نورنیوز ـ گروه بین الملل: دیروز دوشنبه 20 مارس 2020، سران دو حزب دارای بیشترین اکثریت در پارلمان رژیم صهیونیستی اعلام کردند به دلیل شرایط اضطراری شیوع کرونابه توافقی برای تشکیل دولت دست یافتهاند.
توافق نیمبند مذکور میان «بنیامین نتانیاهو» رهبر حزب راستگرای لیکود و «بنی گانتز» رهبر ائتلاف چپ میانه آبی و سفید در حالی پس از یک سال بن بست سیاسی در عالی ترین حوزه اجرایی این رژیم صورت گرفته که بیدولتی و تنشهای سیاسی طی یکسال گذشته، تبعات منفی بسیاری برای رژیم غاصب صهیونیستی به دنبال داشته است.
همزمان با تداوم منازعات سیاسی در طولانیترین بن بست سیاسی در این رژیم، اخبار رسیده از سرزمینهای اشغالی حکایت از تشدید و تعمیق چالشهای اجتماعی دارد.
تشدید این چالشها به حدی بوده که «رووین ریولین» رئیس این رژیم را نیز به انتقاد از وضعیت موجود واداشت و مهمترین عامل بروز این شرایط را دعواهای دامنهدار سیاسی و فساد گسترده در کابینه حزب حاکم عنوان کرد.
بر اساس برآوردها و اطلاعات به دست آمده از داخل سرزمینهای اشغالی، تقابل احزاب چپ و راست، مذهبیها و سکولارها، فساد مقامات، موضوع رفاه در مقابل امنیت، حوزه بهداشت و درمان، تبعیض نژادی و جنسیتی از جمله بسترهای مهم چالشزای اجتماعی در این رژیم محسوب میشوند.
در همین خصوص؛ سازمان دموکراسی رژیم صهیونیستی (IDI) در خصوص شاخصهای وضعیت اجتماعی در سرزمینهای اشغالی در سال 2019 گزارشی مبتنی بر آخرین نظرسنجیهای داخلی منتشر کرده که بررسی آن، نکات قابل توجهی را به دست میدهد.
این گزارش نشان میدهد که بنابر نتایج آخرین نظرسنجیها، 63 درصد ساکنین سرزمینهای اشغالی معتقدند که دولت در زمینه رفاه اجتماعی ضعیف عمل کرده است.
این گزارش حاکی است برای دومین سال پیاپی مردم معتقدند که بیشترین تنش در جامعه صهیونیستی بین حزب چپ و راست وجود دارد.
آمار سال 2019 میلادی پیرامون این شاخص، رقم 37.5 درصد را نشان میدهد که نسبت به سال قبل 5.5 درصد رشد داشته است. البته 27 درصد نیز معتقدند که بیشترین تنش میان اعذاب و یهودیان است که این موضوع نیز نسبت به سال 2018 از کاهش 3 درصدی خبر می دهد.
بنابر این گزارش، گرچه اکثریت 82.5 درصدی یهودیان معتقدند که ارتش مسائل اخلاقی را در جنگ رعایت میکند اما تنها 32 درصد به مدیریت بودجه و 43 درصد به رفاه سربازان و 46 درصد به تساوی جنسیتی در ارتش معتقدند.
نکته آنکه؛ در مورد سیستم قضایی، بیش از 50 درصد مردم عملکرد آن را خوب ارزیابی نکردهاند.
در مورد سیستم بهداشت و درمان نیز اکثریت 56 درصدی معتقدند که این سیستم در وضعیت بد و خیلی بد قرار دارد.
این گزارش نشان میدهد که در مورد سیستم آموزشی، 54 درصد مردم معتقدند که عملکرد بخش آموزش خوب نیست و باید ارتقاء یابد.
افزون بر این 69 درصد یهودیان ساکن در سرزمینهای اشغالی و 64 درصد اعراب ساکن در این مناطق معتقدند که کودکان از فرصتهای برابر آموزشی برخوردار نیستند و این موضوع به دین و عرب یا یهودی بودن آنها بستگی دارد.
مجموعه این آمار و ارقام به روشنی نشان میدهد که فضای اجتماعی شهروندان اسرائیلی اعتماد زیادی به حکام این رژیم ندارد و سرمایه اجتماعی حاکمیت صهیونیستها با شتاب زیادی رو به افول است.
نورنیوز