نورنیوز ـ گروه جامعه: آنتیبیوتیکها در درمان عفونتهایی که منشا آنها باکتری است تاثیر گذارند. آنها علاوه بر از بین بردن باکتریها، جلوی تکثیر آنها را هم میگیرند و اینگونه عفونتها را درمان میکنند.
این داروها به شکل قرص، آمپول، پماد، قطره و غیره در بازار موجودند و استفاده آنها برای بیمارانی که عفونتهای جدی باکتریایی دارند، میتواند نجات دهنده باشد.
از عفونتهای باکتریایی رایج که با آنتیبیوتیکها درمان میشوند، میتوان گلودرد، عفونتهای ریه، ادراری و مثانه و غیره را نام برد. با این وجود در شرایط کنونی سوال اصلی بسیاری از مردم این است که آیا آنتیبیوتیکها در درمان کرونا تاثیر گذارند؟
با اینکه در پروسه درمان بیماری کرونای جدید، گاهی از آنتیبیوتیکها استفاده میشود، باید بدانیم علت استفاده از این داروها نه درمان عفونتهای ویروسی، بلکه عفونتهای باکتریایی همراه با آن است و آنتیبیوتیک، تاثیری در درمان ویروسها ندارد.
از سوی دیگر با وجودی که آنتیبیوتیکها در مبارزه با باکتریهای بیماریزا به یاری سیستم ایمنی بدن میآیند، اما به گفته متخصصان دارویی، از عوارض مصرف آنها، تضعیف سیستم ایمنی و حذف باکتریهای خوب از بدن میباشد .
نتایج تحقیقات مختلف، تاثیر منفی آنتیبیوتیک بر سیستم ایمنی بدن را تایید میکنند. این در حالی است که در فقدان داروی مخصوص کرونا، در حال حاضر در مبارزه با بیماری بر سیستم ایمنی بدن افراد تکیه میشود و تضعیف آن میتواند بدن را در برابر این بیماری بسیار آسیبپذیرتر کند.
چنانچه گفته شد، استفاده خودسر آنتیبیوتیک نه تنها کمکی به بهبود کرونا نمیکند بلکه میتواند در نابودی بدن، به ویروس یاری برساند.
توصیه اکید متخصصان این است که تنها در صورت دستور پزشک، این داروها مطابق دستورالعمل استفاده شوند و از استفاده بدون نسخه آنها، خصوصا در شرایط شیوع کرونا جدا اجتناب شود.
نورنیوز