×
فرهنگی
شناسه خبر : 48394
تاریخ انتشار : سه‌شنبه 1399/02/02 ساعت 14:12
آیا "واکسن کرونا" دست یافتنی است؟

آیا "واکسن کرونا" دست یافتنی است؟

وحشت ایجاد شده از شیوع جهانی کرونا و مرگ و میر گسترده مبتلایان به این بیماری موجب شده که روند دستیابی نظام جهانی سلامت به واکسن کرونا و برآورد زمانی مربوط به آن در ردیف مهمترین اولویتهای جامعه بشری در سراسر جهان قرار بگیرد

نورنیوز ـ گروه جامعه: بارها از متولیان بهداشتی در نقاط مختلف جهان شنیده ایم که تا زمان تولید واکسن،شرایط شیوع و مرگ و میر ناشی از کرونا در مسیری فزاینده قرار خواهد داشت.

توصیه به رعایت سخت گیرانه امور بهداشتی و تاکید بر غیر قابل اجتناب بودن "زندگی با کرونا" علاوه برایجاد حساسیتهای فردی و اجتماعی که در جای خود مفید است نوعی هراس و اضطراب مستمر را نیز به جامعه منتقل می کند.

به همین دلیل سوال اساسی مردم در سراسر جهان این است که چقدر تا تولید واکسن فاصله داریم و شرایط کنونی تا کجا ادامه خواهد داشت؟

واکسن به عنوان معلم برای سیستم ایمنی بدن عمل میکند و راه مبارزه با عفونت را به آن یاد میدهد. واکسن به دستگاه ایمنی بدن یاد می‌دهد که یک مشخصه خاص را هدف بگیرد و با آن مقابله کند. اماسرعت جهش در ویروس‌ کرونا و در نتیجه تغییر در مشخصات ، تلاش کشورها برای تولید واکسن را تاکنون ناکام گذاشته است .

با اینکه در ابتدا تصور میشد ایجاد جهش اساسی در کرونا چند سال طول بکشد و فرصت کافی در اختیار دانشمندان برای تولید واکسن وجود داشته باشد به تازگی محققان از شناسایی اولین جهش عمده در ویروس کرونا خبر داده اند و نگران هستند که این امر تولید واکسن برای مقابله با بیماری مذکور را تا حدی کند نماید.

سایر مولفه ها نیز چون اثر گذاری گرمای هوا بر قدرت شیوع و کشندگی ویروس نیز که در ابتدا به صورت جدی مطرح می شد تبدیل به گزینه هایی با احتمال بسیار پایین شده است.

طی چند دهه گذشته عمده ترین روش تولید واکسن استفاده از ویروس اصلی بوده است. خصوصیات ویروس کرونا و جهش مداوم آن ، پیدا کرون ویروس اصلی را تا حد زیادی دست نیافتنی کرده است.

این روش و استفاده از ویروس ضعیف شده در ساخت واکسن های سرخک، اوریون و سرخجه و همچنین آنفولانزای فصلی به کار گرفته شد و اثرات قابل توجهی نیز بدنبال داشت لیکن توسل به این روش متداول تاکنون در مورد تولید واکسن کرونا به دلایلی که ذکر آن رفت میسر نبوده است

اما علی رغم محدودیتهای موجود دانشمندان از ادامه فعالیت برای تولید واکست کرونا نا امید نشده اند و روش نوین و نسبتا ناآزموده ای به نام "اتصال و اجرا" را برای طی این مسیر مورد استفاده قرار داده اند.

در این روش متخصصان ساخت واکسن بخش‌های کوچکی از کد ژنتیکی ویروس کرونا را جداسازی نموده و در ویروس‌های کاملا بی‌آزار دیگری قرار می دهند. به صورت تئوری این ویروس جدید که بی آزار اما آلوده است میتواند تا حدودی افراد را در برابر کرونا مقاوم کند.

برخی از متخصصین نیز بخشهایی از کد ژنتیکی ویروس را مستقیما به بدن تزریق می‌کنند تا ورود آن منجر به ساخت پروتئین‌های ویروسی در افراد شده و دستگاه ایمنی بدن بتواند مبارزه با آن‌ها را یاد بگیرد.
روش دیگری که به صورت همزمان در حال بررسی است ، بکارگیری سلول فرد بهبود یافته از بیماری است که تحت عنوان پلاسما درمانی در حال انجام بوده و در کشور ما نیز از آن استفاده می شود. دانشمندان امیدوارند که با پیدا کردن پادتن در سلول های این افراد و بازتولید نقاط مشابه این پادتن‌ها واکسنی فعال و موثر تولید کنند. 

مجموعه شواهد موجود تاکنون نشان می دهد که دقیقا نمی توان برای دستیابی به واکسن کرونا زمان مشخصی را تعریف کرد. گمانه ها از زمانی بین هجده تا بیست و چهار ماه سخن میگویند. همچنین پس از تولید واکسن، مرحله ساخت عمده و ورود به بازار نیز باید در نظر گرفته شود.

در مرحله نخست پس از تولید نیز بر اساس پروتکلهای رایج احتمالا این واکسن به مقدار محدود و با اولویت کادر درمانی کشور ها در اختیار قرار خواهد گرفت.

باید بدانیم، تغییر عادات بهداشت فردی در شرایط کنونی زندگی که ممکن است به انقلاب بهداشتی در جهان منجر شود ، میتواند مهمترین قدم در کنترل اپیدمی کرونا حتی پس از تولید واکسن باشد. بدلیل فقدان وجود براورد دقیق از زمان دستیابی به واکسن و همچنین پایین بودن احتمال موفقیت واکسن در سالمندان ویا افرادی که دارای بیماری زمینه ای هستند، همچنان رعایت توصیه های بهداشتی اصلی ترین روش مقابله با کرونا محسوب می شود.


نورنیوز
کلید واژگان
کروناواکسن کرونا
نظرات

آخرین اخبار
ترکیه حمله اسرائیل به ناوگان «صمود» را به شدت محکوم کرد
برنامه مسابقات ورزشی امروز 31 اردیبهشت 1405 + جدول پخش
هاآرتص: رفتار بن‌گویر با فعالان ناوگان «صمود» رسوایی آشکار است
تلاش واشنگتن برای حذف نامزدی نماینده فلسطین در مجمع عمومی
لاوروف: روسیه و چین از هرج و مرج در دنیای چندقطبی جلوگیری می‌کنند
وضعیت آب و هوا امروز پنجشنبه 31 اردیبهشت+ وضعیت استان ها
خبر خوب برای والدین: راهی برای کاهش خطر اوتیسم و بیش‌فعالی پیدا شد!
4 نشانه پنهان فراموشی که از آن‌ها بی‌خبرید!
حقیقتِ پشت پرده روغن‌های سویا و آفتابگردان در ابتلا به سرطان
تولد جوجه‌ها در پوسته سه‌بعدی؛ گامی برای بازگشت پرندگان منقرض شده
ناله ارواح از دل کیهان/ چرا صدای سیاره زحل ترسناک است؟
راهکارهایی برای تعیین مرزهای منصفانه در خانه
کوبا: ادعای واشنگتن کذب است
مصدومیت روزبه چشمی در تمرین پرفشار تیم ملی
عارف :وظیفه ملی ما ادامه مسیر خدمت صادقانه و حفظ وفاق است
بیش از 160 نفتکش در خلیج فارس گرفتار شده‌اند
پزشکیان: به تسلیم واداشتن ایران از طریق زور توهمی بیش نیست
هشدار سایبری گروه «حنظله» به آمریکا و رژیم صهیونیستی
افزایش شمار شهدای حملات اسرائیل به لبنان به 14 نفر
اردوغان در گفتگو با ترامپ: تمدید آتش‌بس تحولی مثبت است
ضربات سنگین حزب‌الله به تجهیزات و نیروهای ارتش اسرائیل در جنوب لبنان
خط و نشان نخست‌وزیر جدید عراق برای برهم‌زنندگان امنیت منطقه
تنش در تماس تلفنی ترامپ و نتانیاهو بر سر توافق احتمالی با ایران
رونمایی از دومین حریف تدارکاتی ایران
شوک سه میلیاردی به داماش
گفت‌وگوی تلفنی رهبر شهید با همسر شهید رئیسی منتشر شد
سنتکام مدعی شد: نفتکش مرتبط با ایران را توقیف کردیم
اعتراف مقام پیشین پنتاگون: ایران دست بالا را در منطقه دارد
عکس های منتخب ایران ؛ چهاشنبه 30 اردیبهشت 1405
سینماگران جهان در سوگ فرشتگان میناب
آمریکایی‌ها متن جدیدی به ایران ارسال کرده‌اند
خداحافظ آسیا، سلام اروپا/ سامورایی‌ها از قاره کهن دل می کنند؟
جزئیات تمرین 90 دقیقه‌ای تیم امید/ از دوهای کوتاه تا اجرای مدل‌های ترکیبی
شهادت مامور پلیس در حمله مسلحانه اشرار در سراوان
برتری قاطع استقلال در دربی بسکتبالی مقابل نفت
افشای جزئیات مذاکرات ایران و آمریکا در پاکستان از زبان بقایی
رهبر چین احتمالا هفته آینده به دیدار کیم جونگ اون می‌رود
خداحافظی وزارت کار با «ذوب‌آهن»/ مادر فولاد ایران زیر چتر یک بانک رفت
معمای خلبانان نامرئی آمریکا و سانسور سیستماتیک در رسانه‌های غربی
واردات مواد پتروشیمی به کولبران و ملوانان سپرده شد
شهیدی که متاعی بالاتر از جانش را فدای انقلاب کرد
العربیه: توافق ایران و آمریکا تا ساعاتی دیگر نهایی می‌شود؟
سقوط هواپیمای نظامی در پاکستان/علت حادثه چه بود؟
روسیه: ادعای خروج ایران از NPT بی‌اساس است
فرانسه خواستار احضار سفیر اسرائیل شد
بانکها به کمک آزادی زندانیان جرایم غیرعمد می آیند
ادعاهای عجیب ترامپ درباره ایران و ونزوئلا!
پیام بنت به نتانیاهو: کار تمام شد!
افشای رویترز از توافق هسته‌ای پنهانی واشنگتن و ریاض
واکنش وزیر خارجه عربستان به تصمیم ترامپ + جزئیات پیام بن‌فرحان