×
سیاسی
شناسه خبر : 48397
تاریخ انتشار : سه‌شنبه 1399/02/02 ساعت 14:42

ترکیه جزئیات جدیدی درباره ترور خاشقجی فاش کرد

ترکیه کیفر خواست کامل علیه 20 متهمِ به برنامه ریزی و اجرای ترور جمال خاشقجی را منتشر و در کنار آن تصاویر و ادله‌ جدیدی را برای نخستین بار برملا کرده است.

به نقل از سایت اخبارنا، دادستانی کل ترکیه کیفرخواست کامل ۲۰ متهم را منتشر کرد که دو تن از آنها به برنامه ریزی و ۱۸ تن دیگر به اجرای ترور جمال خاشقجی، روزنامه نگار سعودی متهم هستند.

دادستانی ترکیه اعلام کرد که این کیفرخواست، احمد عسیری، معاون سابق رئیس سازمان اطلاعات عربستان و سعود القحطانی، مشاور سابق در دفتر سلطنتی سعودی را به "تحریک به قتل عمد" متهم می‌کند، چراکه این دو فرد برای انجام ترور برنامه ریزی کرده و به تیم ترور دستور اجرای این ماموریت را داده بودند.

دادستانی ترکیه کیفرخواست خود را با صحبت از خاشقجی و مرحله خارج شدن او از کشور و مقاله‌های نوشته شده توسط او و اینکه چگونه تهدیدهایی علیه او مطرح می‌شده از جمله اینکه القحطانی تهدید کرده بود "مجازات نزدیک است"، آغاز می‌کند.

طبق گفته دادستانی، این کیفرخواست شامل مدارک و بازجویی‌هایی از دو کارمند کنسولگری و کارمند و آشپز منزل سرکنسول به همراه عکس‌ها و فیلم‌هایی از دوربین‌های مداربسته با مجموع ۲۴ مدرک دیگر است.

دادستانی ترکیه می‌گوید، بررسی‌های به عمل آمده از کامپیوتر خاشقجی نشان می‌دهند که تهدیدهای متعددی علیه او از طریق صفحه کاربری‌اش در توییتر مطرح شده بود.

دادستانی ترکیه اعلام کرد که در کامپیوتر خاشقجی، پژوهشی پیدا کرده است که در مورد ایجاد ارتش سایبری است و این امر با توجه به اهمیت رسانه‌های اجتماعی است که مشاوران محمد بن سلمان، ولیعهد عربستان از آن برای ترویج "اصلاحات" در این کشور استفاده می‌کنند.

دادستانی توجیهات درباره نخستین حضور خاشقجی در کنسولگری عربستان در ۲۸ سپتامبر ۲۰۱۸ و نحوه اطمینان‌بخشی‌ به وی برای تکمیل پروسه دریافت مدارک مورد نیاز و اینکه او چگونه به همراه نامزدش خدیجه جنگیز بازگشته و در دوم اکتبر همان سال وارد کنسولگری شده اما نتوانسته از آنجا خارج شود و مرحله قانونی که پس از ثبت شکایتی مبنی بر خارج نشدن او از کنسولگری آغاز شده را شرح داده است.

این کیفرخواست منتشره شامل تصاویری جدید از خاشقجی به همراه اظهارات کارمندان کنسولگری عربستان است که تحت بازجویی قرار گرفته‌اند و برای اولین بار منتشر شده است.

در جزئیات این کیفرخواست تصاویر ویزاهای متهمان از جمله پاسپورت‌های دیپلماتیک، شماره تلفن‌های استفاده شده در روز ارتکاب جنایت آمده است، این لیست اتهامی همچنین شامل تماس‌هایی می‌شود که تیم ترور خاشقجی قبل از جنایت و بعد از آن داشته‌، همچنین اظهارات کارمندان ترکیه‌ای در آن آمده که از آنها خواسته شده بود به طبقه بالایی کنسولگری عربستان نروند.

برخی اظهارات کارمندان کنسولگری که تحت بازجویی قرار گرفتند نشان می‌دهند قبل و بعد از جنایت به آنها دستوراتی داده شده بود ازجمله آشپز منزل سرکنسول که یک روز قبل از جنایت از او خواسته شده بود به منزل سرکنسول نرود. در روز جنایت نیز از او خواسته شده بود یک هفته دیگر هم به مرخصی برود. این اظهارات با اظهارات یکی از کارمندان زن منزل سرکنسول همخوانی دارد که گفت از مستخدمین خواسته شده بود به بهانه تعمیرات به خانه نروند اما بعدا کاشف به عمل آمد که هیچ تعمیراتی در کار نبوده است.


خبرگزاری ایسنا
کلید واژگان
ترکیهترورخاشقجی
نظرات

آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
اجرای طرح «کارت امید مادر» از فروردین سال آینده
زلنسکی: روسیه آتش‌بس را نمی پذیرد
گزارش تصویری | سخنرانی رئیس جمهور در نشست مجمع عمومی سازمان ملل متحد
پادشاه اسپانیا: کشتار مردم غزه باید به پایان برسد
جاده چالوس یک طرفه شد؛ ترافیک سنگین راه‌ها
صالحی امیری: کنسرت ارمنستان در تخت‌جمشید، دیپلماسی فرهنگی ایران را تقویت کرد
سرلشکرموسوی: سربازان شجاع ایران دشمنان را از اقدام خود پشیمان کرده‌اند
پزشکیان: رژیم صهیونیستی با حمله به ایران خیانتی بزرگ به دیپلماسی کرد
عراقچی با وزیر امور خارجه سوئیس دیدار کرد
زمان جشن روز تهران اعلام شد/ تورهای تهرانگردی فعال می‌شود
هاشمیان: به حمایت هواداران پرسپولیس نیاز دارم
رئیس دیوان عالی کشور: هوش مصنوعی به قضات در صدور آرای مستدل کمک کند
مدیرعامل توانیر: زمستان امسال شرایط بهتری را در تامین برق خواهیم داشت
آلمان: در تلاشیم تا فشار غرب بر روسیه را حفظ کنیم
معمار کشتار غزه در تریبون سازمان ملل؛ آزمون تازه وجدان جهانی
دستگیری یک نفر در انگلیس به اتهام حملات سایبری علیه فرودگاه‌های اروپا
حماس: حمله اسرائیل به ناوگان «صمود» تهدیدی خطرناک است
امضای یادداشت تفاهم همکاری بین سازمان انرژی اتمی ایران و «روس‌اتم»
هشدار وزیر دفاع سوئد به روسیه
ولایتی: مکانیسم ماشه به انزوای بیشتر اروپا در عرصه جهانی منجر خواهد شد
شهردار لندن : ترامپ نژادپرست است
پیش‌فروش و حراج سکه از هفته آینده آغاز می‌شود
اختلال در جی‌پی‌اس هواپیمای وزیر دفاع اسپانیا در نزدیکی روسیه
تسلیم استوارنامه سفیر جدید ایران در کوبا به رئیس جمهور این کشور
شفیع‌دوست 18 ساله و آینده روشن در سپاهان
دانشجویانی که مشکل سنوات تحصیلی دارند، اطلاع دهند
بازتاب سخنان رهبر معظم انقلاب در رسانه‌های جهان
اهدای سه عضو جوان خویی به سه بیمار نیازمند
اسقاط 105 هزار دستگاه خودرو در 6 ماهه امسال
نقشه راه همکاری‌های ایران و اتحادیه اوراسیا در مسکو امضا شد
بازگشت گرد و خاک به تهران
ایران - چک | والیبال ایران در آستانه ثبت رکورد تاریخی
قیمت نفت بالا رفت
پزشکیان چهارمین سخنران جلسه امروز مجمع عمومی سازمان ملل
مهمانی دوستانه رنگ خون گرفت
افزایش 14 هزار بشکه‌ای تولید نفت در کشور
تاکید آفریقای جنوبی بر اقدام جهانی علیه نسل‌کشی رژیم اسرائیل
ماجرای شگفتانه وزارت اطلاعات چیست؟+فیلم
عملیات موفق آتش‌نشانان در مهار آتش‌سوزی خیابان ولیعصر+فیلم
کاهش مصرف ماهانه 5هزار تنی آرد با خروج اتباع غیرمجاز
عملیات موفق پلیس در کشف 935 کیلو حشیش
بسته شدن پل معروف نیومکزیکو به خاطر افزایش آمار خودکشی‌
انتخاب مجدد حسن یزدانی در کمیسیون ورزشکاران اتحادیه جهانی کشتی
قیمت لوبیا چیتی به شدت کاهش یافت
فعالیت بیش از 17 هزار داروخانه در کشور
اقتصادنگار | شلیک «ماشه»به بازار بی‌رونق سرمایه
«چت‌جی‌پی‌تی» دچار سکته مغزی شد!
حضور سه نویسنده ایرانی در نخستین دوره جایزه ادبی بریکس
ترامپ دیدار خود با سران کشورهای عربی و اسلامی را «نتیجه‌بخش» خواند
نورنما | رباتی که پابه‌پای انسان پینگ‌پنگ بازی می‌کند
X
آگهی تبلیغاتی