشورهای عربی شد
توقف ناامیدکننده چلسی در گام اول لیگ برتر
جولانی به تکفیری‌ها تابعیت سوری هدیه کرد
پوتین و ترامپ؛ بازی با روان در میدان سیاست
پزشکیان در اوراسیا؛ نقطه عطف دیپلماسی و همکاری ایران
نیویورک‌تایمز: نفوذ اطلاعاتی ایران در ساختار داخلی اسرائیل فاش شد
زنگ خطر در نظام سلامت؛ 80 درصد داروخانه‌ها در معرض ورشکستگی
روبیو هشدار داد: این جنگِ ما نیست؛ باید به‌دنبال آتش‌بس باشیم
سفر هماهنگ زلنسکی و رهبران اروپایی به آمریکا برای حمایت از اوکراین
بیانیه وزارت امور خارجه در مورد محکومیت جنایات رژیم صهیونیستی و کوچاندن اجباری ساکنان غزه
ایجاد «اتاق امن» در مدارس؛ گامی برای افزایش امنیت دانش‌آموزان
تهدید وزیر جنگ اسرائیل پس از حمله موشکی یمن به سرزمین‌های اشغالی
ویتکاف: پوتین آماده پذیرش تضمین‌های امنیتی برای اوکراین است
فلج شدن زندگی شهرک‌نشینان صهیونیست در پی اعتصاب گسترده
آیین وداع با پیکر شهید اسماعیل پاشایی در بهارستان برگزار شد
متهم 27 هزار میلیاردی بازداشت و به کشور بازگردانده شد
کمبود 100 هزار پرستار در کشور؛ فرمول پرداخت اضافه‌کاری‌ها تغییر کرد؟
مرگ یک آتش نشان در آتش سوزی کنگان
هشدار اقتصاددانان برنده نوبل به نخست‌وزیر اسرائیل: اقتصاد اسرائیل در مرز نابودی
X
آگهی تبلیغاتی