×
فرهنگی
شناسه خبر : 48394
تاریخ انتشار : سه‌شنبه 1399/02/02 ساعت 14:12
آیا "واکسن کرونا" دست یافتنی است؟

آیا "واکسن کرونا" دست یافتنی است؟

وحشت ایجاد شده از شیوع جهانی کرونا و مرگ و میر گسترده مبتلایان به این بیماری موجب شده که روند دستیابی نظام جهانی سلامت به واکسن کرونا و برآورد زمانی مربوط به آن در ردیف مهمترین اولویتهای جامعه بشری در سراسر جهان قرار بگیرد

نورنیوز ـ گروه جامعه: بارها از متولیان بهداشتی در نقاط مختلف جهان شنیده ایم که تا زمان تولید واکسن،شرایط شیوع و مرگ و میر ناشی از کرونا در مسیری فزاینده قرار خواهد داشت.

توصیه به رعایت سخت گیرانه امور بهداشتی و تاکید بر غیر قابل اجتناب بودن "زندگی با کرونا" علاوه برایجاد حساسیتهای فردی و اجتماعی که در جای خود مفید است نوعی هراس و اضطراب مستمر را نیز به جامعه منتقل می کند.

به همین دلیل سوال اساسی مردم در سراسر جهان این است که چقدر تا تولید واکسن فاصله داریم و شرایط کنونی تا کجا ادامه خواهد داشت؟

واکسن به عنوان معلم برای سیستم ایمنی بدن عمل میکند و راه مبارزه با عفونت را به آن یاد میدهد. واکسن به دستگاه ایمنی بدن یاد می‌دهد که یک مشخصه خاص را هدف بگیرد و با آن مقابله کند. اماسرعت جهش در ویروس‌ کرونا و در نتیجه تغییر در مشخصات ، تلاش کشورها برای تولید واکسن را تاکنون ناکام گذاشته است .

با اینکه در ابتدا تصور میشد ایجاد جهش اساسی در کرونا چند سال طول بکشد و فرصت کافی در اختیار دانشمندان برای تولید واکسن وجود داشته باشد به تازگی محققان از شناسایی اولین جهش عمده در ویروس کرونا خبر داده اند و نگران هستند که این امر تولید واکسن برای مقابله با بیماری مذکور را تا حدی کند نماید.

سایر مولفه ها نیز چون اثر گذاری گرمای هوا بر قدرت شیوع و کشندگی ویروس نیز که در ابتدا به صورت جدی مطرح می شد تبدیل به گزینه هایی با احتمال بسیار پایین شده است.

طی چند دهه گذشته عمده ترین روش تولید واکسن استفاده از ویروس اصلی بوده است. خصوصیات ویروس کرونا و جهش مداوم آن ، پیدا کرون ویروس اصلی را تا حد زیادی دست نیافتنی کرده است.

این روش و استفاده از ویروس ضعیف شده در ساخت واکسن های سرخک، اوریون و سرخجه و همچنین آنفولانزای فصلی به کار گرفته شد و اثرات قابل توجهی نیز بدنبال داشت لیکن توسل به این روش متداول تاکنون در مورد تولید واکسن کرونا به دلایلی که ذکر آن رفت میسر نبوده است

اما علی رغم محدودیتهای موجود دانشمندان از ادامه فعالیت برای تولید واکست کرونا نا امید نشده اند و روش نوین و نسبتا ناآزموده ای به نام "اتصال و اجرا" را برای طی این مسیر مورد استفاده قرار داده اند.

در این روش متخصصان ساخت واکسن بخش‌های کوچکی از کد ژنتیکی ویروس کرونا را جداسازی نموده و در ویروس‌های کاملا بی‌آزار دیگری قرار می دهند. به صورت تئوری این ویروس جدید که بی آزار اما آلوده است میتواند تا حدودی افراد را در برابر کرونا مقاوم کند.

برخی از متخصصین نیز بخشهایی از کد ژنتیکی ویروس را مستقیما به بدن تزریق می‌کنند تا ورود آن منجر به ساخت پروتئین‌های ویروسی در افراد شده و دستگاه ایمنی بدن بتواند مبارزه با آن‌ها را یاد بگیرد.
روش دیگری که به صورت همزمان در حال بررسی است ، بکارگیری سلول فرد بهبود یافته از بیماری است که تحت عنوان پلاسما درمانی در حال انجام بوده و در کشور ما نیز از آن استفاده می شود. دانشمندان امیدوارند که با پیدا کردن پادتن در سلول های این افراد و بازتولید نقاط مشابه این پادتن‌ها واکسنی فعال و موثر تولید کنند. 

مجموعه شواهد موجود تاکنون نشان می دهد که دقیقا نمی توان برای دستیابی به واکسن کرونا زمان مشخصی را تعریف کرد. گمانه ها از زمانی بین هجده تا بیست و چهار ماه سخن میگویند. همچنین پس از تولید واکسن، مرحله ساخت عمده و ورود به بازار نیز باید در نظر گرفته شود.

در مرحله نخست پس از تولید نیز بر اساس پروتکلهای رایج احتمالا این واکسن به مقدار محدود و با اولویت کادر درمانی کشور ها در اختیار قرار خواهد گرفت.

باید بدانیم، تغییر عادات بهداشت فردی در شرایط کنونی زندگی که ممکن است به انقلاب بهداشتی در جهان منجر شود ، میتواند مهمترین قدم در کنترل اپیدمی کرونا حتی پس از تولید واکسن باشد. بدلیل فقدان وجود براورد دقیق از زمان دستیابی به واکسن و همچنین پایین بودن احتمال موفقیت واکسن در سالمندان ویا افرادی که دارای بیماری زمینه ای هستند، همچنان رعایت توصیه های بهداشتی اصلی ترین روش مقابله با کرونا محسوب می شود.


نورنیوز
کلید واژگان
کروناواکسن کرونا
نظرات

آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
مناسب سازی خدمات زمینی و ریلی برای معلولان و سالمندان در دستور کار
حمله تروریستی به دادگستری زاهدان+بروزرسانی
آلودگی هفت کلانشهر/ورود سامانه جدید از اواخر امشب به کشور
توضیح مترو درباره ورود غیرمجاز به حریم ریلی در خط 2
آخرین وضعیت دختر موتورسوار پس از 34 روز کما
اصول جنگ روانی: نمی‌توانید!
معاون رئیس جمهور:دولت مردم را رها نکرده است
رئیس جمهور آمریکا از ساخت ناوهای جنگی جدید «کلاس ترامپ» خبر داد
چه کسی برنده نبرد انرژی 2050 است؟
حمله دوباره ارتش آمریکا به یک شناور در اقیانوس آرام
5 کشته در حمله تروریستی به پلیس پاکستان
درباره ضرورت لغو تحریم‌ها
موفقیت پهپاد هلیکوپتری سنگین‌بر چین در نخستین پرواز
ابر چالش ­های کشور و مقدمه واجب آن
پایتخت امسال فقط 6 روز هوای پاک داشت
اقتصاد با پیشگیری زنده است فرهنگ با آزادی
ممنوعیت تردد در محور چالوس و آزادراه تهران شمال تا ساعت 19
مرگ دلخراش 3 عضو یک خانواده بر اثر گازگرفتگی
پادکست | وزیر خارجه مادام العمر ناصرالدین شاه
گروسی احتمال بازدید از نیروگاه بوشهر را رد نکرد
قیمت خودرو داخلی و خارجی امروز سه شنبه 2 آذر 1404+ جدول
وحشت تل‌آویو از عملیات احتمالی یمنی‌ها علیه اراضی اشغالی
قتل مرد همسایه به دلیل فحاشی
اولیانوف: در مذاکرات ایران فقط باید به مسئله هسته‌ای پرداخت
رضاییان و جلالی از استقلال اخراج شدند
سیاست‌نامه | آیا نشست رئیس جمهور با سران احزاب فایده‌ای هم دارد؟
رئیس جمهور امروز لایحه بودجه را به مجلس می برد
ادعای ترامپ: آمریکا برای امنیت ملی اش به گرینلند نیاز دارد
برنامه مسابقات ورزشی امروز 2 دی 1404+ جدول پخش
وضعیت آب و هوا امروز سه شنبه 2 دی1404+ وضعیت استانها
سقوط بالگرد شهید رئیسی با شلیک جدید خودی‌ها
قارچ سنتی؛ کمک طبیعی به سلامت استخوان‌ها
راه‌های طبیعی برای دریافت امگا3
نشانه‌های کمبود پروتئین در بدن
یک زن معلول سفر به فضا را تجربه کرد و بازگشت
شایعات درباره شیر پاستوریزه صحت ندارد
پس از یائسگی: قهوه بهتر است یا چای؟
راه‌اندازی بیوبانک ملی بافت مغز در ایران
برف و طوفان 72 میلیون آمریکایی را در محاصره گرفت
افزایش پاداش بازگشت داوطلبانه مهاجران در آمریکا
آلمان: تداوم شهرک‌سازی توسط اسرائیل نقض قوانین بین‌الملل است
استقبال لبنان از ورود کشورهای اروپایی به نیروهای جایگزین یونیفل
مستند افشاگرانه برنده جشنواره فرانسوی شد
16 کشته و 18 زخمی در حادثه واژگونی اتوبوس اندونزی
بیش از 9 میلیارد دلار ارز برای کالاهای اساسی و دارو تأمین شد
تصاویر ماهواره‌ای جدید، ارتش اسرائیل را رسوا کرد
ادعای پنتاگون درباره استقرار موشک‌های قاره‌پیمای چین نزدیک مغولستان
تحریم‌های جدید اتحادیه اروپا علیه دستگاه قضایی روسیه
رکوردزنی تولید در پارس جنوبی
1200 مدرسه تهران به پنل‌های خورشیدی مجهز می‌شوند
X
آگهی تبلیغاتی